С какво ви дразнят свекървите? – 111

• 32 058
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Всякакъв може да е мотивът да се пести, обаче подмятанията кой откъде имал пари и кой бил разсипник не ще да са от нежелание да се тежи. Wink

# 661
С възрастта човек става по-предпазлив с парите. Не от стиснатост, а от предвидливост.
Защо си мислите, че вашите свекъри  спестяват, за да се кефят от мисълта, че имат хиляди  в банката?  Може да си мислят, че не искат да ви тежат, когато остареят повече и да пазят бели пари за черни дни. Една операция на става  е между 3 и 5 хил. , една сърдечна операция доста повече. От вас ли да искат, ако се наложи и нямат нищо спестено?
Да спестява,лошо няма.Само докато го прави,да не ни вика,че който има пари е на ресторанта,а който няма яде преоценени тиквички.

# 662
Моята свеки все се вайкаше, че бебето е на скъпо АМ и козметика, нищо, че ние си купувахме всичко за детето, както е редно! Малко ала бала ми беше цялото опяване, но той синът й разказваше подробно. Сега се надявам да не е така, че ще купуваме кола и съм изтръпнала какво ще му наговорят 😀. Може и да имам матРЯл за темата 😀
Иначе за спестяванията, че трябва- трябва. Моята майка не ми споделя и се надявам да не е закъсала за нещо, пък да си мълчи за мое спокойствие....свекърите не могат да спестят, че са само на пенсии, там поне е добре, че другият син е платил скъпа операция на майка си и сега е закрепена! (Това преди няколко години, не съм ги познавала даже, да не каже някой защо не сме платили ние Simple Smile)

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 15:12 от Ива Кръстева

# 663
  • София
Да спестява,лошо няма.Само докато го прави,да не ни вика,че който има пари е на ресторанта,а който няма яде преоценени тиквички.
Приседна ли ви? Joy Особено на ТМ

# 664
  • Най-красивата страна
Де да беше спестовна моята свеки..Ама не е.
Тя не може да си направи елементарна сметка.
Инвалид е и не излиза от вкъщи.Но даже и от леглото тя успя да изхарчи цялата си пенсия за 1 ден-460лв.
Пазари си от Телешопинг жената.И все неща,които не и трябват.
Апартаментът е като склад.Обича да трупа.
И после реве да и даваме пари.

# 665
# 666
  • София
-veni- и моята свекърва много пари харчи в тези телешоп, топшоп. ММ се опита да забрани входящите повиквания от техни номера, ама те не са един и два. Вече не е нужно тя да им се обажда. Имала абонаментна карта при тях и те ѝ звънят и я уведомяват за промоциите  Grinning

# 667
-veni- и моята свекърва много пари харчи в тези телешоп, топшоп. ММ се опита да забрани входящите повиквания от техни номера, ама те не са един и два. Вече не е нужно тя да им се обажда. Имала абонаментна карта при тях и те ѝ звънят и я уведомяват за промоциите  Grinning

Жива да не бях...това пък какво е  , ментални промени ли има

# 668
То това като виц 😀😀😀. Ама, гнусен виц.
Тъкмо се чудех онзи ден дали някой звъни да пазарува от тези топшоп и други...

# 669
  • София
K.A.G., принципно си права. Моята майка (не свекърва) е този тип.
Да, спестява ако се наложи операция, лечение, дори погребение....Защото каква е ползата да имаш пари за лекарства, ако си купуваш само най-долнокачествената храна? ...
Човек ако не е хранил здравословно 60 години, вече е свирено, едва ли ще го оправи със здравословни храни последните 15-20 години. На тези години лекарствата са жизненоважни, повече от това какво точно сирене купуваш.

Може би трябва да си поговориш по-решително с майка си и да й кажеш, че ако заради неходене на лекар легне болна, ще ти създане сериозни грижи и парите няма да ги оправят.
Понякога имат нужда да си малко по-остър с тях.

# 670
  • Пловдив
Чак пък гнусен виц - посмали, Манго, както е приказката.
Иначе е очевидно смешка, а не истински случай, да.

# 671
  • София
Жива да не бях...това пък какво е  , ментални промени ли има

В рамките на нормалното за възрастта 80+ Wink и характера.

Може би трябва да си поговориш по-решително с майка си и да й кажеш, че ако заради неходене на лекар легне болна, ще ти създане сериозни грижи и парите няма да ги оправят.
Понякога имат нужда да си малко по-остър с тях.
Повярвай, говорено е, обяснявано е, уж разбира и се съгласява, но не се променя характер толкова лесно.
Някой по-напред беше писал: "Далеч от тъщи и свекърви!". Подкрепям докато и те и вие сте млади. Ама като остареят да ги изоставим ли?
И мама и свеки са преживели и война и следвоенни години и соц. едната се е видоизменила като вечно се стиска и пести, а другата като се опитва сега да компенсира с всякакви щуротии.

# 672
  • София
В един момент се спират обясненията и убеждаването и с риск да се разсърди - й нареждаш какво да прави.
При моите свекъри на стената - закачени 3 тигана за палачинки, Делимано и 2 други, чистак нови и лъскави, неупотребявани. Защото тя на 70+ години така и не се е научила, веднъж не й станали и дотам. Само дето се фука колко добра кулинарка била, пък то хич не я влече. Добре че синът им наскоро им изпържил палачинки, когато ходи. Не съм го научила аз, той по собствено желание
Откакто я познавам, само слушам : "То сега всичко продават"... добро оправдание да си завреш ръцете в г*а  и да хвърляш, без дори да направиш опит да поправиш нещо.

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 16:15 от Cuckoo

# 673
На 80+ да се справя човек с новите пазари чрез нета и  по телефон, каквито са там ,че аз зор видях за една рокличка да купя , то може да я има в някой мол в града , но  и това  ми е трудно, та се справя щом за дни харчи пенсия, а сметки да върже месеца  не прави явно.Да не остарява човек...

# 674
Аз съм била на сватба, на която свекървата беше в бяло Simple Smile Е, не чак рокля, а костюм с цветна блузка, и все пак! Не знам защо го направи, не е да няма и други хубави дрехи.

Общи условия

Активация на акаунт