Отговори
# 255
Бащата е такъв, какъвто ни го описа авторката и то с едно" нищо не прави"и в същото време си иска детето, не вижда проблеми в развитието му, а детето "лицемерничи" в негово присъствие. Дали? Не знаем!

Какви правила трябва да спазва това дете? Какво се изисква от него, че чак такова противопоставяне  се получава?

# 256
Детето, че е диване е ясно. Но затова са виновни родителите му- никой от тях не иска да влиза в ролята на строг и любящ родител, та цялата отговорност пада на авторката. Няма как да стане. Дори майка му да си го прибира през половината време, през останалото, авторката ще продължава да бъде омразата нова жена на бащата. От родителите зависи всичко, ама и двамата са абдикирали. Авторката може единствено да повлияе на бащата, нищо друго. Но май го гали с перце, вместо това.

# 257
Детето си е типичен случай на такова, отраснало в нездраво семейство. Чак психопат, който иска да те убие... Ти съвсем сериозно искаш да се отървеш от него. Честно казано много ми е мъчно за детето. Само от обич има нужда и от внимание. Не мога да си представя как се живее така. Майката на майната си, бащата си пипа ушите и мащехата се чуди къде да го прати това дете. Обръщала си му внимание, переш го, но с ръка на сърцето кажи - това дете обичаше ли го? Не вярвам. Ти си от хората, които са вманиачени по това да се направи всичко по правилата, затова и се възмущаваш на всичко, което е извън твоите норми. Не искало да си пише домашното. Мен ме гониха до съседите чак, за да си напиша домашното по математика и се чувствах тормозена като настояваха. Нищо психопатско не е. Ти очакваш да се държи като адекватен възрастен, който да си прави задълженията и да влиза в положение на теб и баща си. Уви, това дете очевидно не знае как да се справя с емоциите си, очевидно никой не се е опитва да му помогне адекватно. Само се ръсят обвинения и укори.

# 258
Авторката говори за “семейството МИ”, “мъжът МИ”, само че детето е също част от семейството ТИ, волно или неволно, щом си взела баща му. Няма как да изолираш детето на 100% като го пратиш при майка му.
Възможно ли е детето да изпитва такава неприязън, защото обвинява новата жена на баща си за раздялата с майка му? Чела съм за такива случаи, даже и филми май имаше - детето се опитва да развали новата връзка на баща си, с надеждата, че родителите му ще се съберат обратно.

# 259
8
Даскалке, като родиш твое дете може и да разбереш някои неща
Живота е гаден и ни връща гадно.
Поставил те е в тази ситуация, и имаш шанс наистина да създадеш семейство, да сплотиш баща и син, да създадеш хубава атмосфера за бъдещето дете. Не е невиждано, много жени успяват. Създават дом, уют, възпитават, и децата, и мъжете си. Трудно е, но резултатът си струва.
Не го пропилявай. Не насочвай енергията си по този начин. Много грешно мислиш, опитай първо да осъзнаеш реалната картина, трезво
Ахам. Това е най-точното и близко до моето мнение.
До човек си е, освен това, ММ има много много недостатъци, но с това успя. Кой където са му силните и слабите места.

# 260
  • Бургас
Ох, чета и ми става мъчно.
Детето има спешна нужда от помощ. От майка си и от баща си. Те и двамата имат спешна нужда от здрав шут.

Адмирация за усилията на авторката. Всеки коментар в посока "ти това дете не си го приела", "искаш да го разкараш", "ти си крива" е глупост. Човечето пищи за помощ и авторката няма как да му я даде, по простата причина, че не се иска от нея. Как се сплотяват син и баща, при жива майка, която е на майната си, от трети човек за мен е загадка.

За беда, щом майката до сега не е взела мерки, то никога няма да вземе. Ако си тръгнеш, бащата ще хвърли детето пак на бабата, а връзката ти ще отиде по дяволите. Красота. Отговорни родители.
Не зная как имаш сила и нерви да гледаш всичко това, но мисли три пъти преди да родиш от таткото.

Колкото до проявеното насилие от страна на детето, това за мен е огромна червена лампа. Много, много важно е да се действа бързо, без грам да се оправдава поведението му. Каквото и да му е такава проява на насилие е недопустима.

# 261
Помятането и ритникът не са свързани, но предвид мястото не изключвам да е искал да няма друго дете.

Забременях миналото лято, от първи опит, неасистирано, близнаци. Пометнах през октомври, нямаха сърдечна дейност.

