Операция на щитовидна жлеза -17

• 49 449
  • 762
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Дай Боже всички да сме здрави❤️
Имам дата за операцията - следата на април. Като гледам какво е положението, май няма да стане.
Мургана, доста време си мина от твоята операция. Дори и да се разболееш (не ти го пожелавам изобщо), предполагам няма да е по-различно от друг човек. Пази се. Всички се пазете.
И много неприятно това с лекарствата.

# 466
Здравейте на всички, как сте в извънредната ситуация?
Аз да кажа, че насрочената дата за радиойод на половинката е 24ти и чак в понеделник ще знаем дали има доставен такъв заради извънредното положение.
Доста кофти ситуация, половинката е без хормон вече почти 20 дни, сега хвърлих бегъл лаишки поглед върху кръвните тестове и ги затворих, ще пукна от страх.
На всички бързо възстановяване.
Във фейсбук групата беше писала една жена, която има сега също сцинтиграфия и не я отлагат, така че би трябвало да е ок и при вашата дата, все пак медицинските доставки си вървят. Какви са му изследванията, ако можем да те успокоим! Всичко ще се нареди, а дотогава просто седим у дома, навън по работа с маска, далече от хора, мием ръце, не пипаме където не трябва... На мен също ми се отлага контролен преглед на 6 месеца, проф. Пандев каза за след карантината, та кога ще е...и аз се притеснявам, но файда няма.

# 467
Anikka , аз след операцията от септември 2018-та, не съм ходила на преглед. Чувствам се добре. Хормоните са в норма. Комуникирам с професора. Бях решила да ходя тази пролет, но при това положение няма да е!
Бъдете здрави!

# 468
Anikka , аз след операцията от септември 2018-та, не съм ходила на преглед. Чувствам се добре. Хормоните са в норма. Комуникирам с професора. Бях решила да ходя тази пролет, но при това положение няма да е!
Бъдете здрави!
Е, като си с карцином си има редовни прегледи за проследяване, затова е малко по-напрегнатичко. 🙂

# 469
Здравейте всички,не мислех че ще ми се случи,но факт-аз съм в тотален шок.След три месеца от както ме оперираха и ми оставиха половината жлеза,онзи ден ми звънна хирурга и ми заяви че се налага да ме оперира отново и да махне и другата половина,понеже тумора който е премахнат,след подробна хистология,се оказва злокачествен и имало голяма вероятност да се образувал друг в здравата половина....Направо си мислех че ще припадна,това кофти шега ли е....но не,абсолютна реалност е.Не мога да повярвам че това ми се случва,хора.Ако някой знае подобен случай или на него му се е случило,моля да сподели.Иначе нагонана цялата обстановка на световна пандемия,ви желая от сърце да сте здрави и бог да пази всички ни

# 470
  • София
Чак сега ли ви излиза хистологията?
Аз съм в потрес.

# 471
Чак сега ли ви излиза хистологията?
Аз съм в потрес.
Не,не тя хистологията излезе за 15 дни,но нещо били объркали и сега  на мойта сметка се пише...Миналата година беше кошмарна за мен,две операции и толкова стрес....Тази мислех ще е по добра,но не.Кошмара продължава...
Надявам се да свърши един ден и да съм жива още....

# 472
Това е ужасно, не е за вярване, че се случва Sad
Кой е специалиста, който ви обърка така?
И предишните 2 операции ли са били свързани със жлезата?

# 473
Ужасно е,направо не знам какво да правя...Специалистката е жена,една от най добрите хирурзи,тук на местна почва...Говоря за една от най добрите болници в Барселона,с избрани специалисти на високо ниво.Но ето че и те грешат.Не искам да изглеждам неблагодарна,напротив,но това наистина не го очаквах...Другата операция няма нищо общо с щитовидната,но беше далеч по сложна и тежка,но слава богу,вече всичко е наред. Ето че няма значение къде съм,грешки стават навсякъде,но аз по скоро си мисля че и на другия край на света да живеех,от съдбата няма как да избягам....Уви

# 474
Ужасно е,направо не знам какво да правя...Специалистката е жена,една от най добрите хирурзи,тук на местна почва...Говоря за една от най добрите болници в Барселона,с избрани специалисти на високо ниво.Но ето че и те грешат.Не искам да изглеждам неблагодарна,напротив,но това наистина не го очаквах...Другата операция няма нищо общо с щитовидната,но беше далеч по сложна и тежка,но слава богу,вече всичко е наред. Ето че няма значение къде съм,грешки стават навсякъде,но аз по скоро си мисля че и на другия край на света да живеех,от съдбата няма как да избягам....Уви

Al Bandichka, това наистина е ужасно, но ще трябва да се държиш.
Аз като разбрах, че на половинката е махната цялата жлеза, се притесних защо е нужно да е така, но явно е превантивна мярка за вторично образувание.
Някои неща така и не са ми ясни - водеше се " новообразувание", това значи ли, че се развило в последно време и ако да, какви са причините, може ли да се елиминират, никой не казва. Стресът ли е, замърсената храна, какво друго?
Понеже ме питахте за резултатие, не съм ги отваряла пак, че половинката не ми дава, на неговия лаптоп съм ги свалила, но помня нещо от рода на между 200-300 единици за тат, тсх и още нещо. Ще се опитам да надникна ако трябват точни стойности.
Само не разбрах как преди операцията хормоните бяха в абослютна норма, а сега когато няма жлеза са толкова високи, кое ги произвежда и защо?

murugana, и аз не знам в коя графа са хората със скорошна операция, айде да минава този вирус, направо много потискащо.

# 475

Al Bandichka, това наистина е ужасно, но ще трябва да се държиш.
Аз като разбрах, че на половинката е махната цялата жлеза, се притесних защо е нужно да е така, но явно е превантивна мярка за вторично образувание.
Някои неща така и не са ми ясни - водеше се " новообразувание", това значи ли, че се развило в последно време и ако да, какви са причините, може ли да се елиминират, никой не казва. Стресът ли е, замърсената храна, какво друго?
Понеже ме питахте за резултатие, не съм ги отваряла пак, че половинката не ми дава, на неговия лаптоп съм ги свалила, но помня нещо от рода на между 200-300 единици за тат, тсх и още нещо. Ще се опитам да надникна ако трябват точни стойности.
Само не разбрах как преди операцията хормоните бяха в абослютна норма, а сега когато няма жлеза са толкова високи, кое ги произвежда и защо?

murugana, и аз не знам в коя графа са хората със скорошна операция, айде да минава този вирус, направо много потискащо.
Благодаря ви за отговора.Аз се държа,но тая година на фона на коронавируса и рестрикциите дето наложиха тук,това ми идва в повече...Имам чувството че живея в някакъв филм на ужаса.По принцип съм силен характер и се боря до край,но емоциите надделяват в даден момент. Така или иначе,за сега нямам достъп до болницата и ще видя напред във времето как ще се развият нещата,но стресът е огромен. Да си пожелаем здраве и да се справим с тоя коронавирус по скоро.После ще го мисля в личен план.Сега се моля за всички.Бог да ни е на помощ и да спре тая пандемия.

# 476
  • Варна
Al Bandi4ka хистологията не я прави хирурга, та вероятно грешката е другаде. Аз бих проверила в друга лаборатория резултата.
А иначе и тук има момичета с папиларен карцином и половин жлеза и са си здрави. В никакъв случай не е спешно, дано всичко бързо отмине.
 Бъдете здрави!

# 477
  • Перник
Здравейте, малко странен въпрос, но ме интересува, може ли доказан с биопсия папиларен карцином да премине в медуларен? Питам, защото проф. Пандев иска да пусна калцитонин, иначе следим от 2 години един  възел и ми стана чудно защо го иска...

# 478
Здравейте, малко странен въпрос, но ме интересува, може ли доказан с биопсия папиларен карцином да премине в медуларен? Питам, защото проф. Пандев иска да пусна калцитонин, иначе следим от 2 години един  възел и ми стана чудно защо го иска...
А той самият какво ти отговори на този въпрос?

# 479
  • Перник
А той самият какво ти отговори на този въпрос?
Не ми е отговарял, сега си зададох въпроса сама. Като бях при него ноември, каза следващия път да пусна калцитонин и тсх. И понеже нещо ме друса тревожност жестока почнах нещо да се филмирам и да ми се въртят всякакви глупости в главата...

Общи условия

Активация на акаунт