Отговори
# 600
Проблемите ти са очакваните когато има раздели и нови връзки включващи деца. Жалко е, че наистина заради родителски егоизъм и безотговорност семейства се разделят и после страдат всички, и най-вече децата. Затова винаги съм казвала, че един брак трябва сериозно да се обмисли, прецени и сметне (колкото и сметкаджийски да звучи) за да не плащат децата после. Почнаха да се женят за едно еб...е, на което му викат любов (а то не е), народят и после се разведат щото им писнало. Това е безумие - на такива патки трябва да им се забрани да раждат. Аз затова може да имам известни проблеми с мъжа ми, но съм преценила, че повече си струва да се опитам да ги реша, отколкото да се спася, защото съм си дала сметка, че спасение няма да има нито за нас, нито за децата, а още по-голям ад. Само за мъжа ми ще е по-добре, щото ще живне, понеже не му е зор за децата, а  те най-много ще си го отнесат. За мен да не говорим - самият факт че ще са при него без да мога да контролирам ситуацията ще ме унищожи, защото знам как ги гледа - накратко - никак. То се мисли преди брака - после само се плаща за решението и се носи отговорността от него.
А ти даскалке, по-добре се изнеси от дома им. Не си длъжна да гледаш това дете - който го е раждал да си му бере грижа. Пак може да си работиш с мъжа и да се виждате, ако той иска разбира се. Ако не иска, значи не си му важна и е излишно да се натягаш. Сама си си създала проблемите. Ако имаше решение да съществува безпроблемна връзка след развод с деца то отдавна щеше да е открито и да е в употреба.

# 601
Хора, ако детето се чувстваше добре и се беше адаптирало, изобщо нямаше и да се повдига този въпрос за местожителство и прочее. Само че случаят е друг, нещата се влошават, така че няма как да се продължава по този начин. Никой от нас не може да избие от главата на детето нуждата да е с майка си, да го държим тук насила, при положение, че душата му е другаде, си е направо чист садизъм, да ви кажа.

Изключително разумно мнение. Напълно си права, авторке.
Обаче....майката не го взима. Няма и да го вземе. Сигурна съм, че лъже детето и прави разни номера, като му иска документите. Накрая ще ви го върне пак.Там няма възможност да го гледа. Влез в темата на живеещите в Лондон и попитай мамите какво е ежедневието на едно 9-годишно българско дете, което трябва да учи там. Ще се убедиш, че няма да остане там до есента. Тя просто няма да се справи. Физически няма да се справи, нито финансово, освен ако пастрокът не се заеме с издръжката на двамата, а тя да си седи у дома и да го гледа. Но пък й е приятно да създава у детето образа на изключителната майка там, някъде далече и отвратителната мащеха, дето го тормози у дома.
Детето е малко още и не може да разбере игрите на майка си. Очаквай в края на лятото бурята да е страховита, като го докара.
Единственият съвет е да ги отпратиш у дома им с баща му, още при първата сцена като си дойде. Там може и да размисли.
Не си позволявай да биеш чуждо дете. В никакъв случай. Може да си докараш прекалено много проблеми. Има по-лесен начин.

И престани да си мислиш, че бащата и детето са различни неща за теб и можеш да ги разделиш. Няма да стане. Те ще вървят заедно поне още 9 години. Няма вариант да ги разделиш и да вземеш само бащата. Или двамата, или никой.

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 10:37 от Ън

# 602
Абе това,че има кофти детство,не обяснява желанието му да измъчва животни..
Тази потребност си е жива психопатия...

# 603
Какво?, именно.

Част от поведението му е от среда и възпитание. Много неща успях да пречупя, но това, което остана, си плаче за психиатър.

Да държи той деца, за да ги бият, че и той самият да се отваря, да извива ръцете на съученик да видел колко болка можел да понесе ... А всички мълчат! Знаеш ли ако това момиченце, дето са го удряли по главата, защото било спечелило състезание ми беше дъщеря какво щеше да последва? Мълчат, но аз не искам и не  мога да мълча. Или да си взимат мерки, има терапии, лекарства, или да не е тук, защото аз си ставам - чрез мълчание и защото се отглежда при мен - чист съучастник. Деца са, не се пазят, не преценяват. Утре ще бутне някой, ще се удари на някой ръб и там ще си остане, кой ще я плаща после кръвнината?

Необясним ми е този толеранс към агресията, но тук изглежда си е норма. Такъв пък чак страх от вчерашни хлапета, никой да не може да им вземе страха ...

# 604
Ще си доразвия идеята за пътуването до Лондон и открит разговор с всички ВЪЗРАСТНИ.
Както казват англичаните Fail to prepare is prepare to fail.
Кандидатстването за статус отнема от няколко минути до час-два в зависимост от натовареността на сайта. Отговорът идва с мейл и не изисква нищо повече от влизане в сайта на Правителството, за да се потвърди. Детето се прикачва към апликацията на майката (в случая) и процедурата е същата + изпращане на сканиран акт за раждане.
Записването на училище е онлайн в сайта на Общината (Отдел Admissions), в която е регистрирана майката. Отнема няколко минути до половин час, ако не си особено ориентиран. Сега е момента да се направи, защото след 19.07 училищата са във ваканция и ще трябва да чака започването на учебната година. Може да провери кои са училищата в района по местоживеене (catchment area) и да се ориентира в кое да кандидатства. За всяко училище има т.нар Ofsted report, в който се оценява представянето и прогреса на всяко едно от тях.  Например, ако процентът на ученици с право на безплатна храна е висок, обикновено означава, че нивото на училището не е особено високо. Добрите учители преподават в добри училища, не е нужно да го пиша.
Всяко училище има дни на отворени врати, посочени са в сайтовете им. Може да се посетят и да се добие представа.
Ако авторката си подготви домашното ше покаже загриженост, заинтересованост, но и решимост какъв път вижда за детето и прочие.

# 605
Ън, то не бий чуждо дете, но и да стоя на едно място, а той да удря и рита, нали се сещаш, че няма как да стане. Чухте записа. Плюе по баба си, а тя не прави нищо. Дядото и той. Е нормално ли е това, ми кажи? Че той е взел страха на всички възрастни покрай него! От едно джезве кокали удря, плюе, троши, и всички вдигат рамене. И аз да съм, и аз ще набирам сила, защото очевидно всичко ми е позволено.

Когато го озаптих след ритника трябваше да му видиш физиономията. Направо не му се повярва, че се защитих и му попречих да се бие или рита повече. Извинявай, но не е и малък вече, на 9 е, много добре знае, че няма право да посяга.

Един цитат от него ще ти дам. "Няма ли да умреш най-накрая всички да се отървем?" После защо се правят записи Simple Smile  Утре може и някой нож да ми забие и да се изкара, че се е защитавал...

# 606
G&B, знам го всичко това, душа. Но не е моя работа, а на майка му. Аз от опита си да съм добра съпруга и доведена майка, помагаща, разбираща, стигнах до тука. Тя е там, да си решава. Мен ме касае крайният резултат, ще остане ли там или не, за да си решавам нещата вече тук локално.

# 607
Даскалке, той как обясни случката с момичето в училище ?
Каква е мотивацията на такива злодеи ?

# 608
G&B, знам го всичко това, душа. Но не е моя работа, а на майка му. Аз от опита си да съм добра съпруга и доведена майка, помагаща, разбираща, стигнах до тука. Тя е там, да си решава. Мен ме касае крайният резултат, ще остане ли там или не, за да си решавам нещата вече тук локално.
Чудесно е, че го знаете. Това само ви дава предимство да знаете какво трябва да се свърши и да задавате тичните въпроси на майката. Така ще намалите шанса й да ви баламосва с глупости.

# 609
  • София
А дали са прилична сума детските в Англия? Евентуално това да я накара да ги задържи при себе си. Макар че тази така наречена майка е направо чудовищно нещо, не знам дали изобщо може да се очаква някакъв разум от там.

# 610
Tays, никак. Мълчи и гледа в една точка като малоумен.

# 611
Бърди, 80 паунда са детските, но има много други помощи, до които може да се докопа, особено ако се пише самотна майка.

# 612
  • here and now
От Бг училище отпусно трудно ще дадат, а и не мисля, че е необходимо. Моя позната замина със сина си в Лондон, а от училището тук са им казали, че ще го изключат заради неизвинени отсъствия.

# 613
А дали са прилична сума детските в Англия? Евентуално това да я накара да ги задържи при себе си. Макар че тази така наречена майка е направо чудовищно нещо, не знам дали изобщо може да се очаква някакъв разум от там.
Детските тук са £80, което е половината от униформа за училище. Разбира се, може да кандидатства и за други помощи, но всичко зависи от доходите й + тези на партньора, с който живее.

# 614
Алис, не само, че не е трудно, а и са задължени ако се върне да го приемат пак в същия клас. Проверила съм.

Общи условия

Активация на акаунт