Отговори
# 315
Тя не е очаквала такава ситуация, взела си е мъж с дете, което е било при бабата с опция да ходи при майка си.
Кой е излъганият тук
Излъганият е патката, която си въобразява, че ако мъжът ѝ има дете, но не е част от неговото семейство, а ще остане удобно шитнато при бабата или майката.

# 316
Абе Насила Не Можеш Да Принудиш Никого На Нищо бе моме, освен ако не си Класически Насилник. Те Знаят как, търсиш на грешното място! Тук форум за майки, слез на земята.

# 317

Вариант 1: Аз/бащата/двамата заедно принуждаваме майката да изпълни дълга си и поетия към детето ангажимент да го вземе, заради неизпълнението на което патим всички.

Вариант 2: Майката/бащата отказват, бащата и детето излизат от дома ни. С половината си заплата мъжът ми изплаща кредит от 40 хиляди, натрупани по време на първото му семейство, с другата половина не може да го изхранва сам. Квартира, разходи по нея, храна и прочее за него и детето, трябва да търси пак допълнителна работа, от която в този край на страната няма да вземе кой знае какво. Докато бачка детето ще стои само, основната му работа е на смени, включително и нощни, а трябва и домакинството да поеме, готвене, пране и т.н. Колко да изкара на инат? Месец, два? После? Детето при бабата плюс издръжка, бабата няма да се оправи сама, не може да го контролира, и след някой и друг месец на майката ще й се наложи да почне да го гледа - или при себе си в чужбина, или да се прибере.

Вариант 3

Той завежда дело за родителски права и съдебно постановление за да живее в нейния имот,плащайки наем определен от съда.
п.п.Имота с този кредит ли е купен?За какво всъщност е теглен кредита?

# 318
Ще повторя въпросите си. Описвате фамилията в др.теми като проблемна.
Магии , омраза , пожелания за смъртта Ви. Отделно проблеми в отношение, възпитание , ценностна система и др.
Вие афиширате приоритетите си - добър статус , бизнес , образование и т.н.
Наистина ли,  наивно се надявате да въведете ред и превъзпитате тези хора и да предложите подобни абсурдни взаимоотношения и среда на бъдещето си дете ? Надявам св на отговор ...
Не вярвам дори тя да страда от подобни илюзии. Просто си е дала сметка, че възрастта ѝ доста е мапреднала и се е метнала на единствения мъж, който ѝ е бил навит, без да мисли за последиците.
Хванала се е като удавник за сламка и проблемът е синът на въпросния, да.

Вариант 1: Аз/бащата/двамата заедно принуждаваме майката

Дооооообре, много искам да го видя!

Уиш, точно същото виждам и аз. Завоалирано под сладки приказки как Принудила детето да си учи уроците. Искам да знам аз как, би ли ми казала, че трудно с моя син, не успявам да го Принудя? Очаквам отговор.

# 319
Добре де, не  е ли най- нормалното мащехата да иска майката да си влезе в ролята, вместо да си свои чуждото дете ?
Авторката писа, че детето реве за майка си.
Никой не му е обяснил, че това е само рев, защото майката я няма, освен със "зай -
 пис" по вайбър.
Вчера лошо де изразих, че е нужно да се обясни на детето, че мама не го обича истински, щом е само глас и образ от хиляди километри.
Детето трябва да влезе в реалността  и да разбере, че няма друго семейство, освен това на авторката. И тя да го осъзнае. Това дете е нейна отговорност, но когато самото дете разбере, че друг вариант няма.
Да приемем, че тя си вдигне парцалите. Какво става с детето ?!
Защо обиждате единствения човек, когото го е грижа. Дори грижата да е да помисли кого трябва да го е грижа. 

# 320
Скрит текст:
Хайде за секунда да се съсредоточим върху ситуацията, не търсете под вола теле, кой кого дали бил еди какво си и прочее. По същество:

Ако се запъна, че не желая да отглеждам повече детето заради неговото поведение и отношение към мен, което е мое пълно право, защото не съм биологочния родител и никой няма право да ми вменява това задължение само защото съм с баща му, ще последват два реалистични варианта, при което детето така или иначе пак ще отиде при майката.

Вариант 1: Аз/бащата/двамата заедно принуждаваме майката да изпълни дълга си и поетия към детето ангажимент да го вземе, заради неизпълнението на което патим всички.

Вариант 2: Майката/бащата отказват, бащата и детето излизат от дома ни. С половината си заплата мъжът ми изплаща кредит от 40 хиляди, натрупани по време на първото му семейство, с другата половина не може да го изхранва сам. Квартира, разходи по нея, храна и прочее за него и детето, трябва да търси пак допълнителна работа, от която в този край на страната няма да вземе кой знае какво. Докато бачка детето ще стои само, основната му работа е на смени, включително и нощни, а трябва и домакинството да поеме, готвене, пране и т.н. Колко да изкара на инат? Месец, два? После? Детето при бабата плюс издръжка, бабата няма да се оправи сама, не може да го контролира, и след някой и друг месец на майката ще й се наложи да почне да го гледа - или при себе си в чужбина, или да се прибере.

Въпросът е да не се стига до това, защото ще ми замине и семейството, и бизнеса заради чужда безотговорност. При постигане на по-голяма ангажираност на майката всичко гореописано може да се избегне, детето да вижда повече и двамата си родители и прочее. Аз не съм им подлога, дошла съм тук от майната си, гледам чуждо дете, инвестирала съм. Като не могат да се справят със собствената си плът и кръв, ще си носят последствията. Аз каквото съм се оправяла до сега, с цената на здраве и много нерви, оправяла съм се. С мои проблеми не съм натоварила никой и мисля, че достатъчно търпение и компромиси се направиха. Детето се влошава, това се отразява на живота в къщи, няма как родителите да продължават да се правят на щрауси повече на цената на моето здраве.

Авторке, абсолютно съм сигурна, че няма как да накарате майка му да го вземе, за да се намали напрежението, но уви. От личен опит го казвам. Моя случай беше, е, че 2 пъти се опитах да се свържа с баща ми, за да се опознаем, но не се получи и го оставих.

Имаш предложения какво да се направи, но ми е най-интересно какво казва интуицията ти? Какво най-силно искаш да направиш по случая?

# 321
Добре де, не  е ли най- нормалното мащехата да иска майката да си влезе в ролята, вместо да си свои чуждото дете ?
Да иска, да, да се опитва да Принуди, не.
Викаш всичките бащи да ги строяваме и принуждаваме, м? Ох, незнам, хора, нищо не разбирам аз явно вече. Много стрес ми се събра напоследък, явно имам грешно отношение към Принудата. Ще преосмисля.

Авторке, внимавай да не те съди за столкване.
Подозирам и ревност вече, няма причина за такова вкопчване в майката, та майката. Авторката само за нея говори... Интересно. Успя да ни отклони вниманието де.

# 322

Вариант 3

Той завежда дело за родителски права и съдебно постановление за да живее в нейния имот,плащайки наем определен от съда.
п.п.Имота с този кредит ли е купен?За какво всъщност е теглен кредита?
Отговорила е по - горе: кредитът е от времето на първия му брак. За какво са го теглили, си знаят бащата и майката на детето, не авторката.

# 323

Да, нормално е. Но е нормално и да схване, че няма как да го постигне насила. Вече се каза 18623 пъти, че тя бащата, с когото живее, не е успяла да накара да се държи като баща. Как по-конкретно се очаква да накара майката, която е на майната си и не иска да се ангажира? Дай конкретно работещо предложение. Как?

И не, не я е грижа за детето. Това, че му е давала храна и вода и му е прала дрехите, не е грижа. Той, и Говендър Мой, даваше храна и вода на Хамстера, ама не бих казала, че се е утрепал от грижа.

# 324
То и бащата не е цвете, ама защо защитавате майката?!?

Жена, която си оставя детето за друг, не е пример за майка.

И защо се опитвате да вмените на жената, че нещо си е длъжна на детето, след като иска бащата в живота си? Ами, не е длъжна нищо - нито да го обича, нито да го гледа. Тя го прави по собствено желание и защото ѝ пука за това дете, което се обръща точно срещу човекът, загрижен за него.

И не, не я е грижа за детето. Това, че му е давала храна и вода и му е прала дрехите, не е грижа. Той, и Говендър Мой, даваше храна и вода на Хамстера, ама не бих казала, че се е утрепал от грижа.

А кое е грижа?

# 325

Отговорила е по - горе: кредитът е от времето на първия му брак. За какво са го теглили, си знаят бащата и майката на детето, не авторката.
Ти откъде знаеш,че тя не е наясно за какво е теглен кредита?

# 326
  • София
Детето трябва да влезе в реалността  и да разбере, че няма друго семейство, освен това на авторката. И тя да го осъзнае.

Ами не го осъзнава тя, таис, нали заради това вече толкова страници пишем едно и също:
- Авторката: ама то стана това, това и онова
- Ние: не можеш да принудиш майката, работи с бащата
- Тук-таме някой глас: ама защо защитавате дете-побойник и майка-изоставителка
- Авторката: ама то стана това, това и онова
- Ние: никого не защитаваме, не може да се принуди майката, да повлияе на бащата

Et cetera ad nauseam.

Авторката си е запушила здраво ушите и си пее силно ЛЯ-ЛЯ-ЛЯ към всеки, който се опита да й обясни, че каквото и да се е случило досега, какъвто и да е проблема, колкото и да е скандално поведението на майката и колкото и проблемно да е детето, пътищата са точно два: приема ситуацията и детето безусловно; тръгва си.

# 327

Да, нормално е. Но е нормално и да схване, че няма как да го постигне насила. Вече се каза 18623 пъти, че тя бащата, с когото живее, не е успяла да накара да се държи като баща. Как по-конкретно се очаква да накара майката, която е на майната си и не иска да се ангажира? Дай конкретно работещо предложение. Как?

Аз съм на мнение, че авторката ще осъзнае реалността и ще си поеме отглеждането на чуждото дете, но когато то осъзнае, че тя е единственият чоовек, на когото може да разчита. Тя засега не го осъзнава, но нападките и пречат да го разбере.
Струва ми се отговорен човек , ще се справи.
И Бърди писала.
Ами ... авторката скоро ще осъзнае, че иска, не иска, това е положението. Или влиза в положение, или излиза.
Но понеже имаме дете в картинката, все ми се иска , да не излиза.

# 328
Да не му донатягаш мозъчето със заплахи, че ще го изоставиш, като супер санитарен минимум.
Имаме дете, пробутано на гаджето на татко, което също не го иска. Трето изоставяне за 9 години. Ми - не го взимай бе, като не.можеш да се оправиш. Да беше пробвала първо приемна грижа, на практика е същото.
Авторке, извади си памука от ушите и си го пъхни в устата.

# 329
Апартаментът е наследствен на майката, върви със запазено право на ползване и издръжка на бабата по майчина линия. На нея пари й се пращат регулярно от майката, защото работи като чистачка на 4 часа в една от държавните служби, ясно е с какъв доход. Същата баба е играла не малка роля в разпада на семейството им, откакто детето е при нас мъжът ми не разговаря с нея.

Кредитът е обединил редицата други по-малки, изтеглени по време на съжителството им за ремонт на гореспоменатия апартамент и издръжка на семейството. Майката не е работила много, а когато е работела е било за по месец, два и е напускала, защото работата не й харесвала.

Мъжът ми не е от практичните хора. Уникален е професионално, тип "лудия учен", ама опре ли до прости житейски работи не го търси, изобщо не е оправен в това отношение.

Общи условия

Активация на акаунт