Разпределяне на разходите при живеене заедно

• 18 059
  • 526
  •   1
Отговори
# 450
За мъжете, които гонят равнопоставеност във всичко и на всяка цена, има много лесно решение - събират се с друг мъж. И Воала, равноправни. Simple Smile  Егото им не би позволило да са "дупедавци" във финансите.   Мъж и жена Никога няма да са равнопоставени.

# 451
Защо се твърди, че мъжа може да покаже грижа само чрез парите? Да, вярно е, че мъжа не може да износи и роди /което е единственото преимущество на жената/, но може да храни със шише, да сменя памперси и да се занимава с детето след това. Една от причините да не гледам само дохода е, желанието на мъжа да върши горните неща + да се включва в домакинството.
Колкото до прословутата издръжка по време на майчинство - това е за период от 1 година само, когато е ниското майчинство. Дори с малко спестени преди това пари, човек ще може да се справи и да субсидира ниския доход през този период. А може и да се върне по рано на работа.
Когато решавам дали ще имам дете, гледам аз да мога да го издържам и обгрижвам. Пази боже утре всичко може да се случи с мъжа, ако разчитам само на него. Двама родители за детето дават двойна сигурност да е обгрижено.

# 452
Ако жената  разчита само на кариерата и заплатата си обаче - има вероятност да види зор. Страхът у мъжа да не се набута финансово в семейните отношения не е за подценяване в избора, обаче като гледам масово жените си мислят, че това не е болка за умиране, и с охота се напъват да докажат, че могат да компенсират.

# 453
  • София
Аз съм на мнение, че и двамата в семейството трябва да се стремят към такива собствени доходи, които да стигат, както за самите тях, така и за децата им. Не се знае дали утре половинката няма да гушне букета или да запраши влюбен нанякъде. Няма шанс да разчитам единствено на мъжа ми, защото никой не може да ми гарантира финансова сигурност.

# 454
Затова се мисли приживе, но не само жената да се чуди как ще оцелява с децата, ако недай Боже нещо, нали.

# 455
  • София
Че какво да му обичаш на мъж, който не може да се грижи за теб ? Да се борите заедно и равонопоставено за какво по-точно? Мъжете и жените имат коренно различни роли в този живот. Ако трябва да си превеждам половината доходи в сметка, за да деля режийни и прочие, по-изгодно ми излиза да си живея сама и да си плащам само за собствения си кеф и разход. Как се чувствате жени като поемате всичко наравно с мъжете?
Ми чудесно се чувстваме, а ти не се ли чувстваш държанка (ако си чувала тази дума)?
Права си, има и мъже под наем за секс и деца от донор, ако нямаш нужда от някой до себе си - живей си сама и си плащай само твоето, но няма да ти излезе по-евтино.

Ей, забравих за кеша - аз съм с карта от 2002 и все още се случва да остана с 2 лв. кеш не защото нямам в картата. Но ме подсещате да върна на детето 100 лв., че взех от неговите.  Mr. Green

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 11:30 от Cuckoo

# 456
  • Насред хаоса
Как се чувствате жени като поемате всичко наравно с мъжете? И накрая вземе, че ви зареже заради някоя кокетка, която му сваля звезди и не си мърда пръстта.
Няма- няма и отнякъде изскочи това пусто "наравно с мъжете". Какво наравно - обичам си работата, обичам да работя. И милионерка да съм, пак ще искам да работя. Какво общо има с равното и неравното? Обичам също да съм независима финансово, а не да чакам някой да ми дава пари и за едно кафе. От друга страна, не знаеш какво може да ти поднесе животът, не може все да търсиш някого, който да поема и отговаря за всичко.

# 457
Мъж издържан от жена си не е мъж,а двукрако с пенис.
Разликата между първи и втори вид,е от земята до небето.
Но, понеже всички двукраки въоръжени с пениси,са раждани от жени и отглеждани предимно от жени,имайки това в предвид и добавяйки "равенството" на половете,криворазбраната еманципация и някои други подобни фактори,не се учудвам,че първия вид е изчезващ,с все по-малко качествени екземпляри,за сметка на прогресивното размножаване на втория вид.

# 458
  • София
Защо да е криворазбрана еманципацията?
Те искаш да ти се помага пълноценно вкъщи, но не искаш да осигуряваш половината издръжка. Поне аз така разбирам.
Тогава защо се ядосваш, че има и такива мъже?
И едно време ги е имало, не са нещо невиждано. Прочети "Бел Ами" от Мопасан

# 459
А ако ти самата си кокетка и не си мърдаш пръста и те зарежат? Какъв избор имаш, освен да търсиш нов мъж с пари? Това избор ли е?

# 460
Скрит текст:
Те искаш да ти се помага пълноценно вкъщи, но не искаш да осигуряваш половината издръжка. Поне аз така разбирам.
Едно време са били като бели врани....Smiley   рядко срещано "чудо".
Сега имам чувството, че всеки втори мъж трепери от страх някоя "държанка" да не му пипа скъпоценните пари....
Предвид, че биологичната роля на мъжа е да дава-започвайки от спермата, та до любов, внимание, нежност, грижа, сигурност, подкрепа, обич, труд, а жената да приема и да влага всичко това в общото благо на семейството, днешното "обръщане" на ролите не води до нищо добро.

# 461
"Едно време" и жените са били различни. Сега е пълно с entitled кукумявки, които мислят, че заслужават нещо, просто защото са се родили жени. Подобно отношение прозира и е нормално мъжете да бягат.
Когато искаш да получаваш, трябва да и даваш нещо насреща. Единственият дълг, който има един мъж, е този към дъщеря си.

# 462
А защо се смята, че доходите са константа? Аз самата съм имала различни доходи в различни периоди от живота си. Мъжете също могат да печелят различно в различен момент.

Не са константа, много ясно. Но един далновиден човек винаги ще си заделя от големите доходи за да има с какво да се подпомогне, когато намалеят. Това всеки икономист го препоръчва - да се заделя процент за непредвидени нужди. В крайна сметка няма значение кога колко печели, а да съумее без значение в какъв период е, да гарантира ако не друго, поне оцеляване на семейството си. И това изобщо не се оказва толкова трудно. Трябва винаги да имаш спестени пари или страничен доход, с който можеш да преживееш поне 6 месеца, а най-добре 1 година в случай на криза. Елементарна финансова култура - даже не е нужно да го учиш или някой да ти го казва - просто малко мисъл.

"Едно време" и жените са били различни. Сега е пълно с entitled кукумявки, които мислят, че заслужават нещо, просто защото са се родили жени. Подобно отношение прозира и е нормално мъжете да бягат.
Когато искаш да получаваш, трябва да и даваш нещо насреща. Единственият дълг, който има един мъж, е този към дъщеря си.

И към жената, която му я е родила - няма как да имаш само дъщеря без майка и. Разбира се можеш да осиновиш - ами да си осинови и да не съсипва живота на жена, която може би иска да има нормално семейство.

А за кой какво и колко както казах всеки се нагажда според ситуацията. Аз не виждам защо ако мъжът ми ми е осигурил дом и всичко, аз трябва зорлям да се бутам да бачкам, за да не би ако утре се спомине, да остана гладна. Щом ми е оставил покрив винаги мога да си намеря каква да е работа и все ще осигуря прехраната - то наемът/заемът са най-дебелото перо в бюджета, яденето и режийните все някак ще ги вържа дори с минимални доходи.
Аз съм от тия, които правят нещата или защото ги кефи да ги правят, или защото се налага или за да удовлетворя някаква моя нужда ( примерно да съм независима, каквато аз лично нямам). А да работя си ей така -  само за да си кажа че работя и допринасям финансово... нито ми е стимул, нито имам нужда за да не ме гризе съвестта (защото съм преценила, че правя достатъчно поне храната и леглото да си заслужа).

# 463

Ама защо точно половината издръжка? Защо всичко с ножа го делите на две? В разпределението на домакинството се включват всички, и децата, с цел съвместният живот да е по-лесен и приятен. Голям зор да се кланяме на жената-герой, дето дава наполовина и върти домакинството наполовина, ей!

# 464
Когато става дума за семейство, разбира се, че мъжът трябва да поема отговорност за него, като цяло. При положение, че жената му е родила дете, той трябва да е готов през следващите няколко години да поеме грижите и за нея, защото тя сама не може да се погрижи за себе си, както би могла, ако няма дете.
Но става въпрос за няколко години... а не цял живот.

Общи условия

Активация на акаунт