С какво ви дразнят свекървите? – 111

• 32 081
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Да бе. Свека 1 викаше на сина си  "топърланчо-хитранчо".

# 541
И бабаб ми и вуйна ми,все ни мамосваха,всички подред.Пет първи братовчедки сме,аз най-малка и на каките децата,демек племениците,мои набори -4 бр.
Баба ни освен ,че ни мамосваше наред,ни наричаше "сине".Всичките до един."Ялате мамо да ядете,ялате сине.."..А вуйна ми я помня :"Какво,щеш ли сине да ми помогнеш?",или "Какво,айде иди мамо да купиш хляб"
Никога не е имало драми,нито от страна на майка ми,нито пък от баща ми..

# 542
Като сте захванали обръщенията, най- много ме дразнят маминките на 30+ годишни гамени да им викат Саше, Сашко, Владенце и подобни умалителни производни на други имена. За това се сещам на прима виста.
Хората на 30 изплащат ипотека и гледат 2 деца, те ги загалили с тези глупотевини.
Нормално е да приемаш децата си като деца, дори ако те са поодъртели. Тези дни аз все поглеждам дъщеря ми и не мога да повярвам, че наесен ще е гимназистка. Как в гимназия, бе?! Нали това беше малкото бебе?! Сигурно по тази причина и майка ми, като изпадне в умилително настроение, се обръща към мен, 40+++ годишната магарица с "Мимченце" (а аз от дъното на душата си мразя да ме мимосват).

АбсурТ, аз обичам да наричам хората с цялото ми име и към мен да се обръщат с цялото ми име. Обаче, повечето си мислят като теб, че съм сърдита, та се научих и аз на галени имена. А аз, като съм сърдита, с леден тон викам човека по име и фамилия. Дъщеря ми, както е с двойно име с тире, дкато я извикам и сръднята ми минала. Simple Smile

# 543
  • София
Нека разглеждаме свекървите като човешки същества, в които също има любов и емоция. Едно е да те дразнят умишлено, когато ги е треснала критиката и снахата просто е дразнеща. Друго е да са си една нормална мама, която остарява, почва да се чувства самотна, да има сантимент към миналото, да вижда как това парче месо дето го е отгледала е взело и то да побелява и одъртява. Ми как да не му кажеш: "Мите мама, искаш ли едно кафенце да ти направя?" И аз така бих се обръщала, само да доживея да ги видя и моите пораснали.

# 544
Добра идея-и свекървите са хора. Младите не знаят  наслаганото от предните поколения, това мамосване не взема  функции на майката , не я замества, измества, както и други неща са врастнали и се ползват с други съдържания.Та точно за това не е нужно да се острим.Както и възрастните изостават от  новото и си държат на навика.Трудно се огъват , ама как може нещо дет сто години беше така ,сега да е онака...
Друго е нарочни , гадни номера напук.Ей тъй , да му е зле на другия.

# 545
Аз си мамосвам кучето. Това може да е симптоматично за скритата ми природа.  Mr. Green

# 546
Аз си мамосвам кучето. Това може да е симптоматично за скритата ми природа.  Mr. Green
Joy
Аз съм По-напред значи, бабосвам го.
Откакто в парка ме светнахаа, че когато идва при мен, кучето имало бабин ден. Това си бил някакъв кучкарски жаргон.

# 547
  • ВАРНА
"Сине"" съм срещала в някои произведения,като обръщение,към деца независимо от пола.Може би зависи и от региона.

# 548
Аз си мамосвам кучето. Това може да е симптоматично за скритата ми природа.  Mr. Green

Аз котката..
И понякога,децата на приятелки,особено бебетата..Хич и не се усещам..
Добре,че са интелигентни същества и не го вземат присърце..

Как ми се иска и някой друг освен мен да мамосва детето ми...Някой друг да го погали и приласкае..
Липсват ми възрастните роднини,а всички си отидоха вече..
Като дете получавах толкова много грижи и любов,мамосване от където се сетиш..Моето дете,нЕма този късмет и получава обич само от мен..

# 549
Какво?
Аз съм така. Само с родители, без баби и дядовци. Никога не съм се чувствала необичана, напротив точно обратното.

# 550
Аз си мамосвам кучето. Това може да е симптоматично за скритата ми природа.  Mr. Green

Аз котката..
И понякога,децата на приятелки,особено бебетата..Хич и не се усещам..
Добре,че са интелигентни същества и не го вземат присърце..

В мен няма капка интелигентност и само аз си мамосвам децата. 😀 Така да го кажа. Децата са обичани от страшно много хора, но никой не ги мамосва освен мен. В крайна сметка нали сте чували вица "Бащи много, майка една". Та и аз така........

# 551
Чета темата и почти винаги имам чувството, че някои снахи се чудят, в какво да обвинят свекървите си. Изумява ме това, че някоя се дразни от това, как свекърва й се обръща към сина си?
Все едно съпругът ми да има забележки към родителите ми, как се обръщат към мен.
На мен ми е много мило, когато непозната възрастна жена се обърне кам мен с "мамо". Примерно на опашка или в градският транспорт, когато отстъпя място  "да си жива и здрава, мамо"

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 10:12 от *Melanie*

# 552
То не е въпросът в обръщението, а в посланието, което носи.

# 553
Ми не знам,то отвътре ми иде някак.
Както казах,добре,че обкръжението ми е на ниво,та още никоя не си е помислила,че искам да иззема майчинските и функции и да я заместя пред детето и..

# 554
То не е въпросът в обръщението, а в посланието, което носи.

В смисъл?

И двете ми баби ме "мамосват". Обичам ги и те ме обичат.
Хората на кучетата си казват "мамо" , какво остава за бабите.

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 10:17 от *Melanie*

Общи условия

Активация на акаунт