Университети в Германия и други държави с немски език 12

• 46 013
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • Deutschland/HE
На сайта на ДПД може да се види много подробно къде е пратката и дава информация в дена на доставката кога ще бъде доставена, примерно между 12ч и 13ч.

# 616
  • Варна
На сайта на ДПД може да се види много подробно къде е пратката и дава информация в дена на доставката кога ще бъде доставена, примерно между 12ч и 13ч.
Да, но номерът за проследяване към DPD не е ясен към момента на изпращане с Арамекс и затова се налага допълнително уточняване ,след като пратката влезе в Германия.

Русалке голям респект към твоето творчество! И аз не знам немски, но хващам вече някои съществителни, та разбирам долу-горе за какво иде реч. Както съм казвала неведнъж - голям късмет имаме, че имаш студенти в Германия и пишеш тук. Да са ти живи и здрави щерките, да завършат успешно, а ти да продължиш да споделяш в нашата Lieblingsthema.

G.D. Много мил жест с това писмо.

Дъщеря ми също споделя колко е добро отношението на преподавателите и административния персонал към студентите. Никога и по никакъв повод не е почуствала различно отношение или пренебрегване. Впечатлена съм как организират изпитите така, че всички да са поставени при равни условия и да се сведе до минимум субективния фактор. Това е много трудно при устни изпити, какъвто беше част от първия им държавен изпит, но организацията им е безупречна.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2019, 10:01 от Ясмина

# 617
  • София
Леле, за момент запалих моторетката, но ми мина. Знам, че Арамекс България не проследяват пратките, но въпреки това влязох в графата tracking. И там се мъдри актуализация от днес и инфо, че местонахождението на пратката към едикой си час е София, България. Грабнах телефона и а да ги накокам, когато се оказа, че двата кашона са вече във Франкфурт, току-що доставени до депо на ДПД. Продиктуваха ми двата номера, но ме предупредиха, че още няма да има информация на сайта, понеже тепърва ще бъдат разпределени. Все пак проверих, пише си точно това - пратката е в депо на  ДПД и чака разпределяне. Simple Smile Тоест вероятно утре ще е в Аахен.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2019, 12:30 от пенсионирана русалка

# 618
Eто виж колко бързо стана.
А аз да питам, докато сме на вълна пратки. Искам да изпратя колет на сина си някъде около 26,10,2019 , когато е именния му ден. От сутринта прозвънявам на различни куриерски фирми, чиито телефони намирам в интернет и всички тръгват от София. Ако случайно знаете за сигурен превозвач, който минава през Пловдив или близко населено място, моля за информация. Ще изпращам предимно хранителни продукти и Арамекс или Спиди не ми вършат работа. За големия до Холандия имам превозвач, там нещата са много стиковани, но странно, човекът не вози до Мюнхен и ме отсвири да си търся друг вариант.  И аз съм отново във филм...

# 619
  • София
Свържи се  във Фейсбук с Метински, пращала съм с него багаж на голямата девойка преди 2 години. Минава през Мюнхен. Simple Smile

https://www.facebook.com/metini.martini?fref=gs&__tn__=%2CdC … hc_location=group

# 620
Благодаря за контакта, писах му, не пътува до Пловдив. Ще продължавам да търся.

# 621
Имам въпрос към тези,които са кандидатствали за общежитие в Аахен. Слад като подадете формуляра за кандидатстване след колко време се получава имейла за потвърждение? Днес сина ми цяла сутрин подпълва екземпляра за кандидатстване за общежитие, подпълни и нещо като анкета за самия него, казва,че е натиснал бутона да потвърди. Върнал се да си провери избора на общежития и т.н. и го изпратил. Вече 2-3 часа не му изпращат имейл за потвърждение.

# 622
Здравейте 11 клас съм, решил съм че ще следвам в Германия. Да ви питам какво ще ми е нужно. Как стои въпроса с дипломата. Не съм много наясно. Странно ама родителите ми никога не са ме питали какво ще следвам, то те по принцип също нищо не знаят, няма от къде, а междувременно съучениците ми са отдавна подготвени, те са далеч по запознати от мен. Общо взето казвайте каквото мислите. Да допълня че нямам проблеми с оценките, в рамките на разумното. Чудя се каква диплома ще ми е нужна. Не съм решил за специалността... ама съм добър с математиката, може би ще е нещо от рода на инженерство... няма да навлизам е подробности. Благодаря ако сте стигнали до тук.

# 623
Здравей, започни с желаната специалност. Виж в кои унита се изучава. Виж разликата между университет и хохшуле, дай си сметка какъв тип обучение търсиш - академично , с повече теория, или приложно - с повече практика.  Избери си по твоя преценка - локация, настаняване и др. Започни старателно да четеш сайтовете на избраните унита - всичко - апликационен процес, срокове, изисквания. От там ще разбереш какви изисквания има унито към теб  - ниво на владеене на езика, вид на сертификата, изисквания към успех ( при инженерните специалности всичко около 5 ти върши работа). 11 клас е ок да се започне. Всеки ден, по малко, влизай в сайта на харесаното уни и го проучвай - каква е системата на кандидатстване, дали е директно към унито или се минава през централизирана система - не е сложно, всичко е обяснено прекрасно. Когато, четейки ти възникнат въпроси, добре е да имаш консултант към който да се обърнеш за разяснение. Примерно, след януари на 12-ти клас можете да дискутирате въпросите които ти възникват, консултантът също ще проучва, успоредно с теб и ще ти помага да си изясняваш детайлите. Ще ти помага с документите и превеждането им в изискуемия от унито вид.

# 624
Здравей, започни с желаната специалност. Виж в кои унита се изучава..............
Благодаря Blush

# 625
Първо трябва да решиш с какво искаш да се занимаваш в бъдеще,а от там и да намериш пасващата специалност. Чак тогава може да се говори конкретно за дипломи и други критерии, които гарантират прием. И е най-добре при избора да прочетеш в началото какво представлява всяка специалност и свързаната с нея професия. 

# 626
  • Варна
И е най-добре при избора да прочетеш в началото какво представлява всяка специалност и свързаната с нея професия. 
Напълно подкрепям това мнение. И като за начало, предлагам да се започне с внимателно четене на този сайт: https://faq4uni.com/

# 627
Eто виж колко бързо стана.
А аз да питам, докато сме на вълна пратки. Искам да изпратя колет на сина си някъде около 26,10,2019 , когато е именния му ден. От сутринта прозвънявам на различни куриерски фирми, чиито телефони намирам в интернет и всички тръгват от София. Ако случайно знаете за сигурен превозвач, който минава през Пловдив или близко населено място, моля за информация. Ще изпращам предимно хранителни продукти и Арамекс или Спиди не ми вършат работа. За големия до Холандия имам превозвач, там нещата са много стиковани, но странно, човекът не вози до Мюнхен и ме отсвири да си търся друг вариант.  И аз съм отново във филм...

По-назад в темата писах за тази фирма -  http://bulkris.com/ - взеха багажа на синът ми от общежитието и ни го докараха до входната врата

# 628
Без да искам съм нацелила точно него. Обеща ми, че ще мине през Пловдив, за 30 кг. пратка- 50 евро до врата в Мюнхен. Избрах тази оферта сред десетки на които прозвъних вчера, видя ли се най приемлива. Уговорихме се да се чуем седмица преди ориентиривъчната  датата на която искаме да се получи колета. Страхувах се дали е читав превозвач, но твоите думи ме успокояват. Дано всичко мине гладко. Благодаря много за съвета.

# 629
Нашата сага с търсене на жилище в Аахен продължава вече шести ден. Младежът и сестра му обикалят по огледи и нищо, и нищо. Казват на наемодателите, че са съгласни да наемат, имат и декларация, че аз ще плащам наема. Но наемодателят, или този, който показва жилището, казва, че ще се обадят по- късно на избрания кандидат за наемател, и дотам.
Аз търся в интернет, попаднах на Studentenverbindungen, които дават стаи, но не разбирам какво представляват те. Синът ми се притеснява да не са някакви сектантски общества. Имате ли представа какво са?

Общи условия

Активация на акаунт