30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 102 682
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 1 620
  • София
Ох, стига сте си сменяли аватарите! Frowning1 Само ме обърквате! Joy

# 1 621
  • София
СМГ, НЕГ, НПМГ, Испанската, 73 СУ, 1 АЕГ, ФЕГ.
Peneva, говорим за това как ще се подредят училищата в началото на таблицата със статистиките. Мат.паралелки в НПМГ са с нормално балообразуване. Wink

# 1 622
  • София
Нищо ново е очаквам в подредбата НЕГ/СМГ, 73 то /Испанската, АЕГ та , Фег, 35 то

# 1 623
  • София
... а това, че ще кандидатстват в АК, защо натискаха за НВО, така и не го разбрах...
Защото ако се провалиш на изпита за АК или не ти отпуснат желаната стипендия се надяваш поне на НВО-то.
А за някои АК, е просто резервен вариант, но все пак да внимават как и къде го казват това. Joy

СМГ, НЕГ, 164, 73, ТУЕС, НПМГ, 1 АЕГ, 2 АЕГ, ФЕГ, НПМГ

# 1 624
  • София
... а това, че ще кандидатстват в АК, защо натискаха за НВО, така и не го разбрах...
Защото ако се провалиш на изпита за АК или не ти отпуснат желаната стипендия се надяваш поне на НВО-то.
А за някои АК, е просто резервен вариант, но все пак да внимават как и къде го казват това. Joy

СМГ, НЕГ, 164, 73, ТУЕС, НПМГ, 1 АЕГ, 2 АЕГ, ФЕГ, НПМГ
Иначе казваш, ще бъдат "разпнати"  Joy
И от мен прогнозата: СМГ, НЕГ, НПМГ, ФЕГ, Испанската, 73 СУ, 1 АЕГ

# 1 625
Ако действително няма класиране заради некачени от училищата оценки то въпросът е : На кой от вас не са му качени оценките и въобще има ли още такива ?

# 1 626
  • София

Цитат
Тук имаме изненада - ФЕГ преди Испанската. Няма да се учудя!

# 1 627
  • София

Ние затова само тук го казваме и то тихо и кротко под сурдинка. Close
 А НПМГ има паралелки и то цели 3 с балообразуване 3хМАТ + 1 БЕЛ, така че съвсем си е на място сравнението с другите гимназии от челни позиции.  Другите паралеки с Националното състезание са ясни, но и там според мен ще се качи балът като гледам колко много деца се явиха тази година.

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 16:12 от jenap

# 1 628
А относно АК : и аз до последно ще чакам СМГ и НЕГ та дори ще жертвам първата вноска в името на това да си спестя следващите 5 години такси... пък ако "щат" нека ме "разпнат" Simple Smile 

# 1 629

Цитат
Тук имаме изненада - ФЕГ преди Испанската. Няма да се учудя!

Ама моля ви се, в Луизианата ама хич не е хубаво Stuck Out Tongue Closed Eyes

Иначе моята подредба  СМГ, НЕГ, Испанската,НПМГ,ФЕГ, 73 СУ, ТУЕС,, 1 АЕГ , 2АЕГ- ама за момичета и без квоти ми е прогнозата.

sanaka, закъснях даже със  смяната на аватара, ама си е актуален, де Smirk

# 1 630
Понеже всички избираме и търсим най-доброто за децата си, та днес попадайки на една статия си помислих колко важно е всъщност на самите деца да им се учи!
Ето и какво прочетох:

"...
Всяка сутрин тези виетнамски родители внимателно слагат сина си в пластмасова торба, за да може бащата да го пренесе през реката до училище и ученикът да остане сух.
След това от училище, баща му го връща у дома по същия начин.
Момчето има достатъчно въздух за 2-3 минути, а на бащата му е нужно по-малко от минута за да го пренесе.
И го прави всеки учебен ден.
А детето има ... един чифт хубави дрехи  и огромно желание за знание."

Далеч съм от мисълта, че това е нормално, но просто показва какво правят едни други родители на едно друго място за детето си!
Та всичките ни терзания са напълно разбираеми - и ние искаме най-доброто за нашите деца!

Това ми припомни една друга статия, която бях чела преди време - http://www.chernomore.bg/jivot/2016-10-13/kak-hodyat-na-uchilish … a-po-sveta-snimki
Спомням си, че дъщеря ми беше силно впечатлена, когато гледаше снимките.
Наистина има деца по света, които всеки ден полагат огромни усилия и се борят с екстремни условия, за да стигнат до училище. Трябва да оценяваме свободата и възможностите, които имаме!

# 1 631
  • София
Познавам няколко деца, явили се на изпита в АК за  спорта или за всеки случай, както и такива, избрали колежа след не дотам блестящ бал за НВО.
 А ние си се упражняваме с тези общи прогнози на училища с различно балообразуване, по 7 паралелки с чувствителна разлика в Мин бал от първата до седмата, наличие и липса на квоти квоти и други “ябълки и круши” от този род

# 1 632
  • София

Цитат

Иначе моята подредба  СМГ, НЕГ, Испанската,НПМГ,ФЕГ, 73 СУ, ТУЕС,, 1 АЕГ , 2АЕГ- ама за момичета и без квоти ми е прогнозата.

ФЕГ преди 73 СУ, олеее разбихте ми фантазиите.

# 1 633
  • София
И аз не очаквам промяна в подредбата по минимален бал на топ 5, че и на топ 10 гимназии. Струва ми се, че някои от вас гледат по пол или по отделни паралелки, а не по общ за училището минимален бал. За някои училища интересът е доста различен, в зависимост от пола. Напр. миналата година Испанската е с по-висок бал от 73-то при девойките, но с по-нисък при младежите; последното прието във ФЕГ момиче през 2018г. е с позиция 781 в статистиката, а последното прието момче - позиция 1113. Та, какво гледаме - общ бал за училището, по пол, по паралелки?

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 16:25 от sanaka

# 1 634
  • София
Според мен  лично ФЕГ няма да изпревари по бал 164 ГПИЕ, независимо че след четене тук човек остава с впечатлението за чувствително нараснал интерес към училището спрямо предходни години. А и както са отбелязали нагоре, сравнението при различно балообразуване е безпредметно. Където искат, там да се окажат децата, тогава няма значение дали училищет/паралелката в него ще е на първа, втора, трета или пета позиция по минимален бал, те ще са доволни, напорканите им майки - също. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт