Понижаване на наднормено тегло със САКСЕНДА/ SAXENDA

• 234 209
  • 1 822
  •   3
Отговори
# 1 800
По повод саксендата. За приема, храненето, малко ме е страх да си я слагам сама. И какъв ефект има в началото и кога да очаквам. За купуване четох че имало опции и от Турция ,ако има възможност за линк от къде може да се поръча.
Здравейте дами доста четох и мисля да я започвам и аз. В момента съм 110 и имам доста за сваляне. Бях в метаболитно отделение и ми откриха Метаболитен синдром , който не ми позволява нормално сваляне на килограмите със здравословното хранене. Какво ли не опитах и резултата е една кръгла нула. Сваля и айде пак си върна килцата. Направо е кошмар пълен, а качването стана на стрес и нервна почва. Нещо можете ли да ме посъветвате

Не мога да разбера въпроса ти? За какво искаш да те посъветваме?

Аз лично бях на Сакседна, свалих около 8 кг., но в един момент действието й спря, започна да ми е постоянно лошо от нея и приключих. В момента, в който я спрях качих 10 кг.
Относно закупуването й от Турция, ноември месец ходих в Одрин, цената на Саксенда беше почти 5000 лири, което в лева излиза идентично с това да си я закупиш от България. Разликата е, че в Турция не искат рецепта, а тук искат.
И нещо друго, но не на последно място, Саксенда без да е предписана от лекар не е редно да се самоназначава. Има си своите странични ефекти и е редно лекар да те следи.

# 1 801
  • София
Здравейте дами доста четох и мисля да я започвам и аз. В момента съм 110 и имам доста за сваляне. Бях в метаболитно отделение и ми откриха Метаболитен синдром , който не ми позволява нормално сваляне на килограмите със здравословното хранене. Какво ли не опитах и резултата е една кръгла нула. Сваля и айде пак си върна килцата. Направо е кошмар пълен, а качването стана на стрес и нервна почва. Нещо можете ли да ме посъветвате
А като си била в метаболитно отделение, проследяващият ти доктор какво каза? Щом не ти я назначил, вероятно не си за нея. Или ако си за нея, защо не ти я е предписал? Нищо не разбирам. И питам, защото аз също бях в такова отделение и ми я предписаха. Питай доктора си, не нас. Саксенда Е лекарство, все пак.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 06:57 от bubanka

# 1 802
Предписаха ми я от там. Но мина доста време и не я започнах тогава. Опитах да сваля със здравословно хранене по режим,но не успях. Свалих малки килограми и се върнаха.Сега ще ходя отново на ендокринолог. Няма да си я предписвам сама. А и не бях особено доволна от метаболитното отделение,заради някой изследвания които ми правиха. Единия доктор дори не си дигна погледа от компютъра като влязох в кабинета му,а да не говорим да ме прегледа. Зададе ми 3 въпроса и изписа някакви листове с лекарства. След като питах на какво основание ми ги изписва като дори не ме поглежда или да ми прави преглед мълчеше. Върнах се в отделението и на визатацията повдигнах отново въпроса и те не можаха да ми дадът адекватен отговор и им казах че без никакво основание и причина няма се блъскам с лекарства.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 06:58 от bubanka

# 1 803
  • София
Когато ходите отново на ендокринолог, вземете си предните изследвания все пак. Ако тогава са ви я изписали, не виждам причина и сега да не ви я изпишат.
п.п. ако имате конкретни въпроси, изчетете подробно темата, ако не намерите отговор на въпроса си, питайте, ще помагаме, с каквото знаем.

# 1 804
Благодаря на всички за съдействието . От днеска започнах Оземпик в комбинация с Меглюкон 1000мг. Ако имате интерес как ще протече терапията мога да ви държа в течение. Знам че темата е предимно за Саксенда и не искам да св натрапвам с друго лекарство.

