С какво ви дразнят свекървите? – 111

• 32 091
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • София

Смях не смях, аз не вярвам на вечно усмихнати и мили хора. Не сериозно е 😂. Аз по принцип съм много първична и в радост и не в толкова. И все някога трябва да си в лошо настроение, дори за малко.

А, можеш ли да приемеш, че има хора, които не намират за нужно да те натоварят с лошото си настроение, ако не си го предизвикала ти? newsm78
Като гледам, упорито си търсиш причина да не понасяш свекърва си, ама поне да ти доставяше радост непоносимостта, да те разбере човек.
А, ти побесняваш и се ядеш вътрешно за пълни глупости. Mr. Green

# 526
Ела вземи моята. Вечно нещо не й харесва, вечно недоволна и все има какво да се оплаче. Ако твоята готви и гледа внуци - вземам я. Имам и свободна стая, пък нека ни мамосва всички.

# 527

Смях не смях, аз не вярвам на вечно усмихнати и мили хора. Не сериозно е 😂. Аз по принцип съм много първична и в радост и не в толкова. И все някога трябва да си в лошо настроение, дори за малко.

А, можеш ли да приемеш, че има хора, които не намират за нужно да те натоварят с лошото си настроение, ако не си го предизвикала ти? newsm78
Като гледам, упорито си търсиш причина да не понасяш свекърва си, ама поне да ти доставяше радост непоносимостта, да те разбере човек.
А, ти побесняваш и се ядеш вътрешно за пълни глупости. Mr. Green
чак да си търся причини-не. Ако не се лъжа заглавието е " С какво ви дразнят свекървите?" И аз си казвам, че мен това искрено ме дразни. Вас може би не.

# 528
  • София
Като сте захванали обръщенията, най- много ме дразнят маминките на 30+ годишни гамени да им викат Саше, Сашко, Владенце и подобни умалителни производни на други имена. За това се сещам на прима виста.
Хората на 30 изплащат ипотека и гледат 2 деца, те ги загалили с тези глупотевини.

# 529
Мен пък не ме дразни. Естествено е майката да каже на сина Гошко, Сашко и т.н. Свекърва ми използва подобно умалително, не го третира като дете, не се меси в живота ни, не дава тон. Просто му е майка.

# 530
  • София
Както писах, майка ми винаги ме е наричала с пълното ми име и честно казано, не съм се чувствала от най- обичаните деца.
Сега се замислих, ами ако тръгна да се обръщам на целите имена към децата ми, ще си помислят, че съм им сърдите за нещо.
Защо на 30 години, 30 годишните им половинки да е редно да ги наричат с умалителните им имена, а по- възрастните не? newsm78

# 531

Защо на 30 години, 30 годишните им половинки да е редно да ги наричат с умалителните им имена, а по- възрастните не? newsm78
Защото майката трябва да среже пъпната връв най-сетне.

# 532
Т.е. майката на мъжа трябва да се обръща към него с Иване, Драгане, Александре, а майката на жената може да и казва Гери, Дени, Мими и т.н.? Или не може?

# 533
  • София
Има разлика между Гергана-Гери и Александър-Сашо и Георги-Гошо, от една страна, и Александър- Сашко и Георги-Гошко, от друга. Не визирам просто галено име, а умалително такова.

Аз умалителни използвам само към котенца и кученца, малки пиленца и подобни беззащитни животинки. Мъжете ги наричам по имена, били те и съкратени. Но абсурд да кажа на някого Гошенце. Гошенце бих казала само на 5- годишно.

# 534
  • някъде в орбита...
Трябва да отбележа, че грам не ме притеснява свекърва ми как се обръща към сина си. Но признавам, с години вече ме забавлява като си говорят, защото нейното обръщение към него се ползва за сладко 2-3 годишно дребосъче, а той е буквално два пъти по-висок и широк от нея още от пубертета Laughing

# 535
Хич не ми пука. Майка му е. За мен е важно, как той иска аз да се обръщам към него. Галените имена са за семейството.

# 536
  • София
Така е, маминка му е.

# 537
Относно за имената - не ли е повече от значение дали усеща с каква цел го наричат - от обич, смях или дразнене?

Защото мен може да ме наричат често с умалителните, но мен не ме дразни това. Усеща се кой с каква цел ме нарича. Simple Smile

# 538
И на моя, свеки му казва , примерно, ИванЧО. На мен не ми пречи, и аз някой път така му викам. Може и Ивански, Иваньо, и не ми прави впечатление, ако и тя така му вика.

# 539
За какви работи се хващате. Никога не съм разбирала защо позитивно отношение би могло да дразни някого. Аз като се радвам на някого му казвам Гошенце, Симеончо и т.н. Приемат го нормално, защото виждат, че е казано с положителни емоции. Даже им става приятно. Сега трябва да сме всички по калъп и да не смеем да се изразяваме както ни е на душа...
Точно пък майка да не смее да нарече детето си както й е на сърце. Отрицателнитее емоции трябва бъдат подтиснати, положигелните също. Жалко.

Общи условия

Активация на акаунт