Ритникът беше през март тази година, баща му не беше вкъщи. Той по принцип пред баща си лицемерничи и донякъде успява да се контролира, цирковете са когато сме сами. Беше очаквано, защото нещата почнаха да дават индикации за ескалиране малко преди това и си очаквах, че ще посегне, даже бяха предупредени и той, и баща му какво ще последва, ако си позволи да вдигне ръка срещу мен. Е, не беше ръка, крак беше, в корема, може и да си е мислел, че съм забременяла пак. По това време бяхме започнали да опитваме отново, не говорим пред него за тези неща, но той е като свекървата, непрекъснато виси зад вратите и подслушва, така беше чул и първия път, та се наложи да му кажем. При аборта беше тъжен, искал братче. Сега вече не знам, не коменирам с него и пред него тези неща.

Подкрепи ме мъжът ми тогава, половинчато както винаги. Но така или иначе аз се оправих с малкия на момента, нямаше как да се чака да идва и да се намесва баща му. Преди ритника изпадна в бяс и 15 минути се опитваше да се наложи за нещо физически, да влезе в спалнята да вземе нещо, което му прибрах преди това, и като не успя да ме измести от вратата ме изрита. Нямаше как да се звъни на баща му в хода на кризата, така че ... оправих се сама.

Под "оправих се на момента", предполагам имаш предвид, че си го ударила. Не го приемай като нападка, това което си описала е ужасно и не бива да се случва. За мен е загадка, защо си успяла да повлияеш положително на успеха на детето и как точно си го постигнала, но не и да създадеш с него някакви що годе приемливи човешки отношения. И за това не те нападам.

Въпросът ми е, това дете бито ли е в семейството, сега, или като по-малко - от бащата, бабите докато е живяло при тях, въобще от някого?

# 262
Очевидно е бито, как иначе?

# 263
Защо трябва да е бито? Почнаха свободните съчинения

# 264
Много въпроси се зададоха, не ми е проблем да отговоря, но това наистина няма отношение по темата, а именно, че майката трябва да си поеме по-сериозно отговорностите. Ще разкажа какво що е било и какво? Вижте къде отиде фокусът, такава и онакава съм била, зарязвай бащата, класическото "като родиш, ще видиш"... Търси се подход да се повлияе на майката, а не как да оправям проблем, който нито е мой, нито съм го създала аз Simple Smile

# 265
  • София
Косите на Вероника, това изобщо не е "как иначе". Детето ходи на училище, има среда, вижда и друго, освен вкъщи. И се е "сдушил" с другите "милички душички онеправдани" и си вандалстват на воля.
Синът ми се научи на почти всички глупости от училище, да не кажа, че още от градината ми носеше глупости.

# 266
  • София
И за близо 20 страници и 200 поста не разбра ли, че няма как да се повлияе на майката?

# 267
И пак не отговори на въпроса удряла ли си детето. И отново както във всеки твой пост имаме ,,горката аз,,

# 268
Много въпроси се зададоха, не ми е проблем да отговоря, но това наистина няма отношение по темата, а именно, че майката трябва да си поеме по-сериозно отговорностите. Ще разкажа какво що е било и какво? Вижте къде отиде фокусът, такава и онакава съм била, зарязвай бащата, класическото "като родиш, ще видиш"... Търси се подход да се повлияе на майката, а не как да оправям проблем, който нито е мой, нито съм го създала аз Simple Smile

Проблема е и твой, след като искаш да сте семейство. Как да не е и твой. Че не можеш да го решиш САМО ти, да. Но не ставай и част от проблема.
Имаш два градивни пътя пред себе си- караш бащата да се вземе в ръце, да се нормализират отношенията в цялото семейство- вкл. майка, баба, ти и т.н.
Или вариант 2- махаш се от там, което е най-разумно, защото нито ти, нито те искат да се променят и да положат усилия
Всички ти казваме това, по един или друг начин.
Всички останали варианти за мен не са градивни и са ужасни. За съжалени не виждам капацитет и желание да се избегнат

# 269
Моят личен син ми устрои най - големия спектакъл точно в трети клас. Заяви ми с най- инатливия си поглед и глас, че няма да решава задачи и това е. Вика- прави ми каквото искаш. ЗалудЕх Flushed Хич не е педагогично, но понеже ми беше вече писнало, го заключих в тъмна и студена стая , докато склони. Е , нЕма такъв цирк. Изпуших пет цигари една от друга, ни звук, ни стон. Викам си- този получи хипотермия, припадна , онемя. Отключих и какво да видя- намерил си да си светне нощна лампа,сложил си една маска на Батман, стои враждебно и ми заявява- Няма да уча, това е. Какво ще ми направиш.
Е, Оправих се, дет вика авторката. Joy

Представям си колко и е трудно с чуждо дете, то своите едва вкарваме в пътя понякога, а  тя.

Общи условия

Активация на акаунт