СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 123 918
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 2 025
  • София
оАз звънях...оставиха ме на изчакване...после тактично прекъсна връзката
Чакам до 16,45 и тръгвам от офиса....
Направо си скъсах нервите днес

# 2 026
Шарлот, да и НУКК е към Културата и тяхната сметка е била такава, ама не им се е получило. Аз обаче, на ваше място бих написала мейл до РУО да ги питам, само моля да е след като извадят заветната статистика, че току виж се разсеяли Wink
Важното е, че сега детето е много щастливо в училище.

# 2 027
Така,дойде ми ред и аз да "проговоря", че досега само "консумирах" информация от вас.
Мислех да гледам работата по БЕЛ,добре,че не отидох,че не си бях "взела" дете-моето спортува по страната. Освен това,не знам какво толкова щях да видя,като нищо не подлежи на корекция и оплакване дори,само щях да набера материал да му пиля на главата,като се прибере. Смятам,че му беше достатъчно тежко тази година,за да му го причинявам. Според мен се е справил прекрасно,още повече,че е набор ...2006-та.Simple Smile Между другото,има почти идентични резултати с тези на брат му навремето (...за който,признавам,не съм се тревожила изобщо толкова,колкото сега за малкия).При тогавашния бал 36.00,той имаше 30.50 и го приеха на първо класиране по първо желание,заедно с още 3 момчета със същия резултат, и в една паралелка във  9 ФЕГ.
Да ви кажа,такова спокойствие ме е налегнало,че ако някой иска мога да му прелея.
Резултатите на моичкия не са нито над,нито под очакваното-точно толкова,колкото показваше през годината. Няма да му стигнат за най-желаното училище,нито на първо,нито на второ класиране,но,като гледам интензивността на "желанието" у младежа,все си мисля,че ще е доволен където и да го приемат.
Обсъждането предстои тепърва другата седмица.
Относно дипломите,бележниците,бележките и каквото там смятат да им раздават,при нас е обявено за вторник.
Тук някой спомена жалба срещу училището за оценките,аз също се замислям,но не знам процедурата,а мисля и че вродената ми наивност и доброта ще надделеят в посока да не се жаля. Винаги сама съм се справяла с причинените ми от друг вреди,а вредата върху детето е директна вреда върху мен,та....пак ми се пада да се справя.
Разсъждавах за нещо друго,което от следващия набор могат да включат в писма и обсъждания. Струва ми се нелогично и ощетяващо оценките от дипломата да са по скала различна от тази на самото НВО,т.е. оценка 6 би трябвало да носи 100 точки, а не 50, 5-да носи 72, а не 39 и т.н.

# 2 028
  • София
И аз звънях на рио София. Говорих с някой си от нещо като "анализ и обработка на информацията", но те не отговаряли за това... ГоУЕм смЕх.
Веднага щом били готови, щяли да качат на страницата. Попитах днес или в понеделник, но никой не знае, защото е трудна и тежка работа... още по ГоУЕм смех. Ексел е непосилна работа за Експертите с главно Е, а децата сбъркахме от метоними, синекдохи и апосиопези, ей така за всеки случай Simple Smile 'Ич нищо да не стане от тях, ще ги направим експерти в мон или рио Wink

# 2 029
  • София
И аз звънях на рио София. Говорих с някой си от нещо като "анализ и обработка на информацията", но те не отговаряли за това... ГоУЕм смЕх.
Веднага щом били готови, щяли да качат на страницата. Попитах днес или в понеделник, но никой не знае, защото е трудна и тежка работа... още по ГоУЕм смех. Ексел е непосилна работа за Експертите с главно Е, а децата сбъркахме от метоними, синекдохи и апосиоези, ей така за всеки случай Simple Smile 'Ич нищо да не стане от тях, ще ги направи експерти в мон или рио Wink
С по-голям успех от котката можеш да разбереш кога ще има статистика...
(Дано не сбърках чия беше котката.)  Simple Smile

# 2 030
Мисля, че различните статистики са функционалност на системата за обработка на резултатите. Просто трябва да се натисне едно копче.

# 2 031
  • София
LaughingМоя, моя е котката.
И с ексел работи, щото много спи върху лаптопа, като е топъл Wink Но няма микро данни да ги обобщи горката Mask

Дидева, така е. Но ми казаха, че е отговорна и сложна работата.
ПП. Използвам случая пак да благодаря и да ти пожелая Господ здраве ти дава!

# 2 032
  • София
Мисля, че различните статистики са функционалност на системата за обработка на резултатите. Просто трябва да се натисне едно копче.
Ааа, не може да е толкоз лесно в РУО. Аз си го представям така. Разпечатват всички сканирани работи на принтер. След това ги разпределят на две купчинки - момчета и момичета и след това един експерт диктува, а друг експерт въвежда в екселската табличка
Bowtie

# 2 033
Ааа, не може да е толкоз лесно в РУО. Аз си го представям така. Разпечатват всички сканирани работи на принтер. След това ги разпределят на две купчинки - момчета и момичета и след това един експерт диктува, а друг експерт въвежда в екселската табличка
Bowtie
Joy Joy Joy

# 2 034
[quote Ич нищо да не стане от тях, ще ги направим експерти в мон или рио Wink
[/quote]

А сакън недей, хиляди майки да ги попържват наум и по форума.Joy

# 2 035
  • София
Да използвам затишието да попитам - ще ми разрешат ли да разгледам работата, ако ученика не е с мен?

Не. Трябва да си водиш дете. Като може и да не е твоето, но поне трябва да е от същия пол Simple Smile

Почва да ме хваща нервата вече. Някой успя ли да се свърже днес с РУО?

Съпругът ми сутринта беше да види работата по Мат. Беше сам с ученическата карта на сина и служ бележка с кодове за достъп. Имало и други родители без деца. Опитали да оспорят, но преценили да дадат достъп до работата.

# 2 036
  • София

Няма "нещо като лайстунг" никъде и Русалка го писа 100 пъти къде ли не.  Лайстунг има САМО в 91 НЕГ и то след тежък приемен изпит в края на 8 клас.  Да не говорим, че лайстунг е за силно мотивирано дете и то, ако разбира се иска да учи в Германия.  Ако детето иска да учи после примерно в UK, Холандия или другаде -- не мога и да си помисля защо му е цялото учене по немската система и 6 допълнителни матури.  Както и да е, а сега за "немските" училища (отново описано от Русалка по-напред): В 73то и в 35то има възможност за полагане на ДСД - II, a в 31-во - на ДСД - I.  Иначе немски се учи и в други паралелки: НПМГ - НЕ/МАТ; НТБГ; 18-то и т.н., както и в Гьоте, ако разбира се детето е сериозно и няма допълнително да го натовари.  Според мен обаче да се запишеш в АЕГ с ниво на английски Б1 или Б2 е много странно решение.

Видях, Saffron, по-рано днес написаното, но си казах, че няма за 101 път да пиша, че НЕ е така. Винаги ще останат хора, които да твърдят, че лайстунг  или нещо като него има и другаде. Те затова германците в НЕГ си наричат тези паралелки Abteilungsklassen (паралелки на немския отдел) и  си решават проблема.

Desem гледам назад е писала за познайниците ми от 35-то - едно дете, което наесен ще е в десети клас, и друго, което ще е в девети.  И не, не са особено доволни.  Имаше оплакване до директорката (май и до РУО и Агенцията за защита на децата), пуснато срещу титулярката по немски на първото от двете. Едва ли би имало развитие обаче това оплакване. Подобно има срещу учител по немски в НЕГ и срещу такъв в 73-то, но поради липса на кадри управата си ги крепии те се чувстват бетонирани.

# 2 037
# 2 038
Някой би ли ми разтълкувал статистиката на Варна. Разгледах тази на Бургас, но за Варна не ми е ясно. Не трябва ли да имат една бланка или еднакъв формуляр?

# 2 039

Общи условия

Активация на акаунт