Отговори
# 240
Помятането и ритникът не са свързани, но предвид мястото не изключвам да е искал да няма друго дете.

Забременях миналото лято, от първи опит, неасистирано, близнаци. Пометнах през октомври, нямаха сърдечна дейност.

Ритникът беше през март тази година, баща му не беше вкъщи. Той по принцип пред баща си лицемерничи и донякъде успява да се контролира, цирковете са когато сме сами. Беше очаквано, защото нещата почнаха да дават индикации за ескалиране малко преди това и си очаквах, че ще посегне, даже бяха предупредени и той, и баща му какво ще последва, ако си позволи да вдигне ръка срещу мен. Е, не беше ръка, крак беше, в корема, може и да си е мислел, че съм забременяла пак. По това време бяхме започнали да опитваме отново, не говорим пред него за тези неща, но той е като свекървата, непрекъснато виси зад вратите и подслушва, така беше чул и първия път, та се наложи да му кажем. При аборта беше тъжен, искал братче. Сега вече не знам, не коменирам с него и пред него тези неща.

Подкрепи ме мъжът ми тогава, половинчато както винаги. Но така или иначе аз се оправих с малкия на момента, нямаше как да се чака да идва и да се намесва баща му. Преди ритника изпадна в бяс и 15 минути се опитваше да се наложи за нещо физически, да влезе в спалнята да вземе нещо, което му прибрах преди това, и като не успя да ме измести от вратата ме изрита. Нямаше как да се звъни на баща му в хода на кризата, така че ... оправих се сама.

# 241
  • София
Виси по вратите да подслушва.
Лицемерничи пред баща си.
Изживява се като жертва (той е, но и много други хора са и не са такива)
Физическо насилие над теб и онова момиче
Майка, която 5 пари не дава за него (то и баща, ама друго си е майката)
....
Животни тормози ли?

# 242
Съжалявам за загубата ви. Дано скоро ви се случат желаните неща.

Както казах преди, налагат се правила в къщата и се спазват.  Не смятам, че един деветгодишен трябва да се качи на главите на възрастните.

# 243
егати човека ме изкарахте само и само защото си позволявам да разбивам табуто, че децата могат да бъдат само ангели 🤣.
Иска ти се. Никакви табута не разбиваш. Единственото, което си направила до момента, е че си налапала един огромен черпак, който не можеш да преглътнеш и той ти е преседнал. Защо? Защото не си вложила грам мисъл с какво се захващаш, а после ревеш проблемът в лицето на детето да изчезне, че така ти е най-удобно.

# 244
  • Пловдив
егати човека ме изкарахте само и само защото си позволявам да разбивам табуто, че децата могат да бъдат само ангели 🤣.
Иска ти се. Никакви табута не разбиваш. Единственото, което си направила до момента, е че си налапала един огромен черпак, който не можеш да преглътнеш и той ти е преседнал. Защо? Защото не си вложила грам мисъл с какво се захващаш, а после ревеш проблемът в лицето на детето да изчезне, че така ти е най-удобно.
Уиш - не си съвсем права. То докато не се захванеш възпитанието изглежда сравнително лесно. После става ясно, че е леле-мале. Особено в ситуацията. Не е знаела с какво се захваща. Сега ... дава назад. Човешко е.

# 245
Хм, да беше 20-годишна девойка, да не е наясно, че щом се захваща с мъж с дете от предишен брак и това дете е с проблемно поведение, положението ще е тежко, ОК. Ама нашата героиня е била на значително по-достолепна възраст. Но не наивност е довела до сегашното положение, а това, че тя се е надявала, че детето няма да ѝ се пречка, защото по традиция у нас детето върви с майката, а бащата го вижда от дъжд на вятър и евентуално хвърля някой лев. В най-лошия случай, го мята на бабата. Точно на това е разчитала и авторката. Да, ама не. Получила е греда.

# 246
  • Пловдив
Абе докато не отглеждаш и не възпитаваш едно дете не може да прецениш как ще е. То и моите отстрани изглеждат много кротки и възпитани, ама аз си знам какви са.

# 247
Значи, трябва да си кьорав и тъп едновременно, ако си въобразяваш, че женейки се за мъж с проблемно дете от предишния му брак, не те чакат огромни проблеми, за които се иска яко дупе. Преценяваш дали това е лъжица за твоята уста или не. А не се захващаш най-безотговорно и после да ревеш "Олеле". Сори, ама "лъжицата" в случая е дете, не коте, което можеш да удавиш в реката, щото ти пречи.

# 248
  • Пловдив
Мен бащата ме дразни повече, честно казано. Ако не беше с баща му тя на практика е никаква на детето. Ма льольото, който му е баща.....

# 249
Детето явно те приема за натрапница,враг.Може и да си е чиста ревност, да не го измести в сърцето на останалия му родител, баща му. Докато това не се разреши, никога няма да те приеме, каквото и да правиш за него.Хрумва ми вариант да ги оставиш за известно време. Ако имаш къде да отидеш се изнесли за например месец два. Остави ги да видиш как ще са без теб. Дали детето ще бъде щастливо от това, или може пък да вземе да се осъзнае, че всъщност си му необходима. Като остане без твоите грижи и няма кой да му сложи ядене и да му изпере гащите.

# 250
Ох, отдавна не бях чела толкова тежка тема. ooooh!

Няколко неща ми замислят: защо свекървата на авторката й е изхвърлила багажа?
Да те изгонят толкова грозно.... да те мразят толкова неистово, дори едно дете...да те използват като обикновена детегледачка от мъжа, който уж си избрала за семейство...и да се натискаш при тях...има сигурно причина.. съществена...която ми убягва. Rolling Eyes
Нещо има около авторката и там е заровено кучето, но какво е, няма как да разберем отдалече newsm78

ПП Моля, не правете сравнение на някакво хлапе с коте, което можеш да удавиш в реката. Който може да удави коте, ще удави и дете. Всеки ще удави. Котето в някои случаи струва повече от човека.
Имам коте и знам, че е така.Сравнението е нелепо и ме подразни. Crossing Arms

# 251
Жена.. Направо не мога да ти чета глупостите повече.
От самия начин, по който пишеш, си личи, че не желаеш това дете.
Нормално е. Всеки човек иска свое семейство и деца, ама тогава от къв зор ти е на тебе да взимаш мъж с дете?
Осъзнаваш ли през какъв етап минава това детенце и какво му е на него.
Майка му не го иска, а баща му само по документи и накрая няква чужда жена, дето се чуди как да го разкара и каква диагноза да му измисли.
Защо си се нагърбила с отговорност за чуждо дете изобщо.
"Мое семейство".
Еми сори, ама даже бащата да не е читав, нормално е детето да му е приоритет, а не ти.
Да те изкарам малко от розовия мехур.
Сама си си виновна.
Много е опасно да си играеш на семейство, еле пък с дете в него.
Щото то ще порасне и какво те чака тогава, особено ако е озлобено към теб.. Направо не те виждам.
Щото и мене не ме отгледаха биологичните ми родители. И аз не слушах и правех каквото си искам. И да ти кажа ли кво стана- Безусловна любов. Сега се отплащам на тея хора и ги гледам като писани яйца на стари години.
Имаше и едни други, като тебе, дето и до ден днешен им правя живота черен.
Просто остави този мъж, щом това не е за теб, но не се опитвай да го отделяш от детето му. Егоистично е и жалко.
Пък и не забравяй, че в тоя живот всичко се връща и да не попаднеш в неговата ситуация след време.
Хора, преценявайте си силите и възможностите овреме, понеже накрая го отнасят децата.

# 252
Не се дразни,Ън, би трябвало точно ти да си наясно с изказа в преносен смисъл.

Янтрич, бащата не дразни, а е направо за правата лопата по главата.

# 253
Подкрепям мненията, че "детенцето" е изпуснато, невъзпитано и си позволява твърде много. На 100 % на страната на авторката съм. Според мен има какво да се направи, върху поведението на детето може да се работи и нещата могат значително да се подобрят, но затова се иска активното участие на баща му. А такова явно няма. Авторката сама нищо не може да направи. Бащата е този, който трябва да наложи границите и правилата, да възпитава и да помогне на детето да свикне със ситуацията. След като той няма подобно желание, единствения ми съвет е авторката по-бързо да изчезва от там докато не си е съсписала нервите и здравето.
Ако все пак държиш на последни отчаяни опити, то те трябва да са ориентирани изцяло към бащата, а не към майката на детето. Тя си плюла на петите на майната си няма никакъв шанс да си поеме задълженията.
Ако бащата реши да влезе в ролята си, то задължително консултация и евентуална терапия с психолог, сериозно ангажиране и от ДВАМА ВИ с детето, търпение и здрави нерви. Само че, за мен, при така описаната ситуация не си заслужава да си го причиняваш...

# 254
На мен ми изглежда, че в цялата ситуация бащата (защо авторката го нарича пастрок!? Пастрок е доведен баща, не биологичния). След като детето е при него фул тайм и той не желае да го дава на майка му, как си представяш да я накараш да го направи или пък тя да пожелае да поеме отговорност. Очевидно и на нея ѝ е през оная. А ти се буташ между двама възрастни да им оправяш детето, очевидно безрезултатно. И винаги ще е така, докато мъжа ти не постанови ясни правила и не заиграе с теб в един отбор. А ти всячески се опитваш да го оправдаваш и неглижираш поведението на бащата, което, повтарям се, за мен е най-големия проблем. Така бил възпитан и не можеш да му промениш провинциалния манталитет. Ами...хвани единия, па Удари другия. Ако бях на теб, вместо да фантазирам как майката да си поеме и оговорностите, ще се изпокарам с мъжа ми и ще му поставя ултиматум, или да влиза в ролята на самотен родител, какъвто е, или делим бизнеса и всеки по пътя.

Общи условия

Активация на акаунт