Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 19

• 29 787
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
Като сме почнали темата... на мен пък сестрата на свекървата ми подари хавлия за баня, която е за поне 6-7 годишно и кувьорчета, които са правени, когато мъжът ми е бил на 5 годинки 😂. Та', вероятно и хавлийката е взимана там някъде.

# 541
Скрит текст:
Много е спам, но не мога да се сдържа по темата за подарените дрехи. За първия РД на големия син лелята на мъжа му изпрати къси гащи за 6-7 г. с картинка и надпис Hello kitty. Викам, айде, ще ги пазя за второто, евентуално. Да, ама и то се оказа мъжко, та тая година като разтребвах пролетта гардеробите, ги изхвърлих.

Точно и на мен лелята на мм подарява най-големите глупости Joy а има две деца..

Попаднах на тази статия и някои митове не ги бях чувала даже, но много се смях. 😆
https://m.dama.bg/article/17-mita-za-kurmeneto-razbiti/20430

# 542
Скрит текст:
Съвсем офф топик, защо хвърляте нови, здрави дрехи? Има толкова групи за подаряване,  за продажба на символична цена, благотворителни базари... Толкова хора в нужда. Може би не винаги си струва занимавката, но това изхвърляне на нови неща малко ме втрещи 

# 543
Скрит текст:
Съвсем офф топик, защо хвърляте нови, здрави дрехи? Има толкова групи за подаряване,  за продажба на символична цена, благотворителни базари... Толкова хора в нужда. Може би не винаги си струва занимавката, но това изхвърляне на нови неща малко ме втрещи 
И аз мисля като теб и досега не съм изхвърлила, а съм решила да ги продам или подаря. Отчитам го като грешка, защото нямам време да се занимавам, да снимам дрешката, да правя описание, за толкова много дрехи. Имам си дете за гледане и това ми е последното на главата, та засега само трупам.
Ама вие що не казахте по рано, че тия абсурдни подаръци са масова практика, че да се подготвя психически и да не се ядосвам 😊.

# 544
  • София
Моджо, никъде не искат дрехи вече.и с тия магазини втора ръка за парите, за които пращаш един чувал по Еконт, можеш да си купиш един чувал втора ръка, които обаче поне си избирал.
Днес извадих две торби дрешки 0-6м, които сега ще се чудя какво да правя...

Та днес като се занимавах с дрехите, открих торба с блузи за 1-2г. Явно са ни ги подарили миналата Коледа, когато Ема е била на 1м 😂 Лошото е, че утре ми пристига поръчка от Джордж, в която има още толкова блузи 🙄

Големите ми деца онзи ден се появиха да кажат лека нощ с някакви пижами, невиждани от мен, с по 10см са им големи. Питах ги откъде ги изкопаха и казаха, че са им от преди няколко години още 😂 но никой не помни от кого.

# 545
В София на няколко места има контейнери на БЧК за дрехи. Аз там ги оставям. Исках на бежанци да ги даря, но не можело ако дрехите не са минали химическо чистене, ами нямам парите за това. Пускам ги в тия контейнери. Има на Икеа и на Метро. Имаше и някъде в центъра,но не мога да се сетя къде в момента.
Моята майка, въпреки изричната забрана да не купува дрехи без да се съветва с мен, ми донесе една купчина розови поларни простотии (щерката е пролетно бебе), върнах й ги директно. Аз явно съм най-малко толерантна към подобни подаръци 😂 лошото е, че продължава да купува без да пита и аз продължавам да й връщам покупките. Най-забавното беше,че й обясних, че не съм купувала на детето ританки и няма да купувам. Взела съм клинове и чорапки. Ама как така без ританки?!?! И естествено в торбите с дрехи беше пълно с ританки.

# 546
Оф, болна тема. Мойта майка ги праща с колети от България до Бразилия. За щерката шест!! комплекта розови с ританки, шапки и жилетчици, един и същ размер 62. Като децата ми са породени и си имам предостатъчно дрешки. Плюс това шапка в Бразилия, нали.. А ги купува разни от кварталните магазини и аз никога не ги харесвам, финтифлюшки и пайети, поне да вземе нещо там H&M, по-малък шанс има да е греда. И пластмасови играчки тип лев и двайсе, все едно тука боклуци не продават. С първородния пък, който се роди 54см, свекървата беше пратила (освен всичко останало в ТЪМНО синьо и черно, нали е момченце, да се знае) ватиран космонавт 56см (или беше 52..). Те нещата пътуват по +/- месец до тук, но таз вата нямаше да ни потрябва, дори и да беше по мярка. Хихи и разни дрешки 2-4 години имаше в колета, снимах го до тях, можеше да се побере в ръкава.

Майка ми ме пита онзи ден по телефона дали още кърмя, но сз бял нещо кисела и с такъв тон отговорих “що питаш”, че май спестих един бисер за темата, нищо не посмя да каже 😬

# 547
Минимум три пъти в годината по минимум три торби оставям в тези контейнери, много са удобни. Последно преди месец шест торби занесе мъжът ми. Дано отиват по предназначение.

# 548
Нашия контейнер се отваря от братята и се разхвърля навън. В H&M чета, че можеш да занесеш всякакви дрехи и ти дават ваучер за отстъпка като пазаруваш. Уж да носим сега с мъжо и забравихме 🤷🏻♀
Тези ватираните и в България на най-големия студ няма да ги облека на децата. А едната им баба все такива харесва и ми носи. Последно и колани за прохождане ми донесе 🙄 казах ѝ, че не съм им фен и няма да си водя детето на каишка 😃

# 549
Такива контейнери май има във всеки по-голям магазин Фантастико, ако са с подземен гараж.

Фиффи, мен свекито, баба ми и бабата на мм със всяко обаждане (т.е. всеки ден, през ден) ме питаха кърмя ли още. Отговора от баба му най-много ме радваше, обаче "Нека, нека.." 😃 Моята баба след това питаше "Е, кога ще го отбиваш тва дете?" - ми като тръгне на училище, много ясно 🤣

# 550
Нашия контейнер се отваря от братята и се разхвърля навън. В H&M чета, че можеш да занесеш всякакви дрехи и ти дават ваучер за отстъпка като пазаруваш. Уж да носим сега с мъжо и забравихме 🤷🏻♀
Тези ватираните и в България на най-големия студ няма да ги облека на децата. А едната им баба все такива харесва и ми носи. Последно и колани за прохождане ми донесе 🙄 казах ѝ, че не съм им фен и няма да си водя детето на каишка 😃
Подготвила съм 4 торби за кампанията на HM. Оказва се,че може по една торба на човек (ако отидеш с мъжа си) и получаваш отстъпка от 15 процента за един артикул. Та, май пак ще уважа контейнерите на БЧК.

# 551
Не им ща и ваучерите. Само да знам, че дрехите ще се рециклират, а не да се разнасят по улицата и да се изхвърлят. 😊

# 552
Кактус,

Скрит текст:
Със сигурност може по две торби на човек на ден! Торбите трябва  да са от типа на Лидл, Била и подобни, пълни до горе. Мисля, че си заслужава, може всеки ден по две торби да носиш и на всяка торба ти дават ваучер, който може да се използва и онлайн.

# 553
О, мерси, аз пратих мъжът ми да пита в магазина, ама нещо е явно недоразбрал 😂
Айде някой да каже бисерче, че оспамихме яката.

# 554
Бащата на ММ вчера, пита базае ли още малкия (на 9 м.) , викам да,
 а той: ми той зa  това е толкова кротък, защото му е сладко млякото Joy

Why? I don't know... Laughing

Скрит текст:
Няма какво да питате, отивате и носите торбите, без да се обяснявате кой на кой е мъж и жена Joy Че тия в H&M много знаят.... как да се правят на интересни Grin

Общи условия

Активация на акаунт