АВГУСТинки 2019 - тема 11

• 39 709
  • 783
  •   1
Отговори
# 360
Момичета, излязоха ми резултати от изследвания на кръв и урина. Ок са, само гранулоцитите пак са в горна граница и се наблюдават кристали в урината. Някой с опит с такива🤔? Утре съм на преглед и ще питам, но все пак да си питам и вас.

Датата ми за секцио е 20 дни преди термин по последен менстр.цикъл. На 29.08. е датата на термин по ПМЦ, но аз съм с ранна овулация и къс цикъл и бебка е зачената със сигурност една седмица по-рано(на осмия ден от началото на цикъла), а не около 14-тия ден (при нормална овулция). Когато ходих на втората фетална морфология, проф.Марков отбеляза на докум. и каза да предам на моя док., че и на първата и на втората ФМ бебето е по-голямо с 10дни и датата на термин по ехограф е 19.08. и каза за секцио около 10.08. и също, че е добре да е делничен ден. Аз си харесах 09.08. за срещата с малката бебона🙄.Каза, че е ок. На третата ФМ вече беше 15 дни по-голяма, но тези 5дни отгоре предполагам се дължат вече на индивидуалните физически данни на бебенце.

Последна редакция: нд, 14 юли 2019, 07:55 от ESTER.

# 361
ESTER., не съм запозната с тези неща, най-добре питай док, пък то нали по време на бременност почти нищо не е в нормите, така че споко... Иначе и аз би трябвало да съм между 5 и 10 август, ако не тръгнат по-рано, но се надявам да устискам, защото още са мънички и искам да наддадат повече. Ама и при мен едни промени в термина - по зачеване (ин витро) терминът е 21-22 август, но сега на последния преглед док каза 6 септември. Първоначално се притесних много, защото знам, че двуседмично изоставане е ОК, но това ми звучи повече, но той каза, че всичко е наред, развиват се добре, просто са по-малко защото са близначета и реално няма да се съобразят с промяната в термина, тя е просто формална за тях си. Но пък и той остана доволен, че нямам никакви признаци за ранно раждане - шийката е леко скъсена, но в рамките на нормалното за 8 месец, нямам никакво разкритие, контракции имам само от безболезнените стягания, кръвното е ОК, така че се надявам всичко така да си остане до датата на секциото. Simple Smile
Ако някой ще ражда тия дни - успех! Чакаме да се похвалите! Simple Smile

# 362
  • София
Планирано секциото ми би трябвало да е седмицата 5-10 август (ок. 10 дни преди термин). По принцип казват, че трябва да е след 38 седмица - тогава бебето се води доносено. Като се има предвид как се определя термина, обаче, и какви отклонения дават ехографските замервания си е малко или много налучкване. При определени медицински показания могат да насрочат секциото и по-рано - ако самата бременност представлява риск за бебето/майката, ако примерно има фетално страдание и бебето не се развива както трябва, ако е прекалено голям рискът да изтекат водите и тръгне спонтанно раждане и т.н. Жалко е, че в тези летни месеци понякога отпуската на лекаря/екипа се оказва също решаващ фактор. Имам познати, на които и вагинално раждане им индуцираха 20-тина дни по-рано, само защото така е удобно на лекаря.

Някой по-напред питаше за педиатър в София, аз съм се насочила към 14-та поликлиника. Общо взето, гледайте да ви е на удобно място и да имате някаква предварителна информация за лекаря. Ако имате и някакви твърди възгледи по дадени въпроси (кърмене, захранване, антибиотици, хомеопатия и т.н.), хубаво е да намерите лекар, с който да сте на едно мнение поне за някои от тях и при всички случаи - лекар, с когото можете да разговаряте спокойно.

В тази връзка - колко време след изписването трябва да ни посети лекарят? Малко се притеснявам какво се случва, ако примерно точно тази седмица предиатърът е отпуска.

# 363
Доколкото знам 24 часа след изписването педиатърът трябва да ви посети у дома. Все пак зависи и от уговорката с лекаря. Ако педиатърът отсъства, все ще има кой да го/я замества, така че заместващият лекар ще ви посети първия път, а после вече вашият си педиатър. Аз съм от малък град, семейният ни личен лекар е и педиатър, така че тя ще се грижи и за бебетата и имам вече с нея уговорка да ѝ се обадя когато ни изписват и ще дойде. Simple Smile

# 364
Доколкото знам 24 часа след изписването педиатърът трябва да ви посети у дома. Все пак зависи и от уговорката с лекаря. Ако педиатърът отсъства, все ще има кой да го/я замества, така че заместващият лекар ще ви посети първия път, а после вече вашият си педиатър. Аз съм от малък град, семейният ни личен лекар е и педиатър, така че тя ще се грижи и за бебетата и имам вече с нея уговорка да ѝ се обадя когато ни изписват и ще дойде. Simple Smile

El Roi, и при мен личната ми лекарка ще е педиатър на бебетата, нищо че не съм от малък град.

А за бебетата, ето виж колко е различно! При теб са по-мънички, а при мен пък вървят доста едри. Аз яко ядох протеини през бременността и като цяло и доста напълнях. Най-вероятно е от това.
Утре съм на преглед, за да разбера, дали изобщо ще мога да устискам до август или ще се наложи по-ранно секцио. Стискайте ми палци да ми даде док. зелена светлина поне за 1ви август, не че не съм си харесала дати и от юли, де. Ще видим какво са решили бебоците 😊

Момичета, един малко интимен въпрос към тези, които като мен изпускат урина при кихане или силно кашляне, защото бебето притиска пикочния мехур. Абе...направо ми е гадно да ги кажа, ама тази урина, която не е изпишкана и се задържи и после изтече заради някакъв напън доста мирише! Направо на застояла урина. Ще се побъркам!
Взех си Уринал Акут, Пробиотик и Гино Певарил да трепя бактериите, но не помагат. Пия литри вода и ям по поне 1/4 дина на ден, за да предотвратят застрояването на течности в мехура, но няма резултат. Направо ме е срам да отида на прегледа утре. Току виж се изпусна нещо...
Има ли някой с моя проблем? Не вярвам да съм единствена, ама знам ли.. Моля за съвет.

# 365
  • Варна
Mamma Leone, аз избягвам вече течностите, заради отоците, гледам да не ми е пълен много мехура като излизам. Така ще е докато родим, поне е топло и не ми е проблем, често да минавам през банята. Не се притеснявай от докторите, едва ли не знаят как стоят нещата с притискането и изпускането.

# 366
Mamma Leone, аз съм така още от ранните седмици. Направо ме е срам ама.. освен при кихане и кашляне, ставаше така и като повръщах още до 4 месец...направо беше трагично от всяка дупка 😂.. сега вече поне не повръщам,  но си остана това ужасно изпускане, док каза, че нищо не може да се направи. Аз вървя с рокли, по-добре от панталон, че 😬😬😬.

# 367
Mamma Leone, аз съм така още от ранните седмици. Направо ме е срам ама.. освен при кихане и кашляне, ставаше така и като повръщах още до 4 месец...направо беше трагично от всяка дупка 😂.. сега вече поне не повръщам,  но си остана това ужасно изпускане, док каза, че нищо не може да се направи. Аз вървя с рокли, по-добре от панталон, че 😬😬😬.

Да, същото е и при мен. От самото начало съм така и при повръщане в банята ставаше ад.
Значи няма какво да направя. Просто тази силна миризма на уринат ме съсипва и то е само от тази, която изпускам, а не тази, която изпишквам...
Ами, щом е така, значи няма да се тормозя за прегледа. Ще кажа на док да знае и това е.

# 368
Аз съм в Красно село и сме при Панова в 20то ДКЦ. Но тя не записва нови пациенти, само втори/трети деца в семейството. Аз случайно попаднах при нея като търсехме за баткото преди 3г, вече знаех, че връща, но ни взе, не знам как стана Simple Smile
Иначе там има няколко, които ги хвалят, ние просто отидохме един ден и само тя беше там - в тази смяна и не в отпуск. Има една тема тук за тези квартали, може там да питате:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1024942.435

# 369
  • Варна
Привет и от мен,
Аз бях на преглед сряда при лекарката за раждането и измериха госпожицата 2500 в 34+4, забрани ми бяла захар и брашно, за да не стане над 4кг, ако дочака термин.
Петък бях при следящия ми лекар - той я измери 2700, каза че мерят тонове само, ако се преносва бебето :/

Поздрави и здрави бебчета

# 370
Привет и от мен,
Аз бях на преглед сряда при лекарката за раждането и измериха госпожицата 2500 в 34+4, забрани ми бяла захар и брашно, за да не стане над 4кг, ако дочака термин.
Петък бях при следящия ми лекар - той я измери 2700, каза че мерят тонове само, ако се преносва бебето :/

На мен пък ми казаха да намаля протеините, защото от тях растат - месо, яйца, мляко...
Сладкото и брашното ми казаха отдавна да спра, но това беше заради гестационния диабет.

# 371
На мен на ЖК също ми казаха, че тонове мерят само при преносване на бебето.
Тази седмица бях на преглед при следящият ме лекар на частно, който ще ме изражда. В 33+2 бебето беше 1870 гр., по ехограф излезе 34+5. Каза че върви 1 седм. напред, а на мен ми се вижда малко като килограми, мислех че за тази седмица трябва да е над 2 кг, но както и да е важното е, че всичко е наред с бебка. За секцио каза 10 дни преди термин.

# 372
Здравйте, благодаря за честитките. Не знам какво ми е станало с поста - писах от мобилния и излизаха някакви кодове.
Мен днес ме изписаха, бебето остава в кувьоз в неонатология.
Да ви питам обаче - по инструкция на акушерките се цедя на 3 часа, за да имам кърма за бебето, като го изпишат. Обаче по спешност взех една ръчна помпа на Авент Филипс, с която не се справям като че ли много добре и ме заболяват ръцете (те са ми по принцип проблемни). Сега мисля да си взема електрическа, но се двоумя между Медела и Авент. Имате ли наблюдения и препоръки?

# 373
  • Варна
Аз не ям сладко, но пък тест1но си закусвах всеки ден. На мен минказаха месо, плодове и зеленчуци, млечни продукти и ядки.
Да видим след 2 седмици как ще е Grinning Ще има бузки, ако си стои до термин

Привет и от мен,

На мен пък ми казаха да намаля протеините, защото от тях растат - месо, яйца, мляко...
Сладкото и брашното ми казаха отдавна да спра, но това беше заради гестационния диабет.

# 374
Здравейте мами! И аз да се отбележа 34+1 г.с. 2400 г. На мен ми мериха тонове последните 2 пъти без никакви проблеми Simple Smile след 2 седмици пак. Успех на всички, малко остана Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт