Разпределяне на разходите при живеене заедно

• 18 190
  • 526
  •   1
Отговори
# 120
Каква финална права и какъв ключ, като момичето ще го изплаща с години? Началната права е това.

# 121
Връзката ви е от една година. Това бих го нарекла период на опознаване. Доколкото разбирам, ти не си сигурна, че точно той е човека с когото ще създадеш семейство.
Притеснява ли те желанието му, да се съберете да живеете заедно? Ако ДА, защо?
Лично аз бих се притеснила, ако имам едногодишна несигурна връзка и момчето/мъжа, пожелае да заживеем заедно, веднага след като научи, че съм си купила апартамент.
Ситуацията се усложнява от два предстоящи развоя:
1.Да предположим, че ти му предложиш да плаща символичен наем и да си делите разходите. Ако в един момент съжителството ви премине в семейство, възможно е в бъдеще той да ти натяква миналото и това, че си му искала наем.
2.Да предположим, че не желаеш да плаща нищо повече от половината режийни разходи. Ако в един момент той реши, че вече не си му интересна, ще изглежда, че те е използвал.
Най-разумно в тази ситуация е, изобщо да не мислиш за апартамента и съжителство с въпросния мъж в него. Предлагам ти опция: местите се в обща квартира, където плащате наем и режийни заедно. Изчаквате поне една година за да разберете, дали етапа на опознаване ще премине в етап семейство. Ако през това време той предложи да ти помага финансово за обзавеждането на апартамента и разходите по ремонта му, това би могло да се изтълкува, като сериозно намерение от негова страна да бъдете съпрузи в бъдеще. Ако обаче не предложи и дори не се съгласи с варианта да живеете в обща квартира, следователно е искал да те използва от самото начало, заради това, че имаш жилище.
Ако се съгласи на обща с теб квартира за една година, това значи, че държи на теб.
Ако не се съгласи на обща квартира, това значи че осмисля, че губи свободата си да живее с приятели, губи възможността да се нанесе в твоя апартамент, т.е. да живее на твой гръб.

# 122
Каква финална права и какъв ключ, като момичето ще го изплаща с години? Началната права е това.
Началната права на изплащането, да. И много сериозна препоръка, че това момиче си е взело живота в ръце. Виж, че си прави сметка какъв наем да плаща, въпреки че утре отива в собствено жилище.
А момчето какво прави? Чака да се нанесе в апартамента?
Одеве писах, че не бих наливала в самото жилище. Обаче винаги ще ме гризе, че в такива еманципирани времена аз, работещ човек, не съм вложила наравно с мъжа в общото ни жилище. Съответно никога няма да го почувствам общо и наистина мой дом.

# 123
Да, и двамата сме с отделни стаи.
Тогава какво значение имат съквартирантите?
В блок също ще имате съседи. До 2020-та има да изтече още много вода. Събирайте се в едната от двете квартири и вижте как ще се оправяте заедно. Нещата сами ще ви насочат.

# 124
Абе как ще му искаш пари за наем?
Да поема режийните и толкоз..
Ипотеката би трябвало да си я плащаш сама,поне докато не решите,че ще семейство..

# 125
Най-разумно в тази ситуация е, изобщо да не мислиш за апартамента и съжителство с въпросния мъж в него. Предлагам ти опция: местите се в обща квартира, където плащате наем и режийни заедно.
Кой нормален човек, ще плаща ипотека на готов нов апартамент и ще излезе на квартира... ти нещо градушката да не те е ударила по главата?

# 126
  • София
Когато се запознах с мъжа ми, вече се бях нанесла в новия си апартамент с ипотека,  а той живееше при родителите си. Заживявайки заедно в моето жилище той сам каза "Ти имаш голям кредит, аз ще плащам сметките и разходите за домакинството" (храна, консумативи и т.н.), не съм го мислила предварително, някак естествено си дойде от негова страна, което е логичен ход на всеки уважаващ себе си мъж. Дай сега щото жената е поела риска да осигури дом , да си се настаним наготово пък и да си делим тока и водата. Защо я нападате жената, ми да е купил той бе!
Както и да е, ние вече сме семейство с дете, ипотеката се плаща от майчинството (какъв шок 😅), но от много време са ни се слели бюджетите и аз разполагам с неговите пари при нужда и той с моите . Понеже жилището е малко за нас вече, планираме покупка на ново по-голямо, давайки първото под наем, за да покрие заема ,който тежи на семейния бюджет и спокойно да се включим и двамата в изплащането на новото.
Та съветът ми към авторката -гледай да си оправиш апартамента, не се хващай за подмятания,  все едно е последния мъж на земята, остави нещата на естествен ход, предполагам, ако мъжа е на място и със сериозни намерения към теб, няма да ти остави цялата тежест , ако не е- ще му проличи рано-рано. Това с непредвидените разходи и на мен не ми хареса, типични са за хора, които не умеят да планират , което в бъдеще ще ти изяде главата на теб, защото на една сносна почивка няма да успеете да отидете (най-малкото). Но пък е вие сте доста млади, ако приятелят ти е твоя възраст, се предполага че с времето ще му нараства доходът. Затова "заслушай" се как говори за работата си, за плановете си в професионален план. Безперспективния човек се надушва от километри, а това е много по-важно от това, кой ще плати кабелната този месец!

