Шести клас 2018/2019 - тема 6 - ВАКАНЦИОННА

• 28 133
  • 758
  •   1
Отговори
# 330
  • София
При нас имат за домашно 730 задачи по математика, което си е направо приемливо Stuck Out Tongue Winking Eye .
...
zazu1, нашите са 661 - толкова са ги преброили момичетата. В момента дъщеря ми е на морето на гости на баба си със съученичка. Свекърва ми се оплаква, че по цял ден решавали задачи. Не е точно така - сутрин ги води на плаж, а вечер ги гони да се разхождат Stuck Out Tongue Winking Eye. Питам я : " Да ги кара някой? Нито ти ги караш да решават, нито аз. Остави ги!" Ама тя не е свикнала така. Обикновено аз ги ръчкам, че имат домашно, а бабите се правят на ларж - "При мен задачи няма да се решават. Като отидеш при майка ти, тогава!" Flushed
Аз се поуспокоих за сина, приех, че няма да го приемат в СМГ. Още не сме подредили желанията. А започва да ме чопли за дъщерята, а за нея не би трябвало да се притеснявам. Подготовката и знанията й са на ниво. Само я предупредих да си измисли и план Б.
Пожелавам на всички ви и на децата ви успешна и спокойна година в седми клас! Наистина е много важно да опазите и вашите и тези на децата нерви! Целувки и стискайте палци сина да попадне в "неовото" училище!

# 331
selena6, няма как да е различно нашето и на zazu1 домашно, тъй като един и същ човек го е дал, май някой не е броил правилно Simple Smile))) или нещо е свързано с подточките на задачите. Аз съм забранила до 01.09 да пипа математика, само задължителната литература нека си я изчете. Но и тя не се и натиска да решава, така че не сме се карали по въпроса Simple Smile)). Само нво-то по мат. реши, за да видя имам ли повод за притеснения и дупки за запълване.
Успех на сина, естествено, че ще попадне в неговото училище!

# 332
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ехаа, браво на децата, които отсега се справят с НВО. 😯

Аз чакам с нетърпение първо класиране, заради дете на близки приятели. Покрай тях усетих предварително емоциите покрай 7-класната истерия.

# 333
  • София
Вижте на какво попаднах.  Някой дали е чувал нещо по въпроса? https://www.dnes.bg/obrazovanie/2019/07/02/vmesto-izpit-po-matem … v-7-i-klas.415132

# 334
  • София
ох.....аман .Чудят се какво да измислят.Кому е нужно всичко това.Това министерство трябва да го закрият!

# 335
Доколкото схванах, това е само предложение на този етап.

# 336
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не само, че е предложение, но дори не изхожда от Министерството, а от Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България, с председател Д.Стаматов, който е и директор на 119 СОУ в Изток.

# 337
  • София
Ще вземат хляба на математиците, ама ще дадат възможност на учителите по другите предмети. И те да почнат с частните уроци Joy крайно време беше. Все ми се струваше малко нечестно Stuck Out Tongue Winking Eye

# 338
Ха, явно това е "предложението на директорите", за което се писа в предишната статия. Не виждам как ще стане за нас. Но и да стане не виждам нещо притеснително.

# 339
И който беше зам. министър, когато се обсъждаха проектите на повечето документи в системата на образованието.
Да вземем например този текст:
Периодът, в който се провеждат всички изпити – в 4-ти, 7-и, 10-и и 12-и клас, също трябва да бъде концентриран в края на учебната година смятат от съюза на работодателите. Тази година изпитите стартираха на 9 май, с тези на четвъртокласниците, и приключиха на 19 юни с препитването на седмокласниците.

Те СА концентрирани в края на учебната година. По наредба НВО се провежда не по-рано от две седмици преди края на учебния срок, в който приключва изучаването на съответния учебен предмет в съответната учебна година. Просто краят на учебната година е различен за различните класове.
Почти съм сигурна, че през следващата учебна година датите за НВО в 10. клас ще са същите като за седми. ДЗИ няма как да се изтеглят по същото време. Четвърти клас пак ще приключват по-рано от останалите.

# 340
Аз също не виждам нищо притеснително. Дори ми се струва добър вариант за деца които не са с математическа насоченост. Който иска може да си избере математиката така или иначе.

# 341
Каквото искат да измислят, вече ми е все тая. Познати постоянно ме запознават с разни тарифи за прием, завършване и прочие. Всички действия на МОН са насочени само в посока да ме накарат да се възползвам. Докога да наливам и аз и децата нерви в щуротии- защипан ли е листа или не. Ползвани ли са техните ключови думи или не. Минали ли сме всички варианти на учебници по предмета, щото в тях пише различни неща, да не ни прецакат... и т.н. Свестните учители преподават въпреки системата и обясняват трикове, като че ще се надцакваме някак си. Ми безумно е. Да го закриват наистина МОН. Само пречи

# 342
 При наличието на множество НВО, балообразуването може да стане доста по-шарено. И пак ще има недоволни. Езикова гимназия не означава непременно хуманитарна. Няма пречка трети или четвърти профил да са примерно математика и информатика, както е напълно възможно в МГ езикът да е профилиращ предмет. Но да допуснем, че училищата с профил чуждоезиков заложат на НВО по чужд език, а тези с математически, природни науки и СХН - на математика. Тогава или трябва да се даде на децата възможност да се явят на няколко НВО по избор, или броят на желанията може да се окаже стеснен.

# 343
Започваме вече събиране на творбите по литература за догодина и реално не знам дали и кои ще бъдат включени от 6 клас. Ако има някой знание за това, нека да сподели, та да си закупим учебник от миналата година. Отсега да ни е готов. Или ако има някаква христоматия с текстовете от двата класа, дайте идея, моля.

# 344
На първа страница ги пише произведенията
И аз преди все питах Hug вече знам

Общи условия

Активация на акаунт