СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 123 833
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 2 190
  • София
Гледам резултатите по БЕЛ в диапазона 85-95точки и си мисля, че такива резултати никога не е имало. МОН прецакаха със своя лесен изпит можещите и трудолюбивите деца и изобщо не ми дреме тях какво точно ги вълнува -  дали най-ниския или най-високия резултат.
Мисля, че балът тази година ще бъде непрогнозируем. Училищата с 3х БЕЛ ще пробият напред в класирането, както мисля, че и  всички езикови. Тъй като мен ме интересува МАТ, тази година има по-ниски резултати, отколкото през 2017 като цяло. Мисля, че езиковите ще изпреварят училищата с 3хМАТ. А ние май започваме да затягаме коланите за АК. Grinning

# 2 191
  • София
Дъщеря ми се е навила много за 9 ФЕГ, но след излизането на статистиката сме много притеснени. Тя има сбор 176 и бал 452. Гледаме миналогодишния за девойки е бил до 424. Възможно ли е да скочи толкова много, че да не влезе?! Моля, дайте мнение! Frowning
Според мен ще влезе с 452, въпреки, че тази година много желаещи за тази ФЕГ. Дано догодина да не е хит Simple Smile

И според мен ще влезе.

Благодаря  Sanaka! Flowers Hibiscus Много се надявах и ти да си кажеш мнението!

# 2 192
Моето гардже е със 195. Сега въпросът е дали балът ще и стигне за СМГ с немски при положение че по математика има 100т, а по български 95 т.е по критериите на СМГ е с бал 495. През 2017 като нея е имало 9 деца, а сега са с 60 повече😳 Все се надявам да й стигне. Тя не че иска да ходи там и по- скоро заради самочувствие ще подадем изобщо документи.
Като си смятате баловете, имайте предвид, че освен децата от СМГ другите математически гимназии също са изкарвали добри резултати и не се борят за ЕГ. При нас има поне 10 деца с над 190 точки които си остават в същото училище. Не ми се вярва да има голямо значение за повечето училища, но за СМГ и НЕГ определено всяичко ще влияе тази година.
Вие за смг не гледате 195, а (3*100+95)/2=197,5. Т.е. Вашето дете ще бъде прието още на първо класиране с НЕ, ако това пишете за първо желание. Ако действителното ѝ желание е СМГ с АЕ, но пише първо желание с НЕ, то ще си учи НЕ в смг Simple Smile))

# 2 193
Оценките по ИУЧ и ФУЧ ще бъдат ли нанесени в дипломата.
Оценки по фуч няма. Тези по иуч ще бъдат нанесени, но не са балообразуващи.

# 2 194
В бележника има 2 оценки по ФУЧ

# 2 195
Моето гардже е със 195. Сега въпросът е дали балът ще и стигне за СМГ с немски при положение че по математика има 100т, а по български 95 т.е по критериите на СМГ е с бал 495. През 2017 като нея е имало 9 деца, а сега са с 60 повече😳 Все се надявам да й стигне. Тя не че иска да ходи там и по- скоро заради самочувствие ще подадем изобщо документи.
Вие за смг не гледате 195, а (3*100+95)/2=197,5. Т.е. Вашето дете ще бъде прието още на първо класиране с НЕ, ако това пишете за първо желание. Ако действителното ѝ желание е СМГ с АЕ, но пише първо желание с НЕ, то ще си учи НЕ в смг Simple Smile))
ОК, аз съм го изчислила направо като бал с утрояването на оценката по математика, но това е по- точно като изчислявам къде точно се намира спрямо останалите, благодаря!
Иначе иска да си остава в ПЧМГ, така че имате едно дете по- малко като конкуренция😄 Иска да се пробва за първо класиране да види до къде ще и стигнат силите, после няма да се записва.

# 2 196
  • София
Не се знае колко от децата с най - висок резултат ще изберат училища, които са с прием извън НВО. Освен АК и НУКК се сещам и за ПЧМГ, НГДЕК, немските частни Кестнер и Веда, Златарски за тези с английски. Аз поне си мисля, че главно поради това се освобождават места на второ класиране.

# 2 197
  • София
Иначе иска да си остава в ПЧМГ, така че имате едно дете по- малко като конкуренция😄 Иска да се пробва за първо класиране да види до къде ще и стигнат силите, после няма да се записва.

Не че нещо, но тя може да провери докъде ще ѝ стигнат силите и без да се пробва за спорта на първо класиране. Като излезе справката за баловете ще стане ясно дали ѝ е стигал балът и без това упражнение.

Не се знае колко от децата с най - висок резултат ще изберат училища, които са с прием извън НВО. Освен АК и НУКК се сещам и за ПЧМГ, НГДЕК, немските частни Кестнер и Веда, Златарски за тези с английски. Аз поне си мисля, че главно поради това се освобождават места на второ класиране.

Това е константно всяка година и няма да промени конкретната картинка за годината.

# 2 198
  • София
От София окръг също ще дойдат деца в софийските училища, а те не са в тази статистика, имайте го в предвид.

# 2 199
Не че нещо, но тя може да провери докъде ще ѝ стигнат силите и без да се пробва за спорта на първо класиране.
Хм, учудвам се, че все още има коментари в тази посока.
Поздравления за резултата на детето на luluto, но нека не ги упрекваме за избора, който имат.
Детето е с резултат, с който може да влезе навсякъде. Тяхно право е да заявят желания и после да се откажат.
Може пък да не са 100% в избора си. Може да има други причини.
Поздравления за дамата, която все пак сподели намеренията си в публичен форум!

# 2 200
Здравейте! Бих искала да попитам, как стои въпроса с близанците?
Моето едното има бал 441 - мисля достатъчен за желаното училище още на първо класиране.
Другото 380 - вероятно няма да стигне още за първо класиране.
Какво правя?

# 2 201
  • Sofia
Момичета, чета от телефона, от компютъра, изгубих дирята на таблиците. Може ли да ги сложи някой в един пост!!! Благодаря за положения труд с таблиците Flowers Hibiscus

# 2 202
  • София
От София окръг също ще дойдат деца в софийските училища, а те не са в тази статистика, имайте го в предвид.
казаха че средно по 500деца от провинцията идват в София всяка година

# 2 203
А връзкарите включвате ли ги? 😀Или те се включват на трето и четвърто класиране?

# 2 204
Ами примерно ние сме от Божурище, бройте едни 20 деца от тук, води се София област.

Общи условия

Активация на акаунт