Обсъждане на имотни обяви, тема 11

• 36 928
  • 777
  •   1
Отговори
# 60
Тоя оазис дето си го постнал на снимката е без никакви разрешителни и сега ще го глобяват...че и външен асансьор си направили без документи. Аз нали знаеш, че съм любител на реалната къща с реалния двор, апартамент на последния етаж не ми е опция, не съм Цветанов все пак.....

# 61
Тоя оазис дето си го постнал на снимката е без никакви разрешителни и сега ще го глобяват...че и външен асансьор си направили без документи. Аз нали знаеш, че съм любител на реалната къща с реалния двор, апартамент на последния етаж не ми е опция, не съм Цветанов все пак.....
Става дума за градината. Апартамента така или иначе си е на последния етаж. Може да се направи страхотна градина. А и си мисля, че къща на десетина години в полите на Витоша с канализация, и асфалт трудно, ще се купи за подобни пари, че даже и за не много подобни.

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 17:45 от Анонимен

# 62
Не знам как вървят цените в района, ама добро НС в хубав квартал в момента си върви по 1500 евро/квадрат, особено пък и завършено. И ако се абстрахираме от терасата, а оценим само тези 100 квадрата ЗС, то излиза баш такава цена - 1500 евро. А балконът остава безплатна екстра, ама на този балкон човек наистина може да си направи мини градинка с кашпи, с пейки, с барбекю... За това никакви разрешения не се искат. А това също са пари. Даже за зимна градина с остъкляване става без разправии. Та не виждам нищо лошо в обявата. Дразнещо е само това 750 евро/квадрат, малко като опит да те забудалкат, но иначе нали все казваме, че се купува конкретен апартамент, а не цената на квадрат.

# 63
Конкретния апартамент за мен е потрес или поне снимките са ужасни. В Павлово има прекрасни зелени улички, но точно на кръговото, където е шумно и мръсно, на тази цена, в тази сграда, този имот - хм..

# 64
Конкретния апартамент за мен е потрес или поне снимките са ужасни. В Павлово има прекрасни зелени улички, но точно на кръговото, където е шумно и мръсно, на тази цена, в тази сграда, този имот - хм..
Аз не познавам толкова добре Павлово като теб, но спечциално сградата на снимката се намира на 350 метра от кръговото. На мен лично въобще не ми се вижда близо.

# 65
  • София
Това, предполага, е за флипване, нали?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15616440310810 … k=4oy5yv&f1=1
Според вас ще се продаде ли? Тристайните в района вървят по 80-90к. И то СС, демек истинска площ. Вярно, ремонт, ама много лакомо ми се струва.

# 66
Напудрен е яко, ама за 70 квадрата са си много пари. И в Илинден зависи къде е. До Тодор Александров е супер шумно, до 10 поликлиника вече се приближава застрашително до Татарли.

# 67
Аз не познавам толкова добре Павлово като теб, но спечциално сградата на снимката се намира на 350 метра от кръговото. На мен лично въобще не ми се вижда близо.

Може, Нико, в обявата беше написано, че е в близост до пл. Знаме на мира, затова го споменах.

# 68
Аз Павлово не го харесвам, защото нито е в яката на Витоша, за да ползва там предимствата чист въздух, зелено и пр., нито е близо до Центъра, за да се ползват там предимствата - всичко наблизо, уредено и т.н. Като капак и транспортът му не е от най-прекрасните и там май метро не се предвижда. Това са си мои впечатления подчертавам.

# 69

Може, Нико, в обявата беше написано, че е в близост до пл. Знаме на мира, затова го споменах.
На брокерите вяра да нямаш. Имам чувството, че някои ги избират с конкурс. Такива като Томева са рядкост.

# 70

Зависи дали е отворено към кръговото. Там е много натоварено, но ако между спалните и кръговото няма друга сграда да спира шума, ще се чува, ако има сграда, няма да се чува. А ако спалните са ориентирани в обратната посока, няма да се чува.  Изобщо, зависи.
Самият имот ми се струва ателие, много са ниски таваните, което води до усещане за теснота и захлупеност въпреки че има квадратите. В детската има двуетажно легло и заради ниския таван долното легло е направо на пода, ако беше нормално двуетажно легло, детето на втория етаж щеше да си удря главата в тавана.  Изобщо като купуваш 100 кв ЗП е абсурдно да няма поне нормална детска стая с достатъчно място за две отделни легла, да не говорим, че на тези квадрати спокойно може да има три спални, т.е. две детски стаи.  Иначе терасата му е хубава наистина и може да стане прекрасна градина, но вътре е нефункционално и схлупено, по мое мнение, а все пак няма да живея на терасата.  Може нещо да се преустройва, евентуално, няма схема да видя какво може, но ниската етажна височина няма как да се избегне.
Иначе и аз споделям мнението на Милитана за конкретното място в Павлово - не е достатъчно зелено и спокойно за вилна зона, а има недостатъците на такава. Там наистина има места навътре, където си все едно на вила, но това не е от тях. А и тези места намаляват, защото много и нагъсто го застрояват.  Транспортът му е зле, един трамвай 5-ца, метро няма да има,  задръстванията до центъра са ужасни.

Последна редакция: ср, 10 юли 2019, 10:35 от Анонимен

# 71

Зависи дали е отворено към кръговото. Там е много натоварено, но ако между спалните и кръговото няма друга сграда да спира шума, ще се чува, ако има сграда, няма да се чува. А ако спалните са ориентирани в обратната посока, няма да се чува.  Изобщо, зависи.
Самият имот ми се струва ателие, много са ниски таваните, което води до усещане за теснота и захлупеност въпреки че има квадратите. В детската има двуетажно легло и заради ниския таван долното легло е направо на пода, ако беше нормално двуетажно легло, детето на втория етаж щеше да си удря главата в тавана.  Изобщо като купуваш 100 кв ЗП е абсурдно да няма поне нормална детска стая с достатъчно място за две отделни легла, да не говорим, че на тези квадрати спокойно може да има три спални, т.е. две детски стаи.  Иначе терасата му е хубава наистина и може да стане прекрасна градина, но вътре е нефункционално и схлупено, по мое мнение, а все пак няма да живея на терасата.  Може нещо да се преустройва, евентуално, няма схема да видя какво може, но ниската етажна височина няма как да се избегне.
Иначе и аз споделям мнението на Милитана за конкретното място в Павлово - не е достатъчно зелено и спокойно за вилна зона, а има недостатъците на такава. Там наистина има места навътре, където си все едно на вила, но това не е от тях. А и тези места намаляват, защото много и нагъсто го застрояват.  Транспортът му е зле, един трамвай 5-ца, метро няма да има,  задръстванията до центъра са ужасни.
Popea, сградата се намира на същото разстояние от кръговото колкото е от ъгъла на ул Милин камък и ул Цанко Церковски до бул Свети Наум. Ти кажи колко се чува. Това е твоя район.

Последна редакция: ср, 10 юли 2019, 14:18 от Анонимен

# 72
Niko, 1) Казах, че разстоянието е само един от критериите за шума, има и други, и ги описах.
2) От ъгъла на Милин камък и Церковски до св. Наум има десетина сгради на по 5-6 етажа, вкл. една нова (близо до Милин камък и Кр. Сарафов), които спират шума, а една е достатъчна. Като пример - от 11 етаж в Мусагеница на 500 метра навътре в квартала ясно се чува Цариградско, защото блокът е отворен към него и няма никакво препятствие помежду им. В Павлово това е последен 6 етаж и между него и кръговото не знам дали има някаква сграда-препятствие за шума. Но дори и да имаше, за мен това е ниско и потискащо заради етажната височина и не бих го взела, а всеки си знае за себе си. 

# 73
Niko, 1) Казах, че разстоянието е само един от критериите за шума, има и други, и ги описах.
2) От ъгъла на Милин камък и Церковски до св. Наум има десетина сгради на по 5-6 етажа, вкл. една нова (близо до Милин камък и Кр. Сарафов), които спират шума, а една е достатъчна. Като пример - от 11 етаж в Мусагеница на 500 метра навътре в квартала ясно се чува Цариградско, защото блокът е отворен към него и няма никакво препятствие помежду им. В Павлово това е последен 6 етаж и между него и кръговото не знам дали има някаква сграда-препятствие за шума. Но дори и да имаше, за мен това е ниско и потискащо заради етажната височина и не бих го взела, а всеки си знае за себе си.  
Права си. По пътя от тази страна на улицата до кръговото на това голямо разстояние има само две  сгради и всичко друго е къщи. Едната е до кръговото, другата малко след средата. Което обаче значи, че в тази част е като вилна зона. Доста зелено и с множество къщи с дворчета. Което пък от своя страна значи, че не си права за последната част от предпоследния ти пост.

# 74
Niko, след като казваш, че е отворен към голям булевард с натоварено движение и няма сгради до него, няма начин да е като вилна зона, защото ще е шумно въпреки че са ниски къщи. Във вилните зони освен че е зелено, е и  тихо.
Не те  знам ти какво точно искаш да кажеш, аз казах, каквото имах да кажа, а който мисли, че е супер място и сделка, е свободен да иде да си го купи. С което приключвам дискусията. 

Общи условия

Активация на акаунт