АВГУСТинки 2019 - тема 11

• 39 557
  • 783
  •   1
Отговори
# 90
Първоначално пиех магнезиев диаспорал, но после минах на магнезиев бисглицинат 500мг. Водят го с по-голяма усвояемост. Пия по-една таблетка преди лягане и ако случайно забравя, се будя с крампи нощем.

# 91
На мен АГ ми каза до 35 седмица да го пия и да го спирам. Не е споменавала да е плавно.

И аз пия магнерот, казаха ли ви до коя седмица ще го пием и дали се спира отведнъж или като утрогестана първо се намалява?

# 92
  • Varna
И аз в 35г.с трябва да го спирам.

# 93
  • София
Пия 2х1 алеракт - не знам каква е формата на магнезия в него, но според опаковката двете таблитки са 120% от препоръчителния дневен прием. Отделно пия и 2 таблетки магнерот. Контракции пак си имам, основно безболезнени, ако съм пропуснала някоя от таблетките по-горе, си стават бая болезнени.
При предишната ми бременност бях всичко на всичко на 3 таблетки магнерич, спрях ги от веднъж 2 седмици преди термин и си мислех, че те са причината така и да не получа никаква контракция до края (разбрах какво е това чудо след секциото).

Сега не знам кога ще ми спрат магнезия, има значение и какъв ще е начинът на раждане. Честно казано, в моя случай хич не бързам.

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 09:44 от elena_e

# 94
Аз също пия Алеракт + Магнерот и Биолектра капсули - общо цели 3 препарата с магнезий, но доста намалят контракциите, въпреки че не са болезнени.

Пия 2х1 алеракт - не знам каква е формата на магнезия в него, но според опаковката двете таблитки са 120% от препоръчителния дневен прием. Отделно пия и 2 таблетки магнерот. Контракции пак си имам, основно безболезнени, ако съм пропуснала някоя от таблетките по-горе, си стават бая болезнени.
При предишната ми бременност бях всичко на всичко на 3 таблетки магнерич, спрях ги от веднъж 2 седмици преди термин и си мислех, че те са причината така и да не получа никаква контракция до края (разбрах какво е това чудо след секциото).

Сега не знам кога ще ми спрат магнезия, има значение и какъв ще е начинът на раждане. Честно казано, в моя случай хич не бързам.

# 95
Момичета вие колко магнезий пиете? Аз съм на максималната доза 3х2 магнерот, но въпреки това си имам контракции особено вечер, като се завъртя на страни или по гръб и корема ми се стяга, добре че поне нямам болки.
Днес бях на 3-та ФМ в 31+5 г.с., бебето е 1720 гр. и се е завъртяло отново седалищно. През цялото време си криеше лицето с ръчички и пак не успяхме да го видим. На 10.07 съм на преглед при следящият ме лекар и се надявам вече да се уговорим за дата на секциото, което предполагам ще е в средата на август.
Аз пия мангнезиев диаспорал от 400 мг 2х1(разтворим на сашета).От доста четене в нета разбрах че разтворимия магнезий е много по бързо усвоим от организма,отколкото на капсули.

# 96
Здравейте и от мен, момичета! Подготвяте ли по някакъв начин зърната си за кърменето?

# 97
А ако сме за планово секцио пак ли се спира магнезият? Имате ли идея? Ще питам, де.

# 98
  • Varna
Да,аз ще съм с планово секцио.

# 99
На една лекция за кърменето акушерката ни препоръча да си мажем още от 6 месец зърната с Лансинох, който е 100% ланолин. После като кърмим също може да се ползва дори без да се отмива преди бебето да суче Simple Smile

Здравейте и от мен, момичета! Подготвяте ли по някакъв начин зърната си за кърменето?

# 100
Бебка е пораснала доста, в 35+1 е 2,850 кг, след по малко от три седмици е планувано секциото. Колко бързо мина това време...

# 101
.
Не, с нищо не ги мажа. И с първото ми дете не съм ги подготвяла предварително и не съм имала проблеми.

# 102
Спорна е темата с подготовката на зърната. Чела съм за доста жени, които мажат или търкат зърната, дори за такива, които молят мъжете им да започнат да „сучат”, за да загрубеят самите зърна и да се подготвят. Други пък казват, че не бива да се пипат - едно заради риск от предизвикване на контракции, а и защото реално нямат нужда от подготовка. На мен изрично ми казаха, че нямам работа да ги пипам и мажа, защото както съм предразположена към по-ранно раждане заради двуплодната бременност, нямам нужда от нищо, което евентуално още повече да ми увеличи риска от преждевременно раждане. Така че аз няма да пипам и мажа с нищо, вярвам, че гърдите ми ще се справят отлично и без подготовка. Simple Smile

# 103
Стимулирането на зърната се посочва,  като един от начините за забързване и предизвикване на раждане, ако се преносва, така че не бих ги пипала, нито ги мажа с нещо, аз корема не мажа, какво остава за зърната...

Пържа се в тази жега хорааа, нищо не помага, едвам заспивам вечер и се будя често. Нямам търпение това човече да излиза вече.

# 104
  • София
Взела съм си крем на Авент за зърна - за подготовка и за след раждането. Предишния път го ползвах - не знам честно казано имаше ли разлика с него или без него. Сега още не съм мазала и май ще пропусна подготовката.

Общи условия

Активация на акаунт