Последна редакция: чт, 27 юни 2019, 08:54 от huligankata

# 127
Ауууу,паразитка такава,как не те е срам,мъжът ти да плаща всички сметки,ааама ха! Joy

# 128
Защо я нападате жената, ми да е купил той бе!

и спокойно да се включим и двамата в изплащането на новото.

Ми що не го е купил мъжа ти на първото от цитата? И "Ми що не го купи" на второто...

Значи мъжа ти гол на пушка, взела си го от под полата на майкЯ му... ама си седнала да обсъждаш чуждите мъже... ааааа ма ха

# 129
  • София
Виждам че темата ми може лесно да бъде криворазбрана. Не търся как да не се мина. Търся единствено примери за това как други, които са минали през това, са подходили. Интересно ми е.

Като индивидуален човек и работеща жена съм с пълното съзнание, че апартаментът е моя отговорност и разходите по него. Преценила съм как и какво ще се случва, ако заживея сама.

Не се втурвам да търся в него някой, който да живее при мен колкото да ми излиза по на оферта. Абсурдно е. Въпросите ми по-скоро клоняха за това как биха могли да се разпределят разумно финансовите отговорности в една такава ситуация.
Фиърлес, говори с него - не с нас. Тук сме двайсетина лелки, които нито знаем какво му е в главата на твоя приятел, нито ви познаваме като двойка. Питай го какви са му идеите, плановете. Можеш да му предложиш ти да поемеш ипотеката, а той режийните - или да ги делите. Варианти много, само от вас двамата зависи кой ще изберете.

Дъщеря ми е малка, но при пълнолетие ще има собствен апартамент, както навремето и аз получих. Докато дойде този светъл момент, се опитвам да я науча да бъде самостоятелен и мислещ със собствената си глава индивид. Когато се изнесе някой ден, се надявам сама да взима житейските си решения, а не да чака на мама и на тате да й казват с кого може или не може да живее.

# 130
Най-разумно в тази ситуация е, изобщо да не мислиш за апартамента и съжителство с въпросния мъж в него. Предлагам ти опция: местите се в обща квартира, където плащате наем и режийни заедно.
Кой нормален човек, ще плаща ипотека на готов нов апартамент и ще излезе на квартира... ти нещо градушката да не те е ударила по главата?
Щото е къде по-добре да  влезеш на квартира на стойността на режийните (че и още по-хубаво, на половината от режийните), на всичкото отгоре има кой да шета, и секса е наред.. добра оферта и добра цена, да. Е, но с тия еманципирани жени може и да се наложи да помагаш в кухнята, ама не е като да ти е задължение.
   Ако приведете сложната словесна задача до голи цифри, надявам се по- ясно да стане. Ако пък не е въпрос на пресмятане, а на голяма любов, що не се съберат в стаичката, без да чакат апартаменти и ремонти, и да си се обичат безусловно?
Съгласна съм  с Леа,  между другото.

# 131
  • София
Защо я нападате жената, ми да е купил той бе!

и спокойно да се включим и двамата в изплащането на новото.

Ми що не го е купил мъжа ти на първото от цитата? И "Ми що не го купи" на второто...

Значи мъжа ти гол на пушка, взела си го от под полата на майкЯ му... ама си седнала да обсъждаш чуждите мъже... ааааа ма ха
Да разбирам ли , че съветваш авторката да изостави голия, като пушка приятел и да си търси такъв със собствено жилище? Иначе не виждам по какъв начин мнението ти е свързано с темата!

# 132
Пича: 1.често има непредвидени разходи и чака гаджето да го финансира.2."забравя "да тегли пари и пак чака на гаджето. 3.удобно" забравя "дълговете и Не ги връща. 4.чака апартамента й, за да си спести и наема, щото Подмята, че искал да живеят заедно. На действия никакъв го няма... Та, отстрани изглежда като Въздух под налягане.

# 133
Опа, Франсоаз, тез детайли съм ги изпуснала. Наистина ли момчето е от тия, дето вечно са си забравили парите?

# 134
Пича: 1.често има непредвидени разходи и чака гаджето да го финансира.2."забравя "да тегли пари и пак чака на гаджето. 3.удобно" забравя "дълговете и Не ги връща. 4.чака апартамента й, за да си спести и наема, щото Подмята, че искал да живеят заедно. На действия никакъв го няма... Та, отстрани изглежда като Въздух под налягане.

А де?!?

Общи условия

Активация на акаунт