Разпределяне на разходите при живеене заедно

• 18 031
  • 526
  •   1
Отговори
# 45
Едно време едно жилище е стигало на младите, за да си живеят. Сега явно трябват три - по едно за всеки и едно общо. Проблема е, че ако никой не е наследил нищо и всичко това се изплаща, те ще се побъркат с толкова кредити. Няма да остават пари за нормален живот, особено пък ако си на нормална заплата и да се нагърбиш с тия кредити и единия, и другия, че и общо ехееее.

В държава, в която все още много семейства се гъчкат с родители в едно жилище, това е просто утопия.

# 46
Ми да живеят под наем, бе. Жилища, жилища,  моето, твоето, ужас наистина.

# 47
Ако мъж не плаща абсолютно всичко, не е мъж. Какви са тези деления, какви са тези чудеса. Мъжът трябва да осигури дом и стандарт на живот за семейството.
Направо му напиши един договор за наем, да си покриваш ипотеката.

# 48
 Големи сметки, голямо нещо. Аз съм омъжена повече от 20 г. Когато се оженихме , имах малко жилище и мъжът ми дойде да живее при мен - срещу подслон и секс , както казвате. След второто дете , жилището ни отесня , продадохме го, наехме квартира и мъжът ми си купи самолетен билет ,за  да работи в далечна държава. Наблягам на билета , защото се случи в разгара на поредната голяма криза от 90-те и цената на билета беше тогава няколко заплати.  Ако не бяха парите от жилището , нямаше да можем да ги отделим.По-късно и ние отидохме при него. Сега имаме 3 апартамента - благодарение основно на неговия труд. Аз съм работила за кеф - когато искам и ако искам. Ако бяхме тръгнали от началото със сметките , нямаше да имаме по никакъв начин това , което имаме днес Винаги съм смятала, че човек трябва да дава във връзката без тънки сметки. Е, все идва момент за равносметка . Ако отсреща не  са оценили щедростта и усилията и не ти отвръщат  адекватно , следва преосмисляне кой накъде и докъде. Но тръгне ли се отначало с тънките сметки , се стига до едно блудкаво живуркане , пресмятане и недоверие. 

# 49
Ако мъж не плаща абсолютно всичко, не е мъж. Какви са тези деления, какви са тези чудеса. Мъжът трябва да осигури дом и стандарт на живот за семейството.
Joy

Той, вместо да подхвърля колко добре ще си живеят при нея, да се замисли дали може да си купи също с ипотека.
Аз, ако съм на авторката на мястото, ще си живея в собственото жилище - и без това го изплащам, ще си го аранжирам и обзавеждам като за своя душа.
И бих го допуснала този прекрасник само ако вече съм се убедила, че съжилеството ни е следваща сериозна стъпка, а не така- щото някой подхвърлил. Ами да си подхвърля. Ще ми идва на гости, ще пренощува, ще си правим вечери със свещи и шампанско и после да си ходи у дОма. Докато не реша, че това е Човекът.
Анонимна, за да задава авторката подобен въпрос, предполагам, че имма известни опасения.

# 50
Пропусна и да вкарва 100-200 лв в карта на жената. Все пак и тя е човек има нужда да си купи това-онова...

# 51
Скрит текст:
Дами, как бихте подходили в следната ситуация: аз и приятелят ми сме заедно от почти 1 година, като досега и двамата живяхме отделно под наем. Това лято се реших и купих апартамент с частичен кредит и се очаква да се нанеса там след ремонти може би в началото на 2020.
С приятеля ми не сме обсъждали надълго и конкретно кога ще заживеем заедно, но го беше подхвърлил няколко пъти.
Скрит текст:
Та, ако решим да заживеем заедно, се чудя как всеки да поеме финансовите си отговорности.

Вие бихте ли направили нещо като договор за наем за него? Или само бихте поделяли сметки, или сметките биха били покривани от него, докато вие бихте си покривали вноската по кредита? От опит с воденето на съвместен живот, имате ли съвети спрямо това как да повдигна темата; а и какво реалистично мога да очаквам от него?

На думи о.к., ама Той какво конкретно е предприел, действа ли изобщо по плана "Искам да живеем заедно!"?
Или просто си кюта, чака да си направиш апартамента годен за живеене и да си влезе "по чехлички"?  Smiley

"Не слушай какво ти говори един мъж, гледай какво върши!"-ейй, няма да се научите. 

# 52
Пропусна и да вкарва 100-200 лв в карта на жената. Все пак и тя е човек има нужда да си купи това-онова...
Това е обидно малка сума... поне кредитна карта с минимум 1000лв лимит...

# 53
Големи сметки, голямо нещо. Аз съм омъжена повече от 20 г. Когато се оженихме , имах малко жилище и мъжът ми дойде да живее при мен - срещу подслон и секс , както казвате. След второто дете , жилището ни отесня , продадохме го, наехме квартира и мъжът ми си купи самолетен билет ,за  да работи в далечна държава. Наблягам на билета , защото се случи в разгара на поредната голяма криза от 90-те и цената на билета беше тогава няколко заплати.  Ако не бяха парите от жилището , нямаше да можем да ги отделим.По-късно и ние отидохме при него. Сега имаме 3 апартамента - благодарение основно на неговия труд. Аз съм работила за кеф - когато искам и ако искам. Ако бяхме тръгнали от началото със сметките , нямаше да имаме по никакъв начин това , което имаме днес Винаги съм смятала, че човек трябва да дава във връзката без тънки сметки. Е, все идва момент за равносметка . Ако отсреща не  са оценили щедростта и усилията и не ти отвръщат  адекватно , следва преосмисляне кой накъде и докъде. Но тръгне ли се отначало с тънките сметки , се стига до едно блудкаво живуркане , пресмятане и недоверие. 
Тънки сметки това мое това твое ти плащаш това аз онова да не се прекарам ЗАРЕЖИ

# 54
Сега не е едно време.

# 55
Още на ниво ремонт и обзавеждане на новопостроения апартамент ще се види на какво е готов момъкът. Ако си тикне кунки у гъзунки и чака наготово да легне върху леглото от баладхин...работата е ясна.

От какъв зор ще ремонтира и обзавежда чужд апартамент? Само заради благоволението да спи под покрива ѝ ли?

Че то да си стои на квартира му е по-изгодно финансово, тук направо му вдигнаха мерника - ще плаща чужда ипотека, ще плаща всичките сметки, че и храната и забавленията, ще купува мебели и ще ремонтира, накрая като се разделят получава едно голямо нищо. Интересно при разменени полове такива ли щяха да са сметките, ама едва ли.

# 56
@Bubulechence, преди да заживеете заедно отново ли имахте подобен тип разбиране? Че той ще покрива почти изцяло разходите за излизанията например? Интересно ми е просто как би се променила една такава динамика на отношенията.

При нас сякаш от началото всичко е било равно, тъй като сме в сходни ситуации финансово. Една идея по-често покривам сметките ни навън, тъй като той имаше някои по-непредвидими разходи. Както и често се е случва, че няма изтеглен кеш и затова му давам и после забравяме и двамата. Притесненията ми идват от това и смятам че би ни помогнало да имаме по-ясно определени отговорности. Със сигурност ще покривам ипотеката, както и всичко свързано с ремонти по апартамента. Но бих искала да имам увереността, че човекът насреща няма разсеяно да забравя да се включва в разходите по живеенето заедно. Целта ми е да се избегнат конфликти. Бих искала той да е спокоен и сигурен, че е добре дошъл и не ощетен. В същото време искам и аз да бъда спокойна.

# 57
Още на ниво ремонт и обзавеждане на новопостроения апартамент ще се види на какво е готов момъкът. Ако си тикне кунки у гъзунки и чака наготово да легне върху леглото от баладхин...работата е ясна.

От какъв зор ще ремонтира и обзавежда чужд апартамент? Само заради благоволението да спи под покрива ѝ ли?

Че то да си стои на квартира му е по-изгодно финансово, тук направо му вдигнаха мерника - ще плаща чужда ипотека, ще плаща всичките сметки, че и храната и забавленията, ще купува мебели и ще ремонтира, накрая като се разделят получава едно голямо нищо. Интересно при разменени полове такива ли щяха да са сметките, ама едва ли.

А как? Да се нанесе в чуждия апартамент и да заживее с идеята - туй не е мойто?

# 58
@Bubulechence, преди да заживеете заедно отново ли имахте подобен тип разбиране? Че той ще покрива почти изцяло разходите за излизанията например? Интересно ми е просто как би се променила една такава динамика на отношенията.

При нас сякаш от началото всичко е било равно, тъй като сме в сходни ситуации финансово. Една идея по-често покривам сметките ни навън, тъй като той имаше някои по-непредвидими разходи. Както и често се е случва, че няма изтеглен кеш и затова му давам и после забравяме и двамата. Притесненията ми идват от това и смятам че би ни помогнало да имаме по-ясно определени отговорности. Със сигурност ще покривам ипотеката, както и всичко свързано с ремонти по апартамента. Но бих искала да имам увереността, че човекът насреща няма разсеяно да забравя да се включва в разходите по живеенето заедно. Целта ми е да се избегнат конфликти. Бих искала той да е спокоен и сигурен, че е добре дошъл и не ощетен. В същото време искам и аз да бъда спокойна.
Определено трябва да прецениш дали това деление те устройва и занапред. Колкото и да съм на страната на равенството, имам чувството, че момчето иска да мине малко по тънко. Интересно какви са били тези непредвидени разходи? Другото е дали ще ти е ОК да създаваш семейство с човек, който посреща трудно непредвидените разходи, т.е. няма заделени пари, примерно за ремонт на кола или нещо друго. Т.е. неговите пари си ги профуква, а после прави мили очи да покриеш сметката. Не знам на колко години сте, но той не инвестира във вашето общо бъдеще ми се струва. Сега си му удобна, но не знам дали би направил семейство с теб.

Само друго ми е интересно от коментарите - момчетата как ги учите? Че като заживеят с момичето, трябва да и покриват масрафа ли? Че трябва вечно да се охарчват, защото видиш ли, глезлата на сульо, ще си помисли нещо... Просто в днешно време има и много жени възползващи се от това някой да ги издържа.

# 59
Но бих искала да имам увереността, че човекът насреща няма разсеяно да забравя да се включва в разходите по живеенето заедно. Целта ми е да се избегнат конфликти. Бих искала той да е спокоен и сигурен, че е добре дошъл и не ощетен. В същото време искам и аз да бъда спокойна.

Ами говорете. Ако искаш да живеете заедно в твоя нов апартамент - кажи му го, обсъдете го. Може и да не е съгласен, а ти вече в главата си сметки делиш. Питай го как той вижда нещата, вероятно е сам да подхване въпроса с режийни и т.н. Гаранции и уверености обаче няма как да имаш.

Общи условия

Активация на акаунт