30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 627
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 150
Ако подавате онлайн, единственият документ, който трябва да прикачите е сканираното медицинско. Цялата останала информация се въвежда в профила на ученика по служебен път.
Чл. 63, т.4 се отнася до  служебна бележка за резултатите от положените изпити за проверка на способностите.
Резултатите от НВО по БЕЛ и математика ще бъдат вписани в свидетелството за основно образование.

# 151
  • Пловдив
Много благодаря!

# 152
  • На топло в неговото сърце.
Дидева,страхотна си!

# 153
Дидева е крайъгълният камък на форума. Ако я няма нея с подкрепленията Слънчица, Санака и Русалка, става безпътно лутане, натрупване на въпроси без отговор и форумът губи смисъл.

# 154
  • нейде там, където ....
Относно 2 и 3то класиране на нас в училище ни посъветваха , да напишем достатъчно брой желания, за да може след 1 класиране да има позиция, на която системата да "стъпи" и при 2 ро класиране да се получи покачване в желанията по-нагоре , ако има нужния бал...

Майчице, каква неземна глупост! Системата няма нужда да стъпва на нищо!
И това са учители (!??!?!) И правилата за класиране не е като да са от вчера. Просто е страшна тази повсеместна некомпетентност!
Нищо чудно, че РУО София не могат една справка да качат като хората!!! Disappointed

А как ще се почувствате, ако в деня на първото класиране детето Ви не е класирано никъде и прочетете съобщението в системата "Некласиран Кандидат"???
Играла съм го с приятелка и знам, че ако не системата, то за родителите е добре да "стъпи" някъде.

# 155
  • София
От къде се появяват места за второ класиране. Rolling Eyes
След като и част от четящите в тази тема все още не са разбрали, че ако след първото класиране не подадат заявление за участие във второ горят.
Не че не бях на РС, на която обясниха, че ако не си класиран по първо желание ей така автоматично си участваш във второ. И хората им вярваха.

# 156
  • София
Една приятелка сутринта ми звънна и ме помоли да отида с тях в Джон Атанасов, понеже таткото, разбиращ от мат, е заминал в непланирана командировка, а майката е скарана с предмета. Споделям за тези, които тепърва ще отиват. Не знам назад какво е споделяно, нямаше ме 3 дни и не мога да прочета 300+ мнения, затова ме извинете, ако повтарям вече написано.  Поискате ли си,  учителят казва на кое колко точки са отсъдени. Просто файлът е отделен и може би някои си спестяват труда с отварянето му и показват само писаното от ученика, отметките на проверителя, точките от част 1, тези от част 2 и сборните. Давам за пример тази с неравенството, детето го  е решило, интервалът му е също верен, после в степенуването  е съкратило на  финала невярно, съответно стойността на m му е грешна, но изводът  и обосновката във В подточка са верни. И съответно във файла се виждаше как има всичките точки срещу А и В, а за Б е с 0,5 по-малко от максимума заради техническата грешка. Така беше и при геометричната.  Жената, при която се паднахме, беше изключително разбрана и отзивчива. Поне в работата на конкретно това дете всико си беше съвсем точно.

Последна редакция: пн, 01 юли 2019, 13:52 от пенсионирана русалка

# 157
  • Разпиляна във въображението
Благодаря за темата! Успех на всички деца с класирането!

Ще подаваме заявление по електронен път. Днес щерката си е взела медицинското и свидетелството. Все още оценките й не са видими в системата, но и това ще стане. Ще редим от най-желаната паралелка и надолу, без да се интересуваме от баловете. Тази година, поне в нашия град, испанската паралелка била много желана и дано Simple Smile

# 158
A  има ли някой, на който са му показани точките на БЕЛ?

# 159
  • Sofia
Скрит текст:

Така ги подредих аз гимназиите в София . Единствените желания на детето са биология , физика, евентуално география и ако може да има РЕ. Всичко останало е пълнеж , а накрая и на мъжът ми някакви желания.
Приемам всякакви съвети за размествания.
Simple Smile
Не ми се смейте на кривата табличка , моля . Копирах я от Word-ски файл и така се получи.

Последна редакция: пн, 01 юли 2019, 13:40 от semelyna

# 160
  • София
Ако ученикът не е приет на нито едно желание на първо класиране, участва автоматично на второ без да е необходимо да подава заявление за целта.
Сигурно ли е това?
Директорката, като ни беше строила,
обясняваше, че задължително трябва да приемат детето на 1во, иначе отива направо на 3то ?!?
Да, сигурно е.
Както е сигурно, че Дидева е чела повече и по-запозната не само от тази директорка.

# 161
  • София
A  има ли някой, на който са му показани точките на БЕЛ?

Аз ходих в петък да видя работата на сина ми по БЕЛ. Точки не ми показаха, но проверката на теста и видно от грешните отговори на него, ми даде възможност да разбера колко точки има в тази част. Отделно от това, госпожата, при която попаднах, беше изключително отзивчива и подробно коментирахме тезата и преразказа с нея, което ми помогна да се ориентирам колко точки приблизително е получил на тези задачи.
Като цяло - мисля, че синът ми е оценен доста адекватно на фона на грешките (напр. има объркано време на преразказа, неточности при фактологията и т.н.)

# 162
jabanka, благодаря!
Попитах, понеже мненията на хора, ходили да гледат БЕЛ-а, бяха доста негативни за смисъла на упражнението (извън това да се увериш, че тези точки са именно на твоята работа)

# 163
  • София
Дано не е нахално , но не получих отговор - Моля да се изкаже някой който е наясно.
Благодаря

"Записване на приетите на второ класиране - до 22 юли"
това означава и 22,07- включително нали?
Защото аз планирах едан почивка седмицата след първо класиране и ако се наложи да се борим и на второ да знам със сигурност.
Знае ли някой дали в София училищата ще работят събота и неделя/20 и 21юли/ за записването след второ класиране?

# 164
Вероятно никой не знае. Звъннете на РУО- Сф. и задайте въпроса- дано да имат яснота.

Общи условия

Активация на акаунт