АВГУСТинки 2019 - тема 11

• 39 600
  • 783
  •   1
Отговори
# 720
Честита дъщеричка, kat82! Gift Heart  Flowers Bouquet
Да е жива и здрава! Бързо възстановяване на теб!

Smile,
Аз също се изпотявам много, макар и само нощем. А спя единствено с лека нощница и един тънък чаршаф през кръста на вечно отворен прозорец. Мъжът ми спи с олекотена завивка, понеже му е студено Grinning По принцип ми е по-топло от преди, а съм зиморничава. Ходя само по чорапи върху теракотен под и краката ми са топли, чехлите ме спарват. Предполагам, че е напълно нормално и е от хормоните. Също така косата ми въобще не се омазнява, цяла седмица си стои сякаш вчера съм я измила. Преди бременността я миех на 2-3 дни, иначе в корените започваше да се омазнява.

Някой знае ли разкритието кога се получава, когато тапата падне, или може да си имаш малко разкритие с все още стояща тапа??

# 721
Честито на всички нови мами! Да са ви живи и здрави бебенцата, а на вас бързо възстановяване!
Точно щях да питам за изпотяването и виждам, че сте коментирали темата. Последните дни и аз съм вир вода постоянно. Даже през нощта като ставам и пижамата ми е мокра, а спим на отворен прозорец и даже не се завивам. След предишното раждане си спомням, че като ми тръгна кърмата и почнах много да се потя. Тогава четох, че при отварянето на каналите по които върви кърмата, рефлексно се отварят и потните жлези и от там този кофти ефект. Може би в момента сме в някакъв етап на подготовка за кърмене и за това се изпотяваме повече.

# 722
Вода се лее и от мен, след раждането е по-обилно. Предния път пак беше така, хем беше октомври вече. Не се завивам изобщо от месеци, спим на отворен прозорец, врата и таванен вентилатор

# 723
Здравейте, включвам се по темата с потенето... изключително неприятно, при мен също се случва. Живеем в апартамент, който е доста студен и дори и в големите жеги в нас е хладно , да но от две седмици насам умирам от жега , потя се, косата ми е плътна и доста трудно се омазняваше до скоро ( мога да не я мия по 5 дни и не стои мръсна), вече на втория ден е изключително мазна. Наред с това и отиците по краката ми не спадат( всички издледвания са в номра) и никаква обувка не ми става, абе ужас 🤦🏼♀ Крепи ме мисълта , че не остана и скоро всичко това надявам се ще приключи. Пооплаках си се доволно хахах

П.С. Честито на всички родили мами, много здраве ви пожелавам и много да ви радват малките слънчица 🎀🤗💕

# 724
Здравейте Дами,
Следя ви още от началото на бременността но до сега не си бях направила профил тук Simple Smile ще се радвам да участвам във вашите дискусии. Аз съм с термин 7.08 / момиченце, още нямам признаци на раждане така че явно ще си поседим още двете Simple Smile.

# 725
Относно потенето и  при мен го има тоя ефект. Преди никога не съм имала такъв  проблем, сега ми е ужасно горещо и всички климатици вкъщи на нагласени на 20 градуса, че иначе ме хващат нервите

# 726
Някой знае ли разкритието кога се получава, когато тапата падне, или може да си имаш малко разкритие с все още стояща тапа??

Здравейте и честито на мамите, които вече са родили! Бъдете здрави и щастливи с вашите малки съкровища!
И успех и леко раждане на всички мами на които предстои това!

Аз съм с термин 28.08. И на последния преглед установиха 1см разкритие, но без паднала тапа...така че е възможно .

# 727
Крепи ме мисълта , че не остана и скоро всичко това надявам се ще приключи. Пооплаках си се доволно хахах

Да не те разочаровам, но при мен точно след като родих и започнах да кърмя започна зверското потене, само да си помисля за кърма и главата ми плува вече в пот, а краката са ми все така подути. Вече не кърмя често- по един, два пъти в денонощието, но си е все така.

Дано при вас да се нормализират нещата по- скоро.

# 728
  • Пловдив
Не ми говори за изпотяване цялата съм вир вода все едно съм излезнала от банята по цял ден вися в банята и след 10 Мин. пак съм вир вода хормони ли е жега ли е ужас

# 729
Крепи ме мисълта , че не остана и скоро всичко това надявам се ще приключи. Пооплаках си се доволно хахах

Да не те разочаровам, но при мен точно след като родих и започнах да кърмя започна зверското потене, само да си помисля за кърма и главата ми плува вече в пот, а краката са ми все така подути. Вече не кърмя често- по един, два пъти в денонощието, но си е все така.

Дано при вас да се нормализират нещата по- скоро.

Много ти благодаря, предпочитам да знам какво ме чака и да съм подготвена, отколкото да очаквам , че несгодите ще ориключат , а то да се окаже, че тепърва започват хахах Както казва баба ми “лесно майка не се става” , но е хубаво че има такива групи , в които споделяме емоции и преживявания, някакси ми олеква да знам , че не съм единствена и се случва на повечето хора това, през което преминавам Simple Smile

# 730
Здравейте, момичета!Първо добре дошли на новите бебоци!Да са здрави малките слънчица!❤️На мамите бързо възстановяване!
Да сппделя,че и аз съм в групата на потните😁Вечер поне по три пъти сменям тениски,а и през деня не спира да тече от мен.Явно е нормално в тези жеги🙁
От утре влизам в 37 седмица.Бебо не спира да ме ръчка с крачета и ръчички.Явно има все още достатъчно място в огромният ми корем.Моето секцио е чак за 39 седмица.Дано да устискаме дотогава.
Леко раждане на всички😘

# 731
Честито на всички родили мами!!! Бъдете здрави, вие и бебчетата ви! Нека растат бързо и правилно и ви носят само радост в живота.

Аз съм доста ангажирана с моите момчета, надявам се утре да ни изпишат. Няма да мога веднага да въвеждам информация за бебчетата ви, ще ме извините.

И отново - за мое улеснение и с цел да става по-бързо, пишете ми на лично ако желаете да добавя инфо на първа стр. като напишете дата на раждане, име, кг/см, термин. Simple Smile

# 732
  • Пловдив
Честито на всички вече родили мами! Да са ви живи и здрави малките бебоци Heart , а вие бързо да се възстановявате Blush
От толкова ремонти и задачи само я чета тази тема без да успея да се включа.
За потенето се включвам, че е непоносимо и много ме изнервя държа навсякаде климатиците пуснати, а като сме навън подуването става зверско. Нетърпима жега е, но остава малко надявам се Grinning
А за разкритието, при мен на последния преглед в 35г.с. ме провериха за разкритие тъй като не си почивам много много и се оказаха два пръста, но нямам паднала тапа и т.н. - казаха ми да почивам повече, за да изкарам до 37 седмица.

# 733
  • София
Тия дни и аз нямам много време да пиша, струва ми се, че хиляда неща остават да се купят, свършат и пр., а каквото и да правя - накрая резултатът пак не е задоволителен. То е ясно, че в крайна сметка аз ще отида да раждам, а ММ ще трябва да се оправи, с каквото има за доподреждане, купуване и пр.

И аз съм от потящите се, много ме дразни, но няма какво да се направи. Зачетох се, че било нормално накрая на бременността, а "голямото потене" ни чака след раждането. Просто тялото трябва да изхвърли течностите, които е задържало през тези месеци. Ама и ние сме уцелили топъл сезон Simple Smile.

Класически преглед за разкритие не са ми правилин и тайничко се надявам прегледът да ми се размине през тази бременност. На вагинален ехограф ме гледат редовно последните седмици по друга причина - не знам доколко се вижда разкритие с него, ако има такова. Слава богу, засега ранни признаци за раждане нямам (падане на тапа, контракции, изтичане на води), защото ще трябва да търча веднага в приемен кабинет да ме срежат по спешност.

# 734
Ами, аз за първи път имах контракции тази вечер. Засякох ги на 10 минути интервал, но не бяха силни - цикъл ме е болял и по-зле, така че не съм алармирала. Предполагам са подготвителни, защото отшумяха след около час. А бебо беше бая неспокоен. Утре влизам в 38г.с. 🤞

Общи условия

Активация на акаунт