Отговори
# 675
Рийп, на думи и на двамата то им е всичко, ама на дела...

Добре, нека видим как ще се справиш в ролята на добра фея.

# 676
Даскалка, надявам се лостовете, които си задвижила да подействат.

До тук какво разбирам – имаме едно изоставено от родителите дете, което точно във възрастта, в която е имало най-голяма нужда от нея (майката), от нейната фигура на родител, подкрепа, опора, тя го залъгва и постоянно отхвърля.

През това време детето, оставено за отглеждане (защото възпитание не е правилната дума тук) при баба и дядо запечатват изпускането на момчето и тоталната липса на възпитание, навици, дисциплина, граници.

После вие с мъжа си (неговият баща) вземате детето да живее при вас, тъй като бащата явно решава, че му е жал и все пак иска да встъпи в ролята си на баща (ако питаш мен, след дъжд качулка и грешен ход). А разбираме, че когато сте само двамата имате пълен синхрон и разбирателство. Очевидно нито ти, а особено той няма готовност и умения да се справя с момчето. А то вече е с емоционалната нагласа, че е изоставено и ще "мрази" всички и всичко.

Поведението на детето като агресор е съвсем естествено продължение и обяснимо. До тук повечето потребителки са на едно мнение.

И тук идва тънкият момент – много от потребителките не осъзнават, че в такива ситуации работят именно поставяне на граници, категорични и последователни. Мерките трябва да се препоръчат от специалист, запознат с конкретния характер, поведение на детето. Приказките за безусловна и безкрайна обич, любов и търпение са тотална грешка, когато е изплискан вече легена.
От устата на психолог едва ли ще чуете нещо категорично и конкретно като "да, момчето е изпуснато", "завършен агресор" и т.н. Но и аз съм на мнение, че много се подценява това поведение – всъщност той расте в един свят на неглижиране, ненаказуемост и тотална липса на мяра и граници, което си го кове като бъдещ психопат, насилник и т.н.

Даскалка, на мен ми се струва, че дори и детето да остане там да живее тази година, ако пастрокът е по-разумен, както спомена, той няма да издържи дълго с тази липса на възпитание, гаменско поведение и безконтролие от страна на детето. Така че съвсем не е изключено да получи пердах, откъдето най-малко очаква.

П. П. Като се каже "няма право да пипа чуждото дете". Те в детските градини щото ги галят лелички и учителки само с перце. На такива строявания съм била свидетел, а да не припомняме записите с битите дечица.

Не знам къде живеете, в кой малък град, но подобни лендзави и нагли поведения се наказваха по мое време като ученик с изгонвания от час, забрани за присъствия на събития или писане на допълнителни домашни. И родителите бяха ок, имаха респект към мерките. Детето също. Сега стана пълен хаос – децата нямаш право гък да им кажеш и какво – виждаме, качват се на главите на всички, нямат абсолютно никакъв респект нито към родители, нито към учители, камо ли към чужди хора.

Пресен пример, онази седмица сме седнали с щерката в едно KFC, всички хора по масите си хапват тихо и кротко. Влиза една тумба момченца, между 10-13 годишни. У-а, викат, крещят, блъскат се. Хубаво, всички си траят, до тук добре, да кажем превъзбудени, деца. Седнаха на една маса до нас, па нещо не има хареса, айде на друга, обаче нали, едното е много курназ – заряза разкъсани салфетки, хартии, поднос, че що да чисти. Човекът, който е охрана (възрастен, спокоен мъж), не издържа и му казва: "А няма ли да си почистиш след теб?".
Онова като ревна и се развика с все сила да не би да не го чуе някой в немалкото КФС: "Бе не съм аз, беее. Не знам кой е бил на тая маса. Ти кво искаш?".
А човекът много добре знае кой е бил на масата, защото ги наблюдаваше през цялото време как вандалстват и вдигат джангър за цяла армия. Каза му: "Много добре видях, вие седяхте тук, нали ви наблюдавам, как да не си ти?".
Онова се извъртя, върна се с гръм и трясък – взе табла, боклуци, с ръчкане, удряне, грубо си "почисти" – ядно и гневно. Обърна се и рече: "Айде, от мен да мине, защото съм добър човек."

