Априлски бебета 2019 - Тема 2

• 28 474
  • 730
  •   1
Отговори
# 150
С неспането се примирих - още яде на два часа, което с приготвянето, преобуването и приспиването значи, че спя по час. Нооо... Много е нервен, един непознат човек да види през деня после няма заспиване и страшен рев... Изключително лесно се превъзбужда, поне аз така си го обяснявам - нахранен, преобут, изкъпан (нямаме обриви, коликите минаха) и както се храни, вместо да си заспи щастливо той започва да пищи, почервенява, маха с ръчички, щипе ме и настава ужас.. накрая заспива от умора. Старая се средата му да е спокойна, през деня се смеем, гукаме, пускаме си музика и танцуваме с надежда да изразходи енергията и да е спокоен и щастлив. Но около 21ч. е кошмар... Не го разхождам по молове, не правя купони вкъщи, дори телевизор не пускам когато той е в стаята. Гушкам го когато иска, оставям го да си гука на играчките когато сам покаже, че вече не иска в ръцете, храня на поискване

Може и да не вярваш или да ти се струва смешно, но защо не пробваш някой да му бае.
При нас в повечето случаи, когато плаче много и е наспана, наядена, измита и не иска цица след баене нещата се оправят.

# 151
Мамчета, малко съм притеснена, че имаме слуз в акото, а не сме в София. Днес малкия ака два пъти. Първия път вс ОК, но втория ми се стори, че има слуз, но бе можах да преценя. Вечерта преди баня имаше полепнало по дупето нещо като засихнало лепило, не знам дали си представяте, пръцна по-силно и явно това е излязло. Само на аптамил ар сме, газ бимби, био амика. Давах му лефакс, спрях го, но от няколко дни пак са го хванали колики, но минават бързо и се случва 2-3 пъти през деня. Много си лапа ръцете и се слюнчи страшно много, цялото боди е мокро отпред, не зн възможно ли е да има нещо общо това. Не мисля, че е болен или настинал... притесних се, защото не сме вкъщи.
Нашата лекарка каза, че от коликите може да има слуз. И малкия е на Аптамил АР, вече няма колики но продължава да пръцка много. Заради млякото е, нали е по гъсто и прави много бало чета.

# 152

Може и да не вярваш или да ти се струва смешно, но защо не пробваш някой да му бае.
При нас в повечето случаи, когато плаче много и е наспана, наядена, измита и не иска цица след баене нещата се оправят.
У аз това си мислех, въпреки че когато споменах доста ме оплюха.. но ще опитам и ще пиша как сме след това
Минаха вторите ваксини, по-тежко ги понесе, лепенка на челото, Панадол две дози и компреси с риванол на крачетата. И еспумизан, че го сви и коремчето накрая. Миличкия крачетата са на буци

# 153
  • София
Vivru, бързо да се възстанови бебето . Направи това, което ти подсказва сърцето. Дали някой ще те оплюе, да не ни пука. Не знам дали помага баенето, но няма да ме навреди според мен.
Natalia, как си, надявам се вече си добре?

# 154
По добре сме, Ева и децата са добре и аз също. Гласим се лека по лека да ходим при баща им. 🙂Вие как сте мамчета? Как са бебоците?

# 155
Минаха ли бебоците на биберон с 2 капки?
Ние много се оливаме с биберона с 1 капка, дали не е някакъв проблем със сукането?
Не е кърмена грам, само от шише, а залъгалка суче само ако ще заспива Confused

# 156
Мами, помагайте!!! Гърлото ме боли адски 😞😞😞Какво да предприема, за да не заразя детето??? Маска или???

# 157
Ние сме още на 0-та, защото е лаком много и пробвах с 1, но на всяко хранене повръща, а той има и рефлукс, който почти го е израстнал, но не смея да сменям пак. Суче добре, а и най-важното, че яде по-бавно. Бибероните тотално ги отказа, е няма такова плюване, признава само палеца и само така се успокоява и заспива вече напълно сам без люшкане и гушкане, но таткото разваля понякога дисциплината😃
Мамчета, върнахме се от семейната ни екскурзия 😍 беше супер, бебчо беше спокоен и спа през целия път(3 часа и половина) с една почивка за хапване, след което пак заспа. Не бих казала, че ние си починахме, защото всичко си беше както в София, не бих казала, че е спал повече, но въпреки всичко, това че бяхме на друго място ни се отрази супер на всички. По цял ден бяхме навън, къщата, в която отседнахме имаше уникален двор, където и кучето ни беше на 7то небе. Само, където е много тегаво с всички багажи. Наистина колата ни беше претъпкана, но няма как...все пак и кучето има малък багаж😃 моя и на таткото беше колкото да се каже, че сме взели нещо, но на малкия...мама мия..100 неща-дрехи, шишета, стерилизатор, одеала, чаршафи, хавлийка, шезлонг, касерола, памперси, храна🙄 лелеле хахаха:) е шезлонга можеше да не го взимаме разбира се, но сега сме при бабата и реших, че е по-добре да го взема, защото му е инетересно, прекарва доста време на него. Е, като изключим багажа, всичко друго беше прекрасно. Време само за нас, в което и двамата да се радваме на детето и кучето, което приемам също за мое детенце, но милото доста често е пренебрегнат:( за това много исках да имаме дворче, където да бяга на воля, а не за 15 Мин пред блока:( и така..на мамитв, които се чудят дали да пътуват - пътувайте! Наистина е много хубаво. Плануваме вече за септември. Единствено искам да избягвам големите навалици и гледам за къщи под наем, а не хотели, за да сме си само ние и да не се съобразяваме с други хора около нас.
Деси, слагай маската и я сменяй на 3-4 часа. Ако кърмиш се посъветвай какво можеш да пиеш, за да се излекуваш по-бързо, а ако не, предполагам знаеш какво можеш да пиеш при настинка и болно гърло. Не се притеснявай, просто носи маска. Няма да ти е леко в тези жеги, но така ще бъдеш спокойна. Аз като се чувствах настинала носих маска и спях ма дивана, а не при него. Мина ми за 2-3 дни. Успех!
Редактирам с въпрос. Знаете ли дали има високи столчета за маса подходящи за новородени, защото вечеряме рано, а единствения начин да ядем спокойна е като го сложа на нещо мекичко върху масата при нас. Мисля, че ако има такова столче ще е по-добре

# 158
Благодаряяя 😘

Ние сме още на 0-та, защото е лаком много и пробвах с 1, но на всяко хранене повръща, а той има и рефлукс, който почти го е израстнал, но не смея да сменям пак. Суче добре, а и най-важното, че яде по-бавно. Бибероните тотално ги отказа, е няма такова плюване, признава само палеца и само така се успокоява и заспива вече напълно сам без люшкане и гушкане, но таткото разваля понякога дисциплината😃
Мамчета, върнахме се от семейната ни екскурзия 😍 беше супер, бебчо беше спокоен и спа през целия път(3 часа и половина) с една почивка за хапване, след което пак заспа. Не бих казала, че ние си починахме, защото всичко си беше както в София, не бих казала, че е спал повече, но въпреки всичко, това че бяхме на друго място ни се отрази супер на всички. По цял ден бяхме навън, къщата, в която отседнахме имаше уникален двор, където и кучето ни беше на 7то небе. Само, където е много тегаво с всички багажи. Наистина колата ни беше претъпкана, но няма как...все пак и кучето има малък багаж😃 моя и на таткото беше колкото да се каже, че сме взели нещо, но на малкия...мама мия..100 неща-дрехи, шишета, стерилизатор, одеала, чаршафи, хавлийка, шезлонг, касерола, памперси, храна🙄 лелеле хахаха:) е шезлонга можеше да не го взимаме разбира се, но сега сме при бабата и реших, че е по-добре да го взема, защото му е инетересно, прекарва доста време на него. Е, като изключим багажа, всичко друго беше прекрасно. Време само за нас, в което и двамата да се радваме на детето и кучето, което приемам също за мое детенце, но милото доста често е пренебрегнат:( за това много исках да имаме дворче, където да бяга на воля, а не за 15 Мин пред блока:( и така..на мамитв, които се чудят дали да пътуват - пътувайте! Наистина е много хубаво. Плануваме вече за септември. Единствено искам да избягвам големите навалици и гледам за къщи под наем, а не хотели, за да сме си само ние и да не се съобразяваме с други хора около нас.
Деси, слагай маската и я сменяй на 3-4 часа. Ако кърмиш се посъветвай какво можеш да пиеш, за да се излекуваш по-бързо, а ако не, предполагам знаеш какво можеш да пиеш при настинка и болно гърло. Не се притеснявай, просто носи маска. Няма да ти е леко в тези жеги, но така ще бъдеш спокойна. Аз като се чувствах настинала носих маска и спях ма дивана, а не при него. Мина ми за 2-3 дни. Успех!
Редактирам с въпрос. Знаете ли дали има високи столчета за маса подходящи за новородени, защото вечеряме рано, а единствения начин да ядем спокойна е като го сложа на нещо мекичко върху масата при нас. Мисля, че ако има такова столче ще е по-добре

# 159

Имаме голяма маса и слагам столчето за кола отгоре когато съм сама, няма друг начин да се нахраня когато будува

# 160
  • София, България
Има столчета за хранене с опция сън... Ама са безбожно скъпи Smile

Днес опитах да сменя бибите с две дупки, оповръща ме и цял ден пръцка... Ще пробвам пак след 1-2 седмици.

# 161
https://www.hipp.bg/mlechni-formuli/rkovodstvo/zakhranvane-na-kr … o-kakvo-koga-kak/

Предполагам много мами набират информация за захранването вече Grin

# 162
# 163

Ние слагаме шезлонга върху масата в единия край, ако хапваме и е будна, за да е при нас Simple Smile може да опитате така. Много са мало за високите столчета още. Виждала съм едни ниски пластмасови столчета за малки бебета (приличат на гърне, но сядат вътре в тях и им придържат гръбчето) , но пак ще трябва върху масата да го слагате..или евентуално на обикновен стол..

# 164
  • София
Всичко, в което се сяда е за след 6-ия месец или малко по- рано, ако бебето се задържа в седнало положение само.

Общи условия

Активация на акаунт