30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 741
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 210
Днес беше връчването на дипломи, грамоти. Отишли децата да се черпят, оказало се, че не са вписани оценките от ИУЧ. Сега издирват децата да си носят дипломите за дописване на оценки. Joy

# 211
  • София
Сигурно ли е, че са подали заявление за второ класиране, към МОНското?

# 212
Заявление за участие във второ класиране се подава в училището, където детето е прието на първо класиране. А какво представлява това заявление( лист хартия или пак он-лайн заявление) и има ли вариант от самото училище да направят пропуск и недоглеждане и детето да не участва във второто класиране? Много благодаря на отговорилите!

# 213
Днес отидохме да видим българския. Останах потресена, от преразказа са взети много, много точки. На пробните изпити имаше по 32/33 точки (а със сигурност не са били завишени), тук има 27/28. И двата проверители са се заяждали неверотно много. Даже жената, от време на време нямаше обяснение. Беше отнето точка за липсваща запетая преди “как”. Това никъде го няма

# 214
  • Sofia
Имам питане.Какъв документ трябва да взема от GP-то,който да е валиден при записването в училище?
Имунизационен статус или нещо друго?

"Лична здравна профилактична карта с пълен имунизационен статус по дати, издадена от личния лекар." Това поне пише на сайта на СМГ.

# 215
Слънчева, твърдението, което ме изненада е, че не са могли да подадат заявление за второ класиране, защото са извън системата- като пропуснат срок за участие в класацията.

# 216
  • София
Тази здравна профилактична карта е същата,която е върната от училище или се купува наново?
Навремето със сина ми помня,че реално беше един лист разпечатан от GP-то с всички имунизации.

# 217
  • София
Шарлот, а какъв е вариантът, да не са подали заявление за второ класиране и затова да е изпаднало?
Гимназиите към МОН и МК би следвало да не се конкурират, но явно от МК подават на МОН информация за записване и детето се сваля от системата на МОН.
[/quote]

Точно това ме притеснява, да се записваме или не преди първо класиране в училища към МК????

Ако се окаже, че сме имали шанс за мечтаното училище и ни дисквалифицират от кандидатстването детето няма да ми го прости

# 218
  • София - Младост 1А
Тази здравна профилактична карта е същата,която е върната от училище или се купува наново?
Навремето със сина ми помня,че реално беше един лист разпечатан от GP-то с всички имунизации.

Не е същата. Купих нова, попълних всички данни, педиатърката дописа каквото трябва, наслага печати и ми я върна. Към нея ми даде разпечатка на всички поставени ваксини - също с подпис и печат.
От мен се иска само да напиша учебното заведение и датата.

# 219
  • Sofia
Днес отидохме да видим българския. Останах потресена, от преразказа са взети много, много точки. На пробните изпити имаше по 32/33 точки (а със сигурност не са били завишени), тук има 27/28. И двата проверители са се заяждали неверотно много. Даже жената, от време на време нямаше обяснение. Беше отнето точка за липсваща запетая преди “как”. Това никъде го няма

Показаха ли ви точките?

# 220

Не. Езиковите гимназии са с профилирани паралелки.
Медицинско трябва за професионалните гимназии и паралелки, т.е. - бившите техникуми.

Благодаря ти. Проверих всички паралелки в план-приема, който е публикуван в системата. Всичките са профилирани, а не професионални. Значи, не трябва медицинско, нали така.

# 221

[/quote]

Показаха ли ви точките?
[/quote]
Дори при най-неблагоприятни случай (тезата да са дали 4т) пак излизаме с преразказ -8 точки

# 222
  • София
Мартеа, не ти трябва.
Lili  Kaneva, и аз това исках да питам - как разбрахте, че запетайката е за -1т.? Догадки на консултиращия ви учител или наистина за преразказа са ви показали точкуването?

# 223
Не знам дали някой би могъл да ми даде съвет, много се чудя за две от желанията ни /2-ро и 3-то/как да ги подредя - икономика и мениджмънт и бизнес администрация, професионални паралелки и двете с разширено изучаване на английски. Аз съм завършила преди мнооого години икономическата паралелка /за провинцията става въпрос/, беше доста добра, но нямам инфо другата какво представлява.

# 224
За професионалните гимназии, задължително медицинско с преглед при очен лекар!

Общи условия

Активация на акаунт