Ей, както ядях, кръвта ми се качи в главата. Как се сдържа тоз мъж близо 2  метра, не знам. Та така за либералното възпитание на децата или тоталната му липса, по-скоро. Мерси съм аз от този тип възпитание. Аз си оставам консерва за дисциплина, ред и поставянето на граници.

# 677
  • Варна
Майката се е провалила в първите 7 г.,но сега се очакват чудеса да го превъзпита и промени. При момчетата , мъжкия - бащиния модел е по - важен . Той се копира , дори неосъзнато .
Ако има решение за присъждане на родителски права на бащата, как ще реагирате и планирате бъдещето си , daskalka ?

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 15:22 от Viviana91

# 678
Real, стига си заплашвала. Повтори вече 100 пъти колко прилежна доброволка си и как ще й разкажеш играта на авторката. Четящите и пишещите в темата не са наивни деца, всеки си прави изводите.
Никой не заплашвам. И нищо не съм повтаряла 100 пъти. Споменах го веднъж.
Явно такива неща се набиват на очи, знам ли.
И да. Повечето изглеждат наивни, че и я защитават. Щото тука е пълно с възрастни хора, масово родители, които гледат и нищо не казват или правят.
И не е само в тази ситуация.
Еми съжалявам, ама за тва няма да ни свършат проблемите.
Ми да. Който може, разпарчетосва. Яд те е, че ти не можеш ли? Всеки го може всъшност, не е трудно. Особено за подобни неща.
Ама никой нищо не прави.
Там е проблема.
Типично по български даваме акъл и гледаме сеир.
Ай стига вече.

# 679
Ласка, сигурност, стабилност.
Ласките не всеки ги умее,Луна.И това не значи,че човекът е лош.Освен това,не знаем,може да е имало и ласки..
Но сигурност и стабилност,при условие,че биологичните родители не са в състояние да подсигурят,не виждам как друг човек би могъл.

...

Няма нужда да ми обясняваш какво не умеят възрастните и кой колко е некадърен или неангажиран в тази история, Какво. Това е жизнена необходимост за едно дете.

# 680
  • София
Така е, нищо никой не прави.
На запад има семинари за "проблемни деца", рразбирайте тези, които проявяват студенина, липса на емпатия и кесят пред вратите, да подслушват като Полоний и т.н. А не да ги съжаляват колко са наранени и нещастни. Сега са наранени и нещастни на 9, а на 19 вече ще е завършен насилник такъв човек.

# 681
Ласките не всеки ги умее,Луна.И това не значи,че човекът е лош.Освен това,не знаем,може да е имало и ласки..
Но сигурност и стабилност,при условие,че биологичните родители не са в състояние да подсигурят,не виждам как друг човек би могъл.

...

Няма нужда да ми обясняваш какво не умеят възрастните и кой колко е некадърен или неангажиран в тази история, Какво. Това е жизнена необходимост за едно дете.
Факт.
И от всички хора на света,именно авторката ли трябва да носи вината,че детето не получва ласки?

Всъщност я да я питаме нея:
Авторке,ти това дете,гушкала ли си,целувала ли си,бърсала ли си му сълзи,приказки за лека нощ чела ли си му?

# 682
Така е, нищо никой не прави.
На запад има семинари за "проблемни деца", рразбирайте тези, които проявяват студенина, липса на емпатия и кесят пред вратите, да подслушват като Полоний и т.н. А не да ги съжаляват колко са наранени и нещастни. Сега са наранени и нещастни на 9, а на 19 вече ще е завършен насилник такъв човек.
Точно. Никой нищо не прави и в двата случая.
Трябва да се търси някаква отговорност и в родителите и в децата, ако вече са неспасяеми.
Но за всичко си има причина.
Ако родителите са некадърни, поне детето може да се спаси на време, преди да се е превърнало в поредния социопат.
Достатъчно външната ни среда ни изкривява.
Ако и вкъщи е ад... Кво прайме.

А ако говорим за на запад, до сега детето да е взето и родителите жестоко санкционирани, преди да се е научило да подслушва.

Кой да го научи на тая емпатия- Баща идиот, бабите с магиите, майка му, дето го зарязва, или тая, дет не му е никва и не го иска в къщата си?

# 683
Никой нищо не правел ли?
Е все някой му е помагал с домашните в първи клас,все някой го е водил по психолози.Все някой се опитва да накара майката да проумее ситуацията и да бъде адекватна майка на детето си....

Авторке,ако детето нямаше такова проблемно поведение,а беше едно мило и обичливо същество ти би ли имала против то  да живее постоянно с вас?

п.п.А ако там при майката нещата видимо се влошат,какво ще направиш?

# 684

...

Факт.
И от всички хора на света,именно авторката ли трябва да носи вината,че детето не получва ласки?

Всъщност я да я питаме нея:
Авторке,ти това дете,гушкала ли си,целувала ли си,бърсала ли си му сълзи,приказки за лека нощ чела ли си му?

Ако въпросът ти е към мен, погрешния човек питаш. Не познавайки ситуацията, нищо не мога да кажа, нито съм твърдяла нещо подобно, че да срещам тоя смешен патос след коментара си.
Но и не харесвам обсесии , като прочетената в много постинги на авторката тук. Издава нежелание да се направи нещо реално и полезно за това дете, а просто да го няма в картинката, за да не я разваля. Глупаво е много това, поне според мен. без да се наемам да оценявам всеки един... най-малкото е глупаво за авторката, щото ще си строи живота, отмахнала бомбата със закъснител надалече евентуално.... само че е обвързана с бизнес, свои пари и желание да роди дете от бащата...
В случая, за авторката важи приказката "Каквото човек сам си направи". За детето, като чета всичките до един са му се упражнявали с нефелността си и резултатът  няма да е само видяния дотук.

# 685
Няма нужда да ми обясняваш..Въпросът е риторичен..

# 686
В такива случаи е наистина най-добре да се намесят институциите, преди детето да се превърне в младеж, когото не бихме искали ние и ли децата ни да срещнат на улицата. Като не могат да се справят в семейството, ще ги подкрепят.

# 687
Всичко съм правила, хора. Не искам да правя списъци сега, че ще излезе, че ме уплашиха и бързам да се защитавам Simple Smile

Детето не ме иска. И на кътни зъби да се изправя, все същата.

Детето иска няколко неща.

1. Да е при майка си.
2. Майка му и баща му да се съберат пак

И двете естествени за дете в неговото положение.

Освен това, по възможност да умра, ако не, поне да се махна и да ги оставя двамата с баща му в нашата къща, плюс парите ми, естествено. И апартамент искаше да му купя преди време Simple Smile Има кой да го научи. Грам няма да се изненадам, ако си фантазира майка му и баща му да се съберат и тримата да живеят в дома ми. Майка му преди време беше качвала снимки на детето, снимани у нас във Фейса като свои, така че знам ли на кой какво му се иска вече 🤣🤣🤣.

Ако се стигне до юридическо оформяне на правата (от което и двамата био бягат като дявол от тамян) и те бъдат дадени на бащата, което не е малко вероятно, тъй като той ги упражнява фактически през последните години, ще поставя условия, при които детето да живее в дома ни, ако не - раздяла. Бизнесът ни не позволява временни решения, да се изнася, да почва друга допълнителна работа вместо дохода от тук и прочее. Ако ще е край, ще е край на всичко.

Не бих се изненадала да излезе с предложение да остане поне да бачка, срещу заплата. Което също няма да стане. И така.

# 688
Ако детето се държеше нормално и нямале проблеми в училище и т.н., изобщо нямаше и да се повдига темата, писах по-горе. Но не това е фактическата ситуация.

Рийп, то в Англия по-лесно и бързо първо ще му диагностицират синдромите, второ за СОПовете му е по-добре, заради опциите за различни нива на предметите. Но това са аргументи за нормални родители, а не за щрауси като нашите

# 689
Детето ти иска парите? Преиграваш яко.

Не си успяла да заемеш подобаваща роля н живота на детето, защото бащата не те е подкрепил. На него се сърди.

Общи условия

Активация на акаунт