Отговори
# 720
Защо всички изкарват детето жертва. Жертва е само на обстоятелствата, което не означава, че е жертва по принцип и всичко трябва да му се прощава. Защото то е яхнало съвсем инстинктивно тази вълна.
Напротив, детето има късмет, и му се дават шансове – нито е жертва на трафик на хора, нито е без родители.
Изумена съм просто как се неглижира подобно детско поведение и се обвинява авторката в какви ли не демонизми. Колко от бащите на вашите деца са взели активно участие във възпитанието им до 10 години? Ролята на мъжа, бащата в тази възраст е да е фигурата на авторитет, да е стабилната фигура, база на морала в семейството. Ролята на майката е да насочва, показва, дава грижа, обич, подкрепа, да учи на нормите на света (защото нали, не живеем всеки в пещера, общуваме и живеем в социуми).
Ако няма майка, тогава може бащата да изземе тази функция, а тук има една фиксация на детето над отхвърляне от майката и после една безкрайна омраза. И няма нищо да се промени, тъй като то знае, че майката е жива, някъде там. И не го иска.

# 721
"...Ролята на мъжа, бащата в тази възраст е да е фигурата на авторитет, да е стабилната фигура, база на морала в семейството. Ролята на майката е да насочва, показва, дава грижа, обич, подкрепа, да учи на нормите на света..."

Мъжът не изпълнява ролята си. Майката я няма. Тази, дето се преструва на загрижена "мама", също не дава обич, подкрепа.

Е как да не съжалиш детето. всички други са възрастни и правят каквото си искат. Тогава защо скачате като ужилени, че и детето иска да прави като тях(каквото си иска)?

# 722
  • София
Но какво гушкане от жена, която записва 7 годишно дете, за да се застрахова ако я обвини ... в не знам какво.
Когато стигнеш до момент, в който искаш да записваш другия, положението е лошо. Ама отсрещният обикновено е виновеният, а не ти налудничавият.
От всичкото, което прочетох, за мен авторката е жертва на цяло психопатно семейство, манипулативни, интересчии и агресивни.
Просто хората не виждат по- далеч от носа си, щото е дете и никой не смее да си помисли, че може да е зло. 9- годишно да слухти по вратите като крийпър, да прави сметки на чужди пари, да иска смъртта на някого, да го рита в корема. Майката е типичен егоист, за***ла (да, това е глаголът, не изоставила, не напуснала) детето си, лъже го без капка свян, прави се на забавна майка, бащата е скрита лимонка. Уж тих и не се меси, но допринася за отвратителното поведение на детето си, което не бива санкционирано.

Няма да се учудя, ако я четем във вестниците и наистина я пречукат. Ще си живеят с бизнеса и парите ѝ, в къщата ѝ, а утре ДЕТЕНЦЕ ще рита някоя девойка, дето майка ѝ не ѝ е казала, че границите са, за да НЕ се пресичат. Ако си нормален човек.

# 723
А и проумей, че  детето не е виновно. Мъжът ти е виновен, как може да позволи на детето му да се държи така с човека който обича ... Аз на моето дете не бих позволила с някой непознат на улицата така да се държи, пък какво остава с някой който обичам и трябва да се научи да го уважава ...
Да!!!

# 724
Каква жертва, като сама се е поставила в това положение. С широко затворени очи е настояла да вземат детето от баба му по майчина линия!!!! Защо? - Да си играят на добро и сплотено семейство ли?!

# 725
Детето си е дете. Добро, лошо, възпитано или не, то горкото е такова, каквото са го направили възрастните и самО не може да се промени или си реши проблемите. Бащата трябва да си поеме отговорността и да обръща повече внимание и грижи за детето си! И да се разбере с бившата си, да изиска и от нея повече отговорност и грижа за него, макар че при веднъж сложили се вече така отношения, не виждам как могат да се променят. Но не е работа на новата жена да превъзпитава майката "да си изпълнява майчинските задължения"! Авторката, щом е харесала и "взела" мъжа си с дете, ще си носи кръста. Както и повечето втори татковци го правят всъщност!

# 726
Как ще ги обича това изродче - то чак аз го намразих - това не е човек. Мани че е разглезено, а е и зло и манипулативно. С удоволствие и нетърпение бих го натирила при майка му. Никой не го иска това дете - даже и бабата не иска да го гледа безплатно. Явно има защо. Пълно е с деца идиотчета - вие от де мислите че са се пръкнали възрастните идиоти. Разбирам авторката - такова изчадие не можеш да се насилиш да го обичаш. Но не разбирам защо като не я иска тя продължава насила да седи в живота му. Заради баща му, който очевидно не я обича, а само я използва. Ами сама си е виновна и съм сигурна, че го осъзнава, но от инат и криви сметки не иска да пусне неподходящите хора от живота си. За мен тази връзка е с предизвестен край, който ще сложи бащата рано или късно, поради ината на авторката да не пуска лайното, което е захапала.

# 727
Ама той хронично се натриса да живее по апартаменти на жени. Горканчо, клетичък.

# 728
Каквито родителите, такова и детето, то как да е друго.

# 729
Ей, пришки ни излизат на езиците да повтаряме в тази тема и в свекървенската, че проблемът еи в мъжа, ама пусто -той нещастен, жертва на лоши жени, жив да го ожалиш.
Наиш кога ще оставя сина да нагрубява, да не говорим удря, ММ. Може да е всякакъв моят мъж, но го изгледа и на практика му е баща. Елементарно уважение б@си. Що за хора...

# 730
  • Paris, France
Catcher,   ако авторката е жертва, тя не е жертва на 'психопатското семейство', както пишеш, а на собствения си инат. Знаела е, че мъжът не е читав финансово и социално и че влачи емоционални тежести.

Майката едва ли е "за""ала" детето. Според мене ме е осъзнала различията в начина на живот, все още не е устроена, живее с мъж и не и капят пари по главата. Може и да се страхува да не и го вземат социалните там ако ме учи и покаже проблем. Докато е била в България си е гледала детето и даже е настанила горкия безимотен баща. Преди да замине детето е поверено на баба

# 731
И е взето в момента, в който се проявява кифла, която иска 600те кинта.
Авторке, съвет - не приемай мъже в дома си. То па бива бива, ама такава липса на самоуважение....
Имам приятелка, с два имота - под наем живеят. Наемът делят и понякога плаща той. Веднъж беше приела един, разказа й играта, и оттогава си научи урока. Изобщо мъж да не.може да осигури жилище , не знам, не знам. Като иска гаджлък, да осигури поне къде.

# 732
Леле, ама как пак се разфантазирахте... Поне четете цялата тема, моля ви, че пак трябва да пиша от А и Б, кой кого колко е гледал и прочее.

Гадно е, но е точно така, понякога има и ... хайде да потърсим политически коректна дума, че много е чувствителна аудиторията. Или да си го кажем направо, няма какво да се чете между редовете. Точно както има деца с диабет, алергии и прочее, така има и деца с лошо психично здраве. Малък е, но го има. Сред убийците има и деца на неговата възраст. Сега, колко вродено, колко придобито, няма как да се каже, не съм там от първия ден. Самата майка е със СОП, едва е избутала гимназията, бабата 600 кинта и лелята, сестрата на майката, не са стигнали и до там. Лелята на малкия има три деца от три различни мъже, като първите две са зарязани на бащите точно като нашия малки, на почти същата възраст, а третото е с аутизъм и се отглежда основно от бабата по бащина линия, макар, че тя все още живее с него. Има си там някаква семка генетично, която тук избуява една идея повече. Съгласете се, че не е нормално дете на неговите години да иска така неистово някой да умре, колкото й да го подучват. Като ходеше на един от бойните спортове пак се проявяваше и треньорът го наказа с 400 клека. Направи ги, хора, 400 клека, и му се изсмя в лицето. Много още мога да напиша, но няма смисъл.

Доколко са поправими нещата ... Ако се запази настоящето положение, никак. Трябва да се вкара майката в картината, пък дори и само за да разпише за по-интензивна психо-психиатрична намеса. Аз не мога, бащата без нея, дори и да се съгласи, също.

# 733
А защо искаш да раждаш от него? Генетично е кофти, манталитет също, пари няма.

# 734
Има си там някаква семка генетично,
Има, има. Хубаво, че мъжът ти го е донесъл щъркелът и той няма нищо от тези гени.

Общи условия

Активация на акаунт