Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 17

• 37 896
  • 764
  •   1
Отговори
# 540
Днес вечерях патешко магре. Предните 3 дни бях на миди, калмари, рибка и салатки
Позволих си няколко пържени картофчета на плажа.
След следобеден съм бях озверяла за сладко и хапнах едно парче ритер с цели лешници.
Днес си хапнах и малко домашни мезета.
Уттре съм на лекар, за да разбера какво ще ми препоръча да хапвам в моя случайю

# 541
А млечните защо ги изключвате? Аз си ги хапвам с изключение на прясното мляко, което ненавиждам от дете. Аз нямам инсулинова резистентност, но от месец съм на стриктен НВ-ВМХ режим поради натрупани 5 килограма заради щитовидната жлеза. Мислех, че диетата при инсулинова резистентност е НВ-ВМХ, която включва основно месо, риба, яйца, зеленчуци и млечни. newsm78

# 542
То аз май не съ съвсем за тая тема, ама не знам къде да се насоча...

# 543
  • Варна
Аз знам, че млечните не трябва да са основна храна. Има хора, на които не им пречат, но аз с млечни не свалям, запъвам на едно ниво и край. Изключа ли ги, нещата се размърдват.

Не знам защо не трябва, предполагам, защото има В в тях. Пък прясното мляко в кафето как ми липсва...

# 544
Аз млечни почти не ям, но глътка мляко в кафето не пропускам и много рядко парче сирене. Понякога си слагам и лъжица кисело мляко върху готовия омлет.
На мен ми липсват доматите, но много се подувам от тях  и ги избягвам с мъка, а освен това си правих кръвен тест за хранителна нетолерантност и познайте какво - имам нетолерантност точно към домати, а също и към боб, леща и грах. Зърнените никога  не съм обичала, но домати - много обичам.

# 545
В прясното мляко има най-много въглехидрати. Аз не прекалявам с млечните, ям предимно сирене и по-рядко кашкавал. Сега когато съм в България към порцията месо или риба винаги си правя салата със сирене и български розов сочен вкусен домат. Heart Eyes

Мога да пия кафето само чисто без никакви сметани, захар и мляко. Пробвах една сутрин т.н. "бронирано" кафе и на първата глътка щях да повърна. Кафето ако не е чисто за мен не е никакво кафе.

# 546
Средна даже още се стопи на грила. Ще прощавате за невежеството, но днес за първи път ядох авокадо прочех че повече от едно на ден не трябва вярно ли е ? И в салата си сложих цялото авокадо, което не беше кой знае колко голямо.

По принцип по половин авокадо на порция е препоръчително....

# 547
  • Близко съм
Благодаря  за отговора. Имам и още един въпрос разбрах че вследствие на ИР се появяват доста брадавици, някои от вас с такъв проблем и добър специалист в Пловдив?

# 548

По принцип по половин авокадо на порция е препоръчително....
Защо само половин?

# 549
  • София
Млечните са инсулиногенни, не е просто заради въглехидратите, защото изобщо не са толкова много.

Ако нямах ИР и имах проблем с щитовидната, точно от този режим щях да избягам.

# 550
Ако нямах ИР и имах проблем с щитовидната, точно от този режим щях да избягам.

Моят проблем с щитовидната жлеза не е автоимунен, нямам Хашимото или Базедовата болест, а уголемена щитовидна жлеза с множество доброкачествени възли.

# 551
Благодаря  за отговора. Имам и още един въпрос разбрах че вследствие на ИР се появяват доста брадавици, някои от вас с такъв проблем и добър специалист в Пловдив?

Но това няма никаква логика. Брадавиците са вирусно заболяване. Къде ти се появяват и много ли са?

# 552
  • Близко съм
Навсякъде шия,врат, деколте, предмишници,корем гърди. Да прочетох даже одеве че хората с ИР понякога рефлектира и върху кожата. Но жалкото е там че едва ли има такъв дерматолог разбираш сходство с ИР. И вече си мъкна косата,която вече и нея нямам и се чудя къде и какво да ида.

# 553
Имам само една, която се появи наскоро, но не ми пречи, защото косата ми я закрива. Коса имам предоволно все още.

# 554
Навсякъде шия,врат, деколте, предмишници,корем гърди. Да прочетох даже одеве че хората с ИР понякога рефлектира и върху кожата. Но жалкото е там че едва ли има такъв дерматолог разбираш сходство с ИР. И вече си мъкна косата,която вече и нея нямам и се чудя къде и какво да ида.

За такива ли говориш ПАПИЛОМИ

Общи условия

Активация на акаунт