ДЕКЕМРВИйчетата мили скачат с бънджи като диви

• 9 700
  • 194
  •   1
Отговори
# 15
Янич страхотни очи на Жоркин пу-пу  Laughing На Сиса са нещо подобно, ама май малко по-тъмна е ивицата по края. Абе цвят трудно се обяснява, а за подобна снимка и дума не може да става - Сиса е толкова войнствено настроена напоследък, че ще ми издере очите  Sad Сърдита ми е че настоявам с яденето. Питам се к`во ще стане ако я оставя на нейните 10-тина лъжици и да видим. Все ме е страх, че не яла достатъчно, ама не ми се вярва да е камикадзе  Mr. Green и ще се моля да огладнее по-бързо и да си каже. Вие какво ще кажете - да пробвам ли така? И без това ми тежи да я мъча и после имам ужасни угризения на съвестта, а и тя определено ми се сърди.
Ели - дано избият по-скоро тия зъби та да си отдъхнат и дечицата и ние  Praynig .

# 16
  • Добрич
Дани, наистина може да пробваш едно хранене или две така  тя колкото иска, пък да видим. Почти съм сигурна, че няма да издържи до следващото хранене и ще писне по-рано. Пробвай! От едно, две хранения, че и от ден, два нищо няма да й стане според мен. Ама, като ти чета постингите направо си умирам от мъка. Честно! Сега когато Борис ми отказва виждам какво е да имаш по-злоядичко дете и на всичко отгоре и зъби да го мъчат. Ще стискам палци да мине по-скоро този период при вас и нас и да си хапват както преди дечицата!  Peace Praynig Praynig Praynig Hug

# 17
.... Събужда се и през нощта в 3 и яде, после в 6 пак. Ама, направо ми иде да му фрасна един юмрук в устата и да ги избия тия зъби, дето тормозят детенце и не му дават мира.  Mr. Green #Crazy
Къдрокосче, разби ме с това Joy Да, зъбите така мъчат, дълго и постоянно, и при нас е така!  bouquet
При нас нищо ново, осмия зъб ни ипива соса, докато се покаже изцяло, а и нещо друго в устата я мъчи май, защото пак започна да си дъвче пръстите.
Елси, не изчезвай така, бе душа, пиши какво правите със Стени, или от разходки нямате време да се отчетете!
Ели (Хотмаме), да разцелуваш Радичка-Сладичка по бузите! И никакви кофти настроения, въпреки, че ако тук непрекъснато валеше, сигурно щях да съм си оскубала косата. Калина става много нервна, като не излизим от сутринта навън и страшно мрънка. Но тя сега почти постоянно мрънка. Зъби, зъбииии Shocked
Пачи, браво за палатката! Искам и ааааааааз и на палатка и на концерт!!! Crossing Arms Ама няма, нали останахме без кола, заради апартамента, но поне наем не плащаме вече!
Яни, много хубави очета има Жорката!
Очите на Калина все още са сини!
Дани, наистина я остави я Сиската за проба само да видиш колко ще изяде, и най-много на 3-тото ядене ще си хапне (си мисля аз, но какво ли мисли тя по въпроса? Simple Smile)
Поздрави и целувки на порасналите тези дни бебешори!  bouquet ДА са ни живи и здрави!
Поздрави от нас и лека нощ!  bouquet

# 18
  • Варна
 Здвавейте и от нас wavey Не ни остава много време за писане, но от време на време успявам да ви попрочета Laughing
Днес бяхме на консултация - вече сме 8 850 кг / +650 гр/ и 68 см / +2 см/  newsm44. Нямаха хепатитната ваксина та ще трябва да се обадим в понеделник да ни кажат кога да отидем.
За хапването - хапваме всичко. Сутрин попара, наобед супичка и пюренчце от кухнята от цял месец почти и хапваме всичко с удоволствие, следобед кремчето, а вечер дояждаме супичката със сухарче в нея. Преди заспиване и рано сутрин пийваме и по малко мляко, но май вече ще минаваме на кисело мляко или поне ще го въведем в менюто - най-вероятно да променим закуската че тая попара вече взе да и омръзва Rolling Eyes
Лъжицата - любим начин за хранене  Joy Яде без роблем и се цапа минимално  feeding
Общата храна - вечеря само ако е на масата с нас или поне батко и трябва да хапва заедно с нея. Което съответно означава, че хапва и от нашата храна под мой контрол. Понякога обаче бати ме издебва и дава неща които не са съвсем за нея - така си хапнахме шпек салам преди седмица, а денс докато си взема душ и кренвиршче. Слава богу съобразява се поне с размера на хапките които и дава и никога не и дава бонбони Mr. Green Някак си успява да прецени кое може и кое не - поне до сега. Иначе гризки и бисквити ядат заедно пред телевизора
Седене - седим седнали без проблем. Навежда се и се изправя от седнало положение особено ако има играчка която иска да вземе. Вече мога да я оставям около половин час с играчките, докато и омръзне после я оставям на земята да се потъркаля и да и почине кръста.

малииии аз цял ферман написах, ма тъй е като не съм писала отдавна.
Дано не съм ви досадила Blush

Ей щях да забравя - имаме си два зъба и третия се е подал. За сега да чукам на дърво ги вадим лесно дано и за напред да е така Praynig

# 19
Мили мами, благодаря за подкрепата. Ще пропвам и то ако ми издържат нервите - ден, два дори. Дано само да издържа психически, че това напоследък е такава мисия невъзможна, че не е истина.  Докато ходех на работа имаше дни когато работех от сутрин до късна вечер и то така цели седмици, но никога не съм била толкова пребита като сега. Знам че всичко е на псилогическа основа и когато и резултатите не са удовлетворяващи това е направо смазващо (на работа всичко постигах толкова лесно, въпреки че се работеше много и това ми даваше стимул да продължавам). Както и да е - няма да се оплаквам повече. Дано опита да даде резултат  Praynig Peace
Желая лек и спокен ден на всички мами и бебчовци  Heart Eyes  bouquet

# 20
  • Бг-мама
Здравейте милимамчета аз да прочерпя че днес мойто човече навършва 7 месеца  Misc Baby Bottle  party023  cook Tada  Party Time beer2 beer3 beer cheers
Пийте по едно от нас че ние още сме с много високи т и почти не съм лягала 2 нощи .Дани на Сиси знам какво ти е стова неядене че моят докато му излизаха горните 2 зъба не бях в състояние нищо да му дам ставах кълбо от нерви и тежко му на мъжа ми горкият все той си го отнасяше Sick
Вчера дадох на валентин една обикновенна бисквитка в ръчичката немога да ви опиша каква беше картинката целия омазан до ушите но много доволен .
Браво на мишелин за мерките ние тези заветни 8 килца незнам кога ще ги видим.
Къдрокоске и мен развесели с това за яденето ама и аз съм така ...
Яни много са му хубави очичките на детенцето ти на моето са толкова черни че не му се вижда вътре зеничката.... за сега от нас че ббко се събуди което отново означава борба с проклетата Т   bouquet

# 21
Тук съм бе, милички, не съм зачезнала, редовно ви чета, но не съм писала къде от мързел, къде от нямане на време, къде от кофти настроение ... абе ред причини ... Първо Стени много започна да се буди нощем, после почна едно не ядене, после стана много трудно заспиването през деня, в неделя направи нещо като конюнктивит на лявото оченце... #Crazy За гарнитура на всичко това през това време си имах и проблеми от друго естество #2gunfire. И на моменти нарочно не исках да пиша, за да не ви товаря с моите проблеми.
Сега не знам дали ще успея да обхвана всичко, което сте коментирали но ще се опитам поне ...
Дани, спокойно можеш да я оставяш Сиска да огладнее за ден, че и за два, но при условие, че пие вода. В смисъл да не я тормозиш да яде, а да изяжда колкото си иска, водичка си и даваш редовно и страшно няма! Няма да умре от глад! Нито пък ще се обезводни, ако пие водичка! В един момент ще й огладнее дупето и ще зейне! newsm22 feeding
Къдрокосче, с тези зъби и мен ме избива на лудост вече! От една седмица е нещо ужасно! Зъбът, единият, вече съвсем ясно се вижда, но не пробива и туй си е! И на моменти са ужасни нерви, проплаквания вечер и ... да не обяснявам. Не ми беше минавала през ум идеята да му ги избия box Joy Joy Joy, обаче седя и си разсъждавам - кой е решил да ни накаже с тези зъби newsm78 първо зор да излезнат, после трябва да паднат и пак да излязат нови, после почват кариеси, после почваме да слагаме изкуствени и изобщо цял живот мъки #Crazy! Горещо се моля  Praynigи на Стени, и на всички останали дечица, при които излизането на зъбките е проблем, все пак ако може страданията да бъдат по-малко, че да не се мъчат и майките Praynig!
Очите на Стени са сиво-сини. На определена светлина или ако е облечен в синьо са много сини, а при друга светлина по-скоро сивеят. Мисля, че това ще му е окончателния цвят, защото се избистряха в течение на времето и се задържаха такива. Но снимка не мога да покажа, защото апарата ни, както може би сте забелязали, не прави хубави снимки в близък план (така е,   baduuкато бързаме да купуваме от промоциите на Метро). Така че ще трябва да го приемете на доверие. На никого от нас не са точно такива очите - моите са зелени, на баща му са сини.
Сядането - с възглавници така и не ни се получи, защото си мисли, че му ги слагам за да се бори с тях. Но сам си се научи от положение на четири крака да седне на дупето си като се подпира поне с една ръка, разбира се. Също така седи, ако го сложа аз, с разкрачени крачета, като сам се сеща да се подпре на ръце. Но не му е най-любимото. Поседи, поседи, пък се юрне да пълзи. Защото пълзенето пък вече го владеем напълно newsm30! Пълзи си точно както трябва, с последователно придвижване на ръце и крака, а не онези заешки подскоци дето първоначално правеше. И ето тук мога да ви споделя какво ми изкара нервите в събота Rage. Споделяме пред чичо му и чинка му на Стени, че вече си пълзи наистина и чичо му веднага направи извода, че това, едва ли не, означава, че ще проходи много късно и трудно, защото прохождали лесно деца, които не пълзели. Оставям без коментар ... #2gunfire
Попара не съм давала още. Мислих, мислих и измислих следното – понеже Стени не пие достатъчно мляко (нали трябва да е мин. 500мл на ден) от няколко дни за закуска му правя сухар с АМ и плодово пюре. Приема го добре. Сиренце ще му въведа тия дни, но се чудя още дали да го добавям към зеленчука на обед или да е вместо плодовото пюре в закуската.
Може да се каже, че съм му въвела масълце. Направих опит да му давам бульон. За целта трябваше да си го приготвя. А от зеленчуците, които варих за бульона пък си направих домашно зеленчуково пюре, към което добавих масълце. Стени ми хареса манджата, яде я, обаче бульоните явно не са за него. Така че направо като се запишем на кухня ще вкараме супички.
Да се похваля! Първо по-същественото – Стени от петък взе да говори! Първо каза “та-та”, после взе да ги бръщолеви всякакви - “да”, “ба”, “ля”, “ка”, само не му идва на ум да каже нищо започващо с “м”. И сега най му е любимо да говори по време на ядене и познайте – после и двамата сме направо за пералнята.
Другото е, че си намерих синьо чадърче! Най-после одисеята “търсене на чадърче” завърши! След като някои от вас търсиха къде ли не по магазините, след като молих две мами, които си продаваха количките заедно с чадърчетата да ми ги продадат отделно, но те не се съгласяваха, накрая се намери една мама, която имаше точно такова чадърче за продан.
Друго не се сещам, пък и стига толкова, че ще ви досадя!

# 22
  • Добрич
Хай и от мен!   bouquet
Честити 7 месеца на бебе Вали и Симона на Мишелин! Да са ви живи и здрави и много да ви радват занапред!    bouquet Hug
Елс, най-сетне да се появиш!   bouquet Hug Heart Eyes Браво на Стени и честито за проговарянето! Дано и при вас да излезе скоро тоя зъб, че да си отдъхнеш. Като чета виждам, че много ти се е насъбрало напоследък!  Sad Пожелавам ти всичко в най-скоро време да си влезе в релси и да върви постарому или защо не още по-леко и безпроблемно!  Praynig Praynig Praynig Честито и чадърче! Дано Стени се държи по-възпитано то Борко в това отношение.  Wink Борис се набира на чадърчето и вече счупи едно. Това е второто и то почти издава багажа.  Crazy
Зехова, дано днес вече се преборите с Т. Praynig и празнувате послучай празничето.   bouquet
Дани, чакаме подробности около хапването на Сиската.  Hug
Мишелинче, браво за мерките и защо се скатаваш с почерпката?  Wink Laughing
Правде, направо не мога да повярвам с тези ваши зъби.  #Crazy Горкото дете и горката ти. Дано да пробие скоро този 8 зъб и ви пожелавам малко почивка. Да знаеш, че когато стане въпрос за зъби винаги ви споменавам. За мен направо сте феномен в това отношение.  Hug  bouquet
Спирам, че отивам да видя гозбата на къде се движи, че трябва и да се яде.   chef

# 23
  • София
Здравейте от още една луднала майка Crazy.
При нас положението е ужасно,но като гледам и при вас не е по-различно.Дани от три дни не е млъквал.Редува плаченето с мрънкане.Незнам дали това се дължи на жегата или на зъбоникненето,но зъби май няма newsm78.Днес си изпуснах нервите,но добре,че в леглото му има играчки,та си изкарах яда на тях,а не на бебо и малко ми поолекна.
Дани,Къдрокоске,при нас положението с яденето е същото.Преди на обяд ядеше по едно бурканче зеленчуково пюре и после кърма,а напоследък едвам успявам да го накарам да изяде половин и после като му дам да суче и се мръщи.Сега му давам колкото му се яде и въобще не го тормозя с яденето.
Хотмама,излизай от депресията.То вярно,че дъжда действа депресиращо,но е по-добре от жегата,която яко ни мори.
Зехова,стискам палци малкото човече да се оправи по-бързо Praynig.
Очите на Дани са синьо-сиви.Така се роди и няма изгледи да му се променят.А ние с мъжа ми сме с кафяви очи.А сега де,откъде са тези сини очи на Дани Mr. Green.
Елс,браво на Стени за пълзенето.Ти не се връзвай на приказките на чичо му.Аз лично това за първи път го чувам.
Къдрокоске,Дани като докопа чадърчето и започва да го дърпа яко,но още не е успял да го счупи,както е сътворил Борко hahaha.Ох,днес ми е доста гадно,но като прочетох двата ти постинга,много се развеселих.Особено това със зъбите ме разби Joy.Знам какво ти,защото и при нас положението е същото и за това искрено ти съчувствам  bouquet.
Правде,дано най-накрая да излезе това зъбче и да спре да мъчи и детенце и теб.
Мишелин,браво на Симона за мерките и теглилките.
За приказването,Дани успява да каже ″ба″,″ма″,″ние″ и ″та″,но по-рядко.
Честит 7-ми месец на Симона и Вальо.

# 24
Здравейте от една доволна мама
Не знам дали ще ми повярвате, но в откакто изби това 3-то зъбче все едно имам друго детенце. Папка, не мрънка, няма Т, смее се, закача се. Направо изтръпвам като си помисля още колко зъби ни чакат и че в най-скоро време пак ще се почне /венеца отгоре е все още подут и чакам следващия зъб/.
С папкането засега сме добре, миналия ден дадох и месно пюре и мисля че го хареса. Имахме голяма борба с кашите - с каква ли не пробвах и стигнах до извода, че моето дете не обича сладко. Та сега съм взела на Слънчо пшенична млечна и пасирам кайсии или праскови и смесвам и ура детето яде. Явно харесва леко киселия вкус.
Сирене и аз давам обезсолено в зеленчуковото пюре. Аз отдавна и правя зеленчукови пюренца и като че ли и харесват повече.
Очите ни са кафяви. Едва ли ще се променят.
Има ли някой който е слагал детенцето в проходилка и слага ли обувчици?
Ами това е засега от нас. Излизаме на разходка.

# 25
  • Добрич
Айдеееееее, пак аз на линия!  hahaha
Тъкмо приспах бебето-звяр и пак съм тук! Манджата готова - вкусна, вкусна.....  chef Въобще в момента кой кат мен.  Party
Най-после една доволна майка от живота.  Wink Честито, Аничка, ти си мойта гордост!  Hug  bouquet Пупупу само на детенце Ели, че да не ме чуе тая баба със зъбите, дето тормози всичко живо.  Mr. Green
Мади, много ме радваш и съм много доволна, че съм могла да накарам някой да се почувства по-добре и по-весело след мой постинг. Черпя те една бирка с любимо мезенце.   chef  Hug
В този ред на мисли да ви споделя какви сънища имам напоследък. Аз направо съм си дала вече жълта книжка. Не е нужно да ходя да ме гледат спецове.  hahaha Mr. Green Та, едната нощ като сънувам, че на Борис му изниква десния долен зъб и като съм щастливааааа, ама да ви кажа голям кеф ми беше. Радвам се моля ви, се на зъби..... Crazy На следващата вечер пък - друго 20 - млечната кухня. Като седя на една дълга опашка и чакам храната на Борис. Стигам до заветното място и питам с какмо мляко готвят, дават ли кремвирши, слагат ли жълтък....и такива. Пък те ми отговарят на всичко с "да" и аз се врътнах и нищо не взех, че нали не съм ги въвела. Абееееее, като ви казвам, че съм луднала. Не се майтапя.  Mr. Green Пък едно време какви сънища сънувах - все едни мъже, непознати, секс с тях и т.н., пък сега.....вижте ме.  hahaha Wink Laughing Joy
Ани, аз слагам за по 5 мин. Борис в проходилката - колкото да се запознае с нея. Не слагам обувки и няма и да слагам.  Wink
Хайде стига, че ще ви писне от мен.  Wink

# 26
здравейте и от мен
ние сме добре мирелката все повече дивее, а майка й все повече остава без сили  Wink На нас ни никне второ зъбче и пак неусетно. Нито температура имаме нито апетита й е намалял, даже напротив имам чувството че е почнала повече да яде.
Елси верно доста ти се е насъбрало май тези дни, но не обръщай много внимание гледай си стени и кефа и си  Whistling свиркай
Мишелинче браво и на вас за мерките доста сте големи и вие  Wink браво на децата все така да растат  Hug
да ви кажа като се рових за нещо из темата на априлките от тази година какво прочетох- едно бебе се е родило 5180 и в момента тежи 9 кг.  Shocked аз направо онемях, че тя мирела тежи по малко бе, а е на 7 месеца. Викам си тази майка си е родила слонче и си гледа такова  Laughing
ами това за сега лека вечер на всички и спокойни бебчета  Hug

# 27
Здравейте,
Първо честити 7 месеца на Валко и Симонка -  да са живи и здрави, да папкат и да дивеят
   bouquet  bouquet  bouquet
И така започвам с резултата от днешния експеримент - на обяд половин местно пюре - доброволно изядено на два пъти с почивка от 15 мин. но без уговорки и царевични пръчици. След обяд - половин бисквита - смукана, смукана и накрая изядена  Mr. Green и след това един кулинарен експеримент от моя страна (към списание Моето бебе и аз са пуснали страхотна притурка със 130 рецепти за бебешки и детски храни) - пасирани праскови и пъпеш с оризово-царевична каша и малко ам - не се хареса много защото нещо горчеше - хапна малко (незнам точно колко) а после направих само намачкан пъпеш, с оризово-царевична каша и по-малко ам - това се прие доста по-добре, обаче да ви кажа хич не съм доволна от тая каша на Фризокрем - все ми става на бучки   #Cussing out Е, трябваше да направя снимка, защото стола яде колкото и тя  Mr. Green (за пръв път яде на високия стол, купен тук от форума, но не съм много доволна, защото е за по-едро дете и няма ремъци през ръцете и моето щурче се клати и люлее, и подскача - това последното рефлекс от бънджито  Mr. Green ) Та така. После ходихме на разходка и мама си позволи лукса, след напрегнатите няколко дни, да изяде една торта в сладкарница Неделя  Blush Сиса и тя яде от тортата, но само няколко трошици от блата и малко банан - повече не  Naughty Вечеря 180 мл АМ с бишкота Плазмон (много са хубави тия бишкоти - незнам някой ползвал ли е - разтапят се мигновено и няма трошици, които да задавят бебо или да минават трудно през бибата. Не са много ефтини - 8,30 е кутията, но вътре са 4 пакета и всъщност бишкотките са доста). Та така. Ако имам нерви (дано да имам) експеримента ще продължи.
Благодаря на всички за подкрепата  Heart Eyes   bouquet
Елси браво на Стени за пълзенето. А това, което са ти казали, че пропълзелите трудно прохождат - не е вярно. Зависи си от детето  Peace
Къдрокоске - какви са тия сънища. Направо ми скри топката  Crazy Аз не помня нещо да съм сънувала в последния месец.
В проходилка още не съм слагала, защото си нямаме.
Марти - не мен ми кипва доста често и понякога си го изкарвам на детенце  Embarassed После ми е криво и гадно, а и тя ми се сърди. Уж все се старая - ама понякога не издържам. Май ще си сложа една боксова круша или чувал у дома и ще си го изкарам на него  Mr. Green
Лека от нас мамета  Heart Eyes

# 28
Ох колко се смях като Аничка писа как след третия зъб имала друго дете! Не за друго, ами днес за трети пореден път за последния месец (ок, да, ужасна идиотка съм дето не се светнах от първия случай!) Рада за изтърколва от леглото на пода и като я поогледах, поотупах и поуспокоих заключих и аз, че все едно друго дете понеже взе да ми се хили изведнъж като пача:)! Тези дни е ултра вкисната, зъби ли са предменструален синдром ли е не знам, ама кисела краставица и сега ми се нахили. Абе не дай Боже нещо да го повредя малкто. Ами сложих я да си пие с бутилката на леглото и нашето пуснало шишето, ха 2 фликфлака и бум на земята...Малии, тръпки ме побиват. Ама край - ще си кибичи в леглото и това е - ако ще да й е скучно да спи и да играе на едно място:)

Със сядането няма прогрес. Само много смешно се набира с коремните мускули да се дига от легнало положение. За пълзенето сме още на заешко. Елси, да вземат да се гръмнат тия с коментарите! Ейй, ама много обичат да знаят всичко за всички някои хора!

Яденето върви добре. Кърмим се на всяко хранене и добавям после другите манджи. тези дни сме на аспержи със малко сирене, грах със сладка ряпа, малини с кисело мляко, пресни сливи, круши. давам много малко бисквитоподобни дъвкателни неща заради захарта...по някое парченце хляб да си чеше венците..

Правде
, вие сте си само на кърма и я гледай какви зъбати сте с Калинчо!!! Споко, минава ми депресията, от вчера ще пукнем от жега и слънце, ама мен ми е рахат. Всички са по тревните площи и е мноооого приемливо. Утре идва и сестра ми с племенницата за 1 седмица, та ще се веселим, а може и да ни пуснат в градска отпуска с мъжо;)

Цветът на очите ни е абсолютно същия като на Жорката на Яни!! Не знам от кърменето ли е? Ама ние и двамата сме с такива някакви зелено-кафяви очи..

Айде да си лягам, че удари 1 сутринта. Ха - Рада стана на 7 месеца точно сега в 1:03. Ето почерпка:)! Wine Glass  party023  Party Time

# 29
  • Добрич
Добро утро от нас с Борис!  Hug
Честити 7 месеца на Рада и на Александър на Анивес! Да са живи и здрави и много палави!   Wink Hug  bouquet
Дани, ами може да се каже, че все пак е минал добре първият ден с новия експеримент, нали? Дано днес има по-голям напредък, но хубавите неща казват, че ставали бавно.  Wink Hug
Хотмама, радвам се за веселото ти настроение и, че депресията вече е в миналото.  Hug Добре да се веселите със сестра си и малките бръмбъри.   bouquet
Майче, радвам се, че при вас всичко е наред. Пък за това бебе дето вече е 9 кила, направо ме уби.  #Crazy Горката майка, ако детето е като Борис - само по ръцете й.  Wink Mr. Green
Ами, това е от мен за сега!
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт