СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 123 787
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 2 265
Дъщеря ми се е навила много за 9 ФЕГ, но след излизането на статистиката сме много притеснени. Тя има сбор 176 и бал 452. Гледаме миналогодишния за девойки е бил до 424. Възможно ли е да скочи толкова много, че да не влезе?! Моля, дайте мнение! Frowning
Не мисля. Хайде след 10тина дни да се четем там.
Т.е. прогнозирате, че 9ФЕГ ще надмине двете английски ли?

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 07:50 от Анонимен

# 2 266
С колко се покачва бала само от матурите тази година? Имам в предвид средния бал по БЕЛ и МАТ тази година, спрямо 2018. Някой вчера написа, че средния бал по БЕЛ е 65, МАТ - 45, за София. Къде мога да видя тази информация за предходните години? Това ще бъде много добър ориентир за шансовете за съответната паралелка.

# 2 267
Добро утро! Наред с високите резултати, да попитам за едно приятелско дете, което иска да учи биология, но балът му е много нисък (205/248 - според това дали се удвоява или БЕЛ или не). Математиката му е много слаба. Къде има добра паралелка с биология? Ако знаете нещо, много ще ми помогнете. Благодаря!

# 2 268
Ето и моя принос към статистиката - това е процентът деца с над 75 точки включително, само математика. Вижда се намаляването с  около 1.5%  средно. Може би разликата е в по-високите балове. За българския не съм правила статистика, но ми направи впечатление, че броят деца с над 75т. по математика и над 87т. по български често съвпада. Просто това са резултатите на моя син и база за моята статистика Simple Smile

Благодаря на всички, които споделяха светкавично линковете по градове, тази тема беше най-полезното нещо в цялата кампания!

# 2 269
някоя по-ориентирана от мен майка може ли да каже с бал 457 момиче къде може да учи немски?  91во отпада май дори и на 2ро класиране? аз по статистиката виждам колко има преди нея - 368 момичета май, ама не знам как относително да ги разпределя... 

# 2 270
Добро утро! Наред с високите резултати, да попитам за едно приятелско дете, което иска да учи биология, но балът му е много нисък (205/248 - според това дали се удвоява или БЕЛ или не).
Вижте в 119-то СУ:
https://119su.bg/bg/priem/8.klas

Директорът е отличен управленец. Базата е много добра. Държи се на дисциплина, ред и спазване на правила.
Чувала съм, че кабинетите по химия и биология са много добре оборудвани.
Статистики, минимален, максимален бал не мога да помогна. Никога не съм се интересувала от тези неща.

# 2 271
  • София
някоя по-ориентирана от мен майка може ли да каже с бал 457 момиче къде може да учи немски?  91во отпада май дори и на 2ро класиране? аз по статистиката виждам колко има преди нея - 368 момичета май, ама не знам как относително да ги разпределя...  
Струва ми се, че за момичета балът ще е над 470 за там, но все пак зависи и от желанията на децата с по-висок бал. Вашият бал отговаря на около 440 от миналата година.

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 08:49 от ritun

# 2 272
Бургас с бал
426'5 за езикова и 
437.5 за математическа
има ли шанс за немска /математическа гимназия?
Колко би се качил минималния бал?

# 2 273
  • София
Здравейте, с бала на моя син попадаме в 188 ред в таблицата със статистиката, има 264 деца пред него. Дали ще имаме шансове за СМГ?

# 2 274
Совенок, бал 488 според мен ще е достатъчен за СМГ НЕ. Дори и да допуснем, че всички със 100 т по МАТ, имат над 88 т по БЕЛ или друга еквивалентна комбинация,  не всички искат немски и не всички искат СМГ, със сигурност за математиците си остават и АК и ПЧМГ.

При нас случаят е друг и зорът да се яви на НВО беше на дъщеря ми, която смята, че съм я отвлекла в държава, където ще затъпее, та си тества интелекта със съучениците от СМГ, където учеше преди. Сега се поуспокои, че все още държи ниво. Чакам да ме информира, какво ще ни е предизвикателството другата година.
Наистина СМГ си е класа. Голяма част от предметите са на самоход и самоподготовка, но са събрани будни деца. и средата е страхотна. Без да сме ходили на курсове, кандидаствахме в АК и сме приети. При този БАЛ СМГ ни е сигурно , така че АК отпада като вариант. Остава дилемата НЕ-АЕ.

# 2 275
  • край голямата локва
Бургас с бал
426'5 за езикова и  
437.5 за математическа
има ли шанс за немска /математическа гимназия?
Колко би се качил минималния бал?

Ако това е  бал МАТ+БЕЛ 163, сте в първите 268 резултата. Немската ще приемат 156 деца и  математическата също 156 децта. Това са 312 места, все ще се намери едно за вас. А има и английска, испанска, новото, там също ще отидат отличници.
Подредете си внимателно  паралелките според предпочитанията на  детето. Имат профили и в двете училища.

# 2 276
  • София
Дъщеря ми се е навила много за 9 ФЕГ, но след излизането на статистиката сме много притеснени. Тя има сбор 176 и бал 452. Гледаме миналогодишния за девойки е бил до 424. Възможно ли е да скочи толкова много, че да не влезе?! Моля, дайте мнение! Frowning
Не мисля. Хайде след 10тина дни да се четем там.
Т.е. прогнозирате, че 9ФЕГ ще надмине двете английски ли?

Не прогнозирам, но се притесних след излизането на статистиката! В сравнение с миналата година, със 176 и повече точки има  почти двойно повече момичета.
 2019 - 471 момичета над 176т
 2018 - 252 момичета над 176т
Много ще се радвам да се видим скоро в темата за 9 ФЕГ и да се похвалиме с прием! Коя е паралелката, която желаете? Ние сме за ФЕ/АЕ и с намерение за следващите профили М и ИТ. Успех ви желая!

# 2 277
  • София
В таблицата на Дидева и на Uprising има леко разминаване в графата Натрупване.
Например, гледайки 165т за момичета в графата с натрупване на Дидева пише 799 деца, а при Uprising са 838 деца. Коя е вярната сега?
При моята на реда на бала беше колко деца има с този бал, включително и тези на реда, а на Дидева беше без тях - т.е. колко има преди тях.

Вчера видях разликата и коригирах моята, за да няма разминаване - можете да я изтеглите пак.

# 2 278
  • София
Бал 462 момиче, шанс за Испанска според вас? Чета,гледам смятам,броя, но може и да не стигне 🤔

# 2 279
Не мога да се ориентирам как смятате сегашния бал на какъв отговаря от миналогодишния и това си е..
Момче с 463 ще стигне ли за 91 НЕГ или е под въпрос, как мислите?

Общи условия

Активация на акаунт