# 1 805
Здравейте момичета, мисля да започна саксенда заради проблем с килограмите. През 2023 изкарах 8 месеца на оземпик и свалих доста, но след като го спрях лека полека се върнаха. През 2024 отново започнах оземпик, но изобщо не ми действаше. Доколкото разбирам и със саксенда се получава така.

# 1 806
  • Бургас
Здравейте, момичета. По една или друга причина и аз съм на Саксенда от 13 дни вече. От ден 1 апетитът намаля драстично, като през повечето дни се храня по веднъж на ден, основно на обяд. Първата седмица още борех психологическия момент със зависимостта за сладко, но тази се регулира мисля. Качих се на кантара седмица след приема и днес, така ориентировъчно случва ли се нещо....ами аз съм 800г повече 😱😱😱. Защо се случва това? Кога започнахте да имате разлики?
Храната ми е не по-различна от преди. Вчера например обядвах леща, предния ден - крем супа с крутони и сирене, месо. Тренировките към момента са много минимални, но в момента може би изживява някакъв шок тялото ми и се чувствам доста изморена, заспивам рано и не съм особено енергична. Моля за съвет. Благодаря.

# 1 807
Здравейте, момичета. По една или друга причина и аз съм на Саксенда от 13 дни вече. От ден 1 апетитът намаля драстично, като през повечето дни се храня по веднъж на ден, основно на обяд. Първата седмица още борех психологическия момент със зависимостта за сладко, но тази се регулира мисля. Качих се на кантара седмица след приема и днес, така ориентировъчно случва ли се нещо....ами аз съм 800г повече 😱😱😱. Защо се случва това? Кога започнахте да имате разлики?
Храната ми е не по-различна от преди. Вчера например обядвах леща, предния ден - крем супа с крутони и сирене, месо. Тренировките към момента са много минимални, но в момента може би изживява някакъв шок тялото ми и се чувствам доста изморена, заспивам рано и не съм особено енергична. Моля за съвет. Благодаря.
Аз съм на Саксенда от 20 дни , днес ми е 21 ден и вече съм на доза 1,8.  Мога да кажа ,че първите 10 дни нищо не бях свалила.  Като аз се храня в калориен дефицит . от 11 до 20 ден съм свалила 2 кг , 3 см от талията и 2 см от бедрата.
 Поограничете въглехидратите, ако ви се хапва хляб заместете го с пълнозърнест хляб по 1 филия на ден примерно . Има доста случаи в които кантара не мърда ,но см намалят .
 Забелязала съм че около датата на МЦ килограмите се покачват .

# 1 808
  • Бургас
Аз съм на Саксенда от 20 дни , днес ми е 21 ден и вече съм на доза 1,8.  Мога да кажа ,че първите 10 дни нищо не бях свалила.  Като аз се храня в калориен дефицит . от 11 до 20 ден съм свалила 2 кг , 3 см от талията и 2 см от бедрата.
 Поограничете въглехидратите, ако ви се хапва хляб заместете го с пълнозърнест хляб по 1 филия на ден примерно . Има доста случаи в които кантара не мърда ,но см намалят .
 Забелязала съм че около датата на МЦ килограмите се покачват .
Благодаря за споделеното. Имате право. Колежката ми каза, че в лице се виждало, но кантарът Sad . И да, седмица съм преди цикъл.
Хляб не ям даже. Ще видим към края на месеца в такъв случай. 💐

# 1 809
Аз бях започнала режим преди Саксенда, така че единствено забелязах как със Саксенда започнах да свалям много по- бързо и осезаемо. Наблегнете повече на протеина и ограничете въглехидратите, защото аз в началото нямах и представа как точно трябва да се храня и просто хапвах по супер малко. След коренна промяна на храненето ми последваха супер резултати.
За съжаление обаче явно не съм имала достатъчно физическо натоварване и съм загубила и мускулна маса, което сега ми навлече други болежки.

# 1 810
Аз бях започнала режим преди Саксенда, така че единствено забелязах как със Саксенда започнах да свалям много по- бързо и осезаемо. Наблегнете повече на протеина и ограничете въглехидратите, защото аз в началото нямах и представа как точно трябва да се храня и просто хапвах по супер малко. След коренна промяна на храненето ми последваха супер резултати.
За съжаление обаче явно не съм имала достатъчно физическо натоварване и съм загубила и мускулна маса, което сега ми навлече други болежки.
Здравейте извинявам се за въпросите. Колко време бяхте на саксенда ,на каква доза и какви ви бяха крайните резултати ?

# 1 811
every_one От една година използвам Саксенда и все още продължавам. Дозата ми беше предписана като по листовката на препарата- така и я използвам, т.е вече съм на 3мг. На малките дози увеличавах по- бавно, тъй като имах много и неприятни странични ефекти.
До момента съм свалила 60кг. и до целта ми остават още 20кг. Нямам намерение да я спирам скоро със сигурност (по съвет на ендокринолога ми)
Не мога дори да изброя ползите за здравето, които ми донесе този препарат. Не е само от отслабването, тъй като преди на същите кг съм била в пъти по- зле здравословно.
Разбира се, вече последните кг. се свалят много по- трудно, но това е и нормално. Трябва да увелича повече движението и физ. натоварване, тъй като тялото ми свикна с ниски ккал вече.
Ако имаш някакви въпроси съм насреща! 🙂

# 1 812
То това е най-неприятното при отслабване с такива препарати - губи се немалко мускул. Много трудно се предотвратява това, повечето не успяват, а и както тук пишат основно жени - още по-трудно пък се качва мускул при нас.
Трябва си много протеин в менюто, но колко успяват да консумират достатъчно че ако и тренират да запазят мускулите... Не е невъзможно, но на практика по-често не става. Това не е само при Саксенда, разбира се, а при цялата група такива медикаменти.

# 1 813
То това е най-неприятното при отслабване с такива препарати - губи се немалко мускул. Много трудно се предотвратява това, повечето не успяват, а и както тук пишат основно жени - още по-трудно пък се качва мускул при нас.
Трябва си много протеин в менюто, но колко успяват да консумират достатъчно че ако и тренират да запазят мускулите... Не е невъзможно, но на практика по-често не става. Това не е само при Саксенда, разбира се, а при цялата група такива медикаменти.
Така е, наистина. Аз и по начало имах проблем, но това го задълбочи. Уверена съм все пак, че ще мога да се справя и с това, просто са нужни доста усилия. Консумирам по 80г. протеин на ден приблизително, но явно се оказва, че не е достатъчно. Може би ще трябва да добавя протеин на прах, което избягвах до сега.

# 1 814
every_one От една година използвам Саксенда и все още продължавам. Дозата ми беше предписана като по листовката на препарата- така и я използвам, т.е вече съм на 3мг. На малките дози увеличавах по- бавно, тъй като имах много и неприятни странични ефекти.
До момента съм свалила 60кг. и до целта ми остават още 20кг. Нямам намерение да я спирам скоро със сигурност (по съвет на ендокринолога ми)
Не мога дори да изброя ползите за здравето, които ми донесе този препарат. Не е само от отслабването, тъй като преди на същите кг съм била в пъти по- зле здравословно.
Разбира се, вече последните кг. се свалят много по- трудно, но това е и нормално. Трябва да увелича повече движението и физ. натоварване, тъй като тялото ми свикна с ниски ккал вече.
Ако имаш някакви въпроси съм насреща! 🙂
Благодаря ви за информацията . И на мен ендокринолог ми я изписа като ми каза да увелича протеина ,физическата активност каза ми най-малко 3 пъти седмично да тренирам . Спазвам което ми е казала и мога да кажа ,че нямам никакви странични ефекти от препарата . на всеки 10 дни ми каза да вдигам дозата с 0,6 и като стигна 1,8 да си стоя на нея до май месец . Тогава съм на преглед. За сега се чувствам много добре , дано и за напред да е така .

Общи условия

Активация на акаунт