30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 102 651
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 1 755
  • Бг-мама

Егати фуклата
ей такива мн ме дразнат

защо трябва примера да е един от 200 деца в цяла София?
Гаварит много грубо изказване от ваша страна.Какво значи не е нищо особено. Това са над 90 точки по двата предмета. Колко е особено за вас? Или вие се фукате с по голям бал в момента? ooooh!
Не мисля , че въобще целта на поста от миналогодишното класиране беше да се изтъква резултата , ама естествено трябваше да зачекнете дамата. Rolling Eyes

# 1 756
  • София
Може ли да помоля за линк или поне снимка на корицата на Христоматията, за която говорите! Да знам, какво да търся. Blush

# 1 757
  • Пловдив
gavarit mama, и тогава пак си казвахме кой къде е приет и по кое желание, и пак имаше прикачени снимки, защото проверката на класирането ставаше в сайта на МОН.
Винаги има деца с висок бал, приети на първо класиране по първо желание. Даже това си беше мотото на форума и всички си пожелавахме точно това: На форумските деца - първо желание на първо класиране.

За ТУЕС миналата година смятаха МАТ+БЕЛ т.е. не бяха утроили МАТ и съответно балът им падна много.
След като оправиха грешката, имаше разместване в класирането и разочаровани деца.

Аз ви пожелавам всички да се изфукате днес следобед с най-доброто класиране за децата. Може и със снимки.

Последна редакция: ср, 10 юли 2019, 09:05 от dundi73

# 1 758
  • София

Миналата година с бала на ТУЕС ли е имало проблем? И в какво се е състоял проблема? В табличките с минимален/максимален бал това не се вижда.

Бяха смятали всичко 2х мат + 2х БЕЛ. Спрямо ТУЕС и май НПМГ имаше несъответствие (при 3 х мат). Но, вярвам, парен каша духа. Такава грешка би следвало да не се повтори.
[/quote]

По-скоро 1мат + 1 БЕЛ го бяха смятали. Joy И не само за ТУЕС, но и за Джон Атанасов и др.. И точно заради това, че хората си споделяха резултатите от класирането откриме проблема и сигнализирахме МОН и РУО, които преди това отдаваха срива в бала на ТУЕС от 400+ на 200+ на драстична промяна в интересите на децата.

# 1 759
Не съм купувала христоматията, защото хлапя беше до 29-ти "на педал", но отзивите бяха, че христоматията на БГ учебник е по-добра, а тя е единствена. Фирмена книжарница - в подлеза на НДК.

# 1 760
  • На планетата Земя
Линдория, нашата беше тази (става дума за НЕГ).

# 1 761
  • София
Добро утро!
Последвах линка да си припомня темата от миналата година и направо ми се сви корема. Дано тази година няма сгрешени класирания.
Моята девойка не е седнала нищо да чете. Днес ще отида да взема Дон Кихот. Но не очаквам голям успех с четенето.

След постовете за Класическата, ме хвана яд, че не кандидатства там. Мисля, че щеше да е точно за нея. Но, било к'вот било...

А колкото до това, че някой е публикувал резултат със скрийн шот, нали точно това е идеята, да споделим - добро и лошо. Не намирам, че е фукане.

# 1 762
Добро утро!

Категорично отказва да чете литературата за 8ми клас. Чете нейните си книги и поредици. Страхотен подарък Петенка, моята щеше да умре от кеф  Peace

В деня, в който излязоха резултатите от матурите, бях на тържество в ДГ. Така се бях отнесла да гледам, че забравих да проверявам, имах 6 пропуснати повиквания от голямата да ми каже резултата. Сега съм решила цял ден стриктно да следя, ако публикуват класирането, моля веднага пишете в темата, може и на съобщение. Искам да видя преди нея.

Успех на всички деца, нека има радост в очите им, когато видят класирането!

# 1 763

Виж Библията да се чете принципно за обща култура е ок, но задължителна литература? Твърдо не. (пак, мое мнение

Абсолютно! Peace
Тя за възрастни е трудносмилаема, а какво остава за осмокласници..
ooooh!

# 1 764
  • Варна
Не съм купувала христоматията, защото хлапя беше до 29-ти "на педал", но отзивите бяха, че христоматията на БГ учебник е по-добра, а тя е единствена. Фирмена книжарница - в подлеза на НДК.

А, Шарлот, не е единствена. Има още една на Просвета с автори Калина Михова и Марин Гинев. Имам и двете христоматии у дома, но личното ми предпочитание е към тази на Просвета - вътре имс обобщителни таблици с теория (сравнение между различните лит течения) и по малко инфо за всяка епоха, за разлика тази на Бг учебник.

Колкото до Библията, Стар и Нов завет, купищата Евангелия, за съжаление не се четат само за обща култура в 8 клас - доста детайли ще се изисква да познават децата. Ще пишат есета и в аргументиращата част трябват конкретни доказателства от кой псалм коя точка си имал впредвид. Отделно по тестове имат специфични подробности. За тези, които не могат да понесат автентичния текст на  Книгата на книгите предлагам да намерите (има ги в Читанка) Библейските и Евангелски сказания на Зенон Косидовски. Добра алтернатива са.

Последна редакция: ср, 10 юли 2019, 09:09 от Manzhelka

# 1 765

Егати фуклата
ей такива мн ме дразнат

защо трябва примера да е един от 200 деца в цяла София?
Гаварит много грубо изказване от ваша страна.Какво значи не е нищо особено. Това са над 90 точки по двата предмета. Колко е особено за вас? Или вие се фукате с по голям бал в момента? ooooh!
Не мисля , че въобще целта на поста от миналогодишното класиране беше да се изтъква резултата , ама естествено трябваше да зачекнете дамата. Rolling Eyes
Не съм аз дето казвам че бала не е нищо особено, тука бъркаш и не четеш внимателно, а започваш да и петниш името Simple Smile
Това от което се дразня е вечните потребители с високи резултати и класирания по първо желание. Ма много сме горди от децата. Хубаво, обаче явно не е достатъчно, защото трябва да се разтръби и навсякъде.

Както и да е, както стана ясно поста е бил сложен не заради снимката от класирането а за някакви примери за объркан бал до които така и не стигнах щото първия пост с бала ме ядоса Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 766
  • Пловдив
Съфорумци (редактирах "момичета" Smiley) , започнаха ли децата задължителната литература? Нашият отказа да чете за N-ти път старогръцките митове и легенди, с голям ентусиазъм започна "Хамлет", половин час по-късно поиска "Дон Кихот" и още половин час след това ме попита не пише ли някъде кои точно глави се изучават Scream Аз съм си запазила списъка на Слънчевата ни съфорумка, но засега няма да му го давам. Ще купя Христоматията Rolling Eyes

Може ли да споделите този списък? Търся нещо по в страни от препоръчителната литература и подходящо за тази възраст.
Благодаря!

# 1 767
Ох, хем почти сме го решили и уж няма драма, но и днес ще е утрепан откъм работа ден. После ще ни дойде в повече наваксването на простояното тук време! Не, че е неприятно, но е работодателноувреждащо деяние.

# 1 768
  • Разпиляна във въображението

И аз тази съм взела, след като съфорумка постна съдържанието. Колебаех се между нея и още една.

# 1 769
Миле, не се чете издателството. Би ли отразила? Различно ли е от БГ Учебник?

Общи условия

Активация на акаунт