Априлски бебета 2019 - Тема 2

• 28 462
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
Докато бях бременна все четях и бях все във филма, казах си “за детето няма да чета нищо”. Ама ... ето четох, голяма грешка 😃🤗 спирам

# 121
Нормално е да се потят като е жега и при нас е така. Затова повечето време е без чорапи за да не прегрее.

# 122
Единственото нещо , за което се бях ровила доста е като му се впи нокътя на палеца в кожата и естествено всичко беше грешно. Съвпадна с ходенето на ортопед , оказа се , че само смрадлика се слага. Добре, че не направих други тъпотии от четенето. От тогава не се излъгах да чета и по-скоро питам лекар.
За ваксините също треперих , но не четох.
Купих кул пач по препоръка на тази група и така.
Прекрасен ден! Simple Smile

# 123
Моето момиче е на 3 м. и 11 дни, тежи 6100 кг. и е 62 см. На смесено хранене е и се храни през около 3ч. Прави една пауза от 6 часа за 24 часа. Нейните крачета също се потят, дори като я кърмя в жегата и главичката и се поти, но все пак е лято, за мен е нормално.
Лек ден!

# 124
Моето момче на 3м тежи 5500гр и е висок 61см. Педи се изказа, че за 1 месец да качи само 500гр. било малко, и трябвало да дохранвам... Мисля, че кърмата му стига. Храни се горе долу на 3 часа. Прави нощни паузи от 5-6 часа, понякога и повече. Вие как мислите, дали му стига?
Нашите крачета също се изпотяват много.

# 125
И аз да се запиша в новата тема. 
Успявам от време на време да прочитам темата и да не пропускам,,но ми е доста трудно с двамата. За количката съм съгласна, че е рано за летния кош, освен ако не е с напълно легнало положение, а и те са доста открити и незнам как ще се предпазват мъниците от силното слънце. Аз като гледам ще изкараме със коша за новородено не повече от месец-два най много.  На 6-ти направи 3 месеца и е 60 см. и тежи 5300. Изцяло на кърма е и хапва вече по 6 пъти, рядко 7. Прави паузи от по 5 до 7 часа през нощта.  Последният месец е качила само 400 гр.  Педиатърката ни не каза нищо, но ми се вижда малко. Забелязвам напоследък, че не и се яде много. Хапне 10 мин. и ,  започва да се смее,  да говори, върти се и само захапва и се пуска, отдавам го на жегите, не ми прилича на кърмаческа стачка. При вас как е в това топло време.
Нашите крачета и ръчички също са потни докато е будна, но заспи ли се стоплят. Педито каза, че до 6 месец не могат да регулират Т си и затова крайниците са студени. А момата е доста активна още преди 10-тина дена започна да се обръща от гръб по корем. Вижда ми се рано, но човечето не спира, а и ми омръзна да я обръщам.
 На 4-ти ни удариха първите две ваксини, че баткото миналия месец беше болен, и ми вдигна Т  два дена. Вие давате ли някаква хомеопатия превантивно?

# 126
Нашата педиатърка ни изписа калциев гллюконат след ваксините- една третинка веднага и втора третинка от ампулата вечерта. Доколкото разбрах е с противоалергична цел.
Нямаше реакции.

# 127
Аз давам една хомеопатична комбинация превантивно преди ваксини. Баткото имаше атопичен дерматит, почти сме сигурни че от ваксините се беше получил, така че сега не рискувам без подготовка и слагаме само по 1 ваксина (Ротарикса е изключение).
Ние след 2 седмици ще слагаме втората ваксина.

# 128
И ние разделихме ваксините. Преди два дни сложихме другата и беше една идея по-раздразнителен през деня, а вечерта си спа добре. Педи каза, че колкото по-голям става, толкова повече ще реагира на ваксините, защото разбира повече. Но кул пача определено облекчава. На деня сменям през 4-5 часа, като в разрязваме на три, вечерта спи с нея и сутринта пак му слагам. Честно казано мен като ме боля главата си сложих една лепенка и много добре ми се отрази 😃

# 129
Ние откакто стана на два месеца имахме супер режим - от 10 до 6:30-7 спеше, спяхме и ние. Сега откакто стана на 3 месеца нещо прещрака и почна да се буди към 3-2-1.. не знам на какво се дължи, не й стига яденето, или й е жега.. но като се събуди и й давам да цоцне 5-10 мин и заспива. Лошото е че често и аз заспивам.. и тя остава между нас. Много ми се спи, а не искам да свиква при нас.. не че не ми е хубаво да се гушкаме .
Eclipse, бях споделила, че предния месец беше качила също само 500 гр и педи каза да дохранвам. Само че аз прецених, че така още повече ще намалее кърмата и не я послушах. Бях по настойчива- държах я повече време и по- често я хранех. Еми качи 650 гр. Според мен е глупаво да се водим по някакви таблици и норми. Но въпрос на личен избор.
Иначе се храним през 3-3:30-4 часа.

# 130
Същата история с буденето се получи и при нас. Снощи се събуди към 01:00, след 15 минути мъчение заспа, в 03:30 пак се събуди, този път вече гладна Grin   А само до преди една седмица си спеше до 04-05:00 часа.

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 08:56 от Mariq 94

# 131
Syrnichka, за сега също не мисля да дохранвам. Искам да кърмя колкото мога по-дълго. Кърма имам достатъчно, мисля си, че от жегите започна просто по-малко да папка и от там да идва малкото качване. Нашия тати отдавна се изнесе в хола да спи, а ние с бебчо блажено се гушкаме по цяла нощ.Blush
Относно кул пач съм изключително доволна. Онзи ден в стремежа си да помогна на малко котнце ме ухапа и ми биха ваксина. Вечерта ръката ми се поду и много болеше. Сложих лепенка, ами сутринта всичко беше ок.

# 132
Момичета бях на преглед при гинеколога ми след болки в корема. Оказа се фоликул. Каза че трябва да се спука, но нищо не ми изписа. Какво да направя. Опасен ли е , кажете ми нещо ако знаете по този въпрос.

# 133
Ако е задържан фоликул трябва да се спуска със следващия цикъл сам. В някои случаи изписват хормони, които се взимат от определен ден на следващия цикъл ако не се е спукал. Обикновено се ходи на 3-5 от следващия цикъл да се види дали се е спукал. Но да не би да ти е казала, че ти предстои О и ще се спуска фоликул? Може заради това да имаш болки.

# 134
Аз понеже кърмих само 1 месец, на 40ти ден май беше ходих при АГ и ми каза, че имам фоликул, който ще се спука всеки момент(още не ми беше дошъл цикъл дори). Предупреди ме, че вече мога да забременея и да внимавам 🤭не че тогава бяхме тръгнали да правим каквото и да е...
Като сме на тази тема да ви питам един личен въпрос. След втория месец възстановихме сексуалния си живот, така да се каже.. понеже имах не лека бременност, секс изобщо не бяхме правили през цялото време и така деее, събраха се доста месеци. Въпреки че родих секцио, аг ми каза, че няколко месеца ще имам сухота и лек дискомфорт. Нещата влизат в ритъм, но все пак още ги има тези неща и се чудя при вас има ли такова нещо?🤔
В корема имам голяма разлика вече, все още си личи и тесни дрехи не обличам, но определено има подобрение и го отдавам на това, че редовно нося колан. На 18 стават 3 месеца от както родих и започвам леки упражнения вкъщи + коремни преси(АГ разреши). Няма да се натоварвам прекалено, но се надявам да успея да го прибера така. Вие какво мислите? Упражнения правите ли вече? Време разбира се липсва, но ще се постарая да отделям такова, докато малкия се занимава с игра. Тази сутрин си игра 1 час в леглото и мога да използвам това време.

Общи условия

Активация на акаунт