Разпределяне на разходите при живеене заедно

• 18 049
  • 526
  •   1
Отговори
# 495
Тъй, де, ама тя с него пак е сама. Той не я обича, не я харесва, не я иска, не й помага, не се грижи за нея, не я уважава, не я забавлява, не я извежда (колкото и смешно да звучи Simple Smile), тормози я!!! Поне едно дете да й беше направил, а то и това няма, доколкото разбирам. За какво й е този човек!
Освен ако нещата не са точни така и тя просто преекспонира в оплакванията си. Има такива хора. А ти й вярваш и й се връзваш.

# 496
Сигурно има моменти, в които все с нещо я залъгва, иначе няма как.

# 497
Сuckoo, защо да те подозирам, напълно разбирам. Аз също правя компромис, към жертва, нагаждайки се към потребностите на колегите да им е топло и зиме, и лете.

# 498
Тъй, де, ама тя с него пак е сама. Той не я обича, не я харесва, не я иска, не й помага, не се грижи за нея, не я уважава, не я забавлява, не я извежда (колкото и смешно да звучи Simple Smile), тормози я!!! Поне едно дете да й беше направил, а то и това няма, доколкото разбирам. За какво й е този човек!
Освен ако нещата не са точни така и тя просто преекспонира в оплакванията си. Има такива хора. А ти й вярваш и й се връзваш.
Прекалено близки сме с момичето, познаваме се цял живот, както се казва, а и всеки ден ми се обажда по 3-4 пъти да ме чуе и да си поплаче/пооплаче от отношенията или да сподели за поредната му изцепка, познавам и момчето от самото начало на връзката им, случвало се е да бъдем няколко дена дори заедно на екскурзия, аз присъствам винаги, когато господинът благоволи да се довлече до центъра на София за по бира примерно, с бившия ми сме ги водили с нас по екскурзии, той се съгласява, защото ги взимаме и връщаме с кола,понеже иначе за него представлява голямо неудобство да пътува с градски, тъй като той е от друг град родом, но има апартамент много близо до града, не е шофьор и няма кола, моята приятелка също и за да стигнат от дома си до центъра им отнема смяна на 4 превозни средства и много време, за такси дума не може да става, той не би го платил. А по между другото...момичето е коренячка софиянка, с наследствен имот в центъра, имоти във вилни зони и т.н. Момчето многократно й е посягало физически и пред мен и пред други хора, не се е стигало до удар, но едвам се е сдържал всеки път, откровено се чете презрение в очите му към нея. Да - има си такива хора - крайни мазохисти, за тези, на които им е странно, абсолютно нищо не я задържа при него, освен страхът от самотата може би. Момичето е изключително добър човек, краен алтруист, много топъл, обищителен и готин човек и голяма симпатяга и визуално, но незнайно защо за всичките тези години действително нито едно момче не е проявявало романтичен интерес към нея, така че страхът и, че ще остане сама или че няма да срещне друг е подкрепен в главата й с реални факти, имайки предвид липсата на интерес към нея, който за мен наистина е необясним. Първоначално мислех, че приятелят й е от тези хора, които колкото по-добър си с тях, толкова повече те мразят и презират заради добрината ти и това, че се превръщаш доброволно в изтривалка и че може би, ако беше с някоя нахакана мадама нямаше да е такъв, но през годините, наблюдавайки го как общува с най-различни хора вече не смятам така, той просто е агресивен към всички, мъже, жени, без значение. Тя знае, че е подложена на тормоз и мечтае да има нормална връзка, но за нея е по-страшно да бъде сама, отколкото да е подложена на тормоз. Лично според мен прекалената й добрина и липса на всякакви изисквания и критерии към мъжете я доведе до тук.

# 499
Това е нейният избор, затова стои с него. Не е от добрина.

# 500
Защо да е криворазбрана еманципацията?
Те искаш да ти се помага пълноценно вкъщи, но не искаш да осигуряваш половината издръжка. Поне аз така разбирам.
Тогава защо се ядосваш, че има и такива мъже?
И едно време ги е имало, не са нещо невиждано. Прочети "Бел Ами" от Мопасан

Никога не съм искала мъжа ми да осигурява цялата издръжка,но заедно с това и да е плъноценен в домакинсвото.Т.е.настоявам на издръжката де.Но мога и сама да се справям с домакинството и логистиката.
Нещо грешно си разбрала нещата.

п.п.Не разбираш какво значи криворазбрана емаципация ли?
Криворазбрана е еманципацията,когато жената се опитва да носи всички дини под мишница.

И едно време ги е имало, не са нещо невиждано. Прочети "Бел Ами" от Мопасан
Едно време го четох,наскорои филма гледах..Много добра игра главния актьор,не му помня името,но добра екранизация беше,много добра!:)

# 501
Alexa, не мога да оценя ни едно от “положителните” качества, които описа.

# 502
  • София
Лично според мен прекалената й добрина и липса на всякакви изисквания и критерии към мъжете я доведе до тук.
Е, как, нали трябва да смачка "надутата софиянка" и да й покаже кой е мъжът.
Зависи как са я възпитали вкъщи, някои хора може да са родени на жълтите павета и пак да си развяват патриархалния морал.
Но това, че се обажда по 3-4 пъти не говори добре за нея, според мен е незряла и при една дума накриво тича да се реве като малко детенце, вместо сама да решава проблемите си.
За липсата на интерес не зная, може би не умее да общува с мъже или просто е интроверт.

# 503
Алекса, за каква добрина говорим, та тя не е добра дори към себе си? За да търпиш такова нещо трябва много да се мразиш.

# 504
  • София
Има хора, които смятат, че са си заслужили лошо отношение и оправдават отсрещния, може би са по-самокритични.
Но тя нито е престаряла, нито с дете, изобщо - дава равностоен дял.
Аз бих препоръчала да започне да си плаща половината издръжка и лека-полека да отсвирва муньото. Днес за едно, утре за друго

# 505
Алекса, това момиче да не е възпитавано от авторитарни родители, които са имали едниствено изисквания и са били вечно недоволни от детето си ?
Такъв мазохизъм е за психиатър.
Махай я оттам, щом можеш да и влияеш, какъв страх от самота, ако сте 91 набор и тя живее от няколко години с това чудовище, значи не може да има поглед върху всички мъже.
Накарай я да мисли върху възможностите, стига си е губила времето, здравето, годините напълно безсмислено.

# 506
Да не мислите, че съм стояла безучастно през всичките години...предлагала съм какви ли не варианти и досега намилам ежедневно да го зареже. Историята е по-тежка дори, спестявам много подробности, но факт е, че прекрасни и добри хора нямат късмет в живота. Заради добротата си си е патила и от партньори и от ''приятели'' много пъти. Тя ходи и на психолог, сподели за проблема, но нямаше ефект и от неговите думи 9 а първопричината да отиде на психолог е, за да пита психологът на какво заболяване са симптомите на приятеля й, тъй като той наистина не е добре психически, беше загрижена за него и тъй като той никога не би отишъл тя мислеше да го диагностицират по нейното описание и да й препоръчат как да му помогне, толкова много й пука за него). Относно семейството й - по принцип баща й е доста агресивен, майка и търпелива и затваряща си очите за агресията и изневерите, но не се наемам да кажа, че това е причината, тъй като и моето семейство не е било перфектно меко казано, но аз съм имала късмета да попадам на прекрасни партньори, въпреки ужасния си характер. Тя просто се надява да го промени. Не е 91, малко по-голяма е, а той е на 36 години...така че аз изход вече не виждам, единствено се радвам, че има достатъчно акъл в главата и не би му родила дете, защото първата година той се опита да я забремени няколко пъти, уж случайно, понеже смяташе, че е време ''някоя да му роди дете'' цитат.
Ако някой даде съвет за такава ситуация ще се радвам, но аз лично опитах всичко по силите си.

# 507
  • София
Ако си й истинска приятелка, откажи да я слушаш как хленчи. Кажи й, че когато си излезе оттам, ти първа ще помагаш с багажа, но всеки ден едно и също без резултат натоварва и теб. Хайде, тя си е избрала, ами ти какво си виновна?
Не зная дали ще е уместно да й дадеш да прочете какво пишем... Ти си я познаваш по-добре

# 508
От всяко дърво свирка не става. Какво ще постогнеш, намилайки да го оставя?

# 509
Щом попада все на такива партньори и приятели, дали пък случайно няма да допусне, че може да има проблем в нея и да потърси психолог за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт