Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 19

• 29 617
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Не знам кое издание е, нямам я книгата четох я от chitanka.info Grinning

# 631
Аз донякъде съм съгласна с книгата. Познавам жени, които са до такава степен гнусливи, че цяло чудо ще е изобщо да се стигне до там да забременеят, представям си ги каква гледка ще са ако трябва да кърмят. Народ има всякакъв, за някои явно е много гнусно, не знам как са възпитавани тия хора от малки, че да станат такива.
Психологическите въпроси са много тънка тема, ако чак толкова ти пречи кърменето може би наистина е по - добре да не кърмиш.
Това ми напомни за нещо, което моя приятелка ми каза. Тя успя да постигне релактация след три месеца помпане на сухо и хранене със сонда с кърма от банката за кърма и от мойта кърма. Каза ми, че това през което психически е преминала, само и само детето и да не е на АМ, е толкова тежко, че и се иска просто да си е останала само на АМ и да е от майките дето не им пука толкоз, реално нищо толкоз лошо нямаше да стане на детето. Може би това е имал предвид този дето е писал книгата - че има психически бариери, които са тежки за преминаване и само по-силните могат да се справят и понякога не си струва въобще да почваш битката. Тя е била убедена, че трябва да се справи в името на доброто на детето и се е справила. Аз също бих го направила, но не бих казала, че майките, които се отказват са сгрешили.
Искам да се включа и за гърнето. Съгласна съм напълно. Дъщеря ми е научена на гърне от новородено, скоро ще стане на годинка. От известно време почна да се стиска и да се изхожда извън гърнето като стане. Откакто я захранвам бях изпуснала само няколко пъти да свърши голямата работа в памперса и то само като не съм и обръщала достатъчно внимание, а сега от една седмица изпускаме всеки ден. Надявам се да е само период, така или иначе още е малка, ще мине и това 😊.

# 632
# 633
Майкооо 😂😂😂 що не вземе да пусне фурната на пиролиза и да натръшка пюретата вътре, тъкмо ги вдига 500°.

# 634
Тази има предвид процеса на пастьоризация (случва се на 72 градуса, има и ултрапастьоризация на 138 градуса за 2 сек), това важи при консервиране за години напред нали. 500 градуса ще стопят олово и калай. Заключение - лошо е да не учиш в училище, щото после правиш деца и не можеш да разбереш как едно пюре да направиш...

# 635
Аз затова захранвах по ЗВБ, защото моята фурна вдига само 300 градуса и не мога да си дезинфекцирам пюретата.

# 636
Тази има предвид процеса на пастьоризация (случва се на 72 градуса, има и ултрапастьоризация на 138 градуса за 2 сек), това важи при консервиране за години напред нали. 500 градуса ще стопят олово и калай. Заключение - лошо е да не учиш в училище, щото после правиш деца и не можеш да разбереш как едно пюре да направиш...

Има и още по-лошо заключение - ставаш лекар и разправяш глупости на пациентите си (жената казва, че от педиатъра си го е чула това) 🤦🏼‍♀️

# 637
Вярно, съгласна съм!🙄 ама подлагам под съмнение какво въпросната жена
е асимилирала като информация и мисля, че има доза лично творчество в изказването й😂

# 638
Точно това щях да кажа и аз. Той педиатърът може принципно да е прав, да има такава бактерия (както ботулизма) и да не се препоръчва стерилизация на пюретата, а просто пресни храни. Ама надали й е казал - третирай ги на 500° 😃.

# 639
По-скоро я е наплашил за да си купи готови пюрета, предполагам точно определена марка.

# 640
Това е най-вероятният отговор. Затова смятам, че и с АМ има някаква такава хава.

# 641
Из фейсбук:
"Съгласна съм... До към 7-8 месец, докато потръгне захранването и излезе някой друг зъб съм абсолютно "за" детето да бъде кърмено, изключително полезно и лесно... Но.. От тези месеци нататък нещата излизат извън контрол...Лоши, лоши, лоши... Изключително лоши навици се изграждат във вече разбиращото дете..."

# 642
Това в коя група е?

# 643

Декемврийски бебета 2018.  Като се замисля, рядко е имало смешни изцепки там, но това разби

# 644
  • София
Като го прочетох и си помислих как звучи като моята "приятелка" дето само избива вредни навици като сукане, гушкане и подобни. Пропуснала съм тази й публикация. Що не си дресира куче, а дете мъчи, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт