Парфюмни размисли и страсти - 227

• 53 482
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
  • СОФИЯ
Прочетох всички хвалби за Mandarine Sultane Alexandre.J и веднага изтичах в бутика /на 5 минути ми е/
Силно се надявам, че ще се развие прекрасно на всички, които са си го купили и съм щастлива, че не го поръчах на сляпо!!! При мен започна един прекрасен цитрус, който след две минути изчезна и парфюма пое една такава отвратителна посока, че се задуших....и продължава да ме души...нещо ужасно, което не мога да опиша.... Все пак са само 24 градуса навън.....
Тъй като след тази задушлива миризма, нямаше как да пробвам друго ми дадоха малка отливка на Alexandre.J  Zafeer Oud Vanille. Ще го тествам утре.

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 16:28 от shushi7777

# 571
  • София
densi, Ланкомският Идол има круша в пирамидата, може и да не ти хареса. Ако го тестваш скоро, пиши. Много ми е любопитен!

# 572
  • София
Момичета, тъй като си бях наложила малко финансова и парфюмна диета, едвам устисквах за някои парфюми....до днес.
Отстрелях на сляпо една 50-чка на L´ARTISAN PARFUMEUR LA CHASSE AUX PAPILLONS.
Това ще ми е първият опит с парфюмната къща. Моля за ревюта, много ще съм благодарна. Relaxed
Аз съм тествала екстремната версия и ще я придобия рано или късно . Аз по принцип съм по- скоро валяк, но в моментите в които съм в настроение да се правя на финна дама, ще ми свърши страхотна работа Joy За мен е пролетен, жизнерадостен парфюм. Не мога да раздробяване парфюмите на съставни части. Пикантно - цветен / Белоцветен го усещам, меда го долавям в базата.

# 573
  • София
Току що ми дойде парфюма La Vie Est Belle - https://www.notino.bg/lancome/la-vie-est-belle-parfjumna-voda-za-zheni/p-83697/

Можете ли да ми кажете откъде да видя годината на производство?
Отдолу на опаковката има някакъв код 38S101J , дали е това?
http://checkcosmetic.net/

# 574
Deetron благодаря за страхотното описание на Guerlain L'homme Ideal cool ! Много ми беше интересно мнението ти за него. Няколко пъти го обикалям вече, от пробите  на блотер ми се струва, че лесно може да бъде носен и от жена, но исках да чуя и мъжката гледна точка. Уж не е нещо ново и уау, обаче е така добре балансиран и нотката на сладка мента много ми харесва.  На блотер анасон(за жалост) и ветивер(за щастие) лично не усещам, но е вече време да го пробвам върху себе си.
Йоан Владимир много се радвам, че писа за новия ексклузив на Герлен и за парфюмите на  BDK. Embruns d'Ylang незнам дали е пристигнал в България, в темата досега още не е споменаван, във фрагрантика  почти няма мнения , а съществуващите са противоречиви и ревюто ти ми беше много полезно. От парфюмите на BDK обаче сега след твоите описания  няма как да се въздържа и ще си поръчам проби.  А понеже спомена преди , че имаш Bianca Simone Cosac , дали може да споделиш няколко думи за него и за останалите неща на марката ако си ги пробвала?
Kovatcheva Ако знаеш точно този Amouage заради смесицата на  тютюн и жасмин как ме привличаше по пирамида и сега като знам  как усещанията ни за белите цветя доста се различават, след твоето описание това привличане още повече се засили:hugs: Ако жасминът при мен не е мръснишки има шанс за любов.

# 575
  • Germany
Йоан Владимир, липсваше ми Hug
Пробвай задължително Portrayal Woman Amouage, може би ти си от малкото хора, на които има шанс да застане добре, още повече, че харесваш Carnal Flower Frederic Malle и Orchid Soleil Tom Ford, от този тип бели цветя са, но силно индолови през цялото време. Непременно ще пробвам Rouge Smoking BDK Parfums, когато аз ги пробвах, още не беше излязъл, а при мен ги няма. Но ще те изненадам, като ти се похваля, че аз харесах точно туберозата и жасминът от тях Blush За мен са от малкото нишови нови брандове, поднасящи наистина добре направени и различни неща. Флаконите и презентацията им също са много добри. Пробвай и 20/20 на Шварцлозе Берлин, мисля, че ти ще я оцениш тази роза, много е добра, но и малко тъжна и много маслена за мен. Безумно присъствен и траен е, попаднал е на ръкава на коженото ми яке, и мирише при всяко движение вече дни наред.

BoMarina Hug, и аз забелязах, че в последно време още повече клониш в белоцветната посока, така че да, пробвай го и ще ми е интересно да чуя и теб. Мисля обаче, че тютюнът не е от тези, които ти харесваш, много е пепелив, но да видим.

.♥.Петя.♥., Идолът на Ланком явно е излязъл вече, защото има доста добри ревюта за него, но всички го определят като модерен, хладен, плодов и несладък шипър и съм много любопитна за него. При нас още не е зареден. Имам усещането, че ще ми хареса много. Като спомена крушата, пробва ли някой новото Гутие La Belle, и какво ще кажете за крушата в него. За мен това е откритието от мейнстрийма тази година, заедно с Pure Musc NR. Голяма любов са ми и двата и ми пасват като втора кожа.

Парфюм за деня беше Cara Mia Etienne Aigner

# 576
  • Sofia
Момичета, тъй като си бях наложила малко финансова и парфюмна диета, едвам устисквах за някои парфюми....до днес.
Отстрелях на сляпо една 50-чка на L´ARTISAN PARFUMEUR LA CHASSE AUX PAPILLONS.
Това ще ми е първият опит с парфюмната къща. Моля за ревюта, много ще съм благодарна. Relaxed
Аз съм тествала екстремната версия и ще я придобия рано или късно . Аз по принцип съм по- скоро валяк, но в моментите в които съм в настроение да се правя на финна дама, ще ми свърши страхотна работа Joy За мен е пролетен, жизнерадостен парфюм. Не мога да раздробяване парфюмите на съставни части. Пикантно - цветен / Белоцветен го усещам, меда го долавям в базата.

Аз го метнах, защото ми писна да дебна едни други, а и беше 56 лв., и беше крайно време да се запозная по-лично с марката. Екстремната версия също ми звучи добре, но тя не беше налична, така че и това става като за първи. Имам достатъчно валяци, някое нежно цвете около мен няма да навреди. Grinning

# 577
  • Бургас
С трепет очаквам Idôle Lancome for women! От ревютата,които чета мисля,че ще ми е новата тръпка,ще видим.Bowtie

# 578
Нямаше го в Дъглас наобяд.
Круши не харесвам меко казано и не очаквам да ми хареса.

# 579
  • Франция
BoMarina, от парфюмите на Simone Cosac познавам три: Bianca , Peccato и Osé . Запознах се с тях миналата години в един период, когато търсех много женствени, меки и цветни ухания, а те всичките са такива, така че харесах всичките.
Купих Bianca , защото тези къпини в началото просто ми подкосяват краката: много свеж, сочен, натурален аромат на узрели диви къпини, макар и да трае доста кратко. Нататък развитието е на ориенталски белоцветен парфюм, който обаче остава свеж и сочен докрая. От смолите се усеща добре миртата, от цветята аз усещам по-скоро гардения, отколкото жасмин, но като цяло е абстрактна и балансирана композиция, каквито аз харесвам. Къпините се скриват отдолу и придават една плодовост на аромата, по-скоро кисела отколкото сладка, уханието си остава свежо, с нюанси на пресни плодове, а не се превръща в сироп. Парфюмите на Simone Cosac са с висока концентрация и трайността им е забележителна върху мен, макар да стоят по-прибрани.
Peccato е деликатен ирисов парфюм, от козметично-пудрения тип, с нюанси на виолетка. Много нежен и модерен, не натежава, пудрата не завива към тежка помада, не звучи ретро поне за моя нос. Чудесен е, но такива парфюми съм имала и имам и не ми се носят в момента. Определено си струва да се пробва, защото е някак си по-младежки от другите в този жанр.
Osé е ох, приказка за мен и много пъти съм била на косъм да си го поръчам, спира ме това, че е тестван само веднъж и задължително искам да го нося поне два-три пъти, преди да го взема. Защото това е парфюм с индол. За разлика от kovatcheva Hug аз харесвам индол и го нося добре, но много зависи и от дозата и от съчетанието. Osé е в жанра на люляковите индоли, от същия тип са Sweet Morphine на Ex Nihilo и Opardu на Puredistance. За последния съм писала подробно, че е един от най-трудните лично за мен парфюми. Със "сладкия морфин" отношенията ми също не са еднозначни, ту го обожавам, ту ме притеснява. Мога да ги подредя в градация: най-нежния е Osé, след това е Sweet Morphine, а чудовището е Opardu. Просто държа да се уверя, че и Osé няма да покаже лош характер Simple Smile

# 580
Понеже  sunattraction отвори темата за Mon Guerlain Bloom of Rose-обожавам го,но какво ми се случва-винаги като се напръскам с него ме избива на страшни кихавици/кихам поне 5,6 пъти/....много странно....Някой друг да има такива преживелици с парфюм?

Аз не можех да понасям някакъв парфюм на Fragonard, не помня кой вече. Беше ми докарал почти астматичен пристъп, а не съм алергична по принцип. Не ми се е случвало с други парфюми. Твоите кихавици са също вид алергична реакция. Не е твоя парфюм, дори и да ти харесва.

Постоянно пишете за Мансери и си поръчах комплект от пет пробички от сайта им. Още не съм пробвала всички, но  Roses Greedy ще е следващата ми покупка. Прекрасна роза, съчетана с малко бели цветя и мъск е на моята кожа. Не ми е сладък, още по-малко кокосов. Пробвах и Aoud Orchid, ами... по-малко ми харесва от първия. Различни възприятия и кожи имаме...

# 581
  • София
A траен ли е roses greedy?
Охо, видях на сайта им офертата с 5-те виалчета. Ще си поръчам и аз, да ги видя наведнъж тъкмо. И да си избера.

# 582
Дотук осем часа.

# 583
  • София
Даже от години издирвам един шипър, който беше напръскан на моя преподавателка и беше изпълнил цялата 272-ра аудитория. Но не я питах, щото имахме изпит и реших да не реши, че се подмазвам. Мислех, че е Miss Dior, но се оказа, че не е. Знам, че е сравнително известен, не е някое зсбутано нишово творение и че няма сладост в него. Не е и Knowing.
Aromatics Elixir Clinique? Simple Smile Или пък някоя от "Луните" на Сисли (Eau du Soir, Soir de Lune). Посочвам тези 3, защото могат да се тестват и към днешна дата в моловете + са доста известни шипри, може да ги преслушаш, ако все още не си. Но си мисля и друго - ако този спомен е отдавнашен, вероятността да се открие парфюмът в същата формулация е много ниска, не и в мол със сигурност. Но поне си имаш занимавка за бъдещи тестове. Simple Smile
BoMarina, от поста ти за новия Герлен заключавам, че харесваш анасон и се сетих за най-анасоновия парфюм, който съм тествала някога - DFG1924 Cento Orizzonti - супер мека мастика (не пия). Smiley Бях решила да го купувам, защото ми действаше успокояващо, но после се притесних, че може да се възприема странно от околните. Със сигурност е интересен и заслужава проба, ако човек иска да тества докъде му е границата на любов/поносимост към анасон. Wink

# 584
kovatcheva,присъединявам се към теб за La Belle с двете ръце.Чудесен аромат и завидна трайност при мен/на кожа 7-8 часа.Обожавам круша,а тази е така сладка и сочна.Напомня ми на крушата,която растеше в двора на баба/лека й пръст/.Та тази круша през август раждаше най-сладките и сочни круши на вселената....Днес вече съм зряла жена,но този вкус и аромат никога няма да изчезне от съзнанието ми...Та крушата в La Belle е точно тази -напечена от слънцето...мммм.Като цяло ,парфюмът е с много малко съставки,но прекрасно съчетани./вече пътува към мен ❤🍐/

Общи условия

Активация на акаунт