Операция на щитовидна жлеза -17

• 49 388
  • 762
  •   2
Отговори
# 450
Вэзстановяването е индиведуално наистина, но и зависи много от анестезиолога и какво използва. Първата ми операция в МД, 3 часова, беше с гадно излизане от упойка, втората в Лозенец, 6 часова, не усетих че сэм се събудила. Но това влияе на психиката ни предимно, иначе минава и заминава. Както и продължителността на операцията не ни бърка, за нас е за миг. Иначе стандартните са по час и половина мисля, като си зависи колко и какво се маха, разбира се. Говорете за съпътстващите заболявания и притесненията ви, вярвам, че ще вземат всичко предвид е няма да има никакъв проблем, но важно е да сте уверени и спокойни, когато пристъпите към операцията. Когато мен оперираха в МД след десетките пациенти оперирани предните и сладващите дни след мен имаше и възрастни хора, дето си пият лекарства и за кръвно и за сърце и диабетичта имаше. Изисквайте да ви разяснят подробно всичко, не се надявайте че ще ви дойде на готово, както е редно, информацията - напремер аз с анестезиолога се срещнах непосредствено преди да легна на масата, анкетира ме и това беше, изпитвах страх от упойката и притеснение, че ще говоря с него чак пътьом в предверието на операционната.

# 451
А защо решихте втората Ви операция да НЕ бъде в Майчин дом?
Вэзстановяването е индиведуално наистина, но и зависи много от анестезиолога и какво използва. Първата ми операция в МД, 3 часова, беше с гадно излизане от упойка, втората в Лозенец, 6 часова, не усетих че сэм се събудила. Но това влияе на психиката ни предимно, иначе минава и заминава. Както и продължителността на операцията не ни бърка, за нас е за миг. Иначе стандартните са по час и половина мисля, като си зависи колко и какво се маха, разбира се. Говорете за съпътстващите заболявания и притесненията ви, вярвам, че ще вземат всичко предвид е няма да има никакъв проблем, но важно е да сте уверени и спокойни, когато пристъпите към операцията. Когато мен оперираха в МД след десетките пациенти оперирани предните и сладващите дни след мен имаше и възрастни хора, дето си пият лекарства и за кръвно и за сърце и диабетичта имаше. Изисквайте да ви разяснят подробно всичко, не се надявайте че ще ви дойде на готово, както е редно, информацията - напремер аз с анестезиолога се срещнах непосредствено преди да легна на масата, анкетира ме и това беше, изпитвах страх от упойката и притеснение, че ще говоря с него чак пътьом в предверието на операционната.

# 452
Ще започна, че това че аз не съм доволна, не означава, че тук не са писали десетки доволни от там. Знаете, колко е субективно всичко. Аз съм с карцином с разсейки, доцент Сечанов, който вече не работи там, ме оперира и имах неотстранени метастази по лимфните, отделно не му видях очите след операцията, една визитация не направи след операцията, на втория ден се редих на опашка пред кабинета му да ми каже две думи и те бяха точно две думи - "много добре съм те изчистил, ще пиеш, йод, заек" (с обръщението "заек" се чувствах подмладена, но не и уважена, бях на 37 тогава 😉) . Всичко това ме накара да не го потърся дори след като се разбра, че имам неотстранени метастази. Отделно докато лежах след операцията физически не се чувствах добре последната нощ, паник атака с много нисък пулс и високо кръвно, дежурната сестра ми включи система, колкото да не е без хич и каза, че не са спешно отделение. Та не го любя това отделение и този ми спомен. Но, това не значи, пак казвам, че и при вас ще е негативно преживяването. Много хора пишат тук, че са доволни там от операторите си, напр. Ганчев, Кънев, Виденов  и от грижите след това. Факт е, че там се работи само това и имат много, много опит.

# 453
  • София
Аз ще споделя за упойката. Нямала съм проблем с излизането от нея.
Мен ме оперира д-р Георги Ганчев.
Относно отношението сега се държат повече от любезно. Изненадана съм. Аз чак не вярвах.

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 11:40 от murgana

# 454
  • София
Благодаря за споделеното.
Записах час за "преглед" за 12 март. Смятам, както казах, до края на март да съм приключила с това. Направо на 12 искам да уговорим дата. Обаче пък сега с този китайски вирус да не би да преустановят неспешните операции?
И всички ли сте имали консултация с кардиолог преди операцията? С високо кръвно съм аз и други неразположения от време на време.

# 455
  • София
Благодаря за споделеното.
Записах час за "преглед" за 12 март. Смятам, както казах, до края на март да съм приключила с това. Направо на 12 искам да уговорим дата. Обаче пък сега с този китайски вирус да не би да преустановят неспешните операции?
И всички ли сте имали консултация с кардиолог преди операцията? С високо кръвно съм аз и други неразположения от време на време.
Дават ви един лист, който седмица преди операцията трябва да отметнете.
ПКК, алерголог ако се налага, кардиолог, УНГ...

# 456
Да, кардиолог, унг, снимка бял дроб и кръвни.

# 457
Здравейте дами, доста време ме нямаше и не бях активна, за което се извинявам, но отново се появявам за мнение, като хора които сте минали по този път.

Та миналата година началото ме диагностицираха с папиларен карцином, в следствие на което отстранихме цялата щитовидна жлеза. Минах синтиграфия, която отчете, че има тъкан около лимфните възли и ми насрочиха терапия с радиоактивен йод. Занесох си изследванията на д-р Шинков и след дълго гледане той се произнесе, че според него няма засегнати лимфни възли, а това е тъкан, която просто е в този участък. Минах терапията и отидох на ехограф при него. Записа ми стойностите на тъканта на жлезата. И така времето си мина, дойде време за втората синтиграфия и профилактичен ехограф. Минах на профилактичния ехограф и той установи, че все още имам налична тъкан от щитовидната жлеза, което естествено много ме натъжи ... Сравних от миналата година ехографа и този от февруари месец тази година - тъканта е много по-малко и е намаляла драстично. Записах си час и за синтиграфия сега април месец. Попитах лекарката, дали ако има налична щитовидна тъкан ще трябва да направя втора терапия и тя каза, че има много зависещи - лимфи и т.н. Не целяли да бъде изчистена тъканта на 100%, можело да няма втора терапия, просто били много факторите.

Та въпросът ми към вас е, вие на какво мнение сте и какви опити сте имали с това нещо. В какви случай предписват второ лечение с радиоактивен йод ( А вече с приятеля ми искаме да правим опити за бебе, нооооо здравето преди всичко)

Много ви благодаря!

# 458
Доколкото помня от това, което са ми обяснявали лекари, тъканта няма как да се дематериализира. Според мен след контролната сцинтиграфия няма да свети нищо, все пак сте пили йод, а в щитовидната тъкан той се натрупва и руши здраво (в сравнение с лимфните възли).. Така че не се настойвайте за задължително второ пиене на йод, едва ли. Но да знаете, че и след диагностичната доза за сцинтиграфията една година не трябва да забременявате.

# 459
Доколкото помня от това, което са ми обяснявали лекари, тъканта няма как да се дематериализира. Според мен след контролната сцинтиграфия няма да свети нищо, все пак сте пили йод, а в щитовидната тъкан той се натрупва и руши здраво (в сравнение с лимфните възли).. Така че не се настойвайте за задължително второ пиене на йод, едва ли. Но да знаете, че и след диагностичната доза за сцинтиграфията една година не трябва да забременявате.

Много благодаря! Надявам наистина нищо да светне. По време на операцията ми, херурга отстрани няколко лимфни възела, за да провери дали там има разсейки и се оказа, че няма, затова и бях много изненадана когато казаха от синтиграфията, че има лимфи, но прегледа при Шинков ме успокои.
Иначе знам, че след синтиграфията, трябва да се изчака още и затова доста се натъжих и отделно, че изпадам в тиха паника, ако трябва да влезна отново там ... Sad

# 460
  • София
Утре съм на преглед за уговаряне дата за операцията, като ще е най-вероятно последната седмица на март.
Какво мислите с този китайски вирус? Не съм се панирала особено, ама все пак.

# 461
  • София
Утре съм на преглед за уговаряне дата за операцията, като ще е най-вероятно последната седмица на март.
Какво мислите с този китайски вирус? Не съм се панирала особено, ама все пак.
Ако има проблем, няма да те оперират. Няма какво да го мислиш. Няма как всичко да предвиди.

# 462
Здравейте на всички, как сте в извънредната ситуация?
Аз да кажа, че насрочената дата за радиойод на половинката е 24ти и чак в понеделник ще знаем дали има доставен такъв заради извънредното положение.
Доста кофти ситуация, половинката е без хормон вече почти 20 дни, сега хвърлих бегъл лаишки поглед върху кръвните тестове и ги затворих, ще пукна от страх.
На всички бързо възстановяване.

# 463
  • София
Здравей!
Лично аз се чувствам уплашена. Няма месец от операцията, не знам в коя графа попадам. Пазим се много. Страхувам се за близките си и за целия свят.
В понеделник ще отида на контролен.
Бъдете здрави ❤️
Здравейте на всички, как сте в извънредната ситуация?
Аз да кажа, че насрочената дата за радиойод на половинката е 24ти и чак в понеделник ще знаем дали има доставен такъв заради извънредното положение.
Доста кофти ситуация, половинката е без хормон вече почти 20 дни, сега хвърлих бегъл лаишки поглед върху кръвните тестове и ги затворих, ще пукна от страх.
На всички бързо възстановяване.

# 464
  • София
Имам дата за операцията - следата на април. Като гледам какво е положението, май няма да стане.
Мургана, доста време си мина от твоята операция. Дори и да се разболееш (не ти го пожелавам изобщо), предполагам няма да е по-различно от друг човек. Пази се. Всички се пазете.
И много неприятно това с лекарствата.

Общи условия

Активация на акаунт