Мартенската ни дружина чака Новата година

• 16 864
  • 259
  •   1
Отговори
# 165
Здрасти на мама Lulumba, newsm03
Как сте днес? Ние все пак вчера успяхме по обяд да излезем с децата за почти 2 часа на вън.Елена от 1 час само вика,че искала да излиза на разходка,ама още  е раничко и май днес ще е по-хладно от вчера та ще видя дали да ги изведа по обяд,ако излизаме ще е за 1 час.Ами ние живеем в Лагера далеч сме от Гео Милве за съжеление,но можем някоя събота иили неделя да се видим да пием кафе,може и без децата,по женски Simple Smile.
Твоето момиченце как се казва и тя като нас зодия Риба,ние много приказваме и сме големи хитруши smile3503.
От вчера ми говори какво да и донесе дядо Коледа искала чанта с козметика,червило,гребен,обици,парфюм,пръстен ,гердан,абе нали сме госпожици  Hug
Това е от мен за сега
Поздрави
Теди smile3525

# 166
  • Пловдив
Теодора -привет и от мен!
Моя малкия е роден на 10.03. и се казва Александър  bowuu
Добре дошла сред нас  bouquet

# 167
  • В светлината на слънцето
Теодора, моята щерка ти е адашка - казва се Теодора. И тя е голямо кречетало, постоянно говори.  Laughing Няма никакъв проблем да се видим някоя събота или неделя, дори и без децата. Ще ти пиша на ЛС.
Момичета, незнам вие как я карате, но аз отърване от Дядо Коледа нямам. Вече го сънувам този човек, ей... Laughing Звънна вкъщи от работата да питам детенце и баба как я карат, а Теди с писък вдига телефона, щастлива че е успяла за една секунда време да изпревари баба си, след което започва: "Кога ще дойде Дядо Коледа? Хайде вече да идва. Хайде да правим елха." и т.н. Не стига това, ами който звънне у нас, по принуда изслушва същата тирада, преди баба й да успее да изтръгне слушалката от нейните ръце. Ако някой закъса за играчки за елха, няма да има абсолютно никакъв проблем - само трябва да се обади вкъщи и малката най-подробно ще му обясни къде на тавана са сложени.  Laughing
Днес й купих една много приятна тънка книжка със зимни стихчета, казва се "Зима в гората". В нея има всички популярни по-дълги и по-къси стихотворения от детските ни години. Мисля, че ще я хареса.
От днес започвам лека-полека да внасям някаква нотка на празничност у дома. Като начало смених украсата на един свещник, който стои на доста централно място в дневната. Специално за него съм се запасила с най-различни пръстени според сезона. Той е с една свещ, към която може да се нанизва пръстен с украса. Та днес сложих един предколедно-зимен със заскрежени борови клонки, червени топчета от зеленика и шишарки. Теди беше на седмото небе от щастие, като мине покрай него го гали нежно и му се радва. Тя пък залепи на едното огледало две стикерчета със зимни картинки на Мечо Пух и приятели. Едва успях да й измъкна листа с всички стикери от ръцете, че иначе всичко щеше да олепи и утре да иска още. Мисля да й давам всеки ден по едно или две стикерче, за да има мир и любов.  Naughty
Момичета, дайте съвет.  newsm78  Чудя се дали да купя на Теди от шоколадовите календари, на които за всеки ден до Коледа има прозорче с малко шоколадче. Аз по принцип не й давам шоколад и сладки неща, с изключение на Коледа и рождения й ден. Проблемът е, че миналата седмица тя изкара нещо, което три дни лекарите умуваха какво е. Беше леко понастинала и започна да кашля, но с разкъртена кашлица. Ние решихме, че може през нощта да й е студено и рекохме да й облечем по дебелата пижама. Нощем по принцип изключваме парното, защото иначе става задушно. На сутринта по гърдичките й около врата и в горната част на гърба бе посипано със ситни зачервени пъпчици. Лошото е, че ден по-късно пъпчиците обхванаха цялото тяло и ужасно взеха да я сърбят. Личната ни лекарка заяви, че е алергия, после си смени мнението на някаква вирусна инфекция, която протичала с точно такива симптоми, изписа гел за мазане и сироп срещу алергия. Нищо обаче не се подобри, ставаше все по-зле. Аз взех да се съмнявам за шарка, но Теди нито вдигна температура, нито й се подуха лимфните възли. През уикенда продължихме да я мажем с гела, но тя взе да се дразни и категорично го отказа. В крайна сметка в понеделник сутринта я заведохме при наш близък лекар - много добър педиатър, в една частна клиника, и човекът постави диагноза - възпаление на потните жлези. Не е ясно какво точно го е предизвикало: претопляне, храна или дреха. Аз си мисля, че е от претопляне. Докторът й назначи лека диета няколко дни и препоръча да напудряме пъпчиците два пъти дневно с бебешка пудра. Още след първото напудряне, обривът намаля, а от вчера вече никакъв го няма. Вече не е и на диета.
Та сега се чудя дали да й взема този шоколадов календар и днес да й дам първото шоколадче.  newsm78 Тя вече не е на диета, оправила се е напълно, но знам ли? Вярно, че шоколадчето е много малко, но си е алергенен продукт. Пък ми се иска да зарадвам детето. Тя отдавна иска такъв календар.  newsm78

# 168
  • Пловдив
Лулумба - моя синковец яде вече шоколад - не прекалява, но си иска и от време на време хапва Mr. Green
Не съм параноичка, но пък не ти препоръчвам да даваш на Теди тези дни шоколад - голяма беля може да ви направи. Изчакай - или пък й купи , но не й го давай - залъжи я нещо Embarassed
А и тези в календарите - не са особено качествени шоколадчета - като марципани са повечето...

# 169
Джони, аз точно затова се и колебая. Едно че не са особено качествени и второ заради случката. Тъкмо детето се оправи, да вземе пак да пламне, направо ще се застрелям  #2gunfire Аз също не съм параноичка на тема болести, но като я гледах как се измъчи милата, не ми се ще отново да минаваме по този път заради единия шоколад. Още повече, че Дядо Коледа както вече ни е обещал, ще напълни чорапчето на Теди с разни лакомства, сред които ще има и шоколад.  Laughing

# 170
  • Пловдив
Е значи сте се разбрали с Теди  Peace
Ох така ми се иска и Алекс да слушкаше и аз да му чета книжкииииииииии...Помня как големият ми син обичаше книжките и всеки ден купувахме по една, а Алекс не ме оставя да чета, все ми дърпа книгата, прекъсва ме и той започва да пита и да бъбри...  newsm78не съм предполагала, че рибите са толкова експанзивни хора Mr. Green

# 171
Джони, ти да не си помисли, че Теди много слуша? Нищо подобно.  Mr. Green Същата история е. Започнем ли да четем книжка, тя я дърпа и успоредно с мен "чете". В интерес на истината ги е научила всички наизуст и може да се каже, че "чете" вярно. Wink  Ако пък човек реши да й помогне - я за дрешка, я за нещо друго, тя те избутва и крещи "Сама!" Изобщо не дава някой да й помага. В резултат: вече може не само да се облича и съблича със светлинна скорост, да си затваря ципа на якето, да се обува, но и да разкопчава и закопчава копчета. Явно от зодията ще да е.  Mr. Green

# 172
  • Пловдив
Ех тези риби Laughing
Алекс е същият - не дава никой да говори освен той. Такава гюрлутия е, че ни побърква всички. Баткото не може се вреди от него. А вечер като лягаме е кошмарно. Ляга в леглото на батко си и казва тук ще спя и нищо не може да го премести в неговата стая...От две три вечери сме му намерили цаката - лягаме всички на спалнята и той се присламчва при нас. Аз започвам да разказвам, чета и каквото там мога за да му привлеча вниманието, а през това време таткото и баткото се изнизват по терлици и отиват в детската за да легне големия сам Laughing
Ех - толкова заряд има в тези дечица Laughing
Вчера като се разбъбрил на високи обороти и не спира и баща ми вика" Затвори я тая човка накрая!", а Алекс се обръща и очуден му казва"Ама аз не съм фтица, нямам човка, аз съм момченце" hahahaтакъв луд смях настана Joy

# 173
Здравейте и от мен мама Теди, Hug
По въпроса за малките РИБКИ, много са приказливи искат да са център на внимание newsm03
Мойта дъщеря е същатата като на мама LULUMBA като искаш нещо да и помогнеш няма значение за какво казва с висок глас" САМА".
Всяка вечер четем приказки и гледам че ги научила почти всички  наизус да же,ако решиш малко да промениш приказката със свой текст,веднага те поправя Simple Smile
Големи скици са,да са ни живи и здрави дечицата newsm53
Това е от мен
Целувки на всички
ТЕДИ

# 174
Момичета, видях че внезапно ни е изчезнала една страничка от темата.  Shocked
Аз почти нямам време да влизам, тъй като тази седмица ми е направо инфарктна откъм работа. Ако сега не изпуша, незнам... Rolling Eyes
Да ви се похваля - имаме си вече коледна украса. Не успях да сложа цялата, а само наполовина, но такава радост настана вчера, че не е за разправяне. Теди има един голям плюшен еднорог. И като се събуди и видя украсата, само го грабна, обърна му главата към разните венчета и гирлянди и му говори: "Виж, конче. Обърни глава. Има украса". Grinning

# 175
  • Sofiа
Теди има един голям плюшен еднорог. И като се събуди и видя украсата, само го грабна, обърна му главата към разните венчета и гирлянди и му говори: "Виж, конче. Обърни глава. Има украса". Grinning

Сладуранка.
И  Боби много се радва на украсата - само ме кара да пускам лампичките.
Снощи с него правихме гирлян - наразах му лентичките, а той само ги маже с лепило и пъха една в друга - мног забавно му беше.
СНощи сме направили едно малко гирляндче, а тази вечер продължаваме да работим по него  Mr. Green

# 176
  • Пловдив
Момичета - честито ви за украсите Laughing нашата вече е на път да зачезне от прегръшане и дарпане Mr. Green

# 177
О-о-о, Джони, и на нашата вече й пораснаха краченца.  Laughing Мине не мине, и Теди сваля по нещо, за да го разнася из апартамента. Хитът е да ходи с едно звънче на врата, закачено на дълга червена панделка - точно като козичка на село. Поне така можем без да ставаме от дивана, да следим движението й.  Laughing Снощи като се прибирах й купих едни еленови рога със звънчета, но засега интересът към тях е скромен.

# 178
  • Пловдив
Ох де да я разнасяше само - напоследък нещо е много агресивен на моменти и хвърля всичко, до което се докопа. Вчера бутна елхата...
Под секрет: мама ми каза, че на мен се е метнал  Embarassed

# 179
Относно агресията - и на мен ми направи впечатление, че от известно време Теди е станала много агресивна. Като се ядоса си хваща кончето на колелца и започва буквално с ярост да го удря в библиотеката или стената. Аз й казвам, че кончето сега ще го заболи крачето и ще плаче, тогава спира и започва да го гали и успокоява. Но ако не стане нещо на нейното или просто се ядоса за нещо, веднага търси къде да избие агресията. Слава Богу, тези изблици са сравнително рядко, но никога преди не е правела така. Точно обратното: когато някой е посягал да я удари, тя е стои и си трае. Единственото ми обяснение за промяната е липсата на достатъчно разходки в зимния период, с които да изразходи събрата се енергия. А при нея енергия има в изобилие.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт