Мартенската ни дружина чака Новата година

• 16 870
  • 259
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofiа
Здравейте мамчета.
Вирус е тая гад дето ме е тръшнал Twisted Evil Наистина Мина за 4 дни, ама много гадно беше Sick
И понеже вчера не ходих на работа, утре ще работя Cry
Хъм, нещо позачезнаха част от мартенските майки - първо Милена изчезна безследно, а сега и Чоколина се загуби Sad
Я да ви питам, вашите малчугани клюкарят ли Grinning защото моя е голямо плямпало и всичко си казва. сега сестра ми се крие като диверсант от него като пуши, че задължително ще каже на баба как леля пуши Grinning

# 136
  • Пловдив
Здравейте!
И Алекс много клюкари, но го прави без да се усеща  Mr. Green
Миналия ден свеки имаше РД и аз му шепна на ухо какво да каже. "Бабо да си жива и здрава и много ще те слушам", а той й казва: "Бабе да си жива и здрава и да МЕ слушаш". Падналме от смях  Joy И после пя: "Хепи баррр дей то йо" - направо ни шашна - това му е първото "Пеене". До сега все отказваше да пее. Свеки направо се разтопи hahaha

# 137
  • Sofiа
И после пя: "Хепи баррр дей то йо" - направо ни шашна - това му е първото "Пеене". До сега все отказваше да пее. Свеки направо се разтопи hahaha
Бобо пее "Хепи бърбей ту ю" Mr. Green

# 138
  • Пловдив
Ей Валери привет Hug радвам се, че си на линия и здравичка вече!!!
Големи певци т'ва нашите момчета Mr. Green

# 139
  • В светлината на слънцето
Валери, честито ти оздравяване и дано повече да не се повтаря, поне до края на зимата.  Hug
Момичета, и аз си мисля, че е крайно време да си сменим името на темичката. Чоколина, къде си?   ruporuu
Хайде, давайте идеи какво да бъде. На мен все едни коледни ми се въртят в главата, ама не са много добри и затова си трая. Ако обаче ми хрумне нещо интересно, веднага ще сигнализирам. Засега единственото по-читаво нещо, което успях да измисля е следното:
Мартенските ни деца
пишат вече писъмца
Дядо Коледа очакват
ех, кога ли ще пристигне?
Ако обаче някой се сеща друго, давайте идеи.
Да ви се похваля - Теди вече сериозно пее.  fiuuuuuu Знае куп песни с пълния им текст и продължава да учи нови. Има мерак детето и това си е.  Grinning Сега сме на тема коледни песнички, но още не им е запомнила думичките и засега се ограничава само със следене на съдържанието в картинки. Купих и една коледна книжка със стихчета, песни и разкази за празниците, плюс много красиви картинки и по тях се ориентира.

# 140
  • Sofiа
Купих и една коледна книжка със стихчета, песни и разкази за празниците, плюс много красиви картинки и по тях се ориентира.
Лулумба, кажи моля те коя е книжката Praynig
И ние сме на коледна вълна. Боби си е поръчал кученце Shocked За сега успях да го залъжа да е плюшено кученце, което като го натиснеш да пее Wink

# 141
Валери, опасявам се да не сбъркам точно заглавието. Книжката е луксозно издание на "Златното пате". Най-отгоре пише "Тиха нощ, свята нощ", а под това имаше с по-едри букви още нещо, но да ме убиеш, ако помня какво точно. По-късно ще проверя, точно под нас има книжарница, и ще пиша. Това е поредица от четири книжки с твърди корици, като 2 от другите 3 са със заглавия: "Семки и бонбонки", "Колко слончето тежи".
Коледната е в две версии на корицата: червена - за момиченца, и синя - за момченца.  Grinning Иначе съдържанието и на червената, и на синята е еднакво. Отпечатана е на много хубава хартия, с чудни рисунки, има буквално всички известни стихчета за зимата и песнички, няколко зимни разказа, както и описания на празниците по света и у нас. Струва 6.90 лв, но си заслужава.
По принцип е за по-големи деца. Честно казано, когато я показах за първи път на Теди, тя не се впечатли кой знае колко - отгърна я само и това беше. Но след като започнахме заедно да четем, вече интересът й се провокира. А сега и слуша успоредно песничките с книжката и сама открива най-подходящата картинка за съответната песничка. Имаме дори напредък - днес ме изненада като заедно с мен изпя цялата песен "Шаро и първият сняг". Crazy Може покрай картинките по-бързо да е запомнила текста.  newsm78
Книжката ми хареса и с още нещо. Вътре е разделена тематично. Започва с "Молитва" на Иван Вазов. Първата тема е стихове и песни за зимата, после идват игрите с шейни и снежните човеци, след това украсяването на елхата, после Коледа, след това Нова година и сурвакането и на финала завършва пак с едно стихче - тип молитва. Вътре са представени буквално почти всички автори - от Младен Исаев до най-новите. А най-хубавото е, че стиховете и песните не са осъвременявани, тоест в песничката за червените ботушки Дядо Мраз си е Дядо Мраз, а не е заменен с Дядо Коледа.

# 142
Здравейте и от нас,

и ние вече "разпалваме" Коледно настроение, макар температурите вън да са пролетни!
Във видеотеката до нас разпродават всичките си касети по 1.99 и с Борис купихме една Коледна Миша история. Трябва да извадя и аз коледните книжки. Мин. година беше понаучил едно стихче, да видим сега.

Татко му пък му купи Новите дрехи на царя, пак от видеотеката.
Ние имаме супер хубаво 6главо видео и не сме се засилили за DVD.  Но във видеотеката дори казаха, че вече няма да имат такива.

Иначе Бори е болен!
В неделя вдигна температура от сутринта, след обед отиде на 38 и повече, цяла нощ се борихме с 39 и нещо си! на 2 пъти успяхме да свалим до 38. През деня ака 2 пъти рядко и решихме, че може да е ентеро вирусче. Абе ужас. Сутринта поспа 1 час сигурно, горокот, а покрай него и ние. А не дава да му сложа ни мокро, оцетно-водни кърпи с ужас и писъци изтърпява. Вчера пак имаше температура, но до 38. Вечерта ходихме до докторката.  Гърлото каза червено било, а иначе нищо не го боли. Много газове в коремчето, но днес сутринта се изходи нормално. Ей сега им звъних, пак имал температура, 37.5 +/- 1 градус. Дано вече отшумява.  не може под похлупак да се гледат, но като стане така,... сърцето ми се къса като се отпусне милото.

Айде за сега - толкова.

# 143
Мариета, има много гаден вирус. Дано му мине по-бързо, че наистина е много неприятен.  Praynig Ние слава Богу се разминахме леко този път. Аз вече държа под ръка за такива екстрени случаи ампулки с вит. С. Ако усетя, че Теди не се чуства добре и назрява някакъв подобен проблем, директно й давам всяка сутрин по една ампулка в продължение на три дни. Засега това пресича вирусите. Подсилвам ефекта и с една капсула оксилококсинум. Това е по съвет на лекарката ни. За Бори обаче е късно да се приложи. Трябва да е в самото зараждане на болестта, иначе не действа.
У нас цари едно предколедно настроение, просто не е за описване. Коледните дискове вече ги отпочнахме. А мислех да ги пусна чак като стане 1 декември, но кой да трае. И ние сме само с видео, но май ще трябва да вземаме и DVD, тъй като по видеотеките вече почти не се намират касети. Нашите разпродадоха буквално всичко още през лятото. Успях да й взема едно коледно филмче "Веселата Коледа на мъпетите", но нещо засега не проявява интерес към него. Тя си знае Бъгс Бъни и това е. Определено предпочита книжките пред видеото, което ме радва. Незнам докога обаче.  newsm78
Валери, проверих за точното име на книжката. Серията е "Книги за всеки дом", после пише "Тиха нощ, свята нощ", а с най-едри букве е "Моя Бяла Коледа". На синята вместо "Моя Бяла Коледа", пише "Песни край елхата". Казаха, че съдържанието им е еднакво, но днес пък едната продавачка ме изненада, че било различно. Не съм сигурна обаче в това твърдение, защото и тя не беше много уверена.

# 144
  • Sofiа
Валери, проверих за точното име на книжката. Серията е "Книги за всеки дом", после пише "Тиха нощ, свята нощ", а с най-едри букве е "Моя Бяла Коледа". На синята вместо "Моя Бяла Коледа", пише "Песни край елхата". Казаха, че съдържанието им е еднакво, но днес пък едната продавачка ме изненада, че било различно. Не съм сигурна обаче в това твърдение, защото и тя не беше много уверена.
lulumba, много благодаря за книжката - още утре ще погледна на Славейков. Може в синята да има повече неща за коледари, че нали момченцата са коледари newsm78 Утре ако има и двата цвята ще ги сравня.

Мариета, бързо оздравяване на Бори. Наистина има много гадни вируси, запознах се от близо с един такъв миналата седмица #Cussing out

# 145
Днес ми хрумна нещо за заглавие на темичката:
Мартенската ни дружина чака Новата година  santa2

Давайте и други идеи.  Flutter

# 146
  • Sofiа
Лулумба, идеята за заглавието е супер.
Днес купих книжката на Боби, че и още една с коледни приказки взех, пак на златното пате Grinning

# 147
Заглавието е супер,

ще видя и аз тези коледни книжки!

# 148
Момичета, радвам се че ви харесва.  Hug Само че къде е Чоколина? Видях, че се е преместила във Варна. Може и затова да не се вясва.  newsm78

# 149
  • Sofiа
Във Варна ли се е преместила Shocked
Аз четох преди време в една тема в клюкарника беше споделила, че има вероятност да остане без работа newsm78

Общи условия

Активация на акаунт