ДЕКЕМРВИйчетата мили скачат с бънджи като диви

• 9 708
  • 194
  •   1
Отговори
# 60
  • Добрич
Здравейте от мен!
Честит Рожден Ден Алис! Много щастие, любов и здреве!
Честити 7 мес. на Мирето и на Весито! Да са здрави и много весели да растат. Peace
Добре дошла отново на Вики! Тази твоя Елла направо е страшна мацка още от сега. Да ти е жива и здрава. Пупупу Още си спомням онази снимка на гардероба й, която ни постна тук още докато бременеехме.  Wink Беше страхотна.  Hug
Дани, Мади, много ви моля момичета, не се обвинявайте така строго. Наистина има дни, които просто са много кофти, но важно, е че дечицата са добре и растат.  Hug Другите вече са казали достатъчно по случая, да не се повтарям, но наистина да знаете, че децата най-много обичат майките си.   bouquet
Майче, и аз купих бели чорапки.  Wink
Днес и аз да кажа, че съм разтревожена за Борис, защото ми вдигна Т - 37.7 Обадих се на педито и като й казах за зъбките и тя прецени от разстояние, че е от тях. Дано наистина да е от това. Сега я свалихме с Панадол и спи и дадох Хомомила 5 за зъбките. Това е хомеопатично лекарство и много помагало при неразположенията.
Ами освен да Честитя и фотото на Мишелинчето и да й пожелая само хубави снимки, др. май не остана.  Wink
А, Зехова, пожелавам на теб в най-скоро време да остане някой лев за цифрово фото и мечтата ти да се сбъдне.  Peace
Мерси на всички за пожеланията около зъбките на Борис.   bouquet
Лека нощ от мен.

# 61
Аз само набързо се отбивам, за да ви покажа очичките на Стени (и щурата му муцунка Wink)! Най-после се сетих, че имам камера и на телефона.

# 62
  Здравейте!
 Да започна първо с честитките Simple Smile ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ, КОИТО СА ИМАЛИ ПОВОД (ЗЪБКИ, МИНИ ДЕНЧЕТА, РОЖДЕН ДЕНЧЕТА, И Т.Н)
 Аз преди малко се прибрах от морето и докато изчета всияко.... мина сума време. Всичко ми е още каша в главата Shocked та отношение и мнение по въпроси няма да давам за сега Wink
 Морската ми почивка беше превъзходна Simple Smile Simple Smile Simple Smile. Само, че одеве като се прибрах бебка не ме позна и като я взех ревна и се наложи баба и дълго да я успокоява Sick. Дано бързо се сети за мен, че ми е чак гадно Sad. Ама така ми се пада като си зарязвам детенцето за цяла седмица Sad
 Иначе, слушкала е двете баби, амкала си е хубавко и което е най- важно- здравичка е Simple Smile
    ами айде до скоро, сега лягам, че съм гроги Confused МНОООООООООГО ЦЕЛУВКИ НА ВСИЧКИ!!!! Heart Eyes Hug Heart Eyes Hug Heart Eyes Hug

# 63
Днес забравих да честитя на рожденниците  Embarassed
Честито на мама Алис - да е жива и здрава и много щастлива с дечицата си   bouquet
Честито и на Мирелка - да е жива, здрава, много послушна и добричка  newsm51
Всичко, което написах в предния постинг е вярно и го мисля, но си давам сметка, че да си блъскаме главите с това какво сме допуснали като грешки или сме пропуснали е просто чиста загуба на време. Просто трябва да се поучим от грешките си и да не ги допускаме пак. Трябва да гледаме напред, да се опитаме да сме по-търпеливи, макар да е страшно трудно понякога. Аз съм майка за пръв път, може би не съм си давала сметка, че ще има толкова много трудни моменти, но живота ни възпитава, децата ни ни възпитават. Днес беше един дълъг ден за мен - пишейки онези думи в предния постинг преживях всичко отначало. Беше ми тежко, попалках. Време е да продължа напред. Трябва!
Снимките на всички дечица са чудесни - нека са ни живи и здрави и да ни радват!!!
Благодаря на всички за милите думи  Hug

# 64
  Благодаря за добpе дошлото пожелание Hug Heart Eyes
Да кажа на мамите дето се тормозят,аз такива случаи не съм имала все още но съм сигурна че ако ги имам ще се чувствам така ,и само това че се тревожите след такива инциденти показват колко обичате децата си -друго щеше да е ако кажете "e к'во пък толкова ,нищо му няма ".

Исках още да кажа че aз се опитвам да съм нов човек , преди нямах грам търпение за нищо ,а сега като прочетох някои книги за бебоци стигнах до заключението че е по добре да отида в другата стая ,да изкрещя и да се върна при бебка ,поемането дълбоко на въздух също помага....да знам много е трудно да се овладeeш като те треснат нервите но аз си го поставих за цел и мисля че засега успявам.Аз просто съм се наплашила от снаха ми,непрекъснато вика по децата и аз разбирам по този начин да им вдъхва респект или нещо -ама НЕ -те пак си правят тяхното,та децата си мислят че мама така си говори и не и обръщат внимание -та от тогава си бях казала че ако имам деца ще избягвам да викам в къщи-поне не без някаква огромна причина.Ма то си  е и гадно за околните ,а снаха ми така е свикнала да вика че не се съобразява пред хората(много грозно) Rolling Eyes.
Аз много си падам по метода на "Бавачката" (казаха ми че и при вас го излъчват) ,дето ги наказваш на столче за няколко минути ,мисля че по него ще се водя.

А сега да кажа -алисс ,правде и елси много са ви красиви децата брей какви са тези сини очи какво е това чудо,то красота направо,на мене това ми е болната тема ,аз толкова исках Елла да е със светли очи ама нъц ,моите ги е взела вместо тези на баща и - а аз цял живот гледам зелените очи на майка и и викам "мамо защо нямам като твоите очи". Sad

Искам да ви питам какъв ви е режима дневния-ние сме така:
5-6.00   хранене с бутилка в спящо положение
9.30     събуждане и хранене мляко
1.00     хранене мляко и каша /зеленчук/плод
4.00     хранене  мляко
7-7.30   най голямото ни хранене /мляко/зеленчук/плод
8.30     заспиване
(съответно си поспива пред деня на всеки 2 часа)

# 65
Ей, Кокита, не се изплъзвай с това "преди малко се прибрах от морето" и "морската ми почивка беше превъзходна" Wink! Искаме факти (подробен разказ-къде, как и т.н.) подкрепени с доказателства (по възможност снимков материал)! Юристът в мен проговори, няма как, какви са тези две думи и половина! А иначе, знаеш ли, и аз тези дни си мислех за морето и по-специално дали няма да се получи нещо като вашата случка при завръщането. Защото аз на море много почернявам (такава си ми е кожата, лесно хваща тен, нищо, че седя само под чадър) и е много вероятно Стени да не ме познае после newsm78. Ще е кофти, представям си колко гадно ти е станало, при условие, че ти си се била затъжила много за бебка!
Вики, нашият режим по принцип е следният-
6 - 6:30ч. - АМ
9:30 - 10ч. - АМ, което напоследък правих опит да заместя с каша
12:30 - 13ч. - зеленчуково/месно пюре, редувам ги през ден
16 - 16:30 - 17ч. (зависи от това колко ще спи следобеден сън) - каша
19 - 19:30 - малко АМ за приспиване, за да си дремне около двайсетина минути и да е спокоен до и по време на банята, че иначе се изморява много
21 - 21:30ч. - АМ
Освен по-големия следобеден сън (заспива около 14ч. и спи по два часа средно) и малката дрямка преди къпане, има и още едно спане от около половин час преди времето за обяд. И това разбира се е режима в идеалния му вид! Някой път не се буди в 6ч., а чак в 7:30ч., сега пък два дни яде предимно АМ и зел./месно пюре на обяд. Изобщо вариации всякакви, ама той е господаря!
И за викането по децата си много права! Бащата на една моя колежка, нищо, че е човек от село и на възраст, има много хубава приказка по въпроса - "Едно дете колкото повече го биеш и му викаш, толкова повече магарясва"!

# 66
  • София
Здравейте Hug.
Благодаря ви мамчета за милите думи newsm51.Обичам ви.
Дани,недей така миличка.Разревах се докато четях постинга ти Cry.Ти правиш най-доброто за Сисито.Това,че искаш детенцето да ти е нахранено и здраво не означава,че си лоша майка,а напротив.Преди много време имаше твой постинг и беше написала,че цялото ти време е ангажирано със Сисито и заради нея дори ти си спряла да се храниш.Мисля,че само една добра майка би пренебрегнала себе си в името на детето си.
bella-dani,представям си и ти какво си изживяла като се е задавил Марти и не е могъл да си поеме въздух.Дано повече да няма такива неприятни случки Praynig.
Приключвам с мрачните мисли.
Алис,Елс,страхотни очички имат бебчовците smile3521.
Мишелин,честито ви smile3509.
Зехова,пожелавам ти в най-скоро време да се сдобиете и вие с цифрров фотоапарат.
Кокита,радвам се,че почивката ви е била превъзходна Grinning.Надявам се,че не си се натъжила много от това,че Симонка не те е познала.И ние Дани ще го оставим за 5 дни при баба му докато сме на море и аз все това си мисля,дали ще свикне с майка ми и татко ми и после като се върмен дали ще ни познае.Но ще поживеем,ще видим Laughing.
Вики,ето го нашия режим:
6:30-7- кърма.
10:30-пл.пюре
13:30-зел.пюре.Като през ден го редувам с месно и кърма за десерт Laughing.
17:30-каша с пасиран плод
21:30-кърма.
Много често яденето в 10:30 го пропуска,просто не иска да яде и много често е само с 4 хранрния за деня.
Отиваме за каша.Чао от нас  bouquet.

Последна редакция: сб, 15 юли 2006, 19:11 от Марти

# 67
Привет момичета!
Честит рожден ден на мама Алисс!!!! Пожелавам ти много щастие и много любов!
Честит 7-ми месец на порасналите дечковци! Да слушкате ей!
Честити зъбки на озъбилите се! По бързо зъбоникнене на тормозещите се (сред които сме и ние  Cry)! За Калина - героиня не ми се говори - много зъб, много нещо!
Марти, за биберона - преди около месец Маги внезапно изпищя. Изстрелях се към нея и какво да видя - червена като домат, едвам диша, дръжката на биберона вертикално в устата.... Сърцето ми прескочи! Стори ми се, че дръжката се е счупила и обхваща езичето й... Очаквах кървища... А също и да е глътнала парче дръжка... Мани!    С порядъчно истеричен глас призовах съпружеското тяло, което с премерено движение измъкна бибата, а бебата веднага се нахили.
Иначе досега не е падало детето, не сме я изпускали, но и това ще стане  Sick Никога не я къпя сама - точно по тази причина.
Очите ъ са вече кафеникави със доста сиво... Ще я снимам утре да видите.
За храненето... Тъкмо почнем захранване и тръгне зъб. После пак... Сега чакаме 3-то зъбче и е истински ад. Не й се живее, какво остава да яде.
Така че на практика е само на кърма. Но тя и не проявява интерес към храната все още.
Не пълзи, ама хич. Обаче седи стабилно - по 20-30минути без някой да я крепи, или да е подпряна на нещо. Просто седи и играе с играчките. Като се умори се търкулва. Сама не се изправя - не се и опитва.
Сутрин зъбът я мъчи до полудяване - в смисъл нея я мъчи, а ние полудяваме  Crazy Пикът е между 4 и 8 сутринта  Mr. Green
Това е от мен за сега. Лека нощ и цунки по сладките бебешки дъ-та  Mr. Green

# 68
 Привет,момичета!
  Ние се завърнахме вчера от Русе,и нямам търпение да ви изчета.Долу-горе сме като повечето,озъбихме се в Русе с цели 2,другите не знам кога,но ще е скоро.Ядем си по 5 пъти на ден,яде ВСИЧКО #Crazy,ако му дам,даже оня ден се нахвърли и на филията ми с пастет.Като се завърнем окончателно в София,веднага ще го запиша на детска кухня.Преди около месец и аз го изпуснах за миг от поглед,и той вече летеше от леглото,удари си първо задника,после главата в теракота,но сигурно има корава глава като баща си,нищо му няма.
  По повод проходилките,като изтребител е с нея,а и не виждам нещо страшно,тъй като си стои в повечето време на задника и ходи когато му е кеф.Човърка навсякъде,кучето в Русе само като видеше проходилката насреща си и веднага се покриваше някъде.Мързи го да пълзи,но иначе стои седнал почти стабилно.А вашите дребчовци сърдят ли се като им вземате нещо от ръцете?Моят е такова скрибуцане и реване,незнам как ще го свикна да си дава нещата на някого.Хайде засега толкова,лека нощ,утре пак

# 69
Добро утро и от нас,
Марти благодаря ти за милите думи  Hug и наистина съжалявам че съм те разтроила с постинга. Не това беше целта  Sad Напоследък много се старая вече да не повишавам тон и да бъда възможно най-мила и търпелива с детето. Така че наистина, ама наистина се надявам да съм добра мама.
Биберон залъгалка Сисито не приема. Въобще не го ползва по предназначение. Напротив, играе си с него и го дъвче отстрани. Поради тази причина вече въобще не го давам. Имам само един на Нуби, който е с едни такива пъпчици в основата на самия биберон, за стимулиране растежа на зъбите. Предлагам само от време на време този, а тя само понякога приема да го смуче и то за минута-две, колкото явно да си почеше венеца и толкоз.
Дияна - честити ви зъбчета и браво за добрия апетит на момчето и за атлетизма с проходилката. Пълзенето и на нас не ни е любимо. Като види интересна играчка само се опитва да се протяга към нея и като види, че не може да я стигне побеснява и почва да скимти. Принуждавам се да стана и да й я дам. Нашата мед.сестра каза да не се тревожа и че не всички деца желаят да пълзят, така че ако иска да пълзи, ако не иска - не, нейна си работа.
Мъни - дано скоро да й поолекне на Маги, а и ти да си отдъхнеш бързичко  Heart Eyes
Мише - честит ви фотоапарат. Дано направите много красиви снимки с него, пък и ние да видим нещичко от тях  Simple Smile
Коки - пиши повече подробности за почивката. Мони сигурно скоро ще си спомни, че ти си мама, но напълно те разбирам, че ти е домъчняло от това  Hug . Те дечицата още имат толкова незряла нервна система, а и паметта им не е достатъчно силно развита.
Нашия режим не мога да го напиша, защото напоследък ядем по малко и на често, но щом така иска - нека тъй да е. Нали яде все пак. Най-интесно ми е че напослък похапва към 19 ч., преди не го е правила, ама тогава явно й идва апетита. Последно хранене за сега към 21.30 ч. Но всичко се мени, при нас апетита не е много постоянна величина, така че режим всъщност няма, но какво от това.
Лек ден на всички и целувки на бебоците  Heart Eyes

# 70
Забравих да ви питам - вече втора вечер Сисито спи по коремче и вече втора сутрин намиран размазана кръв по чаршафчето. Не е много, като че ли просто е разранила някоя раничка, но не мога да открия от къде е. Тази сутрин пак. Малко ми е притеснено, дали не й кърви от носленцето?!
А ето и нашите оченца - всъщност те са различни на различната светлина - тук изглеждат сивички, друг път зеленеят.

То едното зъбенце се вижда малко  Wink.

# 71
  • Бг-мама
Здасти иот нас ние още не сме на моренце.Децата са по добре ама искам да се закрепят и тогава на море .Дани моя хубостик също спи по корем и нищо не мога да направя.Аз го обръщам той пак по корем.Сега имаме някъкви обриви чак си мислех че е шарка ама казват че не било а можело да е алергия та сега се притииснявам и се опитвам да разбера от какво?Със седенето никъкав напредак а иначе не можеш да го хванеш като почне да пълзи.Дани не се притиснявай за пълзенето баткото така и не пожела да лази а иначе проходи на 10 месеца а чак на 2 години се научи да пълзи...
Къдрокоска надявам се че Борко вече не вдига Т и са спряли мъченията със зъбките.
Коки ще си спомни детенцето не се притиснявай аз бях скоро в болница с баткото и тати гледаше бебко една седмица като се върнах малкото също не ме позна много ми домъчня ама беше само за няколко часа ....
Много ми се иска и аз да ви покажа моите съкровища ама като си вземем  smile3509 тогава .То кога ли ще останат излишни парички ама....
Ако тази седмица отидем на морето после ще ви разкажа то с двете дечица ще си е по скоро ужас ама няма как то при нас е по скоро с лечебна цел та дано да не боледуват толкова .  car003  sport027 help family sun
Това за сега от нас приятен ден на всички  bouquet

# 72
  • В центъра на Вселената...
Привет!!!
Как сте момичета? Като гледам бебоците вече пораснаха и си показват магариите  Crazy У нас е една малко лудница  Mr. Green
Марти и Мъни- какви са тези премеждия дето сте ги имала с тия биберони  #Crazy Дано не сте се уплашили много  Peace
Дияна- На Нефи, ако му взема някоя играчка от ръцете и започва едно виканеееее. Така са децата, няма да си дават играчките.Представяте ли си като започнат да ходят и като се срещат с други дечица по градинките, какъв бой и караници ще са за играчки, топки и други "посуди"  Rolling Eyes Embarassed
Да ви се похваля, вчера станах кръстница на детенцето на моята най-добра приятелка. Кръщенката беше в Асеновград, където живеат те. Беше много хубаво, а и Нефи слушка.Само дето на връщане беше такава жега в колата.Пускам и снимков материал да ни видите:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=49259

Последна редакция: нд, 16 юли 2006, 13:13 от bgbubu

# 73
marti, молим да постъпиш като пипи - като не можем да те накажем лично, плесни си сама две шамарчета дето се наричаш лоша некадърна майка! имам претенции за едно от челните места в областта, а ти за една биба си лепна етикет! рада също ползва вече бибата предимно да дъвче дръжката. освен това съм я изпускала, задавяла, забравяла да й сменя гащите, оставяла да реве, ако трябва да свъша нещо, абе с две думи - качвала съм й се на главата. не си лоша майка! като растях все имаше някой дето да ме настройва срещу майка ми понеже нашите бяха разведени, та аз с бебешкия си акъл вярвах, но (лека й пръст) като почина жената и мина време осъзнах, че е дала всичко, което знаела как да даде и е била добра майка. тя все ми казваше (когато я засягах) "и ти ще станеш майчица и ще разбереш". да приключа излиянието си - децата ни ще минават през много неща и най-доброто ще бъде да правим каквото е по силите ни и да не се самообвиняваме и да създаваме излишна драма:) айде цунки:)

мишелин - браво! сестра ми онзи ден ми загуби цифовия апарат, или им го откраднали, не знам. единствената причина, поради която ми стана много криво е, че снимам рада през ден с него и сега докато го възстановя как ще я снимам (от щатите трябва да го поръчам, че в бг са двойно)...сестра ми беше много благородна и предложи тя да ми го купи, което много го оценявам.

зехова - има и по-евтини апарати! ама си струва да събере човек за такова нещо, че и в дългосрочен план е по-евтино, без проявяване и прочие:) иначе за тортичките -- лошава работа и аз много обичам, та забранявам присъствието им у нас. друго е навън да хапнеш малко, ама акоя имам цялата у нас ще излапам едно кило!!! правде, лигите ми текнаха от твойта!! а калината е и тя за хапване:)!

дани - малко е странно с кръвта...рада спи по корем вече 2-3 седмици, но не е имала такова нещо. провери да няма спокан капиляр. педито каза ли нещо??

вики мама - ние ядем така:
7:30 ставане
8 кърмене
10 сън
11 кърмене + плодове и кашичка
1 сън
2 кърмене
4 сън
5 кърмене + зеленчуци, кашичка, изцедено бяло сирене
7:30 кърмене
8:30 спане

вики за викането съм с теб - много рядко и то съвсем в началото като беше голяма истерия съм викала на самата рада (просто не ми издържаша нервите от изтощение, обърканост и самотност), иначе понякога съм излизала от стаята да се навилнея в другата  Embarassed но не е готино да им крещиш и да чакаш възпитателен ефект. и мои близки така съм виждала да викат и никога не е имало положително развитие Sad моите родители определено бяха в лагера на възпитателите чрез страх и резултата беше, че трябваше да стана на 20 години да започна да ги възприемам като хора, а не като позиция на силата.

бгбубу, ще се научи нефи, не го мисли, а и да се посбие то е здравословно хехе. той разбира ли вече от мое твое? рада хабер няма кое какво е:)

ОО, вчера рада седна за пръв път без подпиране и без да падне!! урааа.

бела дани постъпила си супер и светкавично и дано не се случва!! ще се научи детенце да пие:)

дани на сиси, дано да продължите в този дух, стискаме палци с дундафела!

хубава неделя на всички 1swing

Последна редакция: нд, 16 юли 2006, 12:46 от hotmama73

# 74
                Привет на всички! Heart Eyes
Днес ставаме на 7 месеца newsm44 Та по този повод искам да почерпя всички и големи и мънички Simple Smile  Popcorn Coffee cook Misc Baby Bottle  party023 newsm24 Освен всичко и зъбче ни изненада tooth и сега е малко неспокойна Симето и си мисля, че най- вероятно и другото зъбче ще се появи.
   ura lovekiss ЧЕСТИТ 7-МИ МЕСЕЦ И НА СТЕНИ! Да е весел, здрав, засмян и късметлия да е той голям! lovekiss  ura
 Ей я да ви се накарам Dani_na_Sisi и Марти какви са тия изявления за лоши мами и т.н  Naughty Вие сте страхотни мами, това че понякога се случват подобни неща е нормално, преумора, изнервеност, няма начин, на всеки са се случвали подобни случки ,така да изгоним всички мрачни настроения и мисли и да дледаме позитивно напред Grinning newsm68 newsm10
  За морето ще разкажа накратко. Тръгнахме почти неочаквано (бяхме планирали морето за август) Бяхме в Созопол( от 3 години ходим там и много си го обичаме) 8 дни. Наехме си апартамент на брега на морето с всички екстри и страхотна панорама. Времето малко ни тормозеше, но не валеше. Само един ден не сме ходили на плажа,защото нямаше никакво слънце, но пък целия ден се разхождахме и си направихме разходка с малко корабче. После ще покажа снимки.
 Бебка още на сутринта ме дари с огроомна усмивка и цял ден аз, тати и тя си играхме с подаръците, които и донесохме от морето.
  Сега отивам, че ще се храним, пък после пак ще се включа.
           ЦЕЛУВКИ!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт