Отговори
# 105
Какво разбрах аз дотук. Майка, която има нов живот в чужбина и не желае да вземе детето при себе си. Баща, който настоява детето да живее при него, но грижата му се изразява в сутрешно-вечерни глезения, защото той не е майка и няма да стане, а децата са женска работа. И втора жена, която в момента изпълнява само битовото осигуряване на ниво хранене-пране, но се е отстранила емоционално от детето и стремежа и е насочен към натиск върху биологичната майка да си го вземе, че да си гради семейството без него.

Това е много страшно ежедневие за едно дете, пък после защо било с кофти поведение.

# 106
На всичкото отгоре мащехата виси в чуждестранни групи за взаимопомощ, защото 9 годишно щяло да я убие и му търси диагнози. Това някаква съвременна зловеща приказка ли е, не знам...
По принцип познавам всякакви хора, от всякаква черга, държава, па и диагноза ако щеш. Семейства всякакви.
Това дете няма диагноза, това е класически случай,но на съвсем други неща. И да, не знам дали е късно или не да му се помогне, но в тази обстановка просто ще става все по-зле
Много ми е жал и на мен
Мятайте детето на някоя далечна баба най-добре...аз лично бях най-щастлива при баба и дядо. Там поне имаше спокойствие и топлота, истинско семейство. Вие не сте такова, и 100 деца няма да ви направят такова.

# 107
Вижте, детето е проблемно не от вчера, само че не са му обърнали внимание и докато са си били още цяло семейство. На 3 години е ударило учителката си в детската градина и когато колежката го е дисциплинирала
Интересно, с какви конкретни действия колежката Ви го е дисциплинирала?

# 108
  • Terra incognita
И аз бих се озлобила към човек, който се чуди как да ме изрита и каква диагноза да ми сложи, а аз съм с вързаби ръце, защото съм малолетна.
Май наистина е най- добре детето да бъде изведено от тази среда и настанено в приемно семейство. Със сигурност ще се погрижат повече, даже може и някой да го заобича.

# 109
Вижте, детето е проблемно не от вчера, само че не са му обърнали внимание и докато са си били още цяло семейство. На 3 години е ударило учителката си в детската градина и когато колежката го е дисциплинирала
Интересно, с какви конкретни действия колежката Ви го е дисциплинирала?

И на мен това ми направи впечатление. И изборът на дума, и тълкуването на ситуацията, предвид, че говори за тригодишно, нали.

# 110
Да, изборът на думи е повече от показателен.

Хм, и авторката, ако съдим от ника ѝ, е учителка.  ooooh!

# 111
  • Варна
Авторката обаче изобщо не допуска възможността за раздяла, а дълбае ли дълбае в посока детето просто да изчезне. На мен ми е интересно какво толкова я държи при този "мъж".

И май започвам да се сещам за предишната тема...

# 112
Задържала му е ръцете, за да спре да удря и после е бил оставен настрани на седне и да се успокои. Ей, веднага се оказа жената виновна, автоматично е насилник Simple Smile И разбира се, родителите (да, включително мъжа ми), които не са го научили, че когато не стане на твоята не се удря, още по-малко възрастен, са за пример. Като го е преместила майката в друга група какво? Дала е безкрайно ясен сигнал, че може да си прави каквото си иска, а възрастните покрай него не могат и копче да му кажат. Той до ден днешен иска и се бори да живее по тази максима. Когато му се каже да си напише домашното знаете ли какво е това за него? Тормоз. Да, правилно прочетохте. Оплакваше се, че го тормозя, защото исках нещо съвсем естествено от дете в учебна възраст по време на учебната година, да си напише домашното Simple Smile

# 113
  • София
"Близките" са разказали играта на това дете. И продължават да го правят.

Даскалка, ясно – детето е ужасно, ти си бяла и добра. Хайде, моля, опитай да покажеш достойнство и интелигентост, и спри да плюеш по едно дете.

Да кажем, че успееш да го изриташ от дома му. Това, обаче, няма да направи баща му по-добър родител. Какво ще стане след това?

Последна редакция: чт, 27 юни 2019, 13:07 от milenaka

# 114
На мен ми е интересно какво толкова я държи при този "мъж".
Финансови интереси, плюс собствената ѝ напредваща възраст.

# 115
Този случай ми напомня на един подобен на моя позната, която беше баба на едно такова дете.Да не се окаже че е и същия. И там майката беше забягнала с по-възрастен любовник. Детето го гледаше баба му по бащина линия и си спомням че разказваше, че бащата си има нова жена, която не иска детето. Също беше момче. Спомням си обаче, че тя казваше че то не говори, не искало или не можело. Не знам как се разви там тази история, но много ми беше криво и за онова детенце.Те също имаха бизнес, започнат от бабата и предаден и на сина и.

# 116
Дами, чета и честно казано, започвам леко да се шокирам.

Значи,

Майката има право да си зареже детето, а аз нямам избор, трябва да го гледам и да търпя какво ли не или да си разваля семейството, защото на майката не й се иска да й свърши меденият месец на другата страна на континента.

След раздяла/развод животът спира, а родителят трябва да го играе великомъченик, цял живот да си остане сам и пази боже да се свърже някой с него, че да опита и да помогне с отглеждането на детето/цата от предишната връзка.

Хора, няма такъв филм като "не искам". При "не искам" има други начини - презервативи, контрацепция, аборт... От момента, в който едно дете се появи на този свят вече няма нищо пожелателно. Всеки трябва да си поеме задълженията. Не може единият родител, без значение от пола, да бъде едновременно и баща и майка. Да се скара ли, да приласкае ли, шизофрения, един и същи човек не може да играе две био-социални роли. Че има мъжа ми трески за дялане, има, цели дъски в някои отношения, но поне ме послуша и си взе детето, иначе още щеше да е при баба си и не стига, че майка му е на майната си, ами и баща си щеше да вижда за няколко часа само седмично.

Ето, и за вас това, че искам майката да си свърши нейното излезе, че не го искам детето и търся начини да го разкарам Simple Smile Как не се прокрадна и за малко нишката, че едно дете има нужда от майка си, че хубава, лоша, една е, няма кой да я замести, че трябва да се намери начин да се помогне на детето, а и на нея, да прекарват повече време заедно... Не, ще се ровим в моите чаршафи. Ама защо съм искала дете от мъжа ми, ама защо не съм си отивала, ама какво му било златно и що не го зарязвам... 🤣🤣🤣. Това какво общо има с фактическия проблем, зарязано от майка си дете, което тормози себе си и околните и има право да бъде щастливо, да прекарва време и с двамата си родители? Може да съм всякаква, но именно заради силовия ми подход, заради оказания натиск започна да го взима ваканциите. Нека да съм гад, ама аз гледах как всеки божи ден плаче за майка си, и пак съм издържала, пак не съм показала вратата, въпреки, че ми и посегна.

Изобщо, толерасът към майката е направо възмутителен, на фона на това аз каква излязох, защото твърдя, че всеки трябва да си поема отговорностите Simple Smile

# 117
Ехх, защо и децата не могат да се бракуват и да се връщат, като повредените стоки...?!

# 118
Този случай ми напомня на един подобен на моя позната, която беше баба на едно такова дете.Да не се окаже че е и същия. И там майката беше забягнала с по-възрастен любовник. Детето го гледаше баба му по бащина линия и си спомням че разказваше, че бащата си има нова жена, която не иска детето. Също беше момче. Спомням си обаче, че тя казваше че то не говори, не искало или не можело. Не знам как се разви там тази история, но много ми беше криво и за онова детенце.Те също имаха бизнес, започнат от бабата и предаден и на сина и.

Не е същият случай.

Бизнесът е започнат с моя инвестиция. И детето не иска мен.

# 119
  • София
Daskalka, ти си прекрасна, цялата в бяло и сияеш.
Майката е зла, зла вещица, която трябва да бъде наказана.
Детето е ... и то там, каквото кажеш, на мен не могат да ми се обърнат пръстите да повторя всички идиотщини, които изписа по негов адрес.
А, да, бащата и той, златен е, айде, позлатен, ама пак е разкошен човек.

ОК, доволна?

Явно не четем една и съща тема, или ти четеш избирателно, защото има-няма едно 90% от нас ти казаха какви са опциите: бащата се взима в ръце да е родител, или ти си тръгваш.

Оттам насетне, не знам защо дълбаеш.

П.С. Защо го взехте от бабата изобщо, може би там все пак му е било добре?

Общи условия

Активация на акаунт