🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 13 (Тема 3)

  • 54 283
  • 1 695
  •   1
Отговори
# 1 455
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 843
аз ги пека дълго време, но на ниска температура. тогава се разпада месото. ако съкратиш времето, но увеличиш температурата се получава сухото месо.

# 1 456
  • София
  • Мнения: 13 938
Аз не бих яла пържоли с такава марина. Мразя горчица, а в комбинация с оцет и мед, са ми гадост. Може и да са вкусни, но за себе си не си представям да го хапна.

# 1 457
  • Мнения: 18 981
Скрит текст:
Не ми хареса основното,месото май беше сухо и жилаво...
Само ако е печено дълго време иначе вратна пържола рядко става жилава.

ако е печено дълго време както трябва, месото започва да се разпада, но в никакъв случай не е сухо. имам една такава рецепта за вратни пържоли /то аз други не признавам, де/, която е с много печене и стават божествени. въобще вратни пържоли сухи....трябва много да се постараеш, дори не ми хрумва. нейните изглеждаха като котлети по-скоро.
Напълно съгласна. Аз също предпочитам вратни пържоли, това ми е "експресното меню", дори немариновани винаги се получават. Не обичам "разпадащо се", "топящо се в устата" месо. То затова е месо - сочно и крехко. В магазина й отрязаха 5 много добри пържоли. Ако нещо е станало без да бъде показано ...

Вярно, че Мойсей отбеляза, че пържолата му е тегава /в превод или жилава, или трудна за преглъщане/. Каратиста свинско не ядял. Кака Лара, каквото и да и се поднесе, винаги ще е по добро от нейните творения. Марина беше с друга забележка сякаш.

Аз не бих яла пържоли с такава марина. Мразя горчица, а в комбинация с оцет и мед, са ми гадост. Може и да са вкусни, но за себе си не си представям да го хапна.
Принципно марината за месо има 3 основни съставки - кисела основа, подправки и масло. Как ще се комбинират е въпрос на предпочитания. Манчев сигурно слага мащерка.  Grinning

# 1 458
  • София
  • Мнения: 13 938
Анонсът за днес
https://nova.bg/accents/view/2019/07/04/255910/%D0%BD%D0%B0%D1%8 … 0%B0%D1%82%D0%B0/

Сланинка и ракийка, какво му трябва на човек. hahaha

# 1 459
  • Мнения: 10 664
тази марината е много сполучлива и с нея месото става вкусно /макар аз да не обичам салдко ми харесва/.
сланина и ракия е класика, моля, моля. и праз към тях, де Winkно виж бонфиле на скара нещо не ме грабва.

# 1 460
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 676
Walnuss, успокоих се, че не съм само аз. Понякога е толкова скучно, че се отплесвам от екрана и следя само темата. И като почнете да коментирате нещо конкретно ми светва, че не следя предаването 😂
+ 1
връщам назад да видя какво е станало  Laughing
Снощи първо ви изчетох,  Joy се и после посред нощ гледах епизода. Предимството е че превъртам не само рекламите а и някои моменти... и така по-бързо стигам до точките.
И ние в къщи сме за вратните пържоли  newsm10 Само тях признаваме, обичаме шарено месо  Peace

Гледам анонса за довечера и  newsm78 Абе това момче с колко неща е облечено и в кухнята и на двора - толкова ли е студено?
Само аз ли не мога с дълги ръкави в кухнята, да не говорим пък за 2-3 ката дрехи Crossing Arms

# 1 461
  • Мнения: 1 303
Артистката снощи ми напомняше на Виолета Гиндева в ролята ѝ във филма "Черните ангели" .
Тази синя рокля, с бяла якичка, просто класика!!! Само дето във филма якичката беше с остри  краища и по-голяма...

# 1 462
  • Мнения: 38
От  досега   видяното , кака  Лара  толкова  банална,  всичко  сте  казали  за  нея ,добре ,че  беше детето, дъщеря  и  се  справи  на  прилично ниво  спрямо възрастта  си .Лазара  некадърна  и  инфантилна както винаги нищо ново.Журналистката с такава  увереност  готви и  обяснява , ще кажеш  разбира  от  въглехидрати  и  захар. И какво се  оказва  накрая , жената  си  сготви с  въглехидрати и  захар  ,като "стой  та  гледай".В сто грама  леща  се  съдържат 19,54 г.въглехидрати ,а сушените фурми са с  най-голямо съдържание на  захар  от  всички  други  по-популярни сушени плодове 64%,68% ,съдържание на  захар  ,за  сравнение  сините  сливи  са със 38% захар .Да се  беше  подготвила и  прочела ,а не  да се  излага  и  да  заблуждава  хората , подценява аудиторията, мисли  ,че сме хванати  от  гората , кой е чувал  за  въглехидрати и  захари освен  нея ,Каква е  тази  журналистка  ,а може  би  и  работата и  такава  като  готвенето  .Самочувствие  за компетентност  и накрая  една  гола вода изпих  като я гледах. Актрисата  се  постара  с  готвенето ,но  една  равна  безрадостна  ,както се  държеше и  журналистката с  кучето си  ,съжалявам  но и  двете  не ми харесаха като поведение,  никаква  емпатия няма  в  тях  емоция  не  усетих .От друга страна  Лара с нейната прекалена емоционалност на  другия  полюс.Иначе  сготви    актрисата по-добре се справи ,в сравнение с  предходните  две героини .Моисей свещенна простота излъчва  така  го определям, Тодоранов като бастун , стегнал се е в тази компания  вижда  се  ,че не  са неговите  хора .Ще видим какво  ще  сготвят  мъжете ...

# 1 463
  • Мнения: 75 450
Журналистката изобщо не може да борави с понятията.
В блога й към който вчера пуснах линк, пише:


Въглехидрати НЕ Е равно на захар само. Дооостаааа други храни съдържат Маринче, въглехидрати.
Така че диетата ти е без захар може би, но не и без въглехидрати.

# 1 464
  • Мнения: 11 926
Да, може би се храни без глутен и захар, но си мисли, че е без въглехидрати.

# 1 465
  • Мнения: X
Абсолютно съм съгласна и недоумявам защо си мислят хората, че като изключат бялата захар и са на някаква диета.
Правят си сладкиши с фруктоза, фурми, мед и кленов сироп и се заблуждават, че се хранят здравословно. Тези продукти са пълни с бързи захари, точно както бялата захар. Няма никаква разлика. Освен може би в това, че медът и фурмите имат и по някой друг витамин и минерал.
И после тръбят навсякъде - аз съм на кето или НВД режим. Друг път.
Тая диета GAPS може и да изключва само бялото тесто и бялата захар, но пък ми се губи смисълът от нея. Просто заменяме едни въглехидрати с други.

# 1 466
  • Мнения: 75 450
За болест на Крон може и да върши работа, попрочетох малко но не съм наясно...признавам си.
Обаче за НВВМ хранене съм наясно - нейното не само не е НИСКОвъглехидратно...да не говорим за БЕЗвъглехидратно.
Нейното е високовъглехидратно по-скоро, безглутеново...
Ама не й прави чест че бърка кардинално понятията. Хич даже...дано в работата си поне повечко да попрочита...

# 1 467
  • Мнения: X
Ако целта е безглутеново хранене, тогава да, приемам. Ама тя не ги представя така нещата. Особено пък от телевизионния екран е добре да се изказваш подготвен за диетата си. Ама, айде, нищо, ние нали сме подковани и надъхани, разкостихме я набързо...Joy

# 1 468
  • Мнения: 75 450
Еми аз вдигнах кръвната захар само докато гледам да разлива щедро тия сиропи и мед Joy

Викам си...не мой тва да е БВД...Joy

# 1 469
  • София
  • Мнения: 2 440
Вие наистина я разкостихте и предвид колко добре се справи, не разбирам на какво се дължи целият хейт, който отнася.
Дотук Марина е моят личен фаворит за плакета тази седмица. И актрисата вчера ми хареса, но менюто и изобщо представянето на журналистката повече ми допадна.

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 15:58 от malina_smile

Общи условия

Активация на акаунт