Понижаване на наднормено тегло със САКСЕНДА/ SAXENDA

• 236 786
  • 1 822
  •   2
Отговори
# 1 635
  • Букурещ
Аз съм 5-ти ден на Саксенда, но не само, че няма никакви странични действия, но и няма никакъв ефект при мен. На 0.6 съм и смятах да стоя така месеци наред, защото изчетох темата, но при положение, че нямам никакъв ефект, ще вдигам дозата.

5-ти ден и търсите ефект🙈🙈🙈 Какъв точно ефект очаквате на ..... 5-ти ден!?! Предполагам се шегувате. Иначе не е сериозно това.
След една година, ако се върнете и напишете- няма ефект, тогава пак ще обсъдим.

# 1 636
При мен абсолютно нищо, а имам да свалям много. От първата леко ми пресъхна устата и до там. Явно дозата ми е малка. Никаква промяна в апетита, в нищо.
Сега видях горния коментар и редактирам. Сериозно е. Не маже час след слагане на инжекцията да изяждам каквото зърна. Не само че не намаля апетита, ами се усилва жестоко.

# 1 637
  • тук и там
Ами аз съм от тези,при които няма ефект .Саксенда не съм слагала,но Оземпик и Рибелсус.Просто идва един момент,в който постоянно трябва да се вдига дозата, за да действа.С Оземпик отслабнах,някъде 6-7 килограма,когато го започнах.Като го спрях и качих двойно почти.После започнах Рибелсуса,той пък въобще не ми действа-работи една,две седмици и спира да действа .Имам да свалям 20 килограма поне,не е като да са 5-6.Това е моят опит.В момента нищо не пия или слагам.Може да съм изключение,но е факт,че не всички свалят с Оземпик или Рибелсус.Или свалят някои,но трябва да вдигат дозата,и цял живот да са на лекарства,че иначе пак се връщат килограмите . Това е при някои.Други си отслабват.Много световни звезди и не само,последните години като с магия отслабнаха,въпреки неуспешната борба с килограмите до сега .Та със сигурност е със Саксенда и подобните . Също срещам познати,отслабнали до неузнаваемост,въпреки че винаги са били пълни .Та действа си,но за съжаление,не при всички .

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 13:48 от Кайсия

# 1 638
  • Букурещ
Интересно как пишете за Оземпик и Рибелсус като за различни неща, след като активната съставка е една и съща, а че се наричат Иван и Петър- търговско решение.

# 1 639
  • София
И аз съм с  неположителен опит от Саксенда - за 1 година 4 кг., които свалих в началото и после си върнах. Сега съм на Рибелсус, вече 20 дена, също без ефект за сега. Никакви странични ефекти, никакво подтискане на апетита. Вярно, че съм на най-ниската доза за сега, ама съм много обезкуражена отново. В петък съм на лекар, за да вдигне дозата, вероятно ще цели да стигна бързо максиналната. Лекарката каза, че има много положителен опит с Рибелсус/Оземпик, дано не съм отново изключението.

# 1 640
Важно е какъв резултат се очаква на 5я ден.
Отслабване?
Намаляване на апетита?

# 1 641
Важно е какъв резултат се очаква на 5я ден.
Отслабване?
Намаляване на апетита?
Аз лично очаквам намаляване на апетита.

# 1 642
Нито един от тези препарати не действа като с магическа пръчка.
Да, може да намали апетита,  но не е е задължително да е веднага и рязко.
Необходим е строг хранителен режим едновременно с приема на препарат и това е.
Ако някой мисли, че с поставянето на инжекция всичко ще се реши магически, не става.

Отделно хора пишат, че приемат по 1г даден препарат и не отслабват.
Това е тотално погрешно и показва абсолютно нечетене на листовката. А ако лекар следи това пък, е още по-зле.
Там ясно пише, че ако за Х време няма намаляване на теглото с  Y процента, то приема трябва да се преустанови.
Не разбирам защо някой ще продължава една година, ако няма никакъв ефект при него.

# 1 643
  • Paris, France
Интересно как пишете за Оземпик и Рибелсус като за различни неща, след като активната съставка е една и съща, а че се наричат Иван и Петър- търговско решение.

Вярно е, че активната съставка е една и съща, но усвояването е различно при различните хора поради разлики в пълнителите, дебелина на обвивка при хаповете итн. Пила съм Metfogamma с активна съставка Metformin и нямах гадене, нито странични ефекти, а ми притъпи глада. Преписаха го на позната и действаше и при нея, но тя получи разстройство от него (а аз запек). Тук и го смениха с генеричен Метформин и от него и се гадеше. Дозата и активната съставка бяха едни и същи.

Или свалят някои,но трябва да вдигат дозата,и цял живот да са на лекарства,че иначе пак се връщат килограмите . Това е при някои.Други си отслабват.Много световни звезди и не само,последните години като с магия отслабнаха,въпреки неуспешната борба с килограмите до сега .Та със сигурност е със Саксенда и подобните . Също срещам познати,отслабнали до неузнаваемост,въпреки че винаги са били пълни .Та действа си,но за съжаление,не при всички .

Отслабналите звезди може и да са прибегнали към нещо много по-драстично като бариатрична хирургия, примерно. Бях смаяна да прочета, че Лиза-Мари Пресли умряла от усложнения от бариатрична хирургия в миналото.  Не я помня дебела, даже пълна и не знам кой и защо и е направил въпросната операция. Четох, че Уитни Хюстън имала импланти в гърдите. Изглеждаха малки и естествени. За подобен резултат не бих лягала под ножа, нищо че моите са още по-малки. Много звезди умират от свръхдози на разни успокоителни, седативи и дрога и тези лекарства също подтискат апетита. 

Но да, при някои хора тези лекарства са до живот или не работят. Даже и след бариатрична хирургия, където нищо вече не зависи от пациента, някои хора връщат тегло. При 10 или 15% и хирургията е неуспешна.

Съжалявам да прочета, че минаваш през такива перипетии. Може пък някога да дойде музата и да отслабнеш. Не се отчайвай! И аз съм имала периоди, в които ходех гладна и качвах кила. Сега е обратното. Да не повярваш.

# 1 644
От миналата неделя, т.е точно 7 дни съм на строг хранителен режим. Изключих всичко, с което се тъпках преди. Всяка вечер правя 45 мин кардио и на фона на 120 кг. и 5-та саксенда, не схващам къде бъркам.

# 1 645
  • Paris, France
Не знам цялата история, но кардио + силно намаляване на калориите може да даде ефект забавяне на метаболизма. Ако започвате с висок инсулин е нормално 2 или 3 месеца да не можете да губите мазнини, защото при висок инсулин мазнина не се ползва за енергия. Трябва време.

Не пишете нивата на Д3, Б12, фолиева как са ви. Киселинност на урина следите ли? Над 6.5 винаги трябва да е.

Нивата на кортизол как са?

Съветвам всички, които целят отслабване първо да си изчистят храненето, да започват да оправат липсите и може да се окаже, че нямат нужда нито от диета, нито от лекарства. Ако не започне отслабване, диета. Ако тя не помогне се търси лекарство. То не е магическа пръчка.

Аз дебелеех на 1200 калории и кардио. На Метформин и кето отслабнах първите 4 кила още докато махай въглехидратите и без спорт. Че и гладът изчезна дори когато спрях Метформин и останах на 600 калории дневно. Не можех да повярвам.

Или спорт, или диета. Никога и двете драстично.

Дайте си време!

# 1 646
  • Букурещ
От миналата неделя, т.е точно 7 дни съм на строг хранителен режим. Изключих всичко, с което се тъпках преди. Всяка вечер правя 45 мин кардио и на фона на 120 кг. и 5-та саксенда, не схващам къде бъркам.

При показател 120кг. и 5-ти ден на Саксенда, както сте написала на предната страница, а не 5-та Саксенда опаковка, както погрешно може да се разбере тук, не 7 дни, 7 месеца минимум ще трябва да минат, и второ, Саксенда е ювелирната, нежна линия, в един момент ще се наложи да вкарате до 14мг по-тежката артилерия като семаглутид например.
Поставянето на глюкомер ще Ви помогне още повече да следите глюкозните си пикове и кои храни Ви причиняват това без значение дали имате диабет или не! До обяд се надявам, че не ядете нищо, това Вашият ендокринолог Ви е казал със сигурност, и 10 000 крачки всеки ден, кардио, което правите всеки ден и след една година и 4 иесеца Ви обещавам минус 18кг. Но Вие трябва да станете двуцифрено число така или иначе. Но с 0,6 Саксенда няма да стане, дори 1,8 няма да е достатъчно, и ще вкарате тежката артилерия в един момент.

# 1 647
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Liorena, защо да не се яде нищо до обяд?
Не е ли по-правилно да се изтегля вечерята възможно най-рано,
а сутрин да се закусва, и по възможност въглхидратите, които се приемат да се точно тогава?

# 1 648
  • Пловдив

Аз живея в България само, че! (...) Няма как при над 90% неграмотно население, изконният проблем, да имам вяра в транспорта на лекарства.

Само да спомена, че запетаята на това място, в израза "само че", е груба грешка, пък колко процента у нас са грамотни(?!), какво значи грамотен и какво значи изконен, не знам.

# 1 649
  • Букурещ
Liorena, защо да не се яде нищо до обяд?
Не е ли по-правилно да се изтегля вечерята възможно най-рано,
а сутрин да се закусва, и по възможност въглхидратите, които се приемат да се точно тогава?

Ако ядете до обяд и сте на Саксенда или Рибелсус просто няма никакъв смисъл от тия препарати. В такъв случай ендокринолог не е обяснил как работят тези препарати и за какво служат, ако хем ще се храните до обяд, хем ще ги приемате. А за вечерята е ясно, всеки с глава на раменете, дори здрав човек не вечеря след 18:00-18:30 за да има време за движение след това.

Общи условия

Активация на акаунт