Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 19

• 29 572
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
Та тя нищо не дава на това дете. Я гледай каква е препоръката 🤣

# 721
Това сока.... Злато, то витамини, то минерали, течно злато е... Особено за бебета Joy

# 722
Вижте и препоръката за вода 🤔 как аджеба ще му вкарам 120-240 мл вода на ден на моето? Със сонда в стомаха ли? На почти годинка пие 4-5 глътки и това е, при все, че твърдата му храна е около 600 грама на ден...

# 723
Вижте и препоръката за вода 🤔 как аджеба ще му вкарам 120-240 мл вода на ден на моето? Със сонда в стомаха ли? На почти годинка пие 4-5 глътки и това е, при все, че твърдата му храна е около 600 грама на ден...
Идват ми само щуротии, за това няма да казвам нищо 😃
Слушах скоро история за майка, която си кърмила бебето от гърда, но след това цедяла и изкарвала по литър на ден от цедене. Това в продължение на година. И не, не била предизвикала хиперлактация с цедене, просто имала мноооого кърма 😁😁😁 да се знае!

# 724
Ужас! Ако е вярна историята, може просто да е имала завишени нива на пролактин още преди раждането, т.е. да е хормонално обусловено,тогава хиперлактацията е често срещано явление и без допълнителна стимулация. Абе, случаи разни!

Препоръки за вода няма да обсъждам.
Флъфи,нормално е. Като проходи рязко ще се заинтересува от чашата ти и ще я надига, просто залагаш пълни чаши и сменяш бодита.

# 725
В същата група преди малко четох как на 4-5м им заменят АМ с кисело мляко. Anguished Откъде е тръгнала тази простотия, за Бога, и как е още актуална при наличието на тонове информация по въпроса?!

# 726
Баща ми онзи ден ме изнерви. Оставихме детето при тях за няколко дни, защото е болна, а аз няма как да отсъствам от работа отново. Като отидох да я взема поседях малко да изчакам баща ми да се прибере. Е, не трябваше да го чакам.. Идва си и ми хвърля пакетче небет шекер на масата. Питам го за какво ми е това?! Той "ами за детето". Моля?! "Ми да, какво само я учиш на лекарства и антибиотици, това й давай и ще се излекува много по-бързо". От захар?! Започвам да чета опаковката - бяла захар. Какво полезно има в захарта?! Къде пише да е лечебна или да съдържа някакви витамини?! По-добре да й бяхте дали мед, защо захар, по дяволите?! "Абе, полезно е. Знаеш ли как ги хрупа и само вика "дай още""
Откачих от този тъп разговор. Още повече, че точно същия ден ми се обадиха за резултатите от гърлен секрет и е с кандида, захарта мнооого помага като има кандида, да, ама само й помага да се развива още по-добре....

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 16:33 от Анонимен

# 727
  • WonderLand
А мен пък свеки ме дразни косвено - дудме на ММ. На бебо му откриха леко размекване на костите - рахит и му завишиха вит. Д + калций. Пита свеки как е той - казваме ѝ, нищо не каза. После се обадила на ММ да му се кара колко била ядосана на мен, че не съм го захранила още и му заръчала той да ме вразуми и да дава на детето яйца вместо "тея химии" капките, че съм го лишавала от витамини. Бебето ми тогава беше на 4 месеца, да не говорим, че още не е захранен.

# 728
По-старите поколения какви абсурди говорят, не е истина!
Говорих с баща си по телефона преди няколко дни. Бебето ми е на 2,5 месеца и е на АМ. Изведнъж той ме пита не може ли да ѝ давам кисело мляко. Отговарям, че е малка за кисело мляко, а той, да съм питала лекарката на детето от кога може да даваме кисело мляко, защото АМ било боклук!!!?? Майка ми и тя го подкрепя, с брат ми сме били на кисело мляко, пък сме пораснали и нищо ни нямало..JoyJoy

# 729
Леле хора, като Ви чета и се разнервирах! Човек да се чуди вече как да общува и какво да говори на старите.
Лале, за кандидата ако е в лека форма има начин и без лекарство, моята консултантка по кърмене ми го препоръча, с крем за зърна на една конкретна марка, но за да не правя реклама ми пиши на лично ако те интересува. Минава за два дни, но само ако е в начална фаза.
Малко офтопик да ви информирам - Бебетата като ги изкъпеш задължително се успокояват, не е нормално да не се успокоят, но трябва винаги точно в 7 вечерта да се къпят и до 8 да са заспали. Ако в 7 и нещо излезеш на разходка с ергораницата и увити като пашкул, ще го простудиш, защото то излиза тъкмо изкъпано. Ама как така не е къпано, нали 7часа е минало вече!

# 730
Ами едно време АМ е било действително боклук. Първите адаптирани млека, пуснати от нестле са били захар и сухо мляко. Та, от части, ако погледнем от тяхната гледна точка, са прави. По-очудващо е, че не проявяват интерес да научат защо кисело мляко не се дава преди захранване, какви са евентуалните вреди, какви адаптирани млека има, какво съдържат. Ами се кара по една инерция "аз съм те отгледал и знам повече", която е безумна. Светът се променя постоянно, да си заровим главата в пръстта и да кажем щом е било така някога, така е правилно, ти не можеш да знаеш повече - не е аргументирана позиция, а направо глупава.

# 731
Напълно съм съгласна! Не могат и да приемат, че медицината се е развила страшно много от времето, когато ние сме били бебета, и въобще нищо не признават. Те знаели най-добре. Пълен ужас

# 732
Един бисер от лелята на мъжа ми:

"Не знам защо едно време децата нямаха алергии. Сигурно, защото още от втория месец им давахме сокчета" 🤣

# 733
Разбира се! Сокчета са панацея за всички болести по света 😁
Пс. И аз съм била от 2 месец на кисело мляко. Брат ми обаче е бил на АМ за цял месец 😂

# 734
Жената говори за мед Hushed

Общи условия

Активация на акаунт