СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 123 953
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 1 950
А, и да помоля нещо тези, които тепърва ще ходят за проверка по БЕЛ. Имаше една заврънтулка, нещо като кратък подпис. Учителят не можа да ни обясни, каква е и за какво се слага. Та ще съм благодарна ако някой проучи.

# 1 951
# 1 952
  • София
Благодаря за отговорите относно Свидетелството.
Значи отнасям въпроса към класната!

# 1 953
  • Sofia
И аз чак сега успявам да седна на компа и бързам да споделя впечатление от проверката по БЕЛ - не се чака, компютри и литератори има бол. Сканираното се вижда прекрасно, но им е забранено да показват колко точки има на теза и преразказ, което за мен беше любопитното. На правилните въпроси има усмивки, на грешните - Z. Нашият сгрешен 12 въпрос не беше маркиран, но явно е приспаднат. Усмихнатите емотки се разминаваха с редовете,з а които се отнасят и бяха насложени една върху друга. За миг се стреснах НАШИЯТ да не е рисувал нещо. На текста за поправка на грешки с чавки са отбелязани правилните, а на преразказа чавката значи липсващ детайл. Нашият резултат беше очакван и отидох повече от любопитство, нооооо си тръгнах леко разочарована.
На въпрос 15 са му взели 3 точки "преобразувайте обособената част в просто изречение и запишете САМО НЕГО на листа с отговори" - той си е написал цялото сложно изречение с правилно преобразувана обособена част в просто изречение Disappointed Relieved Даже бях припалила докато се прибера в къщи и тогава заедно прочетохме това "САМО НЕГО". И това понеже майка му все дудне да не се пести, а да си изписва всичко (обикновено отговаря с по една дума, а там се е старал). Тя майка му дудне и да чете внимателно условията, ама.... Поне половината точки да му бяха дали Confounded

Като цяло много строго засекретено - има камери, аз пипнах стрелката на клавиатурата да си прочета по-добре тезата, литераторката ми се скара да не пипам, че ги следят. Пак с поглед ми даде да разбера, че я наблюдават и не може да ми покаже разбивка на точките. Има и файловете по математика, но сакън, не може, трябва да се бие път до другия край на София да се види математиката.

Хора, направо ни се подиграват - чувствам се като маймуна, та чак от детето ме е срам, че го направих и него луд тази година от учене и развОждане по уроци и школи и накрая даже не може да си види точките.

Благодаря на всички за изказаните мнения по нашето троумене - всичко ми е от полза в тоя форум още от далечната 2005г. Heart

Едит: 6tiplio, и аз не го разбрах тоя шифър к'во значи, а и госпожата, която ми обясняваше хич не беше в час май май Confounded

# 1 954
АниК, аз доколкото разбрах, чавката означава пропусната запетайка, което е пак пропуснат детайл, де. Нещо друго влага ли се в чавката?

И по твоя въпрос, за 35-то, само споделям мнение на приятели, чийто син тази година завърши гимназия. Приет в 35-то, искали са немски...голямо разочарование от класен и от директорката. Преместен е след втората година, изобщо не са доволни и считат, че му е провалено средното образование.

Гласувам за френския - други приятели, сега на дърти години учат френски, един от официалните езици в европейските институции.

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 14:47 от 6tiplio

# 1 955
# 1 956
35то е много добро. Тази година децата от там в 9ти клас са дали по-добри резултати на олимпиадата от 73то.
Има дете от 35то, което е станало на 3 място на националния кръг.
Имат преподавател германец, а от 10ти клас сформират т.нар dsd групи, нещо като leistung клас в 1 НЕГ.
Доста деца от випуск вземат и немска диплома. изобщо не е за пренебрегване училището.
Там втория език е руски. Ако детето знае английски става една много добра комбинация от немски, руски, английски

Няма "нещо като лайстунг" никъде и Русалка го писа 100 пъти къде ли не.  Лайстунг има САМО в 91 НЕГ и то след тежък приемен изпит в края на 8 клас.  Да не говорим, че лайстунг е за силно мотивирано дете и то, ако разбира се иска да учи в Германия.  Ако детето иска да учи после примерно в UK, Холандия или другаде -- не мога и да си помисля защо му е цялото учене по немската система и 6 допълнителни матури.  Както и да е, а сега за "немските" училища (отново описано от Русалка по-напред): В 73то и в 35то има възможност за полагане на ДСД - II, a в 31-во - на ДСД - I.  Иначе немски се учи и в други паралелки: НПМГ - НЕ/МАТ; НТБГ; 18-то и т.н., както и в Гьоте, ако разбира се детето е сериозно и няма допълнително да го натовари.  Според мен обаче да се запишеш в АЕГ с ниво на английски Б1 или Б2 е много странно решение.

# 1 957

Едит: 6tiplio, и аз не го разбрах тоя шифър к'во значи, а и госпожата, която ми обясняваше хич не беше в час май май Confounded
[/quote]
Възможно ли е да е подпис на арбитър, ако са се разминавали с...точките дадени от всеки проверител

# 1 958
Може...звучи разумно. Учителка, която работеше с детето е била арбитър. Сега, като имам яснота по работата му ще ѝ звънна да поговоря с нея.

# 1 959
  • София
Замислих се - разказвате къде какво има отбелязано по изпитните работи. Интересно - с мишката си рисуват ли или си имат опция да си добавят чавки и емотиконки Simple Smile

Но чуденето ми е професионално изкривяване по-скоро, отскоро правим всичко електронно, в началото си беше истинско предизвикателство да направиш качествена чавка.

Но се надявам все пак да са улеснили максимално квесторите.
(малко отклонение).

# 1 960
  • На морето!

Хора, направо ни се подиграват - чувствам се като маймуна, та чак от детето ме е срам, че го направих и него луд тази година от учене и развОждане по уроци и школи и накрая даже не може да си види точките.

Това е и моето усещане! Засекретени работи, камери, един единствен шанс, уроци от 20 до 50лв за посещение.... сестра ми сметна, че е дала между 3500 и 5к за уроци за това пусто НВО, отделно сресът /племенникът ми спеше на затворен прозорец в стаята си, че да не се разболее нещо и да отиде зян трудът и старанието, толкова го бяха стресирали в ППМГ/ В училище им набиваха, че на техните плещи е рейтингът на гимназията и те не са обикновено СОУ, за да си позволят ниски резултати...
 Чудя се ние родителите ли сме баламите, че създаваме такава истерия или МОН са тотално зле, или истината е някъде посредата и цената я плащат децата.

# 1 961
  • София
И аз така смятам, но и ние им го позволяваме. Ще ме извините за радикалното мнение, но каквито родителите, такова им и МОН. В това число слагам и себе си.

# 1 962
  • Sofia
Балами сме! Нямало да мога да видя точките - каква е пък тази секретност??? Точките са на последния сканиран лист след цялата чернова. Тя също се преглеждала, това в допълнение. Поне да отпаднат притесненията за деца, които не са имали време да прхвърлят от чернова на белова.

И какво ще ме карат да ходя от единия край на София до другия, като и двата изпита са налични в профила -  вместо да улеснят хората, те нарочно го правят трудно, да не гледаме. Тя да ми цъкне на иконката да отвори математиката, аз ще си гледам без да искам пояснение.

# 1 963
….Има и файловете по математика, но сакън, не може, трябва да се бие път до другия край на София да се види математиката.
Много съм възмутена:
1.  как родителите и децата /в София /трябва да се разкарват до различни училища, за да видят работите по двата предмета!
2. как нищо по точките  не може да се промени /дори е вкарано в наредба/, даже, ако се дължи на грешка от тяхна страна!
3. как не се виждат явно и прозрачно точките - на какво колко са дадени/отнети.

Явно има голям мегдан да се пишат още писма от този и от следващите набори.

# 1 964

Общи условия

Активация на акаунт