Операция на щитовидна жлеза -17

• 49 407
  • 762
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Току що се връщам от преглед при хирург и насрочихме операцията за март месец. Добре, че се съгласи да поотложим малко, че страх голям Grinning
Не вярвам до тогава да са пораснали много възлите. Най-големият за 2 години беше станал от 1 см на 2,3 см. Успех на всички и който има желание нека споделя как е минало Flowers Hibiscus

# 286
Не се притеснявай, като дойде датата, махай възлите, за да не ги мислиш. Не е приятно да те оперират, но след няколко дни преминава всичко.

Аз да споделя, че ми излезе хистологията. Всички е наред. Пишеше три думи, нещо от рода нодозна гуша. Абе професора каза да си сипя ракийка и да почерпя Simple Smile Ето го доказателството, че колкото по-бързо мине всичко, толкова по-добре. Simple Smile

# 287
Здравейте, момичета! Утре ми предстои операция, но днес ми дойде МЦ (10дни по рано). Дали ще отложат операцията 😢

# 288
Здравейте, момичета! Утре ми предстои операция, но днес ми дойде МЦ (10дни по рано). Дали ще отложат операцията 😢
Не мисля, че има за какво да се притесняваш. Две операции имам на шията, не са ме питали дори дали съм в цикъл. Отделно преди време сме обсъждали тук такова притеснение и имаше хора, които споделиха, че са били в твоето положение по време на операция, вкл.съседката ми по стая при първата операция беше така. Ти си кажи, разбира се, но едва ли ще е проблем. Успех и бързо вэзстановяване след това!

# 289
  • Варна
На мен ми дойде на деня на операцията. Не съм имала проблеми.

# 290
  • някъде там
Здравейте, от 23.11 Пандев ми назначи 1т. през ден Тирозол. Този месец цикъла ми закъсня и теста се оказа положителен, предстои да ходя на АГ и да информирам професора. Преди назначаването на Тирозола TSH ми беше 0.005, всички останали хормони са ОК.
Моля, ако някои е приемал Тирозол през бременност да сподели ...Благодаря!

# 291
Здравейте, да разкажа и аз нашата история.  Майка ми беше оперирана от аденом на една от паращитовидните жлези преди месец. Настъпи видимо подобрение в състоянието и, но Проблемът е там, че сега нивото на паратхормона е отново почти 900. Всички други кръвни показатели калций, фосфор, витамин Д са в норма...засега. Не знам какво да мисля, както и не знам на какъв лекар да я водим. Ако някой се сблъсквал с подобен здравословен проблем и може да помогне...

# 292
Здравейте момичета!  Исках да попитам който ходил във МЦ "Спекрър" при проф.Пандев хубава ли там апаратура за преглеждане? Мерси

# 293
  • някъде там
Здравейте, от 23.11 Пандев ми назначи 1т. през ден Тирозол. Този месец цикъла ми закъсня и теста се оказа положителен, предстои да ходя на АГ и да информирам професора. Преди назначаването на Тирозола TSH ми беше 0.005, всички останали хормони са ОК.
Моля, ако някои е приемал Тирозол през бременност да сподели ...Благодаря!
Мили момичета, пуснах изследвания както ми каза професорът, ТСХ 0.016 /покачване около 3пъти, макар и все още под долна граница/. Той каза да спра Тирозола /изпила съм 12т. по 5мг. / и според него изследванията са добре. Някак вътрешно съм притеснена ....моля, който има информация да сподели какви рискове ако има такива за плода при ТСХ под долна граница, за високото и неконтролируемо знам, но за ниско никъде не намерих информация... Благодаря Ви много, нямам много време да реша дали да задържа бременността..

# 294
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
маймунка, здравей! Не се притеснявай аз забременях със стойност на ТСХ 0,05 и поддържах стойност 0,7 - 0,9 през цялата бременност. Аз съм с оперирана щит. жлеза. Ако има нещо друго, питай. Весели празници на всички.

# 295
Здравейте, на моя приятелка, диагнозата й беше тиреоиден карцином 1-ви стадий. От Варна е. Първо й премахнаха половината жлеза, след консултация с онкокомисия, трябваше да отстрани и другата половина. Дотук добре. Изпратиха я в Бургас за сцинтиграфия, отиде, направиха й изследване, всичко нормално, нямало разсейки, но имало следоперативен остатък, където докторката й каза, че било нормално, но като даде изследвания на лекуващия лекар във Варна, той се изсмял и й казал, " не ви ли казаха, че операцията не е минала успешно, и затова е този остатък", след което приятелката ми се е гипсирала. Не й е назначил лъчетерапии, само й назначил дата за следене за м. март следващата година. Питането ми е дали има подобни с такъв случай и дали трябва да се притеснява за нещо, защото аз пиша без тя да го знае, понеже съм й казала да не чете в интернет статии, защото допълнително си влошава състоянието, а доколкото знам, след отстраняването на ЩЖ трябва повече позитивни емоции да има човек. Благодаря на отзовалите се!

# 296
Веднага да потърси професор Пандев! Да обясни случая и да я приеме по спешност.

# 297
  • Варна
Спокойно не е толкова спешно и страшно. Предполагам за папиларен става въпрос? Съвета за д-р Пандев е добър. Кой я следи във Варна? Аз съм със същата диагноза, наблюдава ме д-р Райков. При всяка  операция има останки, но не при всяка се провежда лечение с йод. Йода се приема само ако е имало разсейки в ЛВ, тук разбирам, че е нямало значи не е нужно. Във фейсбук имаме група "Живот без щитовидна жлеза", там 80% сме с тази диагноза, ако желае да заповяда, помагаме си със съвети и насоки.

# 298
Благодаря Ви, ще й кажа да се присъедини към групата.

# 299
Привет, потърсих в темите, но не открих това, което ме интересува-може ли да споделите колко струва операцията при проф. Пандев? Колко сте платили вие?

Общи условия

Активация на акаунт