С какво ви дразнят свекървите? – 111

• 32 061
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Много, ама много мразя да ме питат колко пари получаваме или колко ни струва кухнята, примерно. Пък така зададен въпрос - от къде имате пари за нещо си, жестоко ме нерви. Бе от теб нали не сме искали, какво ще ми правиш сметка как си харча парите? Пий едно питие и си стягай багажа. Свеката нека плюе жлъч.
Брей,Мравчице,нашите свеки много общо имат!И мойта прави сметка на парите ни,ама като й купихме пералня не ни пита откъде са.

# 646
Може би зависи как е зададен въпроса. Никога не съм крила кое колко струва, но и никой не ме пита колко и откъде имам пари.

# 647
Много, ама много мразя да ме питат колко пари получаваме или колко ни струва кухнята, примерно. Пък така зададен въпрос - от къде имате пари за нещо си, жестоко ме нерви. Бе от теб нали не сме искали, какво ще ми правиш сметка как си харча парите? Пий едно питие и си стягай багажа. Свеката нека плюе жлъч.
Брей,Мравчице,нашите свеки много общо имат!И мойта прави сметка на парите ни,ама като й купихме пералня не ни пита откъде са.
О не,мила. Аз от самото начало този въпрос съм го решила. Нея много я напъва да пита, понякога не издържа( щото трябва да го има и щерката),но рядко. Защото отговорът е - като го платихме и ни е безплатно.

# 648
Моята е в града. Видяхме се оня ден за малко. До петък ще е тук, но надали ще се обади. Аз казах, че повече няма да каня, защото явно й е кеф да отказва постоянно. Гледам, че и ММ вече не кани. Преди поне за една вечеря успяваше да я доведе у нас. Сега цяла седмица ще варди 17 годишния внук, сякаш има нужда от гледане.
Откакто се разширихме само ми натяква колко труд хвърлил ММ по ремонта, сякаш не знам и не съм ремонтирала и аз

# 649
Deni-meni,аз също не крия ,ама мойта свекич е много икономична,лишава се от елементарни неща като отопление за да има събрани хиляди в сметка.Тия пари все едно ги няма,не се тегли и не се пипа.И всеки ,който живее не по нейния начин е разсипник.Пример-звъни на мъжът ми да го чуе и той й казва,че хапваме навън.И тя отговаря-ами тъй,който има пари е по ресторанти,аз си купих преоценени тиквички за 0.35 ст и едно мляко и ям.

# 650
Оооо, Bobchita, моята,по думи на свекъра, като вземела заплата и докато се прибере е на нула. Дай й молове, магазини, ресторанти. Две на куп няма сложено и парното не си платили,но минимум 10 дни на море в Гърция задължително. Още мога  да разправям,но ще гушкам детето за лека нощ.

# 651
Разбирам те. Със скъперници на глава не си излиза. Имах една такава леля, стара мома, от скъперничество седеше гладна. Баща ми като и ходеше на гости, за да и помогне нещо по къщата, все купуваше храна, да и напълни хладилника. А не е като да е нямала пари или с ниска пенсия.

# 652
  • София
Bobchita, добре че са в сметка, че да не ги метне на някой телефонен измамник през прозореца. Те онези на това разчитат.

# 653
... като научи, че билетите са ми подарени от майка ми се изказа " да не другата година да решите да дойдете при мен, аз не ви искам и пари нямам за билети" . Моя на шега каза "ок ако моята поиска ще и кажа, че не ни искаш" . Майка му тогава се изказа, че било правилно той да кажел, че не иска да ходи в държавата Б, а не да ми казва, че тя не ни иска.
Да не се шегува свекървата? Често и свекървите (за снахинска изненада) имат чувство за хумор и обичат да се майтапят Simple Smile

# 654
  • София
Ми може просто да намеква, че не иска да хрантути хора на по 30+.
До Германия билетите са евтини.
Аз така го разбирам това "нямам пари" като "нямам пари да подарявам на големи хора билети".

# 655
Да бе , тук не я притеснява да я возят   накъдето и се прииска.Да я вземат и връщат по летища.Тя откъде има пари  та пита на другите за париет  , искат ли и , или не и дават че не разбрах.Кой пък се е азсилил при нея , та се изказва.
Ще взема да и завиждам, пък може да ме научи да съм нахална, докога ще чакам да се досещат моите , трябва да им се казва...

# 656
Истината е, че ние дори не сме се замислили да ходим там. Моята майка не се връща изобщо и не сме се виждали отдавна и за това отиваме на гости. А билетите настоя да ги плати и не може да се излезе на глава с нея, защото започва да се сърди и обижда. На свека казахаме последна, след като осигурихме човек, който да и гледа цветята и не сме искали изобщо да ходим там, тя повдига сама темата, като мисли, че сина и няма да ми каже. Но точно цитирам "аз не ви искам и няма да плащам", а после "ако те натиснат, ще кажеш че ти не искаш, няма да казваш, че аз не ви искам". И това без никой да и е казвал и дума за ходене при нея, нито да е искал някакви пари и т.н.т.

# 657
С възрастта човек става по-предпазлив с парите. Не от стиснатост, а от предвидливост.
Защо си мислите, че вашите свекъри  спестяват, за да се кефят от мисълта, че имат хиляди  в банката?  Може да си мислят, че не искат да ви тежат, когато остареят повече и да пазят бели пари за черни дни. Една операция на става  е между 3 и 5 хил. , една сърдечна операция доста повече. От вас ли да искат, ако се наложи и нямат нищо спестено?

# 658
  • Оптимист по принуда
Тук съм съгласна с КАГ. Родителите ни трябва да имат спестявания.

# 659
  • София
K.A.G., принципно си права. Моята майка (не свекърва) е този тип.
Да, спестява ако се наложи операция, лечение, дори погребение. Но изглежда не може да прецени, че доброто здраве, не само физическо, но и психическо, не е само функция на спестените пари, а на това как ги употребяваш. Защото каква е ползата да имаш пари за лекарства, ако си купуваш само най-долнокачествената храна? Каква е ползата да имаш пари за преглед при специалист, като няма да похарчиш и за такси, което да те откара до доктора и в такъв случай не отиваш на преглед? Каква е ползата да раздаваш пари на внуците (а те да ги харчат за глупости), а да не доставиш малко радост на себе си като отидеш на концерт? Каква е ползата да не искаш да тревожиш децата си, като те вече се тревожат, гледайки те как мизеруваш?
И за да не искаш пари от децата си, а те да запазят достойнството на родителите си се измислят сложни комбинации. Не ми ли е по-лесно да платя един преглед, вместо да се унижавам да говоря предварително с лекарката и да лъжем заедно мама, че прегледа е по ЗК, а парите съм ги дала предварително? И още колко театри сме играли и ще играем...

Общи условия

Активация на акаунт