Шести клас 2018/2019 - тема 6 - ВАКАНЦИОННА

• 28 143
  • 758
  •   1
Отговори
# 285
Не се паникьосвайте, просто споделям, ако някой пише грозно от мързел или гъзария, си струва тази година малко да пооправи почерка
Моят също пише грозно, а и с много правописни грешки...даже някои остават незабелязани, покрай грозното писане...ох...ама колкото може, толкова.

# 286
  • Sofia
zvanche, аз, поради ред причини, спрях да търся справедливост. Всеки, доказано за мен, гледа от собствената си камбанария. Според мен, трябва да знаеш какво искаш, да направиш максималното по възможностите ти, да се бориш да го постигнеш, докогато имаш идеи и варианти. От там нататък е и мъничко късмет, че да попаднеш и на човек Simple Smile, защото оставам оптимист. Пък и всяка стъпка назад, носи урок и те води напред.

# 287
  • Бургас
Ох, Хепи, той за 6 години не прописа хубаво, че сега ли...
Поне не допуска правописни грешки. Тук-там някоя запетая да забрави.
Ако не бърза бива положението, но като е за време и под напрежение не ми се мисли какви кардиограми ще накъдри.

# 288
Моят поне пише четливо, красиво в никакъв случай не е, но се чете лесно. И почти спря да задрасква, което е голям напредък. Преди от задрасквания и поправяния в тетрадките му беше мазало.

# 289
  • София
И моят пише докторски, че и със задрасквания, че и нашироко, все бърза, обели ми се езика да повтарям да пише по-красиво и той да ми отговаря, че се старае.

# 290
  • София
Когато аз се явявах на изпит за езикова гимназия, на разглеждането имаше учител, който ни обясняваше, какви грешки съм допуснала, за да получа съответната оценка. Пък и всичко беше описано с червен химикал на листа. Не помня дали можеше да се оспорват резултати обаче. И на сина на изпитните листа пишеше оценката (тогава още  бяха оценки, не точки).

# 291
  • София
Момичета, в крайна сметка тази година баловете са адски, адски високи. 🙄
Дано догодина да не свалят още нивото на изпитите.
Познато момиче е с 2х91 и изобщо не е ясно дали ще ѝ стигне за 91 НЕГ.
А беше много силна на пробните и много доволна от самите изпити. Повече точки очакваха.
Аз си направих изводите за догодина. Трябва малко по-философски да се приемат нещата явно.

# 292
Уви, това е резултатът от лесно нво. Много скъпа става всяка малка грешчица. И въпреки всичко, цялостното ниво дори и в София е плачевно. При 107 пълни стотици, средните точки по математика са 45. Направо е плашещо.

# 293
  • София
Уви, това е резултатът от лесно нво. Много скъпа става всяка малка грешчица. И въпреки всичко, цялостното ниво дори и в София е плачевно. При 107 пълни стотици, средните точки по математика са 45. Направо е плашещо.

Предполагам, че решението на това би било изпитът да е с лесен първи модул и труден втори.
Така ще могат да се отчетат добри средни резултати (в диапазона до 65 т.), а трудният втори модул ще послужи за по-добро разслоение на децата, които се борят за най-силните гимназии. При сегашните 107 бр. пълни точки по МАТ, за сравнение преди 4 год. пълни 100 т. имаха, мисля, само 6 деца от София и общо 10 за цялата страна.  Shocked

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 07:17 от BFF_

# 294
Аз все си мисля, че посоката не трябва да е да се направи лесна матура, за да се отчете висок среден резултат, а да се започне истинска работа по училищата, за да се научат децата. Очевидно има огромни пропуски в знанията на над 50% от децата. С курсче 1 година за подготовка на нво не се взима материал за 7 години.

# 295
По принцип е парадокс само 100 деца в страната да могат да решат цялата матура. В крайна сметка нали всички са учили 7 години. Всички са неграмотни ли.  Но както сме дъвкали мнооого пъти, като е матура и изпит в едно, така става

# 296
  • София
Положението по математика е брутално. В класа на сина ми на класното втория срок той беше единственият със 6ца и то на границата с 5цата, две деца имаха 4ки и всички други 15 деца двойки. В съседния клас е по-различно, слава Богу, но ако аз бях учител и 2/3 от учениците ми изкарват 2ки, ще си помисля какво не е както трябва. Само дето собственото ми дете казва "Мамо, те не пишат домашните, които обикновено са 2-3 задачи, не повече."

# 297
  • София
Щом изпитити са вход за елитни гимназии, трябва да представляват предизвикателство, така смятам аз.
За определяне на общото училищно ниво нека служи първия модул.

# 298
Положението по математика е брутално. В класа на сина ми на класното втория срок той беше единственият със 6ца и то на границата с 5цата, две деца имаха 4ки и всички други 15 деца двойки. В съседния клас е по-различно, слава Богу, но ако аз бях учител и 2/3 от учениците ми изкарват 2ки, ще си помисля какво не е както трябва. Само дето собственото ми дете казва "Мамо, те не пишат домашните, които обикновено са 2-3 задачи, не повече."
green_dawn, а как се чуства синът ти в новото училище? И как е нивото по другите предмети спрямо 125-то?
П.П. С моят син бяха в един клас в 125-то:)

# 299
  • София
Със сигурност му липсват децата от 125то. По-добрата среда си е по-добра среда, каквото и да говорим. Учителката по география е невероятна, за разлика от Цацева. По БЕЛ също, точно когато се премести бяха със една заместничка, която беше с малко по-разчупен подход и доста странична литература прочете покрай нея. Покрай учителката по география се запали по Япония. По математика положението е на самотек. Там е каквото сам допълнително реши вкъщи, но без напрежението от домашните и викането в 125то, фактът  е че на Кенгурото изкара много по-висок резултат сравнено с миналата година, когато беше в 125то и учеше много повече. Учителят по рисуване много се занимава с него също. Бих казала, че свали напрежението и като цяло се чувства по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт