Обсъждане на имотни обяви, тема 11

• 37 310
  • 777
  •   1
Отговори
# 300
Вече началната цена не се вижда.
Може да е с цел Флип, затова да ме са го барнали през времето.

# 301
Може да не са реални обяви, а оборотни. Гледам, че спорадично изникват и после изчезват, след месеци се появяват пак.

# 302
А може и продавачът да е пишман продавач - пуска обява, водят му клиенти, той се отказва. След година пак пуска апартамента - естествено на по-висока цена, пак му водят купувачи, пак не става сделка (заради него)  и така всяка година.
Ние харесахме преди няколко години един такъв апартамент, продавачът - п+"%"%=тьо искаше двойна сделка - продава двустаен тухлен, а купува тристаен панел, но да е ремонтиран и да не доплаща. И да стане в един и същи момент. Ние гледахме апартамента на цена 55 х. евро, той се отказа. Свалиха обявата след известно време. След година се появи същият апартамент за 67 х. евро, пак стоя и свалиха обявата. След още година пак - вече 78 х. евро.
Та така.

# 303
аха, да - и това го има.

# 304
А може и продавачът да е пишман продавач - пуска обява, водят му клиенти, той се отказва. След година пак пуска апартамента - естествено на по-висока цена, пак му водят купувачи, пак не става сделка (заради него)  и така всяка година.
Ние харесахме преди няколко години един такъв апартамент, продавачът - п+"%"%=тьо искаше двойна сделка - продава двустаен тухлен, а купува тристаен панел, но да е ремонтиран и да не доплаща. И да стане в един и същи момент. Ние гледахме апартамента на цена 55 х. евро, той се отказа. Свалиха обявата след известно време. След година се появи същият апартамент за 67 х. евро, пак стоя и свалиха обявата. След още година пак - вече 78 х. евро.
Та така.
Затова е токлова интересен този пазар. Такава шарения е по огледи и сделки. То продавач, дето хем иска, хем не му стиска, то оперението от разни посредници, то роднини, дето прецакват или се чувстват прецакани, то пълномощни, то циганска мафия ... Къде ще го преживееш другаде това?! Няма го нито в киното, нито в театъра. Красота!

# 305
Мда, въпросният продавач, освен че нас ни направи на маймуни, и брокерката му я разиграваше да му организира огледи на тристайни. Вторият и третият опит за продажба беше през други агенции, явно и тя беше решила, че не си заслужава да си губи времето с него. Между другото, брокерката беше много симпатична, не ни е пъхала листчета да подписваме преди огледа и ни предупреди, че продавачът е особен.
Наистина е вълнуващо, но с негативни емоции, ако наистина си реален купувач, а не екскурзиант.

И сега една чуденка Thinking
Нов панел 2020 г.
За квадратурата да не говорим. И наум, и с калкулатор, пак не ги изкарах 107 кв. м.
Ужким съм свикнала да гледам чертежи на апартаменти, пък не разбрах от тази как се излиза от апартамента на терасата от 30 кв. м. (по схемата), по обява - 50 кв. м.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15621670720714 … k=4qsfli&f1=1   

Последна редакция: пт, 02 авг 2019, 14:22 от man_darin_ka

# 306
  • София, Bulgaria
Тава е работа с хора,  за това е толкова шарено. Хора всякакви...както при продавачи, така и при купувачи и брокери ...и т.н. Книга мога да напиша от случки и истории..
Преди 3г. продавам един апартамент в Центъра, една купувачка буквално ни побърка...7 пъти дойде на оглед за 2-3 дена. То не беше сутрин, да види до къде стига слънцето в едната стая, то не беше вечер...да види не знам си какво.  Обикаляше апартамента с едно махало и нещо си мрънкаше под носа...И като дойде, не си тръгва и ни приказва...приказва...някакви си нейни неща...настроенията ѝ се меняха на 15 минути...направо лудница. Ама какво да правим...нали е потенциален купувач. Добре, че го купиха бързо и то други хора, защото тя се обади 1 седмица по-късно/чакаше нещо свързано с Меркурий/ и каза, че иска да го купува...Само като си представих, каква щеше да е сделката с тази жена и направо се прекръствам.
Иначе да ви кажа...тук си приказваме приказки разни...какви били едните..какви били другите, но истината е, че този бизнес е уникален! И хората са добри, много добри в огромната си част, всичко е въпрос на отношение.

Последна редакция: пт, 02 авг 2019, 15:11 от tomeva

# 307
Мандаринка, панелът от твоята обява дали е панел наистина или просто грешка при обявата.
Просто не съм чувала някой да строи панели в съвременно строителство.

# 308
Нося едно мъниче. Не е ли старата част на Лозенец ул. Кокиче https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a156377662497145

# 309
  • София
32 кв е една холокухня Joy Предпочитам двойно повече квадрати в Люлин, отколкото тази кутия в Лозенец. Голям келепир да си в центъра на всяка цена. Ше го вземе някой с манталитета за кредит за айфон.

Аз хем умея да се абстрахирам от обзавеждане и важно ми е разпределението, хем като видя от тия соц черджета, ми се спихва ентусиазмът. Толкова ли не могат да сложат едно нормално покривало.

# 310
Един от редките случаи в които локацията не може да оправдае другите минуси. Гараж ли е, какво е не става ясно...пише "жилище"...хм

# 311
Аз търся където и да е с акт 16 до 46к, предимно преустоени гаражи и статут магазин Frowning1.
Тук филтрирах по квадратура затова е по-висока цената.

# 312
  • София
Където и да е?

# 313
Аз търся където и да е с акт 16 до 46к, предимно преустоени гаражи и статут магазин Frowning1.
Тук филтрирах по квадратура затова е по-висока цената.

Е, чак така ли?  Shocked С цел да се дава под наем ли?

# 314
Lucky, не знам по-скоро не или не и в близко време, не че ще купя де, с тоя бюджет. но не искам да разказвам във форума.

Catcher, Където и да е гледам (само обяви де, търся си брокер в моменмта) в София, не познавам кварталите, изключила съм само ботунец, филиповци и експериментален.

То има 4 страници резултати за вс квартали, ако им придирям ще си гледам двата преустроени гаражи и така Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт