С какво ви дразнят свекървите? – 111

• 32 084
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
То не е въпросът в обръщението, а в посланието, което носи.

В смисъл?
Ами преднамереното мамосване в присъствието на майката от бабата, когато бабата се чувства "главната баба" и доминира, или неглижира снахата и с други прояви, си е определено внушение, че е по-важният човек за бебето. Аз визирам отношения с още неосъзнати роли.
Или пък , когато стана дума за обръщението към детето, ако бабата определено го прави, за да дразни майката, а не по невнимание, несъобразяване, или някаква манталитетна особеност.

# 556
И как точно се знае,че е преднамерено?
Вуйна ми едва ли е искала да дразни майка ми.
Баба ми едва ли е целяла да дразни вуйна ми(снаха и свекърва),пред нея мамосваше всички ни,и мен,и децата на вуйна ми,и ни викаше "сине"..

# 557
Какво ? , твоето определено не  е.
На мен бившият свекър ми вкаше "сине" , пък на дъщеря си с цяло име. Е това го смятах за преднамерено, ама в моя полза.
Не знам тези хора защо толкова си мачкаха децата.
Ако е унифицирано обръщение, то си е такова, безлично и безобидно.

# 558
  • София
Нищо не знаете вие - подлата свеки нарочно мамосва детето пред майка му. Не че го обича, моля ви

# 559
Нищо не знаете вие - подлата свеки нарочно мамосва детето пред майка му. Не че го обича, моля ви
Иронията ти е неоспорима. При наличие на 3-ма внуци, да мамосваш само единия, не винаги, а само пред майка му, за мен си е.......

# 560
Тайс, в твоето мнение виждам прекалено вторачване. Защо непременно трябва да търсим конфликт и злонамереност и то в обръщението на бабата към внучето или на свекървата към сина й? Мйката си е майка, бабата баба  и това е ясно. Надпревара някаква има само в главите на тези жени.

Преди ден-две четох в този подфорум, как баба не желаела да нарича внук си Алекс, както желаят родителите му, а го наричала Сашко. Това е тъпо от страна на бабата и дядото и долавям, че го правят напук.

# 561
Майка ми също не нарича дъщеря ми така, както я наричаме ние. Е, и? Това обръщение й харесва, това използва. Много се вторачвате.

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 11:10 от Анонимен

# 562
Като са лоши отношенията и си предубеден - всичко дразни, като са мирни не прави впечатление.

# 563
Здравейте, понеже темата за мамосването ми стана много интересна, си позволявам да се включа с малко лични наблюдения.

Свекърва ми никога не е използвала това обръщение към децата ми, за разлика от майка ми. Тогава майка ми не беше в толкова преклонна възраст, била е съответно на 56 и на 62 при раждането им. И с всяко от децата беше не просто мамосване, не обръщение „мале“ или „сине“ (каквито съм чувала от баба си и от прабаба си и намирам за напълно нормални в определени краища на България). Беше „маменце, ох на мама, ела мама да ти направи еди-какво си, сега мама ще ти еди-що си“. И продължи бая отвъд чисто бебешкия им период въпреки моите многократни протести и реакции. Дори не знам какво я накара тогава да миряса относително. Но и сега тя в моменти на умиление ги мамосва упорито, само че вече ѝ го пиша на възрастта (80+, да ми е жива и здрава) и се старая да не се дразня.

Та има и такива случаи и нещата наистина могат да бъдат много различни. Напълно съм съгласна, че не бива да се търси под вола теле, но също така е добре да не забравяме, че майчинският инстинкт е много могъщ и продължава да действа и след изтичането на детеродната възраст (всички се радваме и умиляваме на бебета и малки деца, нали), и понякога може да намери такива по-особени отдушници.

# 564
Като са лоши отношенията и си предубеден - всичко дразни, като са мирни не прави впечатление.
Ми не, хич не са ми мирни отношенията с майка ми. И все пак - не издребнявам.

# 565
  • MI
Ето това е сам да си създаваш проблеми - ама мнмного била мила свекървата, ама наричала детето (ти или си) умалително, не както н теб харесва. Ми пука ми, съвсем трябва всичко друго да ми е наред, че за такава глупост да се хвана. Ето, няколко страници назад имаше примери за наистина дразнещи и проблемни свекърви, там оправия няма. Благодарете, че вашите не сае такива, вместо да се тръшкате за глупости.
И по принцип'първичен' не е комплимент, а обида. Rolling Eyes

# 566
Благодарете, че вашите не сае такива, вместо да се тръшкате за глупости.
И по принцип'първичен' не е комплимент, а обида. Rolling Eyes
Далеч съм от човек, който сам си прави комплименти 😀. Няма пред кой да се оправдавам, че мамосването не ми харесва. Както вече разбрахме, интелигентност не присъства в мен, никаква даже. И няма как да си 24/7 happy. Или трябва да си на Ксанакс конска доза или има нещо не искрено в теб....

# 567
  • MI
Ти 24/7 ли си с нея, че си сигурна че винаги е щастлива? Може просто да не е толкова първична и да не смята за нужно да те уведомява за това, че е уморена, разтревожена, ядосана и т.н. Дори може на теб да е ядосана и пак да не разбереш, за да има мир. Или предпочиташ да те обижда като случая горе?!

# 568
Почти да. Предпочитам да дойде и да ми каже виж.............. Това е примерно. Защо трябва да си ядосан на някой и да му се усмихваш?

# 569
  • някъде в орбита...
И как точно се знае,че е преднамерено?
Като се вземе в предвид контекста - нещото дето е трудно и дълго да се предаде тук.

Защо трябва да си ядосан на някой и да му се усмихваш?
Не го правя, когато знам че няма смисъл - или нищо няма да постигна, или искам да си спестя драмата. Що не я питаш жената, като толкова те чопли?

Общи условия

Активация на акаунт