30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 102 647
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 1 770
  • Разпиляна във въображението
Линдория, нашата беше тази (става дума за НЕГ).
Миле, не се чете издателството. Би ли отразила? Различно ли е от БГ Учебник?

Тази е на БГ учебник. Ето линк https://bguchebnik.com/hristomatija-po-literatura-za-8-klas-po-n … ograma-76405.html

# 1 771
  • София

Егати фуклата
ей такива мн ме дразнат

защо трябва примера да е един от 200 деца в цяла София?
Гаварит много грубо изказване от ваша страна.Какво значи не е нищо особено. Това са над 90 точки по двата предмета. Колко е особено за вас? Или вие се фукате с по голям бал в момента? ooooh!
Не мисля , че въобще целта на поста от миналогодишното класиране беше да се изтъква резултата , ама естествено трябваше да зачекнете дамата. Rolling Eyes
Не съм аз дето казвам че бала не е нищо особено, тука бъркаш и не четеш внимателно, а започваш да и петниш името Simple Smile
Това от което се дразня е вечните потребители с високи резултати и класирания по първо желание. Ма много сме горди от децата. Хубаво, обаче явно не е достатъчно, защото трябва да се разтръби и навсякъде.

Както и да е, както стана ясно поста е бил сложен не заради снимката от класирането а за някакви примери за объркан бал до които така и не стигнах щото първия пост с бала ме ядоса Stuck Out Tongue Winking Eye

Гаварит, в тази тема, както и във всички предишни седмокласни, много хора споделиха резултатите на децата си. Включително и ти, ако не бъркам. Аз не виждам нищо лошо в това. Както и не виждам разликата дали това ще се направи със снимка или чрез изписване. Или могат да споделят само тези с по-ниски резултати, а ако тези с по-високи го направят, са "фукли" и създават напрежение? Губи ми се логиката. Ако искаш, уточни от какъв бал нагоре не може да се споделя, защото създава напрежение, за да си знаят хората, че всеки момент се очаква класиране. Simple Smile

# 1 772
  • София
Хм, Gavarit mama, дано не ви се налага, да се молите помежду си да споделяте баловете на децата и къде са приети.
Нещо ми се струва, че се изнервяте!
Спокойно, нищо не свършва днес или утре, има второ, трето, четвърто класиране!
И да, ако има някой да се похвали с нещо, нека да се похвали. Това е форум, отчетни теми, хората се радват за децата и на съфорумците! Оплакваческите са другаде....

# 1 773
Ако се кандидатства за 3 паралелки с един и същи код, при записването дали ще имаме възможност да изберем точно в коя да се запишем? Разбира се ако отидем навреме и все още има места в тази паралелка. Някой знае ли нещо по този въпрос?

# 1 774
Така е , така е, прави сте

Вероятно се изнервям

Споделяйте си колкото искате, и аз ще си се дразня колкото искам.
между другото нашите резултати са ок. Ако бяха невероятни, например над 90, честно, щях да се замисля дали да ги поствам.

Приятен ден отивам на работа

# 1 775
  • Пловдив
gavarit mama, ха, ами тези високи резултати да не са им подарък?
Ще си похвалят децата, разбира се, след толкова труд и нерви. А ти просто можеш да подминаваш тези постове.
На мен и след 4 години пак ми идва да си похваля детето за постигнатите резултати в края на 7 клас. Да се фукам, че я приеха в паралелката с най-висок бал. Като я питат къде учи и масово запознатите със седмокласната одисея хора я поздравяват. След 4 години...

# 1 776
  • София - Младост 1А
Добро утро,

Синковеца също не е започнал голямото лятно четене. Само погледна заглавията и ме подмина. Поръчах и аз Христоматията. Днес-утре ще дойде и ще сяда да чете.

# 1 777
  • На планетата Земя
Ако искаш, уточни от какъв бал нагоре не може да се споделя, защото създава напрежение, за да си знаят хората, че всеки момент се очаква класиране. Simple Smile

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Паднах под масата.
Проблемът на бг-мамма набор 2005 е сериозен, Гаварит Ти Го Мама чете и не желае да й се размахват някакви си високи резултати, така че внимавайте - само от десето желание надолу. Който е редил по-малко от 10, няма място тук.  hahaha hahaha hahaha

Шарлот, извинявай. Да, на БГ учебник е тази христоматия. Аз трябва да питам дъщерята дали ще й трябва, ако не - ще трябва да я препродаваме.

# 1 778
  • София

И аз тази съм взела, след като съфорумка постна съдържанието. Колебаех се между нея и още една.

Може ли помощ как да открия тази публикация със съдържанието на Христоматията?

# 1 779
  • На планетата Земя
Христоматия по литература за 8. клас (БГ учебник)
от Иван Инев, Албена Руневска, Мариана Бакърджиева, М. Христова, Д. Драгнев
издател: БГ Учебник
раздел: Книги, Учебна литература, 8-ми клас

АНОТАЦИЯ
Христоматията по литература за 8. клас е помагало, изцяло съобразено с новата учебна програма, която влиза в сила от учебната 2017/2018 година. Тя дава възможност на учениците да се докоснат до отдалечените епохи на Античността, Средновековието и Ренесанса и да ги почувстват близки, а на учителите – да работят пълноценно според интересите на своите ученици и според профила на училището.

Христоматията по литература за 8. клас:

• съдържа всички художествени произведения, предвидени в учебната програма;

• представя накратко авторите и техните творби, за да въведе учениците в културно-историческия контекст и да подпомогне възприемането на текстовете;

• ориентира учениците в сюжета на по-обемните произведения, когато текстът е представен чрез подбрани откъси;

• съдържа пояснителни бележки към всички текстове, което улеснява тяхното разбиране;

• включва допълнителни автори и творби, които поставят литературното развитие от Античността до Ренесанса в по-широк контекст;

• представя отделни творби в оригинал и чрез преводи, което способства за развитието на езиковите компетентности на учениците.

Христоматията е неразделна част от учебника по литература за 8. клас на издателство „БГ Учебник“, но е напълно подходяща за работа с всеки друг учебник по литература за 8. клас, изработен по новата учебна програма.

Ако искате снимано съдържание, мога да го снимам и пусна, но чак вечерта.

# 1 780
  • Пловдив
Ако се кандидатства за 3 паралелки с един и същи код, при записването дали ще имаме възможност да изберем точно в коя да се запишем? Разбира се ако отидем навреме и все още има места в тази паралелка. Някой знае ли нещо по този въпрос?

Разпределението по паралелки става в началото на септември. Поне в Пловдив е така.

# 1 781
  • Sofia
Мисля, че децата изкарали високи резултати няма от какво да се срамуват, също и родителите им Simple Smile
Нали всички искаме децата ни да се класират по първо желание и това си пожелаваме Simple Smile А дано всички да се похвалим с това днес!

Иначе за литературата цитирам "Никакъв шанс да ги чета тези книги" Grinning

За разпределението по паралелки с един код (както е например в Немската), мисля, че децата се разпределят на по-късен етап, а не сега при записването.

# 1 782
Създадох драми, че не успях през тел да постна само снимка Simple Smile Но пък някои видяха и полезно инфо за баловете.
Имам една излишна Христоматия на БГ Учебник Sunglasses
Ето съдържание:
Скрит текст:

[/list]

# 1 783
    • София
    Миле, не се чете издателството. Би ли отразила? Различно ли е от БГ Учебник?

Тази е на БГ учебник. Ето линк https://bguchebnik.com/hristomatija-po-literatura-za-8-klas-po-n … ograma-76405.html

Благодаря много! Но дали съдържанието е като за предстоящия 8 клас? Понеже е публикуван 2017 ...

# 1 784
    • София
    Благодаря на Mileto!
    А на нас ни препоръчаха Библията, преразказана от Пърл Бък, защото била много по-интересна за децата. Въпросът ми е дали ще е достатъчна за всичките тези неща, които Manzhelka спомена, че ще правят в 8 клас? Някое друго дете дали чете тази Библия?

Общи условия

Активация на